Helsingin joukkoliikenteen heikentäminen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Helsingin joukkoliikenteen heikentäminen.

Mechelininkadun tunteva

#101 pyöräilijöiden terroria Mechelininkadulla

02.02.2013 19:25

Pyöräilijät yrittävät ahtaa pyöräteitä vilkkaalle Mechelininkadulle kuin käärmettä pyssyyn. Kaikkien muiden tarpeet on mitätöity.
Marek Salermo on vakuuttanut jo vuonna 2009 Suomen Kuvalehdessä, että Mechelininkadulla on pyörätiet viimeistään vuonna 2011. Kun näin ei ole käynyt,nyt sitten poistetaan esteet suunnitelmalta hinnalla millä hyvänsä.
Huvittava yksityiskohta joukkoliikennettä "nopeuttavassa suunnittelussa" on, että kahdeksikon pysäkki aiotaan siirtää Arkadiankadulle bussi 24:n pysäkin lähituntumaan.Toisesta kohdasta on hävitetty kaikki pysäkit.
Tälläiset pienen pyöräilijäjoukon fix-ideoiden toteuttamiset eivät palvele kaupunkilaisia.
Pyöräilijöitä puolustava

#102 Re: pyöräilijöiden terroria Mechelininkadulla

03.02.2013 00:03

#101: Mechelininkadun tunteva - pyöräilijöiden terroria Mechelininkadulla

Terroria? Sinun mielestäsi pyöräilijät eivät ole oikeutettuja turvalliseen infraan kaupungissa.

Mechelininkadulla kulkee jo tällä hetkellä jokapäiväinen pyöräliikenne. Se kulkee ajoradalla, autojen seassa. Osa seikkailee kapealla jalkakäytävällä, kun eivät kestä autoiljoiden tööttäilyjä. Työmatkapyöräiljät eivät huvikseen pyöräile kiertäviä maisemareittejä pitkin, kun on olemassa suora väylä: Nordensjöldinkatu-Mechelininkatu.
Onko Mechelininkatu Töölöläisille "turhanpäiväinen kaistanpätkä", kuten täällä jo viitattiin? Veikkaan, että ei ole. Ja se ei ole sitä pyöräilijöillekkään. Suunnitellut pyöräkaistat todella tulevat tarpeesen ja lisäävät pyöräilijöiden turvallisuutta.
Pyöräilijät ovat osa liikennettä. Mechelininkadulla kulkee liikenne. Siksi sinne tulee rakentaa turvalliset väylät myös pyöräilijöille.

Entinen vihreä

#103 Rantareitti riittää

03.02.2013 12:03

Ajelen pyörällä kohtuullisen paljon työ- ja vapaa-aikana kantakaupungissa, mutta kuitenkin max 5 kk vuodessa. En oli kaivannut uutta reittiä Meklulle vaan rannan kautta löytyy hyvät ja upeat reitit. Onko tästä Meklun pöyrätiestä tulossa uusi normi, 1,5 m otetaan pois ja heikennetään pysäkkipalveluja. Tällöin leikataan hienot puut pois ja uusia saa odotella 20 vuotta. Samalla perusteella Bulevardia pitää " kehittää " ja poistaa puut. Ei enää ikinä numeroa vihreään äänilippuun.
Meklun pyöräilijä

#104 Re: Rantareitti riittää

03.02.2013 12:18

#103: Entinen vihreä - Rantareitti riittää

Kuten on moneen otteeseen tuotu esille, Meklun pyörätiet eivät liity lehmusten poistamiseen saatikka pysäkkien siirtoon. Siitä juuri uutisoitiin lauantain Hesarissa.

Tehdäänpä ajatusleikki. Jätetään pyöräkaistat rakentamatta. Luuletteko, että tämä päätös pelastaisi lehmukset ja säilyttäisi pysäkit entisellään?

Palataanpa todellisuuteen.

Kun jostain pitää syyllinen löytää, niin se syy on helppo kaataa pyöräilijöiden niskaan. Töölö-seura on antanut erinomaisen leikkikentän pyörävihaajille. Onnittelut, seuranne saa saman leiman niskaansa.

Kuka terrorisoi ja ketä

#105 Re: pyöräilijöiden terroria Mechelininkadulla

03.02.2013 13:16

#101: Mechelininkadun tunteva - pyöräilijöiden terroria Mechelininkadulla

Autoilijoiden terroria Helsingissä ja muualla pääkaupunkiseulla. Siitä vaan katsomaan.

Facebook: Minä pysäköin pyörätielle

Facebook: Minä pysäköin ratikkakiskoille

Pyörälijän todellisuuttaa Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla.

Facebook: Minä auraan lumet pyörätielle

Kettingillä kiinni puuhun

#106 Re: Rantareitti riittää

03.02.2013 14:24

#103: Entinen vihreä - Rantareitti riittää 

Et ole ainoa, joka näin ajattelee. Vihreät säästivät tämän hienon hankkeensa vaalien yli, koska ennen vaaleja tästä olisi noussut aivan helvetillinen mekkala ja valtuustossa olisi nyt eri kokoonpano: demarit olisivat toiseksi suurin puolue, eikä liikennelaitoksen johtokuntaa vetäisi tunnettu fillaristiaktivisti. Täällä saisi nykyään sitä paitsi turpaan, jos kertoisi äänestävänsä Vihreitä.  Todellista "ympäristönsuojelua" suoraan arkielämään sovellettuna.

Turha uneksia, että tässä jupakassa olisi kyse jostain ohimenevästä muutosvastarinnasta.  Mechelininkadun avohakkuut säilyvät kirkkaana mielessä seuraavat 30 vuotta, kunnes uudet puunrääpäleet ovat saavuttaneet jonkun korkeuden.

Pysäkillä seisoja

#107 Re: Re: Rantareitti riittää

03.02.2013 14:30

#104: Meklun pyöräilijä - Re: Rantareitti riittää 

Palataan vaan todellisuuteen: bussipysäkit lähtivät jo viime elokuussa, ja seuraavaksi lähtevät yöparkkipaikat. Käypä huviksesi Mechelininkadulla katsomassa, mihin kohtaan pyöräkaistat olisi voitu rakentaa, jos näitä ei olisi poistettu. Ratikkapysäkin poisto taas johtuu eniten HSL:n palkkiojärjestelmästä. Viskaaleita palkitaan, kun matkustajatilastoja saadaan manipuloitua.

Tapio Keihänen

#108 Sunnuntaipyöräilyä ja työmatka-ajoa, osa 1

03.02.2013 14:41

Jos matka Ruoholahdesta suuntautuu vaikka johonkin Munkkiniemen suuntaan kivana sunnuntai-iltapäivänä, onhan se rannan maisemareitti varmaan ihan tyydyttävä pyörätie monelle. Vaikka onhan siinä nyt joitain pieniä puutteitakin.

Alkumatkasta hautausmaan kierron jälkeen - joka on muuten tuulisella säällä aika tuulinen - pyörätie katoaa yllättäen, http://goo.gl/maps/L6wEp. Tämä saattaa säikäyttää aremman polkijan pahanpäiväisesti ja pakottaa tämän ajamaan jalkakäytävällä - temppu, joka taas saattaa pillastuttaa oikeuksistaan huolehtivan jalankulkijan, http://goo.gl/maps/64d0g. Toivottavasti ei käynyt pahasti koiralle, jalankulkijoille tai pyöräilijälle!

Pyörämatka jatkuu seuraavassa numerossa! Pysy kanavalla!
Tapio Keihänen

#109 Sunnuntaipyöräilyä ja työmatka-ajoa, osa 2

03.02.2013 14:42

Tähän mennessä tapahtunutta: Katoava pyörätie ja jalkakäytävällä polkemista! Mitä seuraavaksi löytyykään Merikannontien pyöräseikkailussa?!

Joku on istuttanut keskelle pyörätietä puun, http://goo.gl/maps/JWgY9! Kun ensin varoo Soutustadionille suuntautuvaa ja sieltä tulevaa liikennettä (oikeastihan sen liikenteen pitäisi varoa tuossa ajavaa pyöräilijää, mutta varsinkin soutamasta tulevilla tuntuu olevan niin kiire pois, että pyöräilijät jäävät usein huomaamatta), pitää keskittyä ajamiseen estääkseen katajaan kapsahtamisen.

Pyörämatka jatkuu seuraavassa numerossa! Pysy kanavalla!
Tapio Keihänen

#110 Sunnuntaipyöräilyä ja työmatka-ajoa, osa 3

03.02.2013 14:43

Tähän mennessä tapahtunutta: Katoava pyörätie! Pyöräilijä jalkakäytävällä! Puu tuli asvaltista läpi ja vieläpä ihan keskeltä!

Merikannontiellä tapahtuu, autoliikennettä onkin kahteen suuntaan! Tämä joskus pakottaa autoilijat tekemään päättömiä ratkaisuita, kuten lähtemään huristelemaan pitkin pyörätietä, http://goo.gl/maps/aNXHc! Siellä se Skoda vaanii pyöräilijän takana, onkohan edes turvaväli riittävä? Ehkä se tällä kerralla on, nyt ei taideta ajaa kuitenkaan ylinopeutta!

Jotta autoilijalle ei tulisi ihan kohtuuton matka rannan vehreydestä, auton toki voi parkkeerata pyörätielle. Ihan vain vähäksi aikaa ja vain puoliksi, http://goo.gl/maps/9wb7q. Tai ehkä kolmen neljäsosan verran!

Pyörämatka jatkuu seuraavassa numerossa! Pysy kanavalla!
Tapio Keihänen

#111 Sunnuntaipyöräilyä ja työmatka-ajoa, osa 4

03.02.2013 14:43

Tähän mennessä tapahtunutta: Pyörätie, joka hävisi! Koiraa jalkakäytävällä ahdistellut pyöräilijä! Tiehen kasvanut puu! Pyörät ovat ajoneuvoja, kuten autotkin, jolloin autollahan voi ajaa ja pysäköidä pyörätielle!

Matka jatkuu hämmentyneissä oloissa. Onneksi aurinko sentään paistaa, sateellahan nyt kurjaa olisi. Mutta on täällä vissiin joskus satanut! Täällähän on kasvanut KAKSI PUUTA pyörätielle ja vieläpä oikein hienoon muodostelmaan. "Kyllä muuten penskana olisi ollut jännää pujotella noiden puiden ympärillä kahdeksikkoa!" tuumii sunnuntaipyöräilijämme ajaessaan tästä: http://goo.gl/maps/6kpmV. Toivottavasti nyt tämän metsikön takaa ei kuitenkaan tule ketään vastaan, kun tämä kaksisuuntainen pyörätie on muutenkin turhan kapea nykyiselle pyöräliikenteen määrälle.

Niin, sieltä voi tulla pyöräilijöiden lisäksi myös jalankulkijoita, vaikka tämä pyörätie nyt onkin tällä kohdalla nimenomaan pelkkä pyörätie. Välillä esimerkiksi turistibussi saatetaan pysäköidä jalkakäytävälle (tosin joskus tasapuolisuuden vuoksi myös pyörätielle), että japanialaiset turistit pääsevät kuvaamaan Finlandia-monumenttia, http://goo.gl/maps/xOhZ4. Hassunnäköinen torvikokoelma!

Pyörämatka jatkuu seuraavassa numerossa! Pysy kanavalla! SEURAAVAKSI VIIMEINEN JAKSO!
Tapio Keihänen

#112 Sunnuntaipyöräilyä ja työmatka-ajoa, osa 5

03.02.2013 14:44

Tähän mennessä tapahtunutta: Mikä pyörätie? Missä? Oliko jalkakäytävä tarkoitettu ajoneuvoliikenteeseen? Kasvi kasvaa! Leikkimielinen autoilija leikkii pyöräilyä, mutta lopuksi päätyy puoliksi ajoradalle, puoliksi pyörätielle! Pyöräile metsään keskellä kaupunkia! Turismi on monelle elinkeino!

Matkamme lähestyy loppua ja on loppuyhteenvedon aika. Merikannontien reitistä tekemäni päätelmä on, että kyseinen reitti soveltuu lähinnä tosiaan aurinkoisten sunnuntaikesäpäivien pyöräilyyn, vaikkapa koiraa leppoisesti Jopolla ulkoiluttaen, http://goo.gl/maps/147qV.

Sen sijaan päivittäiseen työssäkäyntiin käyttäisin mieluummin jotain nopeampaa, sujuvampaa ja turvallisempaa reittiä. Erityisesti siinä tapauksessa, etten asu jossain siellä Munkkiniemen suunnalla. Kuten esimerkiksi Mechelininkatua, jolta toivottavasti saadaan kitkettyä jollain konstilla myös tuo jalkakäytävillä pysäköinti: http://goo.gl/maps/8mCcQ.

Kiitokset katsojillemme, kiitokset lukijoillemme. Käsikirjoittajat miettivät jo jatko-osaa!
Ääneen ajattelija

#113 Re: Sunnuntaipyöräilyä ja työmatka-ajoa, osa 5

03.02.2013 15:38

#112: Tapio Keihänen - Sunnuntaipyöräilyä ja työmatka-ajoa, osa 5 

Onhan se näppärää, että Mechelininkadun uusia pyöräkaistoja markkinoidaan nimenomaan turvallisuudella. Lopputuloshan tulee olemaan ajoratojen tasalla kulkeva 1,5-metrinen punainen kaista. Sillä pääsee taistelemaan elintilasta vieressä ohi ajavien henkilöautojen kanssa, joiden ajokaistat puolestaan on kavennettu kolmeen metriin. Mikä kohta tässä on turvallista?

Mihin kuvittelet autojen pysähtyvän jatkossa esim. lastausta varten? Ei pyöräkaistalla ja jalkakäytävällä pysähtyminen ja pysäköiminen tällä systeemillä vähene vaan lisääntyy. Pysäkkien poistaminen tulee tietenkin lisäämään autoilua, kun muut vaihtoehdot (pyhää pyöräilyä lukuunottamatta) on poistettu valikoimista. Joko liikennesuunnittelijat ovat tyhmiä, tai sitten tämä onkin tarkoitus.

Tieliikennelaki

#114 Re: Re: Sunnuntaipyöräilyä ja työmatka-ajoa, osa 5

03.02.2013 16:54

#113: Ääneen ajattelija - Re: Sunnuntaipyöräilyä ja työmatka-ajoa, osa 5

Pysähtyvät siihen ajoradalle sitä lastausta varten. Pyöräkaista tai jalkakäytävä ei ole mikään pysäköinti tai lastin purkamispaikka.

Tieliikennelaki 3.4.1981/267
27 §

Pysäyttämistä ja pysäköimistä koskevat kiellot
Ajoneuvoa ei saa pysäyttää eikä pysäköidä sellaiseen paikkaan eikä siten, että siitä aiheutuu vaaraa tai että liikenne tarpeettomasti estyy tai häiriytyy.

Pysäyttäminen ja pysäköinti on kielletty:
1) jalkakäytävällä, suojatiellä, pyörätiellä ja pyörätien jatkeella sekä viiden metrin matkalla ennen suojatietä, risteävää pyörätietä tai pyörätien jatketta;

Ei savua ilman puita

#115 Re: Sunnuntaipyöräilyä ja työmatka-ajoa, osa 5

03.02.2013 18:18

Pyörätieverkon suunnittelua ohjaa periaate, että joka paikassa mistä  pääsee ajamaan autolla on oltava myös pyörätie, olipa sen käyttäjiä viisi tai kymmenen. Sitä vaatii pyöräilijöiden turvallisuus ja liikkumismuotojen tasavertaisuus, mutta esimerkiksi asumisen tasavertaisuus ei näytä vaativan asunnottomuuden yhtä kiireellistä poistamista, vaikka kadulla yöpyminen on myös aika turvatonta. Paljon muutakin eriarvoisuutta tässä kaupungissa on toistaiseksi siedettävä ja odoteltava, että sitä saadaan pikkuhiljaa poistetuksi.

Mechelininkadun ja monen muun kadun pyöräilyolot paranisivat ilman erillisiä pyöräteitäkin, jos autoliikenne saataisiin tiputetuksi murto-osaan nykyisestä, niinkuin täällä on jo todettukin. Se ei vaan ole muodissa niinkuin pyöräily, vaikka se olisi hiilidioksidipäästöjen takia paljon tärkeämpää. Nehän ovat toinen syy, jolla pyöräteiden välttämättömyyttä perustellaan.

Pyöräteiden olemassaolo ei Helsingin tapaisessa kaupungissa yksin autoilua vähennä, ellei sitä kyetä muuten rajoittamaan. Todennäköisempää on, että kun joukkoliikenteen maksut kallistuvat ja palvelu heikkenee, niin pyöräilijöitä tulee lisää sen käyttäjistä.

Minäkin pyöräilin tänään Merikannontiellä ja sujui ihan mukavasti.  Ja jos pyörätielle työntyviä autoja ei saa sillä kadulla kuriin niin miten sitten jollain muulla.

Pyöräilijöitä puolustava

#116 Re: Re: Sunnuntaipyöräilyä ja työmatka-ajoa, osa 5

03.02.2013 20:03

#113: Ääneen ajattelija - Re: Sunnuntaipyöräilyä ja työmatka-ajoa, osa 5

Onhan se näppärää, että Mechelininkadun uusia pyöräkaistoja markkinoidaan nimenomaan turvallisuudella. Lopputuloshan tulee olemaan ajoratojen tasalla kulkeva 1,5-metrinen punainen kaista. Sillä pääsee taistelemaan elintilasta vieressä ohi ajavien henkilöautojen kanssa, joiden ajokaistat puolestaan on kavennettu kolmeen metriin. Mikä kohta tässä on turvallista?


Siinä Mechelininkadulla kulkee jo tällä hetkellä pyöräliikenne. Pyöräilijät ajavat ajoradalla, autojen seassa. Tottakai se parantaa pyöräilijöiden turvallisuutta, kun he saavat oman kaistan ja tilan, jossa ajaa. Se parantaa myös jalankulkijoiden tilannetta, kun pyöräilijät siirtyvät jalkakäytävältä ajoradalle. Kavennetut ajokaistat alentavat autoilijoiden nopeuksia, mikä on omiaan vähentämään onnettomuuksia pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden kanssa.

Esim. Tukholmaan ei mitään muita ratkaisuja edes rakenneta, kuin pyöräkaistoja ja pyörätaskuja. Tukholmassa pyöräily on voimakkaassa kasvussa ja kaupunki juuri korotti pyöräilyn investoinnit 19 M euroon vuodessa. Helsinki seuraa 10 vuotta jäljessä. Mutta parempi myöhään, kuin ei milloinkaan.

Meclu -96

#117 Emme elä Keski-Euroopassa

03.02.2013 20:30

Herätkää päättäjät, Helsinki ei ole Amsterdam tai Köpis! Talvella autoillaan tai mennään ratikalla. Kesällä on loistavat reitit jo olemassa sekä Pasilaan päin Töölönlahden kautta että Munkkaan. Vielä 17 vuoteen en ole kaivannut pyörätietä Meclulle, nautin mieluummin pyöräillessä vihreästä luonnosta kuin autojen päästöistä. Meclu kuuluu autoille ja joukkoliikenteelle, kaupunkilaisille on taattava tasapuolisesti eri tapoja liikkua!
Utelias

#118 Re: Re: Re: Sunnuntaipyöräilyä ja työmatka-ajoa, osa 5

03.02.2013 21:22

#114: Tieliikennelaki - Re: Re: Sunnuntaipyöräilyä ja työmatka-ajoa, osa 5 

Siis miten olit tämän ajatellut: ajoradalle ei saa pysäyttää tai pysäköidä, jos se häiritsee liikennettä. Mutta Mechelininkadulla pitäisi silti pysähtyä ajoradalle lastausta varten. Siis ajoradalle, jossa kulkee tunnissa keskimäärin 1000 autoa tunnissa. Koskahan olisi sopiva hetki, klo 3 yöllä vai?

Tieliikennelaki

#119 Re: Re: Re: Re: Sunnuntaipyöräilyä ja työmatka-ajoa, osa 5

03.02.2013 22:12

#118: Utelias - Re: Re: Re: Sunnuntaipyöräilyä ja työmatka-ajoa, osa 5

Ja sinun mielestä sitten pyöräily ei ole liikennettä ja sitä saa ihan vapaasti häiritä, siitä huolimatta että kevyenliikenteen väylällä on tieliikenelain mukaan pysäköinti ja pysäyttäminen kielletty.

 

Arvoitus

#120 Re: Sunnuntaipyöräilyä ja työmatka-ajoa, osa 5

03.02.2013 22:43

Museokadun starbu

#121 Meclu kuuluu autoille ja joukkoliikenteelle?

04.02.2013 09:17

Käsittämätön kommentti. Tarkoittaako kirjoittaja, että jalankulkijat ja pyöräilijät tulee häätää Töölöstä?
Se

#122 Re: Re: Re: Re: Pyöräteitä on suunniteltu kohta kolme vuotta

04.02.2013 10:25

#25: paviljonki purkuun, minä en sitä tarvitse - Re: Re: Re: Pyöräteitä on suunniteltu kohta kolme vuotta 

 

Vastaus. Ei pyörätieyä Mechelininkadulle. Älytöntä. Vaaralliset puut voi kaataa, mutta uudet tilalle. Minne autoilijat parkkeeraavat.Autoilijay ovat yleensä niit ihmisiä jotka yhteiskunnan menot maksavat.Voidaanko heitä polkea. Kulkerko joku vihreä pyörällä ympärisyöminisyeriöön ja tarvitsee tien käyttöönsä.?Tehdään tutkimus siitä.
Tieliikennelaki

#123 Re: Re: Re: Re: Re: Pyöräteitä on suunniteltu kohta kolme vuotta

04.02.2013 12:14

#122: Se - Re: Re: Re: Re: Pyöräteitä on suunniteltu kohta kolme vuotta 

Kunnat ja kaupungit vastaavat oman alueensa katuverkosta ja sen kunnosta. Niiden ylläpito ja investoinnit rahoitetaan kunnallisverolla.

Matti Kinnunen

#124 Valinta on helppo: fillarlla pääsee nopeammin ja halvemmalla

05.02.2013 06:27

En ymmärrä miksi niin suuri hinku ajaa autolla. Fillari on nopeampi ja halvempi kulkuväline. On kaikkien etu, että fillaroinnin olosuhteita parannetaan, jolloin yhä usemmat pääsevät liikkumaan nopeammin ja halvemmalla kuin nykyisin autoillaan.

http://fillariajatus.blogspot.fi/2013/02/fillari-vs-auto-nopeusskaba.html
Caloniuksen kadun 8. pysäkki

#125 Re: Emme elä Keski-Euroopassa

05.02.2013 09:14

#117: Meclu -96 - Emme elä Keski-Euroopassa

Emme todellakaan elä! Sen huomasin viikonloppuna kävellessäni Runeberginkatua Kamppiin, siihen on rakennettu hieno punainen pyörätie, samoin tuo kuuluisa Baana, en  keskipäivällä nähnyt ainoataan pyöräilijää, jos heitä ei näy viikonloppuisin, miten sitten viikolla kun töihinkin pitäisi mennä!

Keskustelu pyöräteistä ja raitiovaunu 8 Caloniuksen kadun pysäkistä on kääntynyt kiistaan pyöräteistä ja niiden vaikutuksista Mechelininkatuun. Minulle ja monelle muulle vanhukselle ja koululaiselle tärkein asia pysäkin siirto on  tässä juupas-eipäs keskustelussa jäänyt paitsioon! Miten on mahdollista ajatella, että pyöräilijöiden on mahdoton "kurvata" Hietaniemen kautta, mutta huonojalkaisille, rollaattorihmisille päästäkseen esim. Ruoholahteen ei ole mikään ongelma kipittää tuota siirrettyä uutta pysäkkiä kohti Arkadiankadun kulmaan tai jos olemme Mechelinkadun päästä menossa Marian sairaalaan!

Olisi mielenkiintoista nähdä joku tilasto liikennesuunnittelupäällikkö Lehmuskosken heittämästä väitteestä: Pyöräilyolosuhteiden parantuessa osa automatkoista korvautuu pyöräilyllä, mikä parantaa myös autoliikenteen sujuvuutta.

Luulisin, että jos ihmiset vaihtavat kulkuvälinettään siirto on autosta julkiseen - Lemuskosken väittämä  vaatii julkisen liikenkeen  hankaloittamista, johon suuntaan tässä ollaan menossa mm bussit 14, 18, 24 jne!

Vielä asia, jota tässä olen miettinyt!!! Missä ovat  meidän city-vihreämme joille vuosia sitten oli kunnia asia sitoa itsensä kehäkolmosen toisella puolella olleisiin puihin ja suojella suoalueita - miksi ei teistä ainoakaan ota kantaa Mechelinkadun puihin, eivätkö ole yhtä arvokkaita, vai onko ajatusmaailmanne muuttunut täysin päästessänne H:gin vaikuttaviin piireihin?

Kuntavaalien edellä en huomannut keskustelua raitiovaunu 8 pysäkin siirrosta ja  Mechelinkadun puiden kaatamisesta, oliko todella taktikointia ennen vaaleja - jos olisimme täällä Töölössä tienneet kantanne olisi moni ääni mennyt muualle ja vihreiden kannatus olisi saattanut romahtaa - kuten tulee seuraavissa vaaleissa vääjäämättä käymään!