Vastustamme eläkeiän nostamista

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vastustamme eläkeiän nostamista.

Abana

#26 Ei toimi

30.03.2013 22:31

En voinut allekirjoittaa tätä, koska sivuston mielestä sähköpostiosoitteeni ei ollut oikea. Se nyt kuitenkin on - ihan jokapäiväiväisessä käytössä. Kaikkea hyvää teille kuitenkin!

Vieras

#27

05.04.2013 02:59


Olen seurannut vierestä mitä rankka ruumillinen työ tekee. Ja itse kokenut suoranaista henkistä kidusta työssä, jossa muka pitäisi jaksaa...
HODETTAKOON TYÖOLOSUHTEET KUNTOON.

Eikö joustavuus jo riitä?

Vieras

#28

07.04.2013 10:32

Katsokaa milloin ihmiset jäävät työelämästä pois tänä päivänä,sellaista ei tuoda edes julki.Saahan sitä olla vaikka 100 vuoteen asti töissä,kun jaksaa ja voi,varsinkin jos palkka on 50000e niinkuin Finnairin johtajalle.tai eduskunnan päätäjille edut ja palkat ja lomat.Kyllä jaksaa silloin!!!
äänestäjä

#29 missä puolueet

08.04.2013 08:07

Miksi puolueet eivät ota selkeää kantaa aiheeseen? Menevätkö terveiset tätä kautta? Kertokaa eteenpäin, esim.demareille ja ps:lle.

Vieras

#30

09.05.2013 21:08

tekstissä on mielestäni virhe, nimittäin tällä hetkellä eläkemaksut alittavat maksetut eläkkeet, eli eläkerahastot kuluvat

Vieras

#31

25.08.2013 09:31

Alin eläkeikä 60-vuoteen. Tyävoima ei sillä lopu, nuoria on paljon kartsalla.
HESE

#32 RAKENNEUUDISTUS ???

26.08.2013 19:33

Katainen vaatii uutisten 26.8.2013 mukaan Suomeen rakenne uudistusta. On se vaan kumma, että kaikki rakenne uudistukset täytyisi tehdä vain tavallisiin ihmisiin kohdistuen, kuten eläkeiän nosto ja kaikkien muiden saavutettujen etujen leikkaamisella. Heillä itsellään on elämä rikkaina ihmisinä helppoa ja vaivatonta rakenne uudistusten jälkeenkin, koska rahaa heillä riittää kyllä yllin kyllin vaikka ostaa kaikki parhaat palvelut Suomesta tai vaikka ulkomailta. Erikois-sairaankoito, kuten esimerkiksi syövän hoito ja vaativat leikkaukset ovat jo nyt saatavuudeltaan epävarmoja hoitoja taviksille, koska parhaat lääkärit työskentelevät jo nyt yksityisissä sairaaloissa, joihin ei tavallisella palkansaajalla ole varaa. Esimerkkinä on kaikkien tietämät julkisten sairaaloiden tolkuttomat hoitojonot, mutta milloin olette miljonäärin sanoneen, ettei Suomessa saa kunnollista hoitoa ajoissa tai ollenkaan, minä en ole kuullut. Mielestäni Suomessa täytyisi rakenneuudistus kohdistaa nimenomaan sairaaloihin ja keskittää kaikki mahdollinen erikois sairaanhoito suuriin yhteiskunnan omistamiin sairaaloihin ja lopettaa yksityinen sairaanhoito kokonaan, koska nytkin KELA:N korvaamista sairaanhoidoista rahat menevät myös yksityisille sairaaloille vaikka ne kaikki rahat keskitettynä vaikka yliopistojen sairaaloihin hyödyttäisi kaikkein eniten nimenomaan sairaalatekniikan- ja kaiken muun hankinnoissa.
Suomessa on nykyisin useita päällekkäisiä turhia sairaaloita ja terveyspalveluiden tuottajia kuten:
-Useat yksityiset sairaalat ja sairaalaketjut
-Työterveys hoito
-Ylioppilaiden terveydenhoito
-Sotaveteraanien terveydenhoito
-Yritysten omia terveydenhoito palveluita
-Yliopistosairaala kaupunkien terveyskeskukset
ja mitähän kaikkea, mitä en edes tiedä. Tässä tapauksessa rahaa palaa turhaan hukkaan. Ulkomaalaisten omistamien yksityisten sairaaloiden rahat eivät edes jää Suomeen, vaan menevät muualle ja verotuototkin jäävät saamatta.

Vieras

#33 YHDENVERTAISUUS LAKI

28.08.2013 14:11

TAPPAKAA VAIKKA MYRKYLLÄ, MUTTA ELKÄÄ KIDUTTAKO VANHUKSIA TYÖLLÄ. Sairaat vanhat loppuunkulutetut ihmiset eivät pääse eläkkeelle, mutta eduskuntalaiset ja johtajat lähtevät terveinä ja hyvin hoidettuina eläkkeelle jo alle 60 vuotiaina. Tässäpä vaadittaisiin sitä RAKENNEUUDISTUSTA

Vieras

#34 RAKENNEUUDISTUS

28.08.2013 14:12

Kaikille samat edut säätyyn katsomatta.

Vieras

#35 KUOLLEELLE DUUNARILLE EI TARVITSE MAKSAA ELÄKETTÄ

31.08.2013 04:30

Kokoomus-demari hallitus on ikäväkyllä sitä mieltä, että he vastustavat duunarin ELINIÄN nostamista, eli jos duunari elää eläkkeellään liian kauan, on sekin raha pois miljonäärijohtajien ja eduskuntalaisten omista jo nyt älyttömän suurista eläkkeistä ja tulevista eläkkeen nosto mahdollisuuksista. Tavoitteena heillä on kuluttaa duunari loppuun kuoliaaksi jo ennen eläkettä, ettei eläkettä tarvitsisi pienipalkkaisille maksaa lainkaan. Tässäkin asiassa hyväveli järjestelmä toimii erinomaisen tehokkaasti.

Jo väsynyt

#36 Nykyinen eläkejärjestelmä on hyvä

08.10.2013 06:53

Jos valtakunnallinen eläkeikä nostetaan 65v, siellä tulee olemaan monia väliinputoajia. Nyt me 50 luvulla syntyneet yritämme jaksaa siihen 63v saakka. Myönnän että itselläkin on aika vaikea jaksaa onhan tämä ura jo 13v aloitettu lapsenlikkana ,silloin sai palkkaa 100mk kuukaudessa ja kotiin piti antaa puolet. Ne eli minä myös ,jotka tekevät raskasta ruumiillista työtä eivät todellakaan ole säästyneet sairauksilta. Minun alallani on jo 30 vuotiailla tukielin vammoja ja vanhemmilla kyllä kaikilla ennen eläkeikää. Jos työ on kevyttä ei näitä sairauksia tule ja huolettomin mielin voi miettiä jaksavansa pidempään. Raskaassa työssä kipu on läsnä jokapäivä ja lääkkeiden voimin sitä työtä monet tekevät. Ollaan siinä kunnossa että töissä vielä pitää jaksaa, mutta kyllä jo pitäisi saada vähän helpotusta. Vapaista ei voi nauttia kun ne usein menevät kehon parantelemiseen. Ja onhan meillä kaikilla omat syymme, miksi emme kannata nostoa, ne jotka jaksavat, voisivat mielestäni tehdä sitä niin kauan kuin pystyvät.

Vieras

#37 ELÄKEKATTO

08.10.2013 11:57

Kukaan ei ole niin erinomaisen hyvä tai korvaamaton, että hänelle täytyisi maksaa yhteisistä varoista muiden kustannuksella eläkettä niinkin tolkuttomia summia kuin olemme lehdistä saaneet lukea. Suomessa täytyisi olla eläkekatto, joka olisi korkeintaan 5000 euroa, joka sekin tuntuu tavallisesta eläkkeensaajasta kohtuuttoman korkealta, mutta jo tämä mahdollistaisi osaltaan muiden korjauksien lisäksi eläkerahojen riittävyyden tulevaisuudessa.

Vieras

#38

07.01.2014 08:43

Eläkeikää halutaan nyt nostaa, kun kansalaisten tienaamat eläkerahat annettiin Kreikkalaisille.

Vieras

#39

26.09.2014 05:43

Kun ensin annettaisiin mahdollisuus niille terveille 63-vuotiaille jatkaakin siinä työelämässä, kun he sitä haluaisivat. Mutta terve 63-vuotias joutuu lähtemäänkin eläkkeelle, vaikka haluaisikin jatkaa samassa työpaikassa. Sinänsä terve 63 vuotias on melkoinen harvinaisuus Suomessa

Vieras

#40

26.09.2014 06:37

Tässä hommassa on kyllä"puurot ja vellit" sekoitettu,ja oikein tunteella.Mikä tämän hyöty on? Ehkä saamattomat politiikkomme eivät vain pysty/osaa enään tehdä minkäänlaisia ns.kunnollisia päätöksiä ilman sen v:n EU-direktiivin mukaisesti kukaan.Mulla on työ-oloissa rikkoutuneita ystäviä,joille pitäisi myöntää eläke heti,mutta eihän se vaan käy.
kyllästynyt

#41 naurettavaa

28.10.2014 20:07

Kyllä ei mikään ole helppoa tässä p*ska maassa, HEI HALOO NUORET OVAT TYÖTTÖMINÄ JA SAIRAAT JA VANHAT JA AGEISMISTA KÄRSIVÄT "VANHAT" JOUTUVAT SINNITTELEMÄÄN!! HEI PÄÄTTÄJÄT SIELLÄ HERÄTKÄÄ! ei kovin paljoa voi tätä kansaa enää hypyttää, kohta kansa noisee vastaan vielä ja on mellakat ym


Vieras

#42

16.02.2016 11:19

Joku tolkku pitää olla
Kaiken kokenut

#43 Vastustamme eläkeiän nostamista

02.10.2019 15:09

Pääsääntöisesti työnantajajärjestöt kannattavat eläkeiän nostamista. Kuitenkaan nämä  järjestöt eivät välitä/huolehdi siitä miten iäkäs tai sairaus työntekijä pärjää työssä oman työnantajan tai työkavereiden kanssa. Mahdollisesti työntekijä voi joutua kiusatuksi terveydellisistä syistä omassa työssään työnantajan taholta. Tämä taas aiheuttaa työntekijälle masennusta ja tässä voi käydä niin, että eläkkeelle jäämisen syy voi olla masennus eikä se mahdollinen fyysinen sairaus joka alunperin aiheutti työkyvyttömyyden. Meillähän Suomessa  suurin syy työkyvyttömyys eläkkeelle jäämiseen on masennus. Minusta olisi parempi, että kun aletaan nostamaan eläkeikää mietittäisiin mitä se käytännössä tarkoittaa ikääntyvälle työntekijälle. Eiköhän olisi parempi aloittaa eläkeiän nosto työoloja parantamalla tulokset voisivat olla silloin parempia.