Kohtuullinen tekijänoikeus

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kohtuullinen tekijänoikeus.

Alfa

#1 Kansalaisaloite tekijänoikeuslain vikojen korjaamiseksi


Tekijänoikeuslain puutteiden korjaamiseksi on vireillä kansalaisaloite, joka näyttää keräävän allekirjoituksia kohtalaisen hyvin. Kannattaa tutkia ehdotuksen lakiteksti, josko siitä olisi apua tähänkin ongelmaan? Aloitteen voi allekirjoittaa oikeusministeriön sivulla sähköisesti.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/70

Tekijäoikeus nykyisellään on harhaanjohtava termi. sana Copyright tarkoittaa "oikeutta valmistaa kopioita".
Tekijän oikeudet tasavertaisesti kaikille

#2 Tekijän oikeus


Minäkin haluan tekijäoikeuden nähdystä liikkunisestani ja tervehtimisestäni tai syrjäytymisestäni jne.Homoille omat tekijänoikeus palkkiot myös.
SENKUN JÄLJENTÄMINEN EI KETÄÄN KIINNOSTA.

#3 Tekijänoikeus


AISIN TEKIJÖILLE MYÖS MUHKEAT TEKIJÄNOIKEUS RAHAT.

Raha ratkaisee

#4 Tekijänoikeus


Pimeäntyötekijöille tekijänoikeus palkkiot.
Kohtuullistaminen

#5 Kohtuullinen tekijänoikeus


Korruptoituneessa maassa tekijänoikeus palkkiot ja muut harmaantalouden palvelut maksetaa yleisesti pimeänä,koska valtio menettää kuulema kuusikin miljardia euroa vuodessa.
On aivan turhaa rahan haaskausta maksaa valtiolle,koska herrat käyttävät rahat muhkeisiin palkankorotuksiinsa ja eläkkeisiinsä,muista eduista mainitsemattakaan.
Tuntuukin aivan järettömältä,jos ei naapurille pienestä huvista voi maksaa pimeästi.Tapahtuuhan kymmenienmiljardien huumekauppa Suomessa pääosin pimeänä.Sehän on pakolaisten rahasampo.

Vieras

#6


Nykyinen täysin vanhentunut hyvitysmaksu (ns kasettimaksu) on ehdottomasti saatava laajennettua kaikkiin niihin laitteisiin, joita käytetään yksityiseen musiikin lataamiseen, kopiointiin, kuunteluun, tallentamiseen kuten tietokone, läppäri, tabletti, kännykkä, älypuhelin, usb-tikut jne ! Hyvitysmaksujärjestelmää on uudistettava siten että se turvaa alan taloudelliset toimintaedellytykset nopean teknologisen muutoksen olosuhteissa.

Vieras

#7


Tämä on kaikenkaikkiaan todella rikollista toimintaa.
Vähäisessäkin rikkeessä kopsataan netistä - nimekkään taiteilijan piirros - törkeä vielä poistaa taiteilijan puumerkin ja laittaa omansa tilalle. Sitten sen kuvan ympärillä pyörii mainoksia, josta tämä rikollinen kerää fyrkat !!!!!!!!!!!

Vieras

#8


En allekirjoita.

Jos oikeasti joskus menee lapi laki joka määrittää "mikä on juuri tälle ihmiselle oikein tehty" niin silloin ei ole enää sopimusvapautta.

Kuka määrittää onko b-luokan räppirauno saman rojaltin arvoinen kuin a-luokan singersongwriterpirkko?

"Bestseller"-ehtoja on sopimuksissa jo olemassa. On erilaisia sopimuksia ja erilaisia näkemyksiä kohtuudesta.

Ihmisten tyhmyyttä ei mikään laki kumoa - ainoa mikä tähänkin asiaan auttaa on se että taiteilijoita ja luovaa työtä tekeviä täytyy valistaa jatkuvasti
a) lukemaan
b) ymmärtämään
c) olemaan allekirjoittamatta kun ei tunnu oikealta
d) kysymään ulkopuolista apua
e) NEUVOTTELEMAAN

Vieras

#10


Hyvitysmaksu on saatava ajantasalle koskemaan niitä laitteita, joilla musiikkia nykyään kuunnellaan, kopioidaan ja tallennetaan eli älypuhelimia, taulutietokoneita, läppäreitä, tietokoneita ja muistitikkuja.
Outoa on

#11 Hyvitysmaksusta


En ole ikinä tallentanut musiikkia tai elokuvia puhelimeen, tietsikkaan, läppäriin, muistitikulle tai tablettiini. Miksi maksaisin hyvitysmaksua jollekin muusikolle jos en hänen tuotoksiaan käytä.
On se vaan niin tyhmää maksaa työstä palkkaa

#12 Re: Tekijän oikeus


#2: Tekijän oikeudet tasavertaisesti kaikille - Tekijän oikeus

Toivottavasti saat palkkaa tuosta tai mahdollisesti jostain työstä mitä teet. Vai onko peräti niin, että et pidä palkan arvoisena muuta kuin oman alasi työtä? - Tämä oli oikeastaan suunnattu kommentoijalle 2. - Minusta mitään palkkaa tekijöille ei tietenkään tarvita. Haluaisin ladata putkimiehentyötkin netistä! KAIKKI MAAILMAN IHMISET PALKATTOMIKSI! Tai ruokapalkalle. Tai pitäisikö sittenkin saada sosialismi tänne, niin että aivan kaikkien työpanos olisi samanarvoinen ja samalla tavoin palkattua?


Vieras

#13


Pian 50 vuoden "vapaa" toimittaja-kirjailija -kokemuksella tyly muistelu: kerrankin wanhat ajat ovat mielessä hywiä; nykytilanne on kuin seisoisi rotkon partaalla ja Suuri Raha pakottaisi hyppäämään hämärään ilman eväitä ja vieläpä ilman laskuvarjoa.
kuka meitä määrää

#14 alkaa olla kiire


nostaa "kissa pöydälle" ja katsoa koko eu -sotku läpi! Teistä on kiinni, jakakaa linkkiä ja allekirjoittakaa! Ainakin on sitten uusharkinta ja totuuksien esillekertomisen aika:
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/11
Tutkittu on

#15 Re: Kansalaisaloite tekijänoikeuslain vikojen korjaamiseksi


#1: Alfa - Kansalaisaloite tekijänoikeuslain vikojen korjaamiseksi

Olen tutkinut tekstin. Aloite esittää oleellista kavennusta tekijöiden oikeuksiin haluamalla lakimuutoksella opetuskäytön korvaukset pois. Siitä ei ole hyötyä kuin oppilaitoksia pyrittäville yhteisöille ja haittaa esimerkiksi sellaisille audiovisuaalisten teosten tekijöille ja tekstin kirjoittajille, joiden töitä opetuksessa käytetään.Toisin snaoen kyseessä olisi aika merkittävä korvaukseton omaisuuden siirto tekijöiltä lähinnä julkisyhteisöille - ennen vanhaan sellaista kutsuttiin sosialisoinniksi, en tiedä miksi nykyään.

Samalla kansalaisaloite lakkauttaisi suuren osan nykyisistä tekijöiden apurahajärjestelmistä, sillä niiden varat kertyvät valtaosin opetuskäytön korvauksista. Tämän aloitteen pätevät tekijät toki tietävät itsekin, josta voi varovasti päätellä apurahajärjestelmien romuttamisen olevan aloitteen yksi tarkoitus.

 

JiiÄm

#16 Ei tämmöinen kuulu lakikirjaan...


...vaan työehtosopimukseen !

Ei laki voi ottaa kantaa korvausten tasoon !

Vieras

#17


Tekijänoikeuslakia on muutettava niin, että se turvaa tekijänoikeudet kaikissa olosuhteissa.

Vieras

#18


Oikealla asialla olette! Omiamme me vaan pyydetään!

Vieras

#19


Asiaa - jo riittää riistäminen!

Vieras

#20


Erittäin kannatettava asia, toivotaan myötätuulta!

Vieras

#21


Juridista tukea ja lain suojaamaa turvaa yksittäisille taiteen ja kulttuurin tekijöille jo siinä vaiheessa, kun ei ole sponsoritukea saatu.

Vieras

#22


Hyvin tärkeä asia taiteilijoiden toimeentulon parantamiseksi!

Vieras

#23


kohtuullinen tekijänoikeus!

Vieras

#24


ehdottomasti..itse en edes oikeuksia ole hakenut.näyttää että ei ole oikeen reilua peliä tämä homma enää.
Käsi pois mun taskusta, piraatti!

#25 Re: Kansalaisaloite tekijänoikeuslain vikojen korjaamiseksi


#1: Alfa - Kansalaisaloite tekijänoikeuslain vikojen korjaamiseksi

Tekijöiden kannalta EFFin runnoma kansalaisaloite on huono, sillä silloin jäävät useat monesta purosta tekijöille kertyvät tekijänoikeuskorvaukset saamatta kokonaan. Muun muassa nykyinen lisensiointijärjestelmä ja sitä kautta kertyvät indiviidikorvaukset sekä tekijöille jaettavat apurahat loppuisivat.

Ja mitä mahtaa olla Alfan mainostama "nykyisellään". Meillä on tekijänoikeuslaki. Jos sitä ollaan muuttamassa, mitä harhaanjohtavaa siinä termissä on? Puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä.

 

Kommentoi adressia