LAUNEEN KOULUN LAPSET HÄDÄSSÄ!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista LAUNEEN KOULUN LAPSET HÄDÄSSÄ!.


Vieras

#251 Re: Toisaalla Lahdessa

30.03.2013 21:23

#250: Vuosia läheltä seurannut - Toisaalla Lahdessa 

 Ei luovuteta! Yhdessä pusketaan toivottu lopputulos eli uusi Launeen koulu läpi!

 

Minni Salminen

#252 Arvokysymys!

30.03.2013 21:26

Joku kommentoi minulle: "Hyvällä asialla oot. Pikkasen mua kuitenkin hämää toi julkkisten pävitys seinällä. Ei kai niitten ääni yhtään sen arvokkaampi oo."

Ei todellakaan ole, vaan nimenomaan olen korostanut, että jokaikinen nimi adressissa on yhtä tärkeä kuin toinenkin.
Julkisuus tekee kuitenkin asiasta näkyvämmän ja huomioarvo on hurjan paljon suurempi kuin mitä se muuten olisi.

Tarkoituksemme on muuttaa samalla asenteita sisäilmaongelmia ja lapsen oikeusturvaa kohtaan ja mahdollisuuksien mukaan vaikuttaa muistakin tulevista kouluremoteista päättävien arvoja, eikä vaan pelkästään Launeen koulun tilannetta.

Tilanne Suomessa on niin hankala päiväkotejen ja koulujen kosteusvaurioiden ja sisäilmaongelmien osalta, että aiheesta pitäisi ehdottomasti puhua paljon enemmän ja avoimemmin, kuin mitä tällä hetkellä tehdään. Salailukulttuuri saisi jo jäädä taakse.

Se mihin kunnissa rahaa pistetään, on nimenomaan arvokysymys.
Kyllästynyt homeope

#253 Re: Arvokysymys!

30.03.2013 21:56

Hyvä Minni! Teet todella tärkeää työtä monien muidenkin puolesta. Salailun pitäisi loppua ja kaikki keinot on siinä sallittuja. Jokainen nimi on tärkeä ja on hyvä, että monia julkkiksiakin on mukana. Tämä on yhteinen ja vakava asia, joten sen pitääkin saada kunnon näkyvyyttä vaikenemisen ja välinpitämättömyyden sijaan.
Toinen kyllästynyt homeope

#254 Re: Re: Arvokysymys!

31.03.2013 00:08

#253: Kyllästynyt homeope - Re: Arvokysymys!

Olen samaa mieltä. Teet Minni todella tärkeää työtä. Toivoisin ja soisin, että muut vanhemmat olisivat yhtä aktiivisia kuin sinä. Tämä ongelma on valtakunnallinen - ei vain Lahden ongelma. Salailu on valitettava tosiasia ja vanhemmille uskotellaan, että kaikki on hyvin. Nyt kaikki vanhemmat taistoon!!!!!


Vieras

#255

31.03.2013 01:17

http://www.omalahio.fi/tiedostot/OMA28p01.pdf
Launeen koulun sisäilmaongelmat omalähiö lehdessä 29.1.2010

Vieras

#257 Re:

31.03.2013 01:45

#256: -

Lahden kaupunki tiedotti maanantaina kolmen koulun, Kiveriön, Liipola–Kaikuharjun ja Jalkarannan koulun sisäilmaongelmista...

..hmm ...kun näin useassa koulussa Lahdessa on ollut samankaltaisia ongelmia, onko käytetty jotain samaa homesiivous/desinfiointi ainetta?

ks referenssilistaa, Hajunpoisto- ja desinfiointikemikaalit -> googlaa homesiivous lahti


Vieras

#258

31.03.2013 01:50

http://yle.fi/uutiset/vaarallisia_homeenestoaineita_vedetaan_markkinoilta_-_onko_tata_myrkkya_sinun_kodissasi/6448795
EU kieltää kaksi yhdistettä, joita käytetään erilaisissa tilojen desinfiointiin tarkoitetuissa aineissa. Niitä on käytetty esimerkiksi homesaneerauksessa. Jos purkin kyljessä lukee PHMG tai Akacid, tuotetta ei saa enää käyttää.

PHMG- ja Akacid-yhdisteiden käyttöä muihin tarkoituksiin on rajoitettu jo aiemmin. Käyttökielto desinfinointiaineissa tulee voimaan helmikuun alussa.

Nyt kiellettäviä aineita on voitu käyttää desinfiointiin muun muassa kodeissa, työpaikoilla, sairaaloissa, elintarvike- ja rehuvarastoissa ja hevostalleissa. PHMG- ja Akacid-yhdisteitä sisältävillä aineilla on desinfioitu myös rakennustuotteita.

Aineita on markkinoitu "turvalliseen homeenestoon" myös kouluissa ja päiväkodeissa.

Käsittelyjä ovat tehneet etupäässä ammattilaiset. On epäselvää, kuinka paljon kuluttajat ovat suihkutelleet näitä aineita itse.

Vieras

#261

31.03.2013 06:50

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/02/06/homesiivouksissa-kaytetty-vaarallisia-myrkkyja

Homeen torjunnassa ja muussakin siivouksessa on käytetty desinfiointiaineita, joissa on myös ihmiselle vaarallisia myrkkyjä. Kaiken kukkuraksi ne eivät edes välttämättä tapa homeita. Helsinkiläinen Kirsi on yrittänyt selvittää, mistä hänen homesiivouksen jälkeenkin jatkuvat oireensa oikein johtuvat. Tutkijoiden mukaan markkinoilla on edelleen vaarallisia myrkkyjä.
Minni Salminen

#263 Ehdotus

31.03.2013 08:10

Kyseessä on paljon monimutkaisempi ja laajempi kosteusvaurio-, home- ja sisäilmaongelmakokonaisuus, joka on kestänyt jo vuosikausia. Jotain ja paljon on tehty väärin ja rahaa on palanut lähteemme mukaan jo n 13,7 miljoonaa euroa. Uutta korjaus- ja kapselointikierrosta ei kannata Launeen koululla aloittaa, sillä tulokset eivät uusintakunnostuskierroksen jälkeenkään varmuudella korjaa tilannetta. Heitetäänkö siis lisää miljoonia kankkulan kaivoon, vai sijoitetaanko verorahat järkevämmin Etelä-Lahden väestönkasvu huomioon ottaen uuteen Launeen nykyisen koulurakennuksen korvaavaan monitoimikouluun sekä luomaan tarvittavaa lisäkapasiteettia alueellisesti.
Launeen kouluunhan tulee muista alueen kouluista jo alakoulun puolelelta koululaisia, sillä luokka-asteet loppuvat, ennen kuin alakoulu loppuuu mm. joko neljänteen tai viidenteen luokkaan.
Lisää ehdotuksia

#264 Re: Ehdotus

31.03.2013 09:22

#263: Minni Salminen - Ehdotus

Totta joka sana!

Nyt on tehtävä muutoksia tämän hetkisiin suunnitelmiin. Liipolaan tarvitaan koulu, jossa ovat kaikki luokat ensimmäisestä kuudenteen - eivät vain ensimmäisestä neloseen. On vastuutonta laittaa viitos- ja kuutosluokkalaiset Launeen homekouluun.

Renkomäen koulua tulisi laajentaa siten, että kuudesluokkalaiset saisivat käydä alakoulutaipaleensa tutussa koulussa sen sijaan, että siirtyvät Launeelle jo kuudennella.

Kannattaa kyllä ehdottomasti ottaa uudelleen esiin Kiveriön rakentaminen, sillä kuulemani mukaan mm. Möysän koulun luokat pursuavat. Ei ole oppilaiden edun mukaista ahtaa isoja ryhmiä pieniin tiloihin. Kaupunkihan on saanut rahaa luokkakokojen pienentämiseen, mutta Kilposen toiminta käytännössä on aivan päinvastaista! Hän satsaa isoihin luokkiin ja samanaikaiseopetukseen. Järjetöntä!

Vanhemmat, meidän on aika toimia!

 

Minni Salminen

#265 Jukiset tukijat!

31.03.2013 10:19

Muistakaa jakaa adressi-linkkiä ystäville ja käydä keskustelua lasten lainmukaisista työskentelytiloista. Mukana julkisina tukijoin on jo mm. Arttu-Pekka Wiskari, Jaajo Linnonmaa, Juha Vuorinen, Milla Mattila, Mikko Kuustonen, Jaakko Saariluoma, Olli Lindholm, Reino Nordin, Anna-Leena Härkönen, Raappana, Ilkka Vainio, Jethro Rodstedt, Mitro Repo, Suvi Teräsniska, Amin Asikainen, Satu Silvo, Kristiina Komulainen, Jussi Aaltonen, Antti Kaikkonen, Susanna Laine, Sami Kuronen, Kimmo Vehviläinen, Meiju Suvas, Juha Perälä, Anni Hautala, Krisse Salminen, Toni Nieminen, Juhani Töytäri...

Vieras

#266

31.03.2013 16:21

Olen lapsena kärsinyt paljon allergiasta ja viettänyt aikaa sairaalassa paljon. Allergiat ovat siis tuttuja minullekin.

Törkeää että oppilaat ja opettajat joutuvat työskentelemään tiloissa jotka ovat heidän terveydelleen vaarallisia!!
Minni Salminen ja Johanna Ritala

#267 KUTSU!

31.03.2013 17:51

Muistakaa Launeen koulun vanhemmat ja vanhempien tuttavat sekä muut asiasta huolestuneet, viekää sanaa torstain kokouksesta eteen päin:

On tärkeää, että tulet torstaina 4.4.2013 klo 18 Launeen koululle opettajanhuoneeseen kuulemaan LAUNEEN KOULUN LAPSET HÄDÄSSÄ!-adressin tämän hetken tilanteesta ja keskustelemaan sekä saamaan ajankohtaista tietoa tukijoihimme, sekä asiaa selvittäviin tahoihin liittyen.

Tarvitsemme teistä jokaista, jotta saamme lainmukaiset, puhtaat työskentelytilat lapsillemme.

Lähetä yhteystietosi (nimi, luokka, s-posti ja puhelinnumero) s-postiin salminenminni@gmail.com

Launeen koulun lasten puolesta,
Minni Salminen p. 050 529 9294
Johanna Ritala p. 040 743 6494
Piia

#268 TÄRKEÄÄ

01.04.2013 07:14

...myös allekirjoittaa samalla tämä. Uutta sairasta sukupolvea kasvatamme koko ajan. Okeiden tutkimus- ja hoitoprotokollien puuttuessa kasvatamme väliinputoajia. Virallisen diagnoosin puuttuessa ei ole sairaalla mitään turvaa Suomessa. http://www.adressit.com/suomen_home-_ja_kosteusvauriosairaille_saatava_tutkimus_ja_hoito
Tämä aihe tarvitsee julkisuutta ja julkisia tukijoita PALJON. Julkinen ryhmä Fb:ssä: https://www.facebook.com/groups/480696265283855/ Tervetuloa keskustelemaan aiheesta!

Vieras

#269

01.04.2013 14:14

Mieluummin Lahdessa PITÄÄ korjata ja rakentaa lapsille ja vanhemmille homettomia terveitä kouluja,päiväkoteja,vanhusten hoitopaikkoja,terveyskeskuksia ja koteja.MM. Paavolan terveyskeskus edelleen korjausten jälkeen homehajuinen.Ei rakenneta autojen parkkihalleja,vaan ihmisille homeettomia kouluja,p.koteja jne.

Vieras

#270

01.04.2013 14:46

Täällä Helsingissä asti on saanut kuulla näistä sisäilmaongelmista!
Raija

#271

01.04.2013 20:10

Vakava asia.
Kaikki vanhemmat vaatikaa ehdottomat terveitä tiloja, yksikin päivä myrkyllisissä tiloissa voi tuhota terveyden pysyvästi.

http://homepakolaiset.fi/terveyshaitat.html

Vieras

#272

02.04.2013 09:29

Ota yhteyttä suihkutuksen tekijäänhttp://yle.fi/uutiset/vaarallisia_homeenestoaineita_vedetaan_markkinoilta_-_onko_tata_myrkkya_sinun_kodissasi/6448795

Jos epäilet, että kodissasi tai työpaikallasi on käytetty epäilyttävää kemikaalia, Tukes kehottaa ottamaan yhteyttä desinfioinnin tehneeseen firmaan. Heillä on vastuu kertoa, mitä aineita tiloissa on käytetty.

Vieras

#273 asbestikartoitus

02.04.2013 09:46

http://www.sapry.fi/fi/Tutkimukset/Asbestin%20ja%20muiden%20vaarallisten%20aineiden%20kartoitukset/
Kiinteistön omistajan on myös huolehdittava siitä, että rakennusosien purku- ja korjaustyöt tehdään mahdollisimman vähän näille altistavalla tavalla.

Jos vaarallisia aineita todetaan rakenteissa vasta purkutyön alettua, työt joudutaan keskeyttämään, työmenetelmät muuttamaan ja saastuneet alueet puhdistamaan erikoismenetelmin.

Ennen rakenteiden purkutöiden aloittamista tulee selvittää onko rakenteissa asbestia (Vnp 1380/1994). Käytännössä asbestikartoitus tulee tehdä aina ennen korjaustöiden aloittamista, sillä vielä 1980-luvullakin on käytetty asbestia sisältäviä rakennusalan tuotteita.

Asbestikartoitus on liitettävä urakka-asiakirjan liitteenä olevaan ns. turvallisuusasiakirjaan. Mikäli rakennuttaja ei ole teettänyt asbestikartoitusta, rakennuksen purkamista kokonaisena ei saa aloittaa.

Vieras

#274

02.04.2013 10:22

esimerkki case: saneerauksen aikainen purkupöly!
http://www.kuva.fi/fi/kuvataideakatemia/tilat/sisailmatietoa ...
.havaittiin tilojen talotekniikassa, erityisesti koneellisessa ilmanvaihdossa toimintahäiriöitä. Sisäilmaan kulkeutui epäpuhtauksia ja saneerauksen aikaista purkupölyä. Opiskelijat ja henkilöstö ilmoittivat oirekokemuksista. Asiaa tutkittaessa löydettiin edelleen toisenkin saneerauksen jäljiltä rakenneteknisiä puutteita. Riskirakenteet tarkastettiin ja puutteet korjattiin 2009–2010.
Minni Salminen

#275 TÄRKEÄÄ!

02.04.2013 10:27

Saimme Launeen koulun apulaisrehtori Tuula Herkepeuksen viime viikolla opettajille välittämän viestin kokonaisuudessaan käsiimme!

Huomioi erityisesti työterveyslääkäri soivan kommentit E-siiven käyttökieltosuosituksesta ja oppilaiden oirekyselystä!

"Hei!
Tässä vielä kootusti tietoa 14.3. sisäilmaryhmän kokouksesta:
Ilmanäytteiden (helmikuun alussa otettu) tulosten raportti saatu. Poikkeamaa nollatulosten määrässä, muuten tulokset viitearvojen alla.

Yksittäisiä pesäkkeitä kosteusvauriomikrobeja esiintyy. Korkeita bakteeripitoisuuksia joissakin tiloissa, lähde epäselvä. Tulostan raportin opehuoneeseen tutustuttavaksi.

Käsiteltiin koulun huolestuttavaa tilannetta. Työterveyslääkäri Soiva toi vahvasti esiin oman näkemyksensä tilanteesta oireilujen perusteella. Hänen mielestään koko E-siipi tulisi laittaa käyttökieltoon.

Terveydensuojelun Jari Ahonen lupasi viedä asiaa käsiteltäväksi terveydensuojeluun Pekka Patrikalle, jolla mahdollisuus viedä asia jaokseen, jossa käyttökieltoasioista päätetään. Odotetaan myös avin toimia sen jälkeen, kun se on saanut kaupungilta vastauksen selvityspyyntöihinsä.

Toimme esiin, että olemme pohtineet huoltajille järjestettävää oppilaiden oirekyselyä. Siitä Soiva oli sitä mieltä, että se ei toisi lisäarvoa tilanteeseen, koska henkilökunnan oireilu on jo niin hyvin tiedossa.

Kerroimme myös, että olimme pohtineet median mukaanottoa tilanteeseen. Nythän sitä ei enää tarvitse pohtia, vaan median mahti on tullut todistetuksi.

Tulevasta:
-Laune-hallin sisäilmaan pyritään vaikuttamaan märkätilojen korjausten yhteydessä.
-E-siivestä tutkitaan välipohjat
- 27.3. ke:na palaveri, josta Eskon viestissä oli tietoa.
- henkilökunnan info viimeisimmistä mittauksista (ja toivottavasti tulevaisuudesta) 3.4. koko koulun opekokouksen yhteydessä.

Seurataan nyt mielenkiinnolla, mihin tämä pyöritys tilanteen johtaa. Toivottavasti isot pyörät lähtevät liikkeelle…
Tuula"


Asiallisesti,

Minni Salminen p. 050 529 9294
Johanna Ritala ja Mika Kupari