Pähkinärinteen nuorisotilan Nurkan saatava jatkaa toimitilassaan!


Vieras

#1

22.03.2013 12:36

Pitäkää ny herranjumala. Nuoret syrjäytyy pägyn nurkilla muuten!

Vieras

#2

22.03.2013 12:40

EI SAAAAAA LOPETTTAAA!! MIHI SIT KAIKKI NUORET MENEEE, JOS NURKKA MENEE KOKONAAA KII?! NUORET ALKAAA OLEEE PÄKYN OSSUL KOKOAJA JA SIT TODENÄÖSESTI NIIISTÄ TULEEE JOTAI NARKAREIT! EI KUKAAA SEMMOST HALUU! JA KU NURKALLA ON KAIKKI KAVERIT NIIN JOS NURKKAA EI OIS ENÄÄÄ NIIIN SITTEN EI VARMAA OIS NIII PALJO YHTEYKSIS KAVEREIHI! JOTEN NURKKAAA EI SULJETA! PISTE!!

Vieras

#3

22.03.2013 13:25

Nurkka on aina ollu tärkee osa lähiseudun nuorten vapaa aikaa ja jos se suljetaan ei heillä ole muutakaan paikkaa missä olla ja tylsyyden puutteessa keksii kaikkia tyhmyyksi tehtäväksi.tuskin kukaa sellasta haluaa.


Vieras

#4 Re:

22.03.2013 13:31


Vieras

#5

22.03.2013 15:08

kirjottakaa

Vieras

#6

22.03.2013 17:03

Minun mielestäni, "nurkka" pitäisi jatkaa toimintaa koska nuorilla ei ole paljon olotiloja missä olla.
...

#7 Re:

22.03.2013 17:37

#1: -

Jos multa kysytään päkyn nuoret on syrjäytynyt jo tai muuten vain mielenvikasia pikku gänstereitä

Mie

#8 Re: Re:

22.03.2013 17:46

#7: ... - Re:

En yleistäisi tätä, että kaikki Pägyn nuoret olisivat jo syrjäytyneitä. Itse ainakin omastani pidän huolen, ettei päädy mielenvikaiseksi syrjäytyneeksi. Todennäköisesti, jos Nurkka lopetetaan, niin meillä on huomattavasti enemmän ongelmanuoria..

Kaikilla tosin oikeus omaan mielipiteeseen, joten kiitos mielipiteestäsi.

Nuoriopalveluiden johtaja

#9 Re: Re: Re:

22.03.2013 18:12

#8: Mie - Re: Re:  

 Hei, nuorisotilalle olla hakemassa uutta paikkaa. Harkinnassa on kirjaston tiloissa toimiminen yhteistyössä kirjaston kanssa, lisäksi pienryhmien käyttöön suunnitellaan entistä  talonmiehen asuntoa.  Nuorisotyö ei siis alueelta lopu ja nykyinen henkilökunta jatkaa työtä edelleen vaikka tilat muuttuisivatkin.

Eija Ahola, nuorisopalveluiden johtaja


Vieras

#10

22.03.2013 18:21

Check

Vieras

#11

22.03.2013 19:49

Tuo nuorisotila on mielettömän hyvä nuorisolle, mukavat ja osaavat ohjaajat. Järjestävät niin mukavaa tekemistä ja palkintojakin saavat suorituksistaan. Miettikää päättäjät monta kertaa mitä teette tulevalle sukupolvelle! Kaiken ootte viemässä niin nuorisolta, vanhuksilta ja vähävaraisilta!

Vieras

#12 Re: Re: Re: Re:

22.03.2013 21:25

#9: Nuoriopalveluiden johtaja - Re: Re: Re:

Tämä on juuri se kyseinen syy miksi teemme adressin, mutta ei oikein taida mennä ymmärrykseen. Se kirjaston entinen talonmiehen asunto on ensinnäkin niin turhan pieni tila ja siitä ei olisi kenellekkään juurikaan hyötyä sillä kukaan ei oikein haluaisi olla siellä. Tuskinpa kirjaston asiakkaatkaan innostuisi siitä ajatuksesta että siellä tiloissa olisi joukko nuoria ihmisiä pitämässä hauskaa keskenään ja tietäen nuoret niin eiväthän he oikein osaa hiljaa pitää hauskaa joten siitä häiriintyisi kirjaston asiakkaat tai työntekijät. Työntekijöistähän tämä ei ole kyse, koska heille löytyy paikkoja. Entäs nuoret? mitäs he sitten tekevät jos ei tulekkaan vastaavaista sisätilaa olla yhdessä ja tavata? istuvat ostarin nurkilla, lammaslammen laitureilla tai nesteellä siinä viinaa juovien aikuisten seurassa?  siinä sitten ottaa mallia niistä. Tai häiritsemässä nesteellä työntekijöitä ja asiakkaita. Tämä tila missä olemme tällä hetkellä on paras mahdollinen mitä on, koska se on avara ja siellä on paljon erihuoneita joissa on eri aktiviteettejä esim. pingis, biljardi, playstation, tv, erilaisia lautapelejä ja paljon muuta. Täällä on kaikille jotain tekemistä ja tänne on hyvä tulla kavereiden kanssa kahvittelemaan. Minun mielestäni tuo kirjaston tiloihin meneminen on tyhmää koska se ei palvele yhtään ketään ei nuoria eikä kirjaston asiakkaita. Adressit siis teemme sen takia jotta saisimme pitää tilat.

Kaija Härkönen, pähkinärinteen nuorisotilan vertsu.


Vieras

#13

23.03.2013 14:54

Nuorempana olin aktiivinen nutan kävijä. Ryhmässä moni sai tolkkua päähänsä. Valvovat aikuiset olivat monille luottohenkilöitä. Näitä paikkoja ei voi rahassa mitata.
T: pasi 38v
-78

#14 ???

23.03.2013 15:57

#9: Nuoriopalveluiden johtaja - Re: Re: Re:

Juuuh...shhhh...hiljepaa ollaan kirjastossa.....säästöä vai???? järki käteen mistä säästetään ja missä EI!!!!


Vieras

#15 Re: Re: Re: Re:

23.03.2013 16:04

#9: Nuoriopalveluiden johtaja - Re: Re: Re:

Hei.

Mielenkiinnolla haluaisin tietää paljonko nykyisessä tilassa on neliöitä?Entä talomiehen asunnossa?Luulenpa.että talomiehen "kämppä"ei riitä nuorisolle.Jos kävijöitä on yhtaikaa n.30 niin aika ahdasta taitaa tulla jos nykyiset harrastusmahdollisuudet esim.biljardi/bingispöydät saadaan mahtumaan.eikö samassa rakennuksessa/naapurissa toimi iltapvkerho missä on 7v-8v lapsia..

T.tanja tilander

Shhhhhhhhhhh

#16 Re: Re: Re: Re: Re:

24.03.2013 14:27

#12: - Re: Re: Re: Re:

Koivukylässä toimi joskus "nuorisotila", yhdessä kirjaston kanssa. Huono ja erittäin toimimato  kokeilu.


Vieras

#17

24.03.2013 17:43

miksi ajaa nuoret kaduille ja ostareihin??????
Ida Malinen, vanha "nurkka" kävijä

#18

24.03.2013 22:56

Hirveästi tunnutaan välittävän nuorten syrjäytymisestä ja siitä saa kuulla joka puolella, mutta silti aijotaan sulkea yksi paikoista, mikä on saattanut ehkäistä pähkinärinteen seuduilla asuvien nuorten syrjäytymistä jo monta monta vuotta. Olen tähän mennessä luullut että meidän asioista päättävillä on edes vähän järkeä päässä, mutta tämä on kyllä pohjanoteeraus. Olen itse käynyt "nurkalla" pienestä asti, ja vaikka en ehkä kävisikään itse enää siellä niin paljoa, niin välitän tulevista sukupolvista ja niistä varhaisteineistä jotka haluavat hengata jossain. Tiedän kuinka tärkeä paikka "nurkka" on nuorille ja mistä tulevat nuoret jäävät paitsi, jos nuorisotila lopetetaan. Siellä voi rakentaa ihmissuhteita, saada vertaistukea muista nuorista, se on ehkäissyt monet perjantai-kännit, kun on tiennyt että "nurkalle" voi mennä, ja siellä on kavereita kenen kanssa voi juoda kahvia, jutustella, pelata pelejä tai muuten vaan olla. Älkää olko niin hölmöjä ja jääkö katsomaan mitä tuleville sukupolville tapahtuu ilman tätä kyseistä nuorisotilaa ja sen ihania ohjaajia, vaan pitäkää nuorisotila ja etsikää säästönne jostain muualta.
P.S. Ja sen verran sanon ehdotuksesta siirtyä kirjaston tiloihin, että en ole ikinä typerämpää ehdotusta kuullut.

Vieras

#19

26.03.2013 16:32

Ehdotus lakkauttamisesta törkeetä väärästa paikasta taas säästöä.
Aktiivinen nurkalla kävijä PÄKY 4 LIFE

#20 Ajatellaanko koskaan nuorten parasta?

27.03.2013 02:49

Nykyään valitetaan siitä että nykynuoret ovat valtamäärin kotonansa ruudun äärellä eikä ulkona sosiaalisessa joukossa. Jos nurkka lopetetaan, ne määrät vain kasvavat. Tiistai.., nurkka ei ole tällöin auki, joka on nuorille aivan perzeestä. Tuntuu kun ei olis mitään, ku ei pääse nurkalle, joka on yleinen paikka missä nähdään kavereita. Loppujen lopuksi nuoret eivät jaksa turhautua päkyyn, ja haluavat jonnekki pelaamaan bilistä ja pingistä. No lähin paikka on arkki, eli myrtsiin siis. Ja se on todella huono vaihtoehto koska myyrmäki muuttaa
ihmistä, ja ei positiiviseen suuntaan.
Kolmen lapsen isä

#21 Re:

27.03.2013 19:46

#1: - Huh huh,  Tämäpä oli yllätys, luin Vantaan sanomista, että kaupunki säästää yhden henkilöauton hinnan (35000e) ja heittää pähkinärinteen vuosia kestäneen rakennustyön hukkaan!  Miten tuota voisi edes puolustella? Olen seurannut tuon nuorisotilan toimintaa vuosia, omien ja vieraitten lasten kautta. Itsekin olen käynyt "Nutalla" poliisien pitämissä huumevalistus illoissa. Paikka tavoittaa juuri ne nuoret, jotka ovat yhteiskunnallisen keskutelun keskiössä.  Kasvatus vastuu ja yhteenkuuluvuus paikallisten nuorten kesken pitää huolta myös niistä  nuorista,  jotka eivät voi oikeasti hyvin. Monelle tuo paikka on mukana vain ne  muutamat tärkeät vuodet, mutta kuinka tärkeitä nuo vuodet ovatkaan kaikille kehittyville nuorille.  Henkilökunta on kiintynyt pähkinärinteen nuoriin ja se tekee työtä vuorotta iltamyöhään, nuorten hyväksi. Mistä tuo työmäärä kertoo? Paikkaan on syntynyt lämmin nuorisokultuuri ja sen seurauksena hyvinvointia lukuisten ihmisten keskuuteen. Jos jostakin joudutte säästämään, niin olkoon tämä viimeisin vaihtoehto. Hävittämisen päätäminen on helppoa, mutta kasvattaminen ja rakentaminen vaatii ymmärrystä, aikaa ja viisaita päättäjiä. Nuorisotilan siirtäminen muualle tuhoaa hyvin arvokkaan kulttuurityön, sillä kestää vuosikymmeniä rakentaa tuollainen yhteishenki ja yhteisö mihinkään paikkaan. Sen tekijät ovat näiden nuorten uskottuja ihmisiä. Älkää hajottako sitä. Säästö ei ole sen arvoinen.

 


Vieras

#22

30.03.2013 08:59

Miksi aina heikoimmilta ja niiltä joilla ei sananvaltaa viedään kaikki pois. Lapset viihtyvät nuorisotilassa ja kun he ovat siellä tietää sen, että ovat turvassa. Eikö olisi aika ajatella jo suomalaisia lapsiakin. Hehän maksavat joskus meidän eläkkeemme. Tuetaan heitä turvalliseen hyvään nuoruuteen ja harrastuksiin. Ei työnnetä heitä kaduille kohti ongelmia.
vihainen

#23 Re: Re: Re: Re:

02.04.2013 13:49

#9: Nuoriopalveluiden johtaja - Re: Re: Re:  

 Onko arvoisa nuorisotoimen johtaja käynyt Pägyn kirjastossa tai sen talonmiehen asunnossa? Asunto 36 neliötä, joten sinne ei ainakaan saa bilispöytää tungettua, kirjaston aulassako sitä pelataan pingistä! Uskomatonta löyhäpäisyyttä päättäjiltä! Tuntuu kyllä siltä, että nuoriso on tärkeää vain vaalipuheissa, nuorten syrjäytyminen on vaan sanahelinää kun vaakakupin toisessa päässä on Vantaan säästöt. Mitään ei olla opittu edellisestä lamasta!


Vieras

#24 Re: Re:

02.04.2013 16:35

#21: Kolmen lapsen isä - Re:

Kiitos ihanasta kirjoituksesta....

Tämä on ihka eka kerta kun vastaan johonkin, sillä olen aika tumpelo näissä hommissa...Mutta kyllä tämä tuntuu toimivan ! Niin meillehän on tarjottu.kirjastoa ja sen kyljessä oleva talkkarin asuntoa... käytiin katsomassa ja juttelemassa kirjastoväen kanssa!Niitä tiloja ei voi ajatella..... sano sit päättäjät mitä vaan puhuvat hienosti pienryhmistä.....mihin jäävät ne kaikki muut... sananhelinäää... jotain pitää keksiä....meillähän on  tilahallinto saavat ruveta urakalla etsimään sillä kirjasto on out!

Ollaan onneksi saatu tosi paljon tukea teiltä vanhemmilta nyt olisi tarkoitus että nuoret ottavat itse toimittajaan yhteyttä

saavat kertoa omista tunteista... välillä kun kuuntelee niitteen tarinoita ...niin tunteet tulee pinnalle ja halusi itkeä ja raivota . JATKETAAN TAISTELUA NIIN PITKÄLLE KUN VAAN ON MAHDOLLISTA vielä on monta "jippoa" takataskussa

 

Maj-Len nurkkatäti

Erkki Hiipakka

#25 Kirjastopalveluja nuorisotiloihin!!!!

15.04.2013 08:03

Tuntuu, että jossain ajatellaan, että nuoret saadaan nyt kirjastoihin uusin houkutuksin, mutta...!!!!
Käytännössä muoretkaan eivät pusty olemaan tarpeeksi hiljaa kirjastossa!!!!
Olen alkanut kuljettaa mukanani kuulosuojaimmia käydessäni kirjastossa.

Ratkaisuna nuorison saamiseksi kirjastoon on mielestäni syytä
viedä kirjastopalveluja nuorisotiloihin!!
Nuoriso saa käyttää vapaammin äntään ja totutella kirjaston hiljaisuuteen