VAADIMME UUSIA SUSITUTKIJOITA RKTL PALVELUKSEEN

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista VAADIMME UUSIA SUSITUTKIJOITA RKTL PALVELUKSEEN.

vaeltaja

#26

30.03.2013 14:51

Mennäänpäs asian ytimeen. Kaikki nuo hienoudet menee kyllä tuossa järjestyksessä. Asian ongelmahan on tuo että MUUTAMAN tutkijan tutkimustuloksia tuolla kentällä ei usko enää kukaan. Jos ei ole mitään luottamusta, niin eihän nyt hyvänen aika Suomessa tehdä mitään asioita EU: n tai minkään muunkaan hallintokoneiston vuoksi vaan kansalaisten. Siinä tässä nyt on lapsi heitetty pesuveden mukana mäkeen. En ymmärrä tätä kauheaa muutosta, että ihmiset eivät voi vaikuttaa enää yhtään ympärillä tapahtuviin asioihin. En myöskään ymmärrä, että jos minua kohtaan olisi noin suuri luottamuspula, en kyllä änkeäisi itseäni sellaiseen paikkaan, vaan jopa pyytäisin ulkopuolisia arvioitsijoita sellaiseen asiaan. Olen aina sanonut, että jos ei ole mitään salattavaa, se kestää myös päivänvalon.
Näillä mennään

#27 Re:

30.03.2013 15:09

#26: vaeltaja -

Olen useasti esittänyt kysymyksen, miksi ne vääristelisivät tuloksia? Vastausta tähän ei ole kukaan kertonut. On jääty vain esittämään perusteita siitä, että kyllä näin tehdään, koska se ja se on asiasta erimieltä.

Ei RKTL ole mikään luonnosuojelujärjestö, se ei myöskään osallistu millään tavalla poliittiseen päätöksentekoon. Joka tyypillä juoksee ihan sama palkka riippumatta siitä onko suomessa 100 sutta vai 1000 sutta. Ei ole olemassa intressiä, jolla vääristely olisi selitettävissä. Vastapuolelle asettautuneilla riistanhoitoyhdistyksillä ja metsästysseuroilla sen sijaan on useampiakin intressejä siihen miksi kanta-arvio pitäisi saada esitettyä  mahdollismman suurina. En silti väitä, että näin tehtäisiin.

Myös RKTL:llä voisi kuvitella olevan intressi nimenomaan todellista suuremman kanta-arvion esittämiseen, koska sillä saataisiin suden osalta asia näyttämään siltä, että kannanhoidossa on onnistuttu ja uhkasakoilta vältyttäisiin, vaan kun eivät ne voi kenekään edun vuoksi lähteä niitä tuloksia vääristelemään. Mallissa jolla arviot tehdään on varmasti puutteensa, eikä sen ole kukaan koskaan väittänyt kertovan tarkkaa kappalemäärää. Se kertoo ainoastaan sen, että sen verran susia löytyy suomesta lähes 100 prosenttisella varmuudella vähintään.

Jaakko Ilkka

#28 Tää korutont on kertomaa...

30.03.2013 16:28

Susista maailmassa tiedetään kaikki mahdollinen jo entisten tutkimuksien perusteella. Nykyinen näennäistutkimus tuottaa toimeksiantajalleen ainoastaan sitä tulosta mitä niiltä kulloisenkin susipolitiikan strategia vaatii...Siinä se lyhykäisyydessään on villakoiran ydin. Petokantojen arvioinneissa ja laskuissa tämä räikeä kusetus on nähty viimeaikoina oikein konkreettisestikin kaiken kansan median esittämänä. Yhteistyö on kokonaan loppumassa tutkijoitten ja petoyhdysmiesten välillä täydellisen luottamuspulan vallitessa. Jatkuvalla valehtelulla on hintansa...
Reija Laurila

#29

30.03.2013 17:17

Luottamuspula RKTL:n ja Riistakeskukseen on täysin subjektiivista, tietyn ryhmittymän lietsomaa propagandaa.

RKTL:n tai minkä tahansa valtion ministeriön alaisen tutkimuslaitoksen toimintaa tarkastellaan ja seurataan vuosittain. Tutkimuslaitokset ovat vastuussa tuottamastaan tiedosta ja mikäli selkkauksia ilmenee, sen mukaan toimitaan. Tutkijat ovat nk. tilivelvollisia tuottamastaan tiedosta. Ei mikään kansalaisjärjestö (varsinkaan tällainen, joka jakelee väärenneltyä tietoa ja harjoittaa kyseenalaista propagandaa) onneksi päätä siitä, kuka missäkin laitoksessa tutkii ja mitä.

Luonnon monimuotoisuuteen ja luonnon kiertokulkuun, ravintoketjuun, kuuluvat myös pedot. Kannattaa tutustua niihin asioihin, joista kirjoittaa.

Kuten monesti tässäkin ketjussa on kerrottu adressin aloittajalle, susi on luontodirektiivin mukaan suojeltu. EU:sta on tulossa Suomelle uhkasakko, joka lankeaa MMM:n maksettavaksi (=koskettaa myös maanomistajia ja tätä myötä veronmaksajia), mikäli erävalvontaa ei saada uskottavalle tasolle.

Salametsästys on faktaa, eiköhän siitä todisteeksi riitä reilu 20 metsästäjää, jotka odottavat oikeudenkäyntiä. Kyllä tällaisista adresseista jää kuva, että ainakin osan metsästäjistä mielestä salametsästys on hyväksyttävää, ellei jopa suotavaa. Tervetuloa kuitenkin keskiajalta nyky-Suomeen, jossa ei enää päde viidakon lait.

Adressin laatija allekirjoittajineen sahaa niiden kunnollistenkin metsästäjien oksaa ja saa metsästyksen harrastuksena hyvin ikävään valoon tavallisten tallaajien silmissä. Ihan niiden maalla asuvienkin.
Marko Lind /SjL

#30 Ihan ystävällisenä eleenä...

30.03.2013 17:49

... Ei salakaadoille vinkkinä:

Eduskunta voi päättää myös senkin, että EU ei enää säädä direktiivejä maallemme JOS enemmistö Eduskunnasta päättää niin, että eroamme koko organisaatiosta (vink). Etkö oikeasti ymmärrä, vai etkö vain tahdo ymmärtää vai sekä että? Suomen asioista viimekädessä päättää Eduskunta (tuplavink)


Näinhän ne kaikki menee.

#31 RIISTANHOITO JA KALANTUTKIMUS

30.03.2013 17:49

Ei haluta puolustaa kalastustakaan,vaan täytyy hylkeitä kasvattaa syömään kalatkin järvistä ja likaamaan kalavedet,verkot ja rysät ym. pyydykset halutaan tuhottavan ja poistettavan norppien tieltä.Hylkeitä on vähän ollut aina järvissä,mutta nyt siitä on tehty hysteriaa ja opetaan lapsia mielenosoitus marsseineen aivan väärille luonnon popuille ja elämään luonnon kanssa järkevästi.Samoin on kaiken muunkin luonnon tasapainon suhteen,sudet,karhut,myyrät jne.
Metsän ja luonnonhoidon suhteen hölmöläisten ja homojen hommia.Ennallistaminen,räjäydetään pystypuita jne.
Ksavatusmetsät kaikki lähes pilattu.Puut ovat huonolaatuista,oksaista ja haurasta,ei kelpaa sahatavaraksi.
Rakentaminen hometalot,hölmöläisten hommia,vettä painoksi hiekkaan ja valupäälle tyylillä korkeatasoinen insinööritaito.
Viimeisimpiä viisaiden päätöksiä,on muka särkyvät tuulilasit.No kyllähän ne rikki menevät,kun pyörästä sataa takaa kiveä,kuin kivilingosta.Ennen suojana olivat takana niinsanotut roiskeläpät.Joku naisinsinöörikö se käski ne poistettavan tarpeellisina.

Vieras

#32

30.03.2013 17:51

Tämä susiviha on jotenkin käsittämätöntä,kun ollaan ja eletään kuitenkin 2000-lukua.
Kai Ylikoski

#33 Allekirjoitin

30.03.2013 21:10

Asiallinen adressi, jossa myös taustat tuotu esiin. Luottamuspula eri tahojen välillä ei aja kenenkään asiaa eteenpäin, ei edes Suden. Salakaatoja ei pidä hyväksyä, ja susikin kuuluu Suomen luontoon. Ja nimenomaan luontoon, ei pihoihin jne. Metsästäjien, joita Suomessa n.300 000 mustamaalaminen mediassa, pienen joukon tekemien tekojen takia on kohtuutonta.
Tutkimustiedon tulee olla vapaasti käytettävissä, ja olla totuudenmukaista. Siihen ei pelkkien tutkijoiden vaihto kuitenkaan ehkä riitä, muutosta tapahduttava myös ylempänä "komentoketjussa"
asiallinen in my ass

#34

30.03.2013 21:18

"asiallinen adressi" HAH! Luepa uudelleen, ajatuksella ja käytä lähdekritiikkiä.

Vai että asiallinen..
Helppoa kuin heinänteko.

#35 V:2013

30.03.2013 21:22

Nykymaailmassa on paljon vaikeasti ymmärrettäviä uusia asioita jotka hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkiaa, mutta susiviha on vanha ja kaikista käsitettävistä käsityksistä helpoin käsitettävä suden itsensä vuoksi, sen entisten tekojen vuoksi, sen nykyisten tekojen vuoksi, ja sen tulevien tekojen vuoksi. Ei mitään vaikeutta normaalilla järjellä käsittää miksi sitä petoa vihataan.
Haittaelukka numero 1.

#36 Tuholainen susi

30.03.2013 21:31

Ruotsalaisen uusimman tutkimuksen mukaan susi ei suinkaan auta luonnon moninaisuuden säilyttäjänä niinkuin tyhmimmät luontohörhöt luulevat ja uskottelevat, vaan päinvastoin on voimakkaasti negatiivisena vaikuttajana siinä suhteessa ja on ehdottomasti luonnon moninaisuuden hävittäjä eikä lisääjä.


Vieras

#37

30.03.2013 22:15

35.lle,voi pientä....
luonto kostaa..

#38 Re: Tuholainen susi

30.03.2013 22:37

#36: Haittaelukka numero 1. - Tuholainen susi vai että "tyhmimmät luontohörhöt". Maapallon tyhmin elukka on ihminen, joka kuvittelee voivansa määrätä kaikesta, mutta odottakaa vain lindiläiset, luonto kostaa tuollaisten paskiaisten ahneuden

 

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

31.03.2013 08:05


Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

31.03.2013 08:12


Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

31.03.2013 11:13


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

31.03.2013 11:15


Marko Lind
Adressin tekijä

#43 Puheenjohtajan tiedote:

31.03.2013 11:16

Susien puolesta

#44 Susien tappajat linnaan

31.03.2013 11:35

Suomen laki on ihan liian lepsu, kun susien salametsästäjiä ei saada linnaan=vankilaan.
Lisää riistanvartijoita metsiin.

Susihysteria saisi jo loppua! Suomessa on vähän susia ja niistä ei ole vaaraa ihmisille. Karja voidaan suojata aidoin ja laumanvartijakoirin susilta ja koirat pitää ulkoiluttaa valvotusti susialueella. Nythän vanhoja koiria jätetään tahallaan pihoille susien tapettavaksi. Ihmiset ovat julmureita!

Metsästäjät pitää hävittää ja metsästysaseet vain valtion palkkaamille riistanvartijoille. Metsästäjät ovat riski marjastajille, sienestäjille ja muille metsässä liikkuville, eivät sudet.
metsästäjä

#45 Re: Susien tappajat linnaan

31.03.2013 11:47

#44: Susien puolesta - Susien tappajat linnaan

Kylläpäs oli vaahtoavaa puhetta luontoaktivistilta.

Pyssyt pois

#46 Täyttä asiaa nro 44

31.03.2013 12:19

Totta kaikki ! Susia on liian vähän ja verenhimoisia metsästäjiä aivan liikaa.

En todellakaan tajua koko susihysteriaa , vaikka ikä lähenee kuuttakymppiä ja ikäni olen metsässä marjoja ja sieniä poiminut. Koskaan ei ole sudet häirinneet samoilua, metsästäjien pyssynpauke on.

Susia lisää

#47 Haittaeläin numero 1 = METSÄSTÄJÄ

31.03.2013 12:23

Pahin ja julmin peto maailmassa on ihminen!

Maa- ja metsätalousministeri Koskinen tulisi erottaa virastaan , sillä suosii laitonta metsästystä . Susilupia olisi pitänyt salametsästyksen takia vähentää ja ukko vain lisäsi.
Hirttäkää salakaatajat

#48 Salametsästäjät kuriin

31.03.2013 13:21

Viralliset metsästyksenvartijat metsiin. Pyssyt pois kaikilta kahjoilta. Karhun salatappajille maksimituomiot. Susi ei ole peto. Metsästäjistä suurin osa on. Ajatella, että te naisetkin metsästätte. Ennen nainen oli äiti ja elämän suojelija.
Voi nauru:))

#49 Re: Salametsästäjät kuriin

31.03.2013 13:31

#48: Hirttäkää salakaatajat - Salametsästäjät kuriin 

 Ai - etteikö susi olekaan peto ? Lammasko se sitten on ?

Missä "koulussa" sinä oikein olet ollutkaan ! Huhhuh !

Siitä vaan ! Ja ei kun menoksi..

#50 Re: Ylhäältä alas

31.03.2013 13:42

#21: Ei salakaadoille! - Ylhäältä alas 

 Voi että minä ja monet muut toivoisivat susifanaatikkojen muuttavan saareen kaikkien suojelemiensa susien kera.

Se vasta olisi hauskaa ja toivottavasti heille opettavaa saada vihdoinkin simmunsa auki, miten hyvien lemmikkien seurassa elävätkään - jos elävät, ainakaan kauan.