Espoon Tapiolan koulun tilat oppilaiden etujen mukaisiksi

pettynyt vanhempi

#1 Luokattomat virkamiehet ja kouluttomat lapset

13.05.2013 17:33

Virkamiehet ryssivät ja lapset kärsivät - hyvä Espoo!

Tapiolan koulun remontin pitäisi olla jo valmis, jos yhtään asiaa olisi pätevästi hoidettu. Nyt tila on ilmeisesti ollut tyhjillään kaksi vuotta, eikä asian eteen ole tehty mitään. Valmistelun sunnittelun systematisointia voisi näiden virkamiesten osalta jatkaa jossain muussa kunnassa, ja ottaa Espooseen uusi ketju hoitamaan homma kotiin kunnialla.

Vieras

#2

13.05.2013 20:41

Asialliset, hyvät perustelut
HYVIN pettynyt vanhempi

#3 Re: Luokattomat virkamiehet ja kouluttomat lapset

13.05.2013 20:57

#1: pettynyt vanhempi - Luokattomat virkamiehet ja kouluttomat lapset 

Valitettavasti juurikin näin. Taustalla näyttää olevan kaupungin Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan KÄSITTÄMÄTTÖMÄT päätökset ja toisaalta niiden puute!

Kannattaa käydä lukemassa Mari Nevalaisen valtuustopuhe jo viime vuodelta (http://www.marinevalainen.net/marin_kirjoituksia_ja_puheita/valtuustopuhe-21-5-2012-tapiolan/), missä minusta aika hyvin valotetaan keskustelun taustaa.

Huh, huh :(

58% veroja

#4 Kähmintää, ahneutta

14.05.2013 09:33

Todennäköinen skenaario varsinaisen koulun kohdalla, jonka korjausta ei ole edes aloitettu on se, ette kiinteistön annetaan rapistua, todetaan korjauskelvottomaksi,haetaan kaavamuutosta, rakennetaan tilalle asuintaloja! Espoolta ei ole aikomustakaan koulua tontille rakentaa ei uutta eikä vanhaa. Rakentaminen ei ole tähtitiedettä ja jos halua olisi ollut meillä olisi ollut jo toistavuotta uusi hyvä koulu jossainpäin Tapiolan aluetta!
24 vuotta Espoossa opettanut

#5 Re: Kähmintää, ahneutta

14.05.2013 09:45

#4: 58% veroja - Kähmintää, ahneutta 

 Veit sanat suustani!

 

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

14.05.2013 14:47Vieras

#7 Re:

14.05.2013 15:48

#6: -

Jouni J. Särkijärvi näyttäisi olevan tilakeskuksen hallituksen puheenjohtaja. Hän siis lienee vastuussa siitä, että tilakeskuksen toimitusjohtaja Carl Slätis on vielä virassa, vaikka jälki on lasten kannalta kamalaa.

Tiloja todellakin näyttäisi olevan paljon tarjolla. Mm. Revontulentiellä Espoon Teatterin näyttämön talo vaikuttaisi olevan kokonaan vuokrattavana. Erinomaiset kulkuyhteydet ja vieläpä kaupungin omassa käytössä oleva suuri näyttämä vieressä. Tämä vain esimerkkinä.

Jounille ja muille hallituksen jäsenille vain viestiä, ettei kaikki mene läpi. Muut hallituksen jäsenet näyttävät olevan Marita Backman, Maija Halme,  Kirsi Ranne, Eva Kivilaakso-Wellmann, Timo Lahti, Ulla Palomäki ja Raimo Rautio.

äiti

#8 Lautakunnan päätös 14.5.2013

15.05.2013 13:02

Ote lautakunnan päätöksestä 14.5:

5. Tapiolan koulun opetuksen järjestäminen syksystä 2013 alkaen

Tapiolan koulun väistötilat Otaniemessä Miestentiellä ovat huonossa kunnossa, ja osa henkilökunnasta ja oppilaista saa oireita huonon sisäilman vuoksi. Tästä syystä opetustoimen ja tilakeskuksen yhteisissä neuvotteluissa on lähdetty etsimään ratkaisuja Tapiolan koulun opetuksen järjestämiseksi muissa kuin nykyisissä tiloissa.

Lautakunta päätti esittelijän muutetusta ehdotuksesta kohdan 1 esityksen mukaisesti
Tapiolan koulun opetus järjestetään syyslukukauden alusta alkaen nykyisissä tiloissa Miestentiellä sekä kiinteistön pihalle tuotavissa uusissa siirtokouluissa. Tilakeskusta pyydetään ryhtymään toimiin siirtokoulutilojen hankkimiseksi niin, että ne ovat käytettävissä syyslukukauden 2013 alusta.

Lautakunta palautti uudelleen valmisteltavaksi Tapiolan koulun väistötilaratkaisut kevätkaudesta 2014 sekä Mainingin koulun tilaratkaisu siten, että selvitetään mahdolliset tilaratkaisut ja niiden kustannukset huomioiden muiden koulujen ennakoitavissa olevat väistötilatarpeet. (Esityksen kohdat 2 ja 3).


Vieras

#9

15.05.2013 16:47

Metro senkun ajelee kohta Tapiolassa, mutta kouluja ei saada kuntoon...surullista ja heikkoa päätöksentekoa. Vanha Tapiolan koulu kuntoon ja vähän äkäseen!
Toinen äiti Tapiolasta

#10 Re: Lautakunnan päätös 14.5.2013

16.05.2013 09:13

#8: äiti - Lautakunnan päätös 14.5.2013

On kuitenkin täysin mahdollista, että Tilakeskus toteaa lähitilojen selvittelyn jälkeen, että Espoonlahti on kuitenkin edullisin ja kätevin. Minä en usko, että tämä Espoonlahden väistötila on millään lailla vielä pois suljettu. Kannattaa katsoa tämä loppuun asti. Suoraan sanoen, näyttää todella huonolta tämä tilanne.

Mitä jo nyt käytännössä tapahtuu Tapiolassa:

- 2001-lasten vanhemmat selaavat ahkerasti painotusluokkalistoja Espoosta ja Helsingistä. Näitähän on jo 5-6:n kilometrin säteellä Tapiolasta vaikka kuinka paljon.

- 2002-lasten vanhemmat harkitsevat muuttamista, tiedän jo useita tapauksia.

Tapiolassa monet asuvat ahtaasti koska on kallista. Mutta perheet ovat ajatelleet, että se ei haittaa koska lähipalvelut ovat loistavat ja Helsinki työpaikkoineen on lähellä. Mutta nyt meille on jäämässä käteen sellainen jackpot, että tällä alueella ei ole lähikoulua murrosikäisille vuosikausiin. Eikä se ole ainoastaan 11 kilometrin päässä, vaan se on 11 kilometrin päässä länteen. Suurin osa vanhemmista lähtee töihin Leppävaaran tai Helsingin suuntaan.

Ja kun sanon ettei täällä ole kohta lähikoulua vuosikausiin, tarkoitan sitä että vuosikausiin. Nimittäin valtuustossa on edelleen sellaista henkeä, ettei Tapiolan koulua pitäisi korjata vaan se pitäisi purkaa. Se taas tarkoittaa monen vuoden viivästystä kun aletaan sorvailla kaavoja uusiksi.

Voin vain arvailla sitä, että tässä tilanteessa moni Tapiolan koulun opettaja hakee jo töitä muualta.

 


Vieras

#11

16.05.2013 15:13

Miksi siirtää Tapiolan koulua Espoonlahteen?? Kyllä nyt lähempääkin löytyy tiloja, jotka voivat olla avuksi

Vieras

#12 Re:

16.05.2013 16:48

#11: -

koska se on varmaan tilakeskuksen virkamiehille halvin ja helpoin tapa. Laskun maksajina lapset, joille tulee liian pitkät koulumatkat ja tietoa Tapiolaan paluusta ei edes ole olemassa, koska koulun remontista ei pystytä tekemään päätöksiä... Onhan Tapiolassa tiloja yllin kyllin, mm. Aalto Yliopisto on esimerkki tilojen käyttäjistä. Esteenä on tässä tapauksessa varmaankin hinta.


Vieras

#13 Re: Re:

17.05.2013 14:53

#12: - Re:

Näin se varmaankin on. Halvin vaihtoehto se toki on vain, jos jätetään merkittävä kustannus pois laskuista, eli lasten ja vanhempien ylimääräinen aika liikkumiseen ja kuskaamiseen. Varoivaisilla arvioilla niistä tulee vuodessa 500 000 euroa. Jos vanhempian ajalle laitetaan oikea vaihtoehtokustannus, nousee kustannus merkittävästi. Luulenpa, ettei kyiseistä kustannusta ole laskelmissa mukana, mikä osoittaisi täydellistä ylimielisyyttä ja välinpitämättömyyttä virkamiesten osalta. Ihan näin täydelliseen osaamattomuuteen en sentään usko. Hyvä Carl Slätis ja Jouni J. Särkijärvi! Kokoomus kuuntelee ja ottaa opikseen.


Vieras

#14 LÄNSIVÄYLÄ 19.5.2013

19.05.2013 16:24

Tapiolan koulun hätäratkaisu: lisää parakkeja!

PAIKALLISET 19.5.2013 08:00, Päivitetty: 17.5.2013

Enemmistö oppilaiden vanhemmista vaatii edelleen tiukasti, että Tapiolan yläkoululle pitää löytyä väistötilat nimenomaan Tapiolan alueelta.Vaatimusta tehostetaan nettiadressillakin. Espoonlahden Rehtorintielle siirtymistä vastustetaan muun muassa pitkän bussimatkan ja sosiaalisen ympäristön muuttumisen takia.

Kyseisessä Rehtorintien koulussa viime maanantaina vanhemmille järjestetyn tilaisuuden tunnelma oli kireän vihainen.

Jokin kaupunginosa ei voi olla erityisasemassa, muistuttaa Espoon Tilakeskus -liikelaitoksen toimitusjohtaja Carl Slätis. – Kuntalaisia on kohdeltava tasapuolisesti. Muillakin alueilla kouluja joutuu siirtymään väistötiloihin eri puolille.

Tapiolan koulun nykyisille väistötiloille Otaniemen Miestentiellä haetaan vaihtoehtoa, koska osa henkilökunnasta ja oppilaista oirehtii sisäilmaongelmien vuoksi. – Rehtorintie olisi edullisin ratkaisu, siellä on riittävästi tilaa ja vasta remontoidut keittiö ja ruokala. Urheilukentätkin ovat vieressä, Slätis toteaa.

Miestentiellä opetus jatkuu ainakin ensi syksyn ja vahvistukseksi pihaan tuodaan lisää parakkeja jopa 17:ää opetustilaa varten. Parakit ovat kevyempiä ja nopeammin hankittavia kuin varsinaiset siirtokelpoiset koulurakennukset.

Ensi vuoden alun tilanne on vielä auki. Lähtö Espoonlahteen on mahdollista, mutta tilakeskus hakee edelleen koululle korvaavia tiloja myös Tapiolasta. Väistötilojen tai parakkien tarvetta on neljällä–viidellä muullakin espoolaiskoululla ja Slätis kuvaakin tilannetta palapeliksi, jossa kustannukset yritetään pitää mahdollisimman kohtuullisina.

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta käsittelee väistötila-asiaa seuraavan kerran kesäkuussa.
äiti

#15 Re: LÄNSIVÄYLÄ 19.5.2013

19.05.2013 16:29

#14: - LÄNSIVÄYLÄ 19.5.2013

Kuten huomaatte Tilakeskuksen kommenteista, tuo Espoonlahtivaihtoehto on edelleen mukana ja pidän itse todennäköisenä, että Opetuslautakunta valitsee sen, valitettavasti. Tässä on nimittäin nyt sellaista henkeä, että tapiolalaiset kiukuttelee, mutta "te menette kuulkaa juuri sinne minne me käskemme".

Kukaan ei sitävastoin ajattele sitä, että koulu, joka on 10+ km päässä ei ole pääkaupunkiseudulla mikään lähikoulu. Se ei ole sitä tapiolalaisille eikä kenellekään muullekaan. Tässä ajatellaan nähtävästi, että kun Espoo onnistui hoitamaan Auroran väistön katastrofaalisen huonosti, nyt tehdään pitemmittä puheitta täsmälleen yhtä huonolaatuiset ratkaisut muillekin kouluille. Lapsista välittämättä, sillä hehän eivät äänestä.  Häpeällistä, Espoo!!!!

 

HYVIN huolestunut espoolainen

#16 Re: LÄNSIVÄYLÄ 19.5.2013

19.05.2013 21:01

#14: - LÄNSIVÄYLÄ 19.5.2013

No huh, huh! Mikä ihmeen heppu tämä Slätis oikein on? Ei taida normaalielämän realiteetit tätä kaveria enää koskettaa?? Aivan ääliömäistä kommentointia ja asian perustelua. Itse Länsiväylän juttu tuntuu myös kirjoitetun tietystä, Slätiksen, näkökulmasta ja hyvin oleelliset asianhaarat on jätetty huomiotta.

Ensinnäkin, vanhemmille järjestetyn, "kireän vihaisen" kuulemistilaisuuden (13.5.) luonne selittyy pitkälle sillä, että ainakin uusien yläkoululaisten vanhempia informoitiin koko asiasta vain 2 arkipäivää ennen kuulemistilaisuutta! Oli myös niin, että kaupungin opetustoimen johtaja Kaisu Toivonen oli jo etukäteen valmistellut päätösehdotuksen seuraavana päivänä kokoontuneelle (14.5.) opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnalle Tapiolan koulun siirtymisestä Espoonlahteen...tämä siis ennen vanhempien / lapsien kuulemista! On sitä vähemmästäkin ihmiset kimpaantuneet :) Itse kuulemistilaisuudessa Kaisu Toivonen ja kehittämispäällikkö Juha Nurmi yrittivät väkisin luoda vastakkainasettelua lasten terveyden (jääminen Otaniemen väistötiloihin) ja Espoonlahteen siirtymisen välille. Asiasta keskustelun yhteydessä tuli kuitenkin erittäin selväksi, ettei muita vaihtoehtoja ole edes kunnolla selvitetty! Toivosen mukaan asian valmistelu oli aloitettu vasta 3.5., eli vain 10 päivää ennen kuulemistilaisuutta ja silti Toivosella oli jo valmiina mielestään ainut järkevä päätösehdotus. Ei tarvitse vihikoiran kuonoa tajutakseen, että joku jutussa haiskahtaa...eikä pelkästään homeet Espoon kouluissa. Toivosta ja Nurmea asiasta "kovisteltaessa" menivät he täysin Tilakeskuksen "selän taakse piiloon", he kuulemma toimivat vain heille annetun tiedon perusteella. Huh. Ja tittelihän oli Espoon kaupungin opetustoimen johtaja! Pitäneekin myös kysyä Toivoselta, että mitä hän itse asiassa johtaa, jos tästäkin asiasta Toivosen mukaan vastuun kantaa itse asiassa Tilakeskus, eikä kaupungin opetustoimi?

Toiseksi, täytyy todeta, että Slätis on sentään yhdessä asiassa oikeassa. Mikään kaupunginosa ei voi olla erityisasemassa ja kuntalaisia on kohdeltava tasa-arvoisesti! Kyllä, olen vahvasti samaa mieltä. Siksi Slätikseltä ja muilta asiaan liittyviltä virkamiehiltä, valmistelijoilta ja kunnallisilta päätöksentekijöiltä pitääkin juuri tasa-arvoisuuden vuoksi kysyä: Miksi toisiin kouluihin kohdistuvat "väistöt" ovat kestäneen yleensä vain noin puolitoista vuotta? Tapiolan koulu on ollut jo nyt väistössä kaksi vuotta, eikä väistölle näytä tulevan loppua seuraavan 3 vuoden aikana! Miksi juuri Tapiolan alueen koululaisten pitää lähteä väistöön Espoon toiselle laidalle? Muille kouluille väistötilat ovat löytyneet suhteessa huomattavasti lähempää! Miksi ihmeessä Tapiolan varsinaista koulua ei ole saatu 2 vuodessa remontoitua / uudelleenrakennettua? Itse asiassa, koulullehan ei ole vieläkään tehty yhtään mitään! Muiden koulujen remontointi / uudelleenrakennus on tehty rivakasti (kun väistötilanne on realisoitunut) ja siksi väistötilanteen kesto on ollut mahdollisimman lyhyt.

Eli juurikin tasa-arvoisuuden nimessä Tapiolalaiset ovatkin liikkeellä. Lasten / kouluhenkilökunnan terveys on tietysti tärkeintä, mutta miksi ihmeessä sen pitäisi automaattisesti tarkoittaa sitä, että koululaiset lähetetään Espoon toiselle laidalle?! Järjetöntä touhua! Päättäjät herätkää!!!

Arja

#17 Re: Re:

20.05.2013 12:12

#7: - Re:  

 Nyt tiedän, ketä en ainakaan äänestä ensi kunnallisvaaleissa

Sakari Heiskanen

#18 Tila- ja asuntojaosto

20.05.2013 21:12

Täällä on mainittu että Jouni J Särkijärvi olisi Tilakeskuksen hallituksen pj, mutta kunnallisvaalien jälkeen johtokunnan eli Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaoston pj on Tiina Elo (vihr).
Kaisu Iisakkila

#19 Keskustelua

20.05.2013 21:42

Tulkaa muutkin facebookiin keskustelemaan ryhmään "Tapiolan koulun tilakeskustelu"

Vieras

#20

23.05.2013 08:12

Pitkät koulumatkat ei ole koululaisille hyväksi.
Kaisu Iisakkila

#21 Opetustoimi esittää 12.6.2013 kokouksessa Espoonlahden väistötiloja

07.06.2013 09:03

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta
Esityslista 12.06.2013 Asianro 6

Tapiolan koulun opetuksen järjestäminen syksystä 2013 alkaen (palautettu osittain 14.5.2013)

Päätösehdotus Suomenkielisen opetustoimen johtaja Kaisu Toivonen

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päättää vaihtoehtojen tarkemman selvittelyn ja kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaoksen linjauksen sekä väistötilojen tehokkaan käytön sekä vaihtoehtojen kustannusvertailun perusteella, että Tapiolan koulun opetus järjestetään Espoonlahden koulun ja lukion peruskorjauksen valmistumisen jälkeen Rehtorintie 11:n kiinteistössä Espoonlahdessa. Oppilaat saavat koulumatkoja varten matkakortin, jos oppilaan koulumatka Rehtorintielle on yli 3 km.
[...]

http://espoo04.hosting.documenta.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting_frames
Ei voi kun ihmetellä

#22 Eipä ole tullut luotua Facebook-profiilia:)

11.06.2013 15:38

Siitä huolimatta itku meinaa tämän koulujutun takia tulla. HSL:n linjakartta neuvoo kävelemään kotoa 1,8 km Westendin terminaalille, josta Länsiväylän yli ja Soukan bussiin, jolla pääseen 600 m päähän koulusta. Lähtö kotoa noin klo 07.00 että ehtii ajoissa kasiksi. Nyt on pystytty heittämään ohikulkiessa koulun nurkalle huonoilla keleillä tai jos on tarvinnut kuljettaa jumppavehkeitä mukana. Lähtö kotoa noin 07.55.
Nyt sitten varmaan ensin ajellaan Espoonlahteen (tai ainakin Länsiväylän varteen), josta oikein kunnolla ruuhkan mukana Helsinkiin. Monessakohan kodissa käydään tätä samaa pohdiskelua? Miten ihmeessä espoolainen päätöksenteko on tällaista sössimistä, että lopulta on vastakkain vain huonoja vaihtoehtoja? Miten asioita voidaan valmistella niin huonosti tai välinpitämättömästi, ettei asiallista vaihtoehtoa edes yritetä saada kasaan? Montako lasta ja heidän perhettään tästä laitetaan nyt kärsimään "yleisen edun nimissä"? Ja missä ne Tapiolan alueen valtuutetut just nyt piileskelee?

Onkohan asiaa edes yritetty ajatella lasten kannalta

#23 Kysyikö kukaan....

13.06.2013 14:33

Onko Espoonlahteen luvattu tarpeeksi parkkipaikkoja mopoautoille tai erillinen Tapiola-Espoonlahti-Tapiola non-stop tai sukkula -koulubussi ? Tunnin bussimatkailu suuntaansa kun paitsi syö lapsen yöunia niin jyrää kaikki harrastusaikataulut.
Voiko olla totta

#24 Ei tule kuljetusta vaan pelkät matkakortit

16.06.2013 20:50

Opetustoimen esityksen mukaaan Espoon kaupunki "järjestää kuljetuksen" Tapiolasta Espoonlahteen. Mutta ei kaupunki oikeasti mitään kuljetusta järjestä vaan antaa 380:lle nuorelle matkakortit - sitten Länsiväylää pitkin seutubussilla (linja 147) kouluun.

Kukin vanhempi voi tarkistaa miten kätevästi kotoa pääsee kulkemaan Länsiväylälle. Aamulla lähtö on Tapiolansolmusta, iltapäivällä paluu Westendinasemalle. Lähtö- ja paluupysäkkien välinen etäisyys on 600m HSL:n kartoissa. Eli jos polki aamulla fillarille pysäkille, sen saa sitten iltapäivällä hakea 600m:n päästä.

Korostan: suunnitelmiin ei ole kuulunut järjestää minkäänlaista bussikuljetusta Tapiolasta Rehtorintielle. Eikä ole liioin mitään suunnitelmia lisätä 147-bussilinjojen määrää, vaikka matkustajamäärä lisääntyy arkiaamuisin yli 300:lla 7:30-:00 välillä. 147-busseja kulkee kolmesti tunnissa.

Ja Tapiolansolmun ohitusaikataulu näyttää tältä:

07:28/147 - Tämä on todennäköisesti järkevin bussi jos koulu alkaa kahdeksalta. Ja kannattaa olla paikalla viimeistään 07:23, ettei bussi hurauta vahingossa ohi!

07:56/147T - Tässä on iso riski ettei tällä bussilla enää ehdi ajoissa klo 8:15 alkavalle tunnille, jos bussi on vähänkään myöhässä tultuaan Lauttasaaren läpi.

08:10/147 - Tämä bussi on liian aikainen, jos on menossa 9:ksi kouluun.

08:31/147 - Tämä on paras bussi jos koulu alkaa 9:00. Kannattaa olla pysäkillä viimeistään 08:26.

08:51/147 - Tällä ei ehdi tasan 9:ksi kouluun.

Tuossa listassa on KAKSI(2!) bussia, joita kannattaisi käyttää. Toivottavasti näitä seutubusseja ei siis yritä käyttää 350 lasta. Vaikka niitä käyttäisi vain 200 oppilasta, miten tämä toimisi?
Huolestunut vanhempi

#25 Uusi talo

15.08.2013 15:41

Oma lapseni ei ole siirtymässä yläkouluun aivan vielä, joten tuo peruskorjauskin ehditään ehkä tehdä ennen sitä valmiiksi.
Tuntuu vain aika käsittämättömältä ratkaisulta korjata jo valmiiksi pahoista homeongelmista kärsinyttä, vuosikausia tyhjillään seissyttä taloa, joka ei ollut edes sopiva käyttötarkoitukseensa. Käsittääkseni homekorjauksista on lukuisia negatiivisia kokemuksia, kun oireilu on jatkunut mittavista (puhumattakaan hintavista!!) korjauksista huolimatta.
Tässä tilanteessa olisi ehdottomasti järkevintä rakentaa uusi, ajanmukainen koulutalo vanhan tilalle.

Kommentoi adressia