Vastustamme Valviran aikeita puuttua kilpirauhasongelmien hoitoon


Vieras

#901

17.01.2018 16:44

Vuoden vaihduttua lienee hyvä valita viime vuoden terävimmät tekstit vajishoidoista:

https://drive.google.com/open?id=1MBBzlnUJuGe6r68y1n_7qfnohVuPRifz

Yhdistelmälääkitty

#902 Peruste hoitamattomuudelle ja rajoituksille kumottu!

18.01.2018 23:35

Suuri voitto kilpirauhaspotilaille! Palkon kilpirauhaslausunto on kumottu. Sen nojalla on jätetty potilaita ilman hoitoa, kieltäydytty maksamasta potilaiden lääkkeitä toimeentulotuen kautta ja muutenkin aiheutettu suunnatonta kärsimystä.
lehdistötiedote
Iltalehden artikkeli

Yhdistelmälääkitty

#903 Lehdistötiedote myös täällä

27.01.2018 13:04

Yhdistelmälääkitty

#904 Laiton lausunto > siihen perustamiset laittomia

27.01.2018 13:07

Koska siis Eduskunnan oikeusasiamies on todennut Palkon kilpirauhaslausunnon laittomaksi, niin kaikki siihen perustuva on myös laitonta ja vailla perustetta: esim. eräät Valviran rajoittamispäätökset, Kelan kieltäytyminen korvaamasta T3-lääkkeitä toimeentulotuen kautta, vakuutusyhtiöiden kiellot korvata T3-lääkkeitä, eräiden sairaanhoitopiirien hoitolinjaukset jne. Esim. Oulun endokrinologia ei ota vastaan T3:a käyttäviä potilaita.

Yhdistelmälääkitty

#905 Tunnettu tutkijaprofessori kumoaa suomalaisten endojen teesit

05.02.2018 01:31

Professori Hoermannin tutkijatiimi tuottaa jatkuvasti uusia tutkimusraportteja kansainvälisiin tiedelehtiin. Professori ruoti suomalaisten endokrinologien keskeisimpiä julkaisuja. Suomen kilpirauhaspotilaat ry julkaisi ne 4.2. illalla.

Kyllä suomalaisten endokrinologien osaaminen näyttää kevyeltä.

 

Yhdistelmälääkitty

#906 Re: Tunnettu tutkijaprofessori kumoaa suomalaisten endojen teesit

13.02.2018 14:36

petetty potilas

#907 Re:

04.03.2018 15:10

On tämä kyllä aivan järkyttävää pelleilyä tämä kilpirauhashoito Suomessa! Olen itse 3 vuotta kärsinyt ongelmista mitä yleislääkärit eivät ole osanneet paikallistaa kuten ei myöskään sisätautilääkäri. Itse olen epäillyt kilpirauhasta mutta olen lääkäreiltä saanut kuulla vähättelyä kun kuvittelen sellaista. Ongelma kun oli ettei minulla ollut selkeitä ja useita oireita mitkä sopisi kilpitauhaseen. Oli vain yksi ongelma ja kasa pieniä oireita joita en aina itsekään osannut pitää oireena mistään. Ja kun mitkään arvot verikokeissa eivät olleet selvästi vääristyneitä niin olin terve. Löysin sitten VIIMEIN asiantuntijan joka oli perehtynyt hormonaalisiin ja aineenvaihdunnallisiin asioihin niin johan alkoi tulemaan vastauksia kuin apteekin hyllyltä että missä on vika. Lisämunuaisen uupumus sekä kilpirauhasen vajaatoiminta mihin sain viimein lääkkeet. Mutta tämän seikkailun takia on mennyt täysin usko lääkärien asiantuntevuuteen ja haluun auttaa potilasta. Kyllä he ovat hyviä hoitamaan selkeitä sairauksia mutta jos on vähänkin vaativampi tapaus mitä pitäisi selvittää niin ei riitä kiinnostusta. Ei kyllä kiinnosta potilaan oireet jos labrakokeissa arvot ovat viitteissä. Jos väität että oireita on niin olet luulosairas tai masentunut ja saat masennuslääkkeet.

Yhdistelmälääkitty

#908 Professori Hoermannin tulokset vahvistettiin

06.03.2018 08:49

Eräs lääketieteen opiskeija riehuu eri Facebook-foorumeilla ja lääkäri Pöntysen blogissa, nimitellen professori Hoermannia kilpirauhaspuoskariksi, koska tämä kuulemma soveltaa vahvistamattomia hoitoja potilaisiinsa. Sama pätee kuulemma lääkäri Pöntyseen.

Professori Hoermannn jäi hiljattain eläkkeelle suuren saksalaisen yliopistosairaalan ylilääkärin virasta. Hän kertoi itse, että hänen tutkimustuloksensa on useampi muu tutkijatiimi vahvistanut. Suomen kilpirauhaspotilaat ry julkaisi niistä uusimman, jossa Stuttgartin yliopiston asiantuntijat vahvistivat kilpirauhasen hormonituotannon säätöjärjestelmän matemaattisen mallin oikeaksi.

Yhdistelmälääkitty

#910 Tästä näkyy hoidon yleinen taso

06.05.2018 13:41

astmt30

#911 tuore tutkimus 5/2018

17.05.2018 19:05

Hoermannin tiimi sai juuri julki yhteenvedonomaisen kirjoituksen pieleenyksinkertaistettua TSH-vikadiagnosointia vastaan:

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fendo.2018.00287/full

Yhdistelmälääkitty

#912 Ville Pöntysen vaino jatkuu

06.06.2018 20:44

astmt30

#913 Henry Lindner sanoo suoraan

21.06.2018 18:49

Kommenteissa mainitulla Hoermannin tiimillä kuulemma on uusia julkaisuja tulossa. Vakiintuneita päähänpinttymiä noudattamattomat tutkimustilokset vaan ovat tavallista vaikeampia saada julkisuuteen, mutta ollaan toiveikkaita.

Odotellessa kannattaa lukea osaavaa kilpirauhas(toisin)ajattelijaa Henry Lindneriä:

http://hormonerestoration.com/Docs.html

 

Yhdistelmälääkitty

#914 Onko endojen TSH-oppi totta?

04.07.2018 11:23

Kilpo julkaisi eilen uuden tekstin, jossa TSH-oppia tarkastellaan uudemman näytön pohjalta.

Yhdistelmälääkitty

#915 Re: Ville Pöntysen vaino jatkuu

04.07.2018 11:25

Yhdistelmälääkitty

#917 Finnradio.fm käsittelee kilpirauhasen vajaatoiminnan hoitotilannetta

12.07.2018 11:30

Nyt on tullut eetteriin ja nettiin jo kaksi tunnin lähetystä, ja lisää näyttäisi olevan tulossa.

Yhdistelmälääkitty

#918 Lisää aukikirjoitettua finnradio fm:ää

23.07.2018 04:17

Yhdistelmälääkitty

#920 Neljäs aukikirjoitettu lähetys

27.07.2018 06:55

Tällä kertaa toimittajat keskustelevat keskenään Valvirasta, Lääkäriliiton toiminnanjohtajasta ja Fimeasta. Keskustelu löytyy aukikirjoitettuna täältä.

Yhdistelmälääkitty

#922 Tanskassa terveysministeriö kuuli potilaita

04.09.2018 18:10

Ministeriön lehdistötiedotteen mukaan varataan 2,28 miljoonaa euroa kilpirauhasen vajaatoiminnan parempaan hoitoon. Teksti on siis suomeksi.  

Yhdistelmälääkitty

#923 Lääkäri Erkki Antila haastattelussa

08.09.2018 12:48

Finnradio haastatteli keskiviikkona 5.9. iäkästä lääkäri Erkki Antilaa kilpirauhasen hoitokiistasta, ja toimittajat keskustelivat keskenään haastattelusta, Tanskan ministeriön aloitteesta ja Ruotsin T3-lääkkeen käyttäjistä.
Antila
Toimittajien keskustelu


Vieras

#924 Thyroxin-liitto on ryhdistäytymässä

11.09.2018 07:35

Vetoomus, Helsinki 9.7.2018
Arvoisa ministeri Saarikko,

Vetoamme Teihin, jotta ryhdytte pikaisesti toimenpiteisiin kilpirauhasen vajaatoiminnan hodossa ilmenneiden puutteiden korjaamiseksi ja yli viisi vuotta jatkuneiden hoitoerimielisyyksien ratkaisemiseksi.

Kilpirauhasen vajaatoiminnan hoidossa edelleen vakavia puutteita.

Suomen Kilpirauhasliitto vaatii, että vuosia velloneelle kärjistyneelle arvostelulle ja vastakkainasettelulle lääkärien toimista ja kilpirauhasen vajaatoiminnan hoidoista on vihdoin päästävä eteenpäin ja keskityttävä etsimään ratkaisuja kilpirauhaspotilaiden asianmukaisen ja yksilöllisen hoidon sekä yhdenvertaisen kohtelun toteutumiseksi koko maassa, niin julkisella kuin yksityiselläkin puolella. Hyvään hoitoon kuuluu myös se, ettei potilasturvallisuus vaarannu.

Edellytämme avointa ja tavoitteellista keskustelua lääkäreiden kesken ja yhdessä potilaiden kanssa, jotta maahamme saadaan tehtyä uusinta tutkimustietoa sekä kertyneitä kokemuksia hyödyntävät hoitosuositukset tarvittavine hoitohenkilökunnan lisäkoulutuksineen. jotka aidosti takaavat tarpeellisen yksilöllisen hoidon potilaille.

Suomessa kilpirauhasen vaiaatoimintaan on määrätty lääkitystä noin 330 000 potilaalle, joten kokemuksia hoidostakin on yhtä paljon. Kyse on esiintyvyydeltään merkittävimmästä kansansairaudesta diabeteksen jälkeen. Vajaatoimintaa sairastavat potilaat hoidetaan pääsääntöisesti avoterveydenhuollossa. Jokainen hankalien oireidensa kanssa kamppaileva ansaitsee tulla kohdelluksi yksilönä, asiallisesti ja parhaan mahdollisen hoidon vastaanottajana. Näin ei ikävä kyllä tapahdu läheskään kaikkien potilaiden kohdalla. Suomen Kilpirauhasliitto tuntee 20 vuoden kokemuksella ia I0 000 jäsenen etujärjestönä kilpirauhaspotilaan kohtaamat ongelmat hoidossa. Liiton päivittäisessä työssä kuulemme usein tilanteita, joissa potilas kohtaa hoitohenkilökunnan taholta välinpitämättömyyttä ja vähättelyä. Puutteellinen diagnostiikka, ali- tai ylimitoitettu korvaushoito, puuttuva seuranta tai potilaan oireiden ja voinnin mitätöinti hoitotilanteessa ovat arkipäivää tällä saralla. Riittämättömän hoidon myötä sairauslomalla tai vajaatyökuntoisena oleva potilas maksaa yhteiskunnalle enemmän kuin asianmukainen ja potilaan tilan edellyttävä hoito.

Tavanomaisin hoito kilpirauhasen vajaatoimintaan niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa on T4-monoterapia eli tyroksiinilääkitys. Mikäli riittävän pitkällä ja oikein annostelulla korvaushoidolla potilaan vointi ei kohennu sellaiseksi, että hän on työ- ja toimintakykyinen sekä oireeton, on lääkärin oltava valmis tekemään lisätutkimuksia ja tarvittaessa myös määräämään muita markkinoilla olevia laillisia. mutta kylläkin erityisluvan vaativia kilpirauhashormonivalmisteita. Näissä valmisteissa ei ole mitään mystistä, vaarallista tai kyseenalaista. Mutta ymmärrystä valmisteista ja niillä hoitamisella lääkäriltä vaaditaan. Yliannostuksesta voi olla ikäviä seurauksia potilaalle, joten lääkäriltä vaaditaan perehtyneisyyttä.

Kilpirauhasen vajaatoiminnan hoito on noussut jälleen aktiiviseen keskusteluun kuopiolaisen Lääkärikeskus Lupaus Oy:n vastuulääkäri Ville Pöntysen ilmoitettua, että lääkärikeskuksen toiminta lakkaa syyskuussa. Syyksi näin voimakkaaseen ratkaisuun Pöntynen ilmoittaa sen, että Itä-Suomen aluehallintovirasto perui hänen oikeutensa toimia lääkärikeskuksen vastuulääkärinä saatuaan Valviralta varoituksen toiminnastaan. Aikaisemmin Valvira on rajoittanut viiden lääkärin oikeutta hoitaa kilpirauhasvalmisteilla.

Monissa potilaissa nämä viranomaistoimet aiheuttavat ihan aiheesta hämmennystä, pettymystä ja vihaa. Potilaiden kannalta päätökset ovat kuohuttavia, koska useimmat potilaat ovat kokeneet saaneensa näiltä lääkäreiltä hyvää ja potilaan voinnin huomioivaa hoitoa. Kilpirauhasliitolla kuten muillakaan kuin itse asianosaisilla ei voi luonnollisestikaan olla kaikenkattavaa tietoa viranomaisten päätöksiin vaikuttaneista yksityiskohdista. Viranomaisten ja lääkärien vaitiolovelvollisuuden vuoksi informaatiota ei päädy yleiseen tietoon, elleivät itse vaaratilanteita kokeneet henkilöt tule asiassaan julkisuuteen, joten tilanteessa ei voi kuin luottaa sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön toimintaa valvovan viranomaisen oikeudenmukaiseen toimintaan.

Valvovien viranomaisten toiminnan tarkoitus on olla potilaan puolella. He tekevät lain määräämää työtä. Mikäli viranomaistoiminnassa ilmenee laiminlyöntejä, lainrikkomusta, virhetulkintaa tai puutteellista selvitystä tilanteista, tulee tähän puuttua.

Suomen Kilpirauhasliitto ry
Satu Tommola, puheenjohtaja
Asta Tirronen, toiminnanjohtaja

tiedoksi: Lääkäriliitto, Suomen Endokrinologiyhdistys ja Valvira

Yhdistelmälääkitty

#925 Re: Thyroxin-liitto on ryhdistäytymässä

12.09.2018 14:52