Maahanmuuttajien tuet

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Maahanmuuttajien tuet.


Vieras

#1526 Re: Saman verran saavat kuin muutkin, sanoo tutkimus!!!

25.09.2013 17:27


Vieras

#1527 Re: Noin niinkuin tietoisesti!

25.09.2013 17:28

#1522: - Noin niinkuin tietoisesti!

vidut lasten sairaalasta. negerssit ulos maasta ja rahat meille suomen miehille kun me puolustetaan isän maata.

zezzeeni

#1528 Re: Ei ne nyt niin paljon saa... Ai ei vai.

25.09.2013 18:06

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

Aika paljo suomalaiset allekirjoittanu tätä. Taidat olla näitä ulkomaalais faneja. Tässä sulle faktoja. 1 Mitä töitä ne ulkomaalaset tääl muka tekee ? Jollei raiskauksia ja pahoinpitelyitä lasketa. 2 Kyllä ulkomaalanen saa paremmin ku suomalainen. 3 Jos ne sais vähemmän ni millä ne ostaa kämpät hienoks ja yli 10tonnin autot vaihka asunu suomes kuukauden työttömänä ...? Sanoppa näihin sit faktoja ku olet tollane kaikki tietävä.

levsk

#1529 ei paljoa enää nimiä puutu

25.09.2013 18:43

hyväsyn kyllä osan maahanmuuttajista mm. virolaiset,venäläiset,ruotsalaiset jne koska kyseinen porukka osaa käyttäytyä ja tekee yleensä jopa toitä kaksin käsin, mut en ymmärrä noit somalaleita jotka norkuu vaa aseman kulmilla ja varastelee viellä siihen päälle ja kaiken lisäks ei osaa käyttäytyä ja sopeutua tähän itämeren kulttuuri skeneen...... pistää vihaks.

Vieras

#1530 Re:

25.09.2013 19:01

#1524: -

Ei ne suomalaisetkaan poimijat mitään veroja maksa!


Vieras

#1531 Re: Re: Selvittäkää faktat ennen naurettavia adressejanne

25.09.2013 19:02

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

25.09.2013 19:32


OIKEA TIETO KUNNIAAN

#1533 VÄÄRÄT TIEDOT ADRESSISSA

25.09.2013 19:33

Tällainen täysin vääriin tietoihin perustuva adressi tulee poistaa.


YLE UUTISET
25.9.2013 klo 13:57 | päivitetty 25.9.2013 klo 14:34

Maahanmuuttaja saa yhtä paljon rahaa kuin muutkin


Sosiaalipolitiikan professori ja johtava sosiaalityöntekijä eivät keksineet yhtään tilannetta, jossa maahanmuuttaja saisi enemmän sosiaalitukea kuin vastaavassa tilanteessa oleva suomalainen – ainakaan ilman väärinkäytöksiä.
Hyvin yleisen käsityksen mukaan maahanmuuttajalle maksetaan korkeampi elintaso kuin vastaavassa tilanteessa olevalle suomalaiselle. Esimerkiksi maahanmuuttajien tukia suomalaisten tasolle vaativa nettiadressi on saanut yli 40 000 allekirjoitusta.

Maahanmuuttajan sosiaaliturva ei kuitenkaan ole niin avokätistä kuin yleensä luullaan, sanoo Turun yliopiston sosiaalipolitiikan professori Heikki Ervasti.

- Se stereotypia ei vastaa todellisuutta, hän sanoo.

- Minulla on sellainen yleiskuva, että ei näillä sosiaalietuuksilla kukaan, ei maahanmuuttaja eikä suomalainen, ylläpidä ihan huoletonta elintasoa.


Vihoviimeinen linja olisi se, että me emme huolehtisi niistä ihmisistä jotka tulevat tähän maahan.

- Heikki Ervasti


Samaa mieltä on Turun ulkomaalaistoimiston johtava sosiaalityöntekijä Jyri Mikkola. Hän miettii pitkään tilannetta, jossa maahanmuuttaja voisi saada suomalaista enemmän sosiaaliturvaa.

- Lähinnä tulee mieleen pimeä työ, mutta kyllä suomalaisetkin pimeitä töitä tekee, Mikkola sanoo viitaten tilanteeseen, jossa tuen hakija valehtelee tulonsa.

Oleskeluluvan saanut maahanmuuttaja kuuluu Suomen sosiaaliturvan piiriin. Sosiaaliturva ei erottele maahanmuuttajaa ja suomalaista, mutta esimerkiksi alle kolme vuotta suomessa olleen työmarkkinatuki ja toimeentulotuki maksetaan kotoutumistuen nimellä.

Huhut suurista tuista johtuvat usein väärinkäsityksistä

Maahanmuuttajille maksettavista tuista on liikkeellä paljon huhuja. Johtava sosiaalityöntekijä Jyri Mikkola veikkaa yhdeksi huhujen lähteeksi niin sanottua alkuavustusta, joka voidaan myöntää kiintiöpakolaiselle tai vastaanottokeskuksesta omaan asuntoon muuttavalle.

- Se on hyvin niukka. Ei sillä sohvakalustoa tai telkkaria osteta. Se on tarkoitettu alkuun pääsyyn, kuten sängyn ja astioiden ostamiseen.

Alkuavustus on harkinnanvarainen, suuruudeltaan kunnasta riippuen joitain satoja euroja, ja se voidaan myöntää myös esimerkiksi kotinsa tulipalossa menettäneelle suomalaiselle.

Huhuja aiheuttaa myös se, että Suomen tukijärjestelmässä lapsiperheet korostuvat: mitä enemmän lapsia, sitä enemmän lapsilisää.

- Maahanmuuttajien perheet ovat usein isompia kuin suomalaisten, Mikkola toteaa.

Väärinkäytökset ovat pieni ongelma

Sosiaalietuuksien väärinkäytöksiä tapahtuu ajoittain. Heikki Ervastin mukaan maahanmuuttajien tekemiä väärinkäytöksiä ei tarvitse peitellä.

- Peittely on yhtä typerää kuin sinisilmäisyys. Ymmärrän hyvin, että sellainen herättää kritiikkiä. Viranomaiset saattavat olla hyvinkin tarkkoja, mutta joskus käy niin, että joku on riittävän näppärä ja pääsee nyhtämään vähän reilummin.

Hän muistuttaa, että väärinkäytökset ovat pieni ongelma ja vedätyksiä voi tehdä yhtä lailla suomalainen tuen hakija. Enemmän tapahtuu etuuksien alikäyttöä, eli ihmiset eivät saa niitä tukia, joihin heillä on oikeus.

- Siitä väärinkäytöstä on vaan niin helppo nostattaa moraalista paniikkia. Sitähän muistaakseni Hannu Karpo joskus teki, että kierrätti henkilöä eri kuntien sosiaalitoimistoissa ja saikin niistä muutaman satasen ihan ilman perusteita, Ervasti sanoo.

- Vihoviimeinen linja olisi se, että me emme huolehtisi niistä ihmisistä jotka tulevat tähän maahan. Jos esimerkiksi mentäisiin sille linjalle, että heidän toimeentulonsa olisi merkittävästi huonompi kuin suomalaisten vastaavassa tilanteessa olevien, niin se varmasti poikisi sellaisia ongelmia joita me emme halua yhteiskuntaamme.




Vieras

#1534 Re: VÄÄRÄT TIEDOT ADRESSISSA

25.09.2013 20:34

#1533: OIKEA TIETO KUNNIAAN - VÄÄRÄT TIEDOT ADRESSISSA

ähise vaan siina kun joku vidun nigerssi antaa sulle mustaa munaa perssiiseen. suomalaista miestä ei tutkiat ja niiten jutut kiinnosta.


Vieras

#1535 Re: ei paljoa enää nimiä puutu

25.09.2013 20:35

#1529: levsk - ei paljoa enää nimiä puutu

mikä satanan hurrin pania säkin olet. kaikki hurrit ja ryssät kanssa ulos isän maasta.

...

#1536

25.09.2013 22:49

opiskelen ja kuussa ei jää ku 52e kätee ja sillä pitäs pärjätä kuukausi kohta joudun lopettamaan opiskelut koska ei ole varaa koska minulle ei anneta toimeentulotukea sanoo vaan että ota laina ja minähän sitä en ota varmaan menis heti luottotiedot ja sittehän se vasta mukavaa olis vanhemmatkaan ei auta rahallisesti koska ei ole varaa ja olen yli 18v (saan opintotukea ja asumislisän)ja kohta tietty valittaa että miksi lopetin opinnot siihen syy on että ei ole varaa..
N40

#1537 Älytön addressi eikä johda mihinkään!

26.09.2013 00:54

Vaikka saisitte 100.000 nimeä, niin ei eduskunta korvaansa lotkauta jollekin rasistien, junttien tai muuten vaan tietämättömien addressille. Koko addressi täynnä katkeraa valitusvirttä ja jopa enemmän ilman mitään oikeaa faktaa. Faktaksi ehdotetaan Aamulehden artikkelia, mutta eihän se todista yhtään mitään. Kateellisten rasistien panettelua vaan. Vai kuinka moni oikeasti tuntee henkilökohtaisesti jonkun maahanmuuttajan ja kaikki faktat, mitkä vaikuttavat etuihinsa (eiväthän ns. suomalaistenkaan tuet ole kaikki samanlaisia keskenään)? Kuinka monella on viisihenkinen perhe? Kuinka moni tietää, mitkä kaikki asiat vaikuttavat sosiaalietuihin? Ja mikä muka olisi syy maksaa jollekin ryhmälle enemmän ja toiselle vähemmän? Tai kuinka moni edes tietää, mitä maahanmuuttaja tarkoittaa, kuinka erilaisia ihmisiä tuon ryhmän sisälle mahtuu? Höpöhöpö, olette ihan säälittäviä, mutta mitäs tuosta - onneksi ette ole päättämässä mitään.

P.S. Itse asiassa mun mielestä kaikki tuet kaikilta voisi lakkuttaa. Mikä velvollisuus valtion on antaa ilmaista rahaa kenellekään? Nämä kaiken maailman tuet ovat kestoihmetyksen aihe täällä Suomen rajojen ulkopuolella. Etenkin kun Suomi ei ole samalla tavalla rikas kuin monet ns. köyhemmät valtiot - väkimäärä vaan on niin pieni, että on "varaa" tukea ihmisiä. Itse olen ns. työtön, mutta omasta tahdostani (työllä ei kovin usein "rikastu" edes pienessä mittakaavassa). Sen sijaan sijoitusmaailmasta saa hyvin leipänsä, samoin kuin Suomen valtiokin (kaikille Kreikan ym. lainoja vastustaville tiedoksi). Yhtään tukea en ole Suomen valtiolta hakenut enkä saa (vaikka miksen voisi muiden tapaan, maahanmuuttaja tahi ns. kantasuomalainen, käyttää hyväkseni valtiota, joka on päättänyt ilmaista rahaa jaella?).

Vieras

#1538

26.09.2013 03:04

Tätä asiaa en ole koskaan ymmärtänyt!

Vieras

#1539

26.09.2013 07:31

Hyvä asia - tästä asiasta ensimmäiset huomiot teki jo tuttavani 20v sitten, kun samassa kunnan vuokratalossa asuivat. Ja vaikka rahallinen korvaus olisikin nykyään jotenkin suhteessa sama - niin mitä sitten kaikki muut edut. Kaupungin yksinkertaisiin töihinkin otetaan aina etusijalla maahanmuuttaja - kantasuomalaiset, joilla ei ole ammattitutkintoa tai työkokemusta saavat syrjäytyä rauhassa - samoin mielenterveyskuntoutujat. Turhaan sitä puhutaan nuorten syrjäytymisestä - jos yhtäaikaa otetaan lisää ja lisää tuettavia ja syrjäytymisuhan olevia maahan!

Vieras

#1540 Re: Älytön addressi eikä johda mihinkään!

26.09.2013 08:22

#1537: N40 - Älytön addressi eikä johda mihinkään!

pää kii niggersin rakastaja. fakta on se mitä me sanotaan. muut ei kiinnosta näin on.


Vieras

#1541 Re: VÄÄRÄT TIEDOT ADRESSISSA

26.09.2013 08:59

#1533: OIKEA TIETO KUNNIAAN - VÄÄRÄT TIEDOT ADRESSISSA

Sinulla taitaa olla jo kuuma rinki takppuolen ympärillä kun adressi alkaa täyttyä, olet varmaan yksi monista sosiaalipummeista,ja yrität vesittää adressin täyttymistä.

 

ASahala

#1542 Näinpä taas

26.09.2013 14:13

Eikö näitä adresseja vois panna alulle joku sellainen henkilö, joka pystyy 1) pohjustamaan adressin asianmukaisilla faktoilla ja 2) osaa kirjoittaa suomen kieltä. Ottakaa mallia vaikka tasa-arvoista avioliittolakia puoltavasta adressista.

Ei näitä tarvitse kymmenessä minuutissa laatia.

Vieras

#1543

26.09.2013 14:37

Ihan oikein tänne ei tarvita vapaamatkustajia kun työpaikkoja häviää satoja viikottai. Ja koko maailman köyhiä ei pysty elättämään ja pelastamaan mikään maa. Ja lisäksi ovat niin pöljiä etteivät osaa muut kun sotia uskonnon varjolla.
Ulos unionista / Petri Rautiainen

#1544 Re: VÄÄRÄT TIEDOT ADRESSISSA

26.09.2013 14:49

#1533: OIKEA TIETO KUNNIAAN - VÄÄRÄT TIEDOT ADRESSISSA

Adressi on julkaistu jo viisi vuotta sitten ja silloin oli näkyvissä, mikä oli tilanne sillä hetkellä ja mihin suuntaan se kehittyy.

Adressin tiedot on kerrottu lyhyesti, ytimekkäästi ja ne ovat niiltä osin oikeita, mitä on esitetty.

Voin ottaa yhden facta esimerkin, kun olen Kelan asiakas ja tarkastanut tiedot Kelan sivuilta. Suomalaisen työttömän peruspäiväraha ilman lisiä on 672 €/kk, kun ulkomaalaisella se on 2263 €/kk. Molemmista menee 20 % vero. Tämä jo kertoo eron suomalaisen ja ulkomaalaisen välillä. Kaikki kelan maksamat tuet menevät veromaksajien maksamista veroista, jos valtio ei ota velkaa.

Joukkoon on viime aikoina liittynyt uusia tukiryhmiä, jotka vastustavat ulkomaalaisten maahanmuuttoa, koska se on kaikki omilta kansalaisilta pois.

Nuoria opiskelijoita pakotetaan hakemaan opiskelupaikkaa, jos he ovat kotona toimettomina. Yliopisto-oppilaita kiristetään opintoviikkojen vähimmäismäärällä lukuvuotta kohti saadakseen tukea seuraavana lukuvuonna.

Viimeaikoina kovaa kritiikkiä on herättänyt kotihoidontuen jakaminen puoliksi perheen isän ja äidin kesken. Määrätyn ajan jälkeen tuki on uhattu lopettaa kokonaan, jos äiti on kotona lapsen kanssa. Toiseksi vaihtoehdoksi tarjottiin kelan peruspäivärahaa, joka on noin kaksinkertainen verrattuna kotihouidontukeen, mutta se veisi äidiltä samalla työpaikan ja tämä olisi sitä hallituksen orjuuttamispolitiikkaa. Ei kukaan työpaikkaa omaava suosiolla siitä tänä päivänä luovu. Tässä yksi suuri ryhmä, joka on noussut kapinaan maahanmuuttajia kohtaan.

Löytyy varmasti muitakin yhteiskuntaryhmiä, jotka ovat syrjäytyneet maahanmuuttajien takia. Suomalaisista uhkaa tulla hallituksen poltiikalla vähemmistökansa.

Kannattaisi tarkistaa oikeat tiedot, mitä ilmoille laukoo ja ottaa huomioon kehityksessä tapahtuneet muutokset.

vieras

#1545 Hätä huuto Vesistöjen puolesta

26.09.2013 16:28


Tulkaa kaikki ja allekirjoittakaa Adressi ;

Vesistöjen Puolesta- Stop Talvivaara
Ulos unionista / Petri Rautiainen

#1546 Re: Hätä huuto Vesistöjen puolesta

26.09.2013 16:36


Vieras

#1547

26.09.2013 17:13

Tasa-arvoa kaivataan..

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

26.09.2013 17:45



Vieras

#1549

26.09.2013 19:20

On väärin että maahanmuuttajat eleskelevät herroiksi Suomessa ilmaiseksi, samalla kun tavalliset Suomalaiset tekevät leipänsä eteen töitä. Maahanmuuttajille samat lait kuin Suomalaisillekkin.

Vieras

#1550

26.09.2013 20:10

mättää mättää...