Maahanmuuttajien tuet

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Maahanmuuttajien tuet.

ÖVERIKSI MENNYT

#1601 Re: OLKOOT NIIN TAI NÄIN

29.09.2013 15:15

#1600: TÖRKEESTI LIIKAA - OLKOOT NIIN TAI NÄIN

Se on totuus, mikä ei miksikään muutu, vaikka joku bedofiili tai muu vastaava toista väliin lateleekin.


Vieras

#1602 HELEVETTI MITEN VÄÄRIN

29.09.2013 16:12

Jyväskylän kaupunki joutuu irtisanomaan ja lomauttamaan satoja kaupungin työntekijöitä, että mm. yhä lisääntyville maahanmuuttajille voidaan maksaa sosiaalitukea ja järjestämään heille Suomalaisia helpompi elämä. Kaiken lisäksi näistä sadoista entisistä kaupungin työntekijöistä tulee vielä lisä taakka kaupungille. Tämä on väärin, tämä on niin helevetin väärin kuin olla voi. Nyt nämä Suomen ajattelu kyvyttömät ministeri ääliöt meinaa ottaa Suomeen vielä kaiken lisäksi 500 lisä pakolaista Syyriasta, aivan kuin meillä olisi vielä jollakin maamme kunnalla rahaa kuin roskaa, että ne voitaisiin vielä sijoittaa jonnekkin, uskomatonta pas-kaa. Voi perkel.e.
KOTI, USKONTO, ISÄNMAA.

#1603 KOTI, USKONTO, ISÄNMAA.

29.09.2013 17:00

KOTI, USKONTO, ISÄNMAA.
Mannerheim

#1604 Talvisota

29.09.2013 18:59

Talvisota takaisin!

Vieras

#1605 Totuus kunniaan

29.09.2013 19:29

Toisen adresssin tästä samaisesta aiheesta on näköjään adressin tekijä nyt poistanut täältä itse, tajuttuaan, että hänen olettamuksensa maahanmuuttajien tukien väitetystä suuruudesta perustuu vääriin tietoihin, huhupuheisiin ja suoranaisiin valheisiin. Hän osoitti kiitettävää selkärankaa ja rehellisyyttä myöntäessään virheensä. Kiitos hänelle!

Onko liikaa toivoa, että tämänkin adressin tekijä osoittaisi samanlaista kansalaisrohkeutta?

arska

#1606

01.10.2013 02:38

on se perk`le,on hyvä adressi mut ku ei tuu ääniä.
Jos tule -ei me käsittelyyn.Jos ny kuitenki menis ni siit vähn keskustellaan ja pulistaan.
Mutta ei tule muutostaa, valtion tolllot ei uskalla puuttua näihin ongelmiin koska joku voi sanoa rasistiksi.Meikäläisen velka sen ku kasvaa-orjuuten.
Adressi :Räsäsen erottamiseki virasta,76t allekirj. entä sitten mitä tapahtuu ei mitään.Akka otta valikoivasti pakolaisia.-(kiintiö täynnä)ei häntä haitta, -Lisätään.Otetaan velkaa ja nostetaan veroja.Kohtuus kaikessa pitäisi olla,-hyvä valtio kohtele kaikkkia tasapuolisesti ilman turha byrokraattista holhoamista.
Vallankumousta tarvitaan!seuraavissa äänestään persuja.(protestiksi)


Vieras

#1607 KAPINA

01.10.2013 08:25

Kapina tästä tulee koko EU:n alueella ja seuraukset saattavat olla erittäin tuhoisat. Kaikkialla sama juttu, kun EU:n ulkopuolelta lähinnä Afrikasta ja Aasiasta maahanmuutto lisääntyy ja paikalliset menettävät työnsä, jolloin heillä menee entistä huonommin. Ei kukaan halua eikä hyväksy etujensa polkemista omassa maassaan. Päättäjien kannattaisi jo katsoa asioita maiden alkuperäisten kansalaisten näkökulmasta. On selvää, että jos esim. siivoamisesta ei makseta toimeentuloon riittävää ja kunnollista palkkaa, ei työpaikkoja hae kukaan muu, kuin maahanmuuttaja, jotta hän saisi sen varjolla kituuttamalla kansalaisuuden. Avoimet työpaikat eivät ole työvoimapulan takia täyttämättä vaan riittämättömän palkan takia. Eikä se ole mikään peruste lisätä työperäistä maahanmuuttoa, vaan maksaa toimeentuloon riittävää palkkaa.


Vieras

#1608 Re:

01.10.2013 09:47

#1606: arska -

Persut ei ole tehnyt mitään muuta kun keränneet rahaa siellä. Parempia on paljon kuten Muutos ja Piraatit. Minä äänestän itsenäisyyspuoluetta!!!!!!


Vieras

#1609 Re: Talvisota

01.10.2013 10:43

#1604: Mannerheim - Talvisota

ELÄPÄ HÄTTÄILE, KYLLÄ TÄSTÄ SOTA VIELÄ TULEEKIN!

TIETÄMÄTTÖMYYDEN IHMETTELIJÄ

#1610 TURHAA VOUHOTUSTA

01.10.2013 14:40

Tämä adressi ei kelpaa lakiehdotukseksi eduskuntaan, vaikka ylittäisi 50 000 kannatusta.


Adressit.com ei ole virallinen kanslaisaloite sivusto, jolla olisi oikeus viedä lakialoitteeksi eduskuntaan.

Näin on.

Oikea osoite on:

www.kanslaisaloite.fi

Kansalaisaloite on Suomen kansalaisten suora vaikuttamiskeino lainsäädäntöön

Joulukuun 1. päivänä 2012 avattu Kansalaisaloite.fi-palvelu tarjoaa tavan aloitteiden käynnistämiseen ja hallinnointiin verkossa.

Kansalaisaloite on lakialoite tai ehdotus lainvalmisteluun ryhtymisestä

Kansalaisaloitelaki sisältää säännökset aloitteen tekemiseen liittyvästä menettelystä: http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2012/20120012



ONKO TIETOO

#1611 Re: TURHAA VOUHOTUSTA

01.10.2013 15:23

#1610: TIETÄMÄTTÖMYYDEN IHMETTELIJÄ - TURHAA VOUHOTUSTA

HYVÄ HYVÄ

Kiinostuin ja luin lain. Kopioin sen tähän suoraan kaikkien luettavaksi.

 

12/2012

Dokumentin versiot

Annettu Helsingissä 13 päivänä tammikuuta 2012

Kansalaisaloitelaki

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 § Lain tarkoitus ja soveltamisala

Tässä laissa säädetään menettelystä, jota noudatetaan perustuslaissa säädetyn kansalaisaloitteen tekemisessä.

Euroopan unionin kansalaisaloitteen tekemisestä säädetään kansalaisaloitteesta annetussa Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksessa (EU) N:o 211/2011. Unionin kansalaisaloitteen tekemiseen sovelletaan lisäksi tämän lain 10 ja 15 §:ää.

2 § Aloiteoikeus

Oikeudesta tehdä eduskunnalle kansalaisaloite säädetään perustuslaissa.

3 § Kansalaisaloitteen vireillepanija ja edustaja

Kansalaisaloitteen vireillepanijana voi olla yksi tai useampi äänioikeutettu Suomen kansalainen.

Aloitteen vireillepanijan on nimettävä vähintään yksi edustaja ja varaedustaja.

Aloitteen vireillepanija sekä edustajan ja varaedustajan yhteystiedot on ilmoitettava asioinnin yhteydessä Väestörekisterikeskukselle, oikeusministeriölle ja eduskunnalle aloitetta koskevaa yhteydenpitoa varten.

4 § Kansalaisaloitteen muoto

Kansalaisaloite sisältää lakiehdotuksen tai ehdotuksen lainvalmisteluun ryhtymisestä sekä ehdotuksen perustelut. Aloitteella on oltava sen sisältöä kuvaava otsikko. Aloite on päivättävä.

Samaan aloitteeseen ei saa sisällyttää erilaisia asioita.

Aloite laaditaan suomen tai ruotsin kielellä taikka molemmilla kielillä.

5 § Kannatusilmoitusten kerääminen

Kansalaisaloitetta tukevat allekirjoitukset (kannatusilmoitukset) kerätään paperimuodossa tai sähköisesti tietoverkossa. Paperimuotoisissa kannatusilmoituksissa käytettävästä lomakekaavasta säädetään oikeusministeriön asetuksella.

Kannatusilmoitukset on kerättävä kuuden kuukauden kuluessa aloitteen päiväyksestä.

Kannatusilmoituksia kerättäessä on aloite, tieto sen vireillepanijasta ja edustajasta sekä edustajan yhteystiedot oltava aloitteen allekirjoittajien nähtävissä. Aloitetta ei saa muuttaa kannatusilmoitusten keräyksen alkamisen jälkeen.

6 § Kannatusilmoituksen sisältö

Kannatusilmoituksessa tulee olla:

1) kansalaisaloitteen otsikko ja päiväys;

2) aloitteen allekirjoittajan täydellinen nimi, syntymäaika ja kotikunta;

3) aloitteen allekirjoittajan vakuutus siitä, että hän on äänioikeutettu Suomen kansalainen ja että hän on tehnyt kannatusilmoituksen samaan aloitteeseen vain kerran;

4) kannatusilmoituksen päiväys.

7 § Sähköisen menettelyn tekniset vaatimukset

Kerättäessä kannatusilmoituksia sähköisesti tietoverkossa on käytettävä Viestintäviraston hyväksymää tietojärjestelmää. Hyväksynnän edellytyksenä on, että:

1) kannatusilmoitusten keräyksessä käytetään vahvasta sähköisestä tunnistamisesta ja sähköisistä allekirjoituksista annetussa laissa (617/2009) tarkoitettua vahvaa sähköistä tunnistamista;

2) järjestelmän sisältämien tietojen luvaton muuttaminen ja muu luvaton tai asiaton käsittely estetään käyttöoikeushallinnan, käytön valvonnan sekä tietoverkkojen, tietojärjestelmien ja tietopalvelujen asianmukaisilla ja riittävillä turvallisuusjärjestelyillä ja muilla toimenpiteillä;

3) järjestelmä on jäljempänä 2 momentissa tarkoitettujen Väestörekisterikeskuksen antamien määräysten mukainen.

Väestörekisterikeskus antaa määräykset tietojärjestelmässä kerättyjen tietojen vakiomuodosta, jossa ne ovat sähköisesti yhdistettävissä väestötietojärjestelmän tietoihin 9 §:ssä säädettyä tarkastusta varten.

Tietojärjestelmän hyväksynnästä ei peritä maksua.

Tieto Viestintäviraston hyväksynnästä on oltava kansalaisaloitteen allekirjoittajien nähtävissä verkkosivustolla, jossa kannatusilmoitukset kerätään.

8 § Oikeusministeriön verkkopalvelu

Kannatusilmoituksia voidaan kerätä myös oikeusministeriön ylläpitämässä verkkopalvelussa. Tämän edellytyksenä on, että kansalaisaloitteelle on jo kerätty vähintään viisikymmentä kannatusilmoitusta kuukauden kuluessa aloitteen päiväyksestä ja että aloite täyttää tässä laissa säädetyt vaatimukset.

Verkkopalvelun on täytettävä 7 §:ssä säädetyt tekniset vaatimukset.

Verkkopalvelun käytöstä ei peritä maksua.

9 § Kannatusilmoitusten tarkastaminen

Edustaja toimittaa kannatusilmoitukset Väestörekisterikeskukselle, joka tarkastaa niiden oikeellisuuden ja kelpoisuuden.

Oikeusministeriö toimittaa ylläpitämässään verkkopalvelussa kerätyt kannatusilmoitukset edustajan pyynnöstä Väestörekisterikeskuksen tarkastettaviksi.

Väestörekisterikeskus vahvistaa hyväksyttyjen kannatusilmoitusten määrän.

Kannatusilmoitusten tarkastamisesta ja hyväksyttyjen kannatusilmoitusten määrän vahvistamisesta ei peritä maksua.

10 § Euroopan unionin kansalaisaloitteeseen liittyvät viranomaistehtävät

Kansalaisaloitteesta annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 211/2011 15 artiklan 1 kohdassa tarkoitettu toimivaltainen viranomainen Suomessa on Viestintävirasto. Mainitun artiklan 2 kohdassa tarkoitettu toimivaltainen viranomainen Suomessa on Väestörekisterikeskus.

11 § Kansalaisaloitteen toimittaminen eduskunnalle

Edustaja toimittaa kansalaisaloitteen ja 9 §:n nojalla annetun Väestörekisterikeskuksen päätöksen eduskunnalle, jos perustuslaissa ja tässä laissa säädetyt aloiteoikeuden edellytykset täyttyvät.

Aloite raukeaa, jollei sitä ole toimitettu eduskunnalle viimeistään kuuden kuukauden kuluttua 9 §:n nojalla annetusta Väestörekisterikeskuksen päätöksestä.

12 § Henkilötiedot

Kannatusilmoituksissa kerättyjä henkilötietoja voidaan käyttää vain tässä laissa säädetyllä tavalla. Vireillepanija ja tämän edustaja voivat luovuttaa tietoja vain Väestörekisterikeskukselle. Viranomaisten hallussa olevat tiedot ovat julkisia, kun perustuslaissa säädetty kannatusilmoitusten vähimmäismäärä on täyttynyt.

Aloitteen vireillepanijan ja edustajan on huolehdittava hallussaan olevien kannatusilmoitusten hävittämisestä viimeistään kuuden kuukauden kuluttua 9 §:n nojalla annetusta Väestörekisterikeskuksen päätöksestä. Jos kannatusilmoituksia ei toimiteta Väestörekisterikeskuksen tarkastettaviksi, ne on hävitettävä viimeistään kuuden kuukauden kuluttua siitä, kun kannatusilmoitusten keräys on lopetettu.

Väestörekisterikeskuksen on hävitettävä kannatusilmoitukset aloitteen eduskuntakäsittelyn päätyttyä. Jos aloitetta ei toimiteta eduskuntaan, Väestörekisterikeskus säilyttää kannatusilmoituksia yhdeksän kuukautta 9 §:n nojalla antamastaan päätöksestä, minkä jälkeen ne on hävitettävä.

Kannatusilmoituksissa kerättyjen henkilötietojen käsittelyyn sovelletaan muutoin henkilötietolakia (523/1999).

13 § Taloudellisen tuen ilmoittaminen

Kansalaisaloitteen vireillepanijan ja edustajan on huolehdittava siitä, että aloitteen tekemistä varten saatu taloudellinen tuki ja sen antaja ilmoitetaan, jos yksittäisen tuen tai useista samalta tukijalta saaduista suorituksista koostuvan tuen arvo on vähintään 1 500 euroa. Yksityishenkilön nimeä ei saa ilmoittaa ilman hänen suostumustaan, jos hänen antamansa tuen arvo on pienempi kuin 1 500 euroa.

Tueksi luetaan rahana, tavarana, palveluna tai muulla vastaavalla tavalla saadut suoritukset. Tukena ei kuitenkaan pidetä tavanomaista talkootyötä eikä tavanomaisia ilmaispalveluja. Tuki, jota ei ole saatu rahana, arvioidaan ja ilmoitetaan rahamääräisenä.

Tueksi luetaan suoritukset, jotka on saatu aikaisintaan kaksi kuukautta ennen kannatusilmoitusten keräyksen alkamista ja viimeistään kolmen kuukauden kuluttua aloitteen toimittamisesta eduskunnalle.

Tukea, jonka antajaa ei voida selvittää, ei saa vastaanottaa. Tämä ei kuitenkaan koske tavanomaisesta keräystoiminnasta saatua tukea.

14 § Menettely tuen ilmoittamisessa

Tuki on ilmoitettava tietoverkossa siten, että tiedot ovat yleisön nähtävissä viimeistään tuen vastaanottamista seuraavan kalenterikuukauden päättyessä, kuitenkin aikaisintaan kannatusilmoitusten keräyksen alkaessa.

Kannatusilmoituksia kerättäessä on tieto verkko-osoitteesta, jossa tuki ilmoitetaan, oltava kansalaisaloitteen allekirjoittajien nähtävissä.

Tukea koskevat tiedot on poistettava tietoverkosta aloitteen eduskuntakäsittelyn päätyttyä. Jos aloitetta ei toimiteta eduskuntaan, tiedot on poistettava kannatusilmoitusten keräyksen päätyttyä tai aloitteen rauettua 11 §:n 2 momentin mukaisesti.

15 § Muutoksenhaku

Tämän lain nojalla Viestintäviraston, oikeusministeriön ja Väestörekisterikeskuksen tekemään päätökseen voidaan valittamalla hakea muutosta siten kuin hallintolainkäyttölaissa (586/1996) säädetään.

16 § Rangaistussäännökset

Rangaistus väärän henkilötiedon antamisesta ja väärän todistuksen antamisesta viranomaiselle sekä salassapitorikoksesta ja salassapitorikkomuksesta samoin kuin henkilörekisteririkoksesta säädetään rikoslaissa (39/1889).

17 § Voimaantulo

Tämä laki tulee voimaan 1 päivänä maaliskuuta 2012. Lain 8 § ja 9 §:n 2 momentti tulevat kuitenkin voimaan vasta 1 päivänä joulukuuta 2012.


PeVM 6/2011
EV 75/2011

Helsingissä 13 päivänä tammikuuta 2012

Tasavallan Presidentti
TARJA HALONEN

Puolustusministeri
Stefan Wallin

Säädösten tekstit ilman muutoksia

 

 


Vieras

#1612 Joopa joo

01.10.2013 18:13

Paremmin nää elää täällä ja tuet on paremmat esim. vähätuloisella lapsi perheellä eli ei kannata enää yhdessä asua jollei ole hyvä tuloinen surullista mutta seki totta

Vieras

#1613

01.10.2013 19:07

Samat tuet ja edut tasapuolisesti;käytettyä tavaraa ostavat suomalaiset nuoretkin ensiasuntoon,tai sosiaalitoimeen avustuksella.Ei suomalaisten saaduilla tuilla ole nuorilla/aikuisilla varaa autoon,kultaketjuihin,kalliisiin vaatteisiin yms.

Vieras

#1614 Re:

01.10.2013 19:18

#1613: -

Kuule urpo, tommosia "kultaketjuja" saa kirppiksiltä parilla eurolla, eli mieti vähän tota propagandaa jota syljet tänne.


Vieras

#1615

02.10.2013 04:54

.
Huolestunut

#1616

02.10.2013 06:38

Noni kirjoitettu on ;) veroprosentti muutenkin jo 25 saati sitten että nämä käyttävät ne!

Vieras

#1617

02.10.2013 07:23

En tilaa lisänäkyvyyttä.

Vieras

#1618

02.10.2013 08:53

Ilman muuta! Tasaarvo!

Vieras

#1619 Re:

02.10.2013 09:27

#1613: -

Sossun rahoilla ne skinheadien natsiriipuksetkin on ostettu.

EIKÖ VALHEET JO RIITÄ?

#1620 Re: Re: Re:

02.10.2013 12:00

#1597: NÄIN ON - Re: Re:

Lulekaa tämä ennenkuin kirjoitatte noita poskekettomi vääriä tietojanne.

Tämä keskustelupalsta näyttää olevan vajaa ----- ihmisten suosiossa.

Kilikali

#1621 Maahanmuuttajako?

02.10.2013 12:03

Lisätään tähän aloitteeseen sellainen pointti, että nämä suuret etuudet/tuet kuuluvat TURVAPAIKANHAKIJOILLE/PAKOLAISILLE. Maahanmuuttajalle joka tulee tänne opiskelemaan, perhesiteen perusteella tai töihin kuuluu samat sosiaalietuudet kuin suomen kansalaisillekin, eikä yhtään enempää. Tai siis opiskelijathan eivät saa minkäänlaista etua, vaan heiltä vaaditaan rahoitus oleskelulupaa anottaessa.

turhautunut tuleva rasisti

#1622

02.10.2013 12:04

Minkä takia näitä maahanmuuttajia otetaan kokoajan lisää ja lisää? Kuka oikeasti hyötyy tästä?
Ei ainakaan Suomi. Jos heistä joku joskus menee töihin niin sekin on taas työpaikka pois suomalaiselta. Meidän verorahat menee siihen kun kustannetaan niiden koko elämä, mamun ei tarvi tehdä käytännössä mitään ja raha virtaa. Nähnyt joitain tilitietojakin, tililtä nostettu kuukauden aikana +1200e käteiseksi ja vuokrakin maksettu. Itse tein siihen aikaan raskaita töitä tehtaassa, 40tuntia viikossa ja verojen jälkeen jäi käteen tuo noin 1200e mistä sitten maksoin vuokrani. Maahanmuuttaja saa saman ja enemmän tekemättä mitään. Suomi on ajautumassa vararikkoon ja silti meidän verorahat hukataan esim. Kreikkaan ja näiden maahanmuuttajien elämiseen, pakko kysyä että minkä he***tin takia?

Vieras

#1623

02.10.2013 12:06

ON




#1597 Re: Re:
29.09.2013 13:24


#1561: - Re:





#1554: -

Tällainen täysin vääriin tietoihin perustuva adressi tulee poistaa.


YLE UUTISET
25.9.2013 klo 13:57 | päivitetty 25.9.2013 klo 14:34

Maahanmuuttaja saa yhtä paljon rahaa kuin muutkin


Sosiaalipolitiikan professori ja johtava sosiaalityöntekijä eivät keksineet yhtään tilannetta, jossa maahanmuuttaja saisi enemmän sosiaalitukea kuin vastaavassa tilanteessa oleva suomalainen – ainakaan ilman väärinkäytöksiä.
Hyvin yleisen käsityksen mukaan maahanmuuttajalle maksetaan korkeampi elintaso kuin vastaavassa tilanteessa olevalle suomalaiselle. Esimerkiksi maahanmuuttajien tukia suomalaisten tasolle vaativa nettiadressi on saanut yli 40 000 allekirjoitusta.

Maahanmuuttajan sosiaaliturva ei kuitenkaan ole niin avokätistä kuin yleensä luullaan, sanoo Turun yliopiston sosiaalipolitiikan professori Heikki Ervasti.

- Se stereotypia ei vastaa todellisuutta, hän sanoo.

- Minulla on sellainen yleiskuva, että ei näillä sosiaalietuuksilla kukaan, ei maahanmuuttaja eikä suomalainen, ylläpidä ihan huoletonta elintasoa.


Vihoviimeinen linja olisi se, että me emme huolehtisi niistä ihmisistä jotka tulevat tähän maahan.

- Heikki Ervasti


Samaa mieltä on Turun ulkomaalaistoimiston johtava sosiaalityöntekijä Jyri Mikkola. Hän miettii pitkään tilannetta, jossa maahanmuuttaja voisi saada suomalaista enemmän sosiaaliturvaa.

- Lähinnä tulee mieleen pimeä työ, mutta kyllä suomalaisetkin pimeitä töitä tekee, Mikkola sanoo viitaten tilanteeseen, jossa tuen hakija valehtelee tulonsa.

Oleskeluluvan saanut maahanmuuttaja kuuluu Suomen sosiaaliturvan piiriin. Sosiaaliturva ei erottele maahanmuuttajaa ja suomalaista, mutta esimerkiksi alle kolme vuotta suomessa olleen työmarkkinatuki ja toimeentulotuki maksetaan kotoutumistuen nimellä.

Huhut suurista tuista johtuvat usein väärinkäsityksistä

Maahanmuuttajille maksettavista tuista on liikkeellä paljon huhuja. Johtava sosiaalityöntekijä Jyri Mikkola veikkaa yhdeksi huhujen lähteeksi niin sanottua alkuavustusta, joka voidaan myöntää kiintiöpakolaiselle tai vastaanottokeskuksesta omaan asuntoon muuttavalle.

- Se on hyvin niukka. Ei sillä sohvakalustoa tai telkkaria osteta. Se on tarkoitettu alkuun pääsyyn, kuten sängyn ja astioiden ostamiseen.

Alkuavustus on harkinnanvarainen, suuruudeltaan kunnasta riippuen joitain satoja euroja, ja se voidaan myöntää myös esimerkiksi kotinsa tulipalossa menettäneelle suomalaiselle.

Huhuja aiheuttaa myös se, että Suomen tukijärjestelmässä lapsiperheet korostuvat: mitä enemmän lapsia, sitä enemmän lapsilisää.

- Maahanmuuttajien perheet ovat usein isompia kuin suomalaisten, Mikkola toteaa.

Väärinkäytökset ovat pieni ongelma

Sosiaalietuuksien väärinkäytöksiä tapahtuu ajoittain. Heikki Ervastin mukaan maahanmuuttajien tekemiä väärinkäytöksiä ei tarvitse peitellä.

- Peittely on yhtä typerää kuin sinisilmäisyys. Ymmärrän hyvin, että sellainen herättää kritiikkiä. Viranomaiset saattavat olla hyvinkin tarkkoja, mutta joskus käy niin, että joku on riittävän näppärä ja pääsee nyhtämään vähän reilummin.

Hän muistuttaa, että väärinkäytökset ovat pieni ongelma ja vedätyksiä voi tehdä yhtä lailla suomalainen tuen hakija. Enemmän tapahtuu etuuksien alikäyttöä, eli ihmiset eivät saa niitä tukia, joihin heillä on oikeus.

- Siitä väärinkäytöstä on vaan niin helppo nostattaa moraalista paniikkia. Sitähän muistaakseni Hannu Karpo joskus teki, että kierrätti henkilöä eri kuntien sosiaalitoimistoissa ja saikin niistä muutaman satasen ihan ilman perusteita, Ervasti sanoo.

- Vihoviimeinen linja olisi se, että me emme huolehtisi niistä ihmisistä jotka tulevat tähän maahan. Jos esimerkiksi mentäisiin sille linjalle, että heidän toimeentulonsa olisi merkittävästi huonompi kuin suomalaisten vastaavassa tilanteessa olevien, niin se varmasti poikisi sellaisia ongelmia joita me emme halua yhteiskuntaamme

Vieras

#1624

02.10.2013 12:08

#1577: - JÄRJEN ÄÄNI

Oletko tietoinen siitä, että me suomalaiset olemme tässä ajan saatossa saaneet lukemattomat kerrat suuria raha sekä tavara avustuksia todella lukemattomia kertoja.

Näiden avustusten ja lahjoitusten siivittäminä olemme pystyneet kouluttautumaan ja rakentamaan maatamme tähän pisteeseen, JOTA EMME OLISI SAAVUTTANEET ILMAN NÄITÄ MUISTA MAISTA SAAMIAMME RAHOJA YM.

Kurioteettinä voinen mainita meidät suomalaiset pelastettu viime tipassa 1990-luvun alun lamassa ulkomailta saaduilla rahoilla Kreikan kaltaiselta maksukyvyttömyystilanteelta.

Nämä asiat on syytä muistaa.
entinen maahanmuutto virkailija

#1625 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

02.10.2013 12:52

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

kyllä vain nämä mamut saavat niin paljon, mutta minusta suomessa pitäisi olla samanlainen maahan muutto metodi kuin hollannissa; jos sinulla ei ole asunto et saa töitä - Jos sinulla ei ole töitä et saa asuntoa. koska mamut muuttava suomeen vain rahan takia eikä minkään pakolaisuuden takia. (tiedän koska työskentelin maahanmuutto virastossa vuoden)