Maahanmuuttajien tuet

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Maahanmuuttajien tuet.


Vieras

#1626 Re:

02.10.2013 14:14

#1622: turhautunut tuleva rasisti -

Vai "tuleva" rasisti? Salli mun nauraa.


Vieras

#1627 Re: Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

02.10.2013 14:17

#1625: entinen maahanmuutto virkailija - Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

Olettaen, että et valehtele, niin kuin teikäläisillä on tapana, niin tietämättömyydestäsi käy ilmi, että olit siellä töissä korkeintaan siivoojana. Ei siis sen puoleen, että siivoojissa olisi mitään vikaa, mutta eihän heille näistä asioista kerrota, koska heidän ei tarvitse niitä tietää.

kete

#1629

02.10.2013 15:27

voi pyllyharja.ne ketkä maahanmuuttajia haluaa suomeen niin ottakoon vaikka kokeeksi kesämökilleen muutamaksi viikoksi,nämä hennerit jotka niitä tänne haluaa asuu mitä ilmeisemmin omakoti tai rivitalo alueella,toista on kerrostalo asuminen jos ja kun yläkerrassa alakerrassa sekä seinän takaa kuuluu jumalaton meteli ja älämölö.maassa pitäisi asua maan tavalla eikä kuin bambu majassa,sossusta jokaiselle kuokka ja mato-onki niin johan nähdään miten käy tai toisaalta elin tasoahan ei sais laskea niin varmaan kuppi riisiä ja viltti riittävät näin alkuun.ei tarvitse merkki vaatteilla koreilla

Vieras

#1630 Turhaa

02.10.2013 15:41

TIETÄMÄTTÖMYYDEN IHMETTELIJÄ




#1610 TURHAA VOUHOTUSTA
01.10.2013 17:40


Tämä adressi ei kelpaa lakiehdotukseksi eduskuntaan, vaikka ylittäisi 50 000 kannatusta.


Adressit.com ei ole virallinen kanslaisaloite sivusto, jolla olisi oikeus viedä lakialoitteeksi eduskuntaan.

Näin on.

Oikea osoite on:

www.kanslaisaloite.fi

Kansalaisaloite on Suomen kansalaisten suora vaikuttamiskeino lainsäädäntöön

Joulukuun 1. päivänä 2012 avattu Kansalaisaloite.fi-palvelu tarjoaa tavan aloitteiden käynnistämiseen ja hallinnointiin verkossa.

Kansalaisaloite on lakialoite tai ehdotus lainvalmisteluun ryhtymisestä

Kansalaisaloitelaki sisältää säännökset aloitteen tekemiseen liittyvästä menettelystä: http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2012/20120012

Vieras

#1631 Re: Re: TURHAA VOUHOTUSTA

02.10.2013 15:48

#1611: ONKO TIETOO - Re: TURHAA VOUHOTUSTA


#1611 Re: TURHAA VOUHOTUSTA

01.10.2013 18:23

#1610: TIETÄMÄTTÖMYYDEN IHMETTELIJÄ - TURHAA VOUHOTUSTA

HYVÄ HYVÄ

Kiinostuin ja luin lain. Kopioin sen tähän suoraan kaikkien luettavaksi.

 

12/2012

Dokumentin versiot

Annettu Helsingissä 13 päivänä tammikuuta 2012

Kansalaisaloitelaki

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 § Lain tarkoitus ja soveltamisala

Tässä laissa säädetään menettelystä, jota noudatetaan perustuslaissa säädetyn kansalaisaloitteen tekemisessä.

Euroopan unionin kansalaisaloitteen tekemisestä säädetään kansalaisaloitteesta annetussa Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksessa (EU) N:o 211/2011. Unionin kansalaisaloitteen tekemiseen sovelletaan lisäksi tämän lain 10 ja 15 §:ää.

2 § Aloiteoikeus

Oikeudesta tehdä eduskunnalle kansalaisaloite säädetään perustuslaissa.

3 § Kansalaisaloitteen vireillepanija ja edustaja

Kansalaisaloitteen vireillepanijana voi olla yksi tai useampi äänioikeutettu Suomen kansalainen.

Aloitteen vireillepanijan on nimettävä vähintään yksi edustaja ja varaedustaja.

Aloitteen vireillepanija sekä edustajan ja varaedustajan yhteystiedot on ilmoitettava asioinnin yhteydessä Väestörekisterikeskukselle, oikeusministeriölle ja eduskunnalle aloitetta koskevaa yhteydenpitoa varten.

4 § Kansalaisaloitteen muoto

Kansalaisaloite sisältää lakiehdotuksen tai ehdotuksen lainvalmisteluun ryhtymisestä sekä ehdotuksen perustelut. Aloitteella on oltava sen sisältöä kuvaava otsikko. Aloite on päivättävä.

Samaan aloitteeseen ei saa sisällyttää erilaisia asioita.

Aloite laaditaan suomen tai ruotsin kielellä taikka molemmilla kielillä.

5 § Kannatusilmoitusten kerääminen

Kansalaisaloitetta tukevat allekirjoitukset (kannatusilmoitukset) kerätään paperimuodossa tai sähköisesti tietoverkossa. Paperimuotoisissa kannatusilmoituksissa käytettävästä lomakekaavasta säädetään oikeusministeriön asetuksella.

Kannatusilmoitukset on kerättävä kuuden kuukauden kuluessa aloitteen päiväyksestä.

Kannatusilmoituksia kerättäessä on aloite, tieto sen vireillepanijasta ja edustajasta sekä edustajan yhteystiedot oltava aloitteen allekirjoittajien nähtävissä. Aloitetta ei saa muuttaa kannatusilmoitusten keräyksen alkamisen jälkeen.

6 § Kannatusilmoituksen sisältö

Kannatusilmoituksessa tulee olla:

1) kansalaisaloitteen otsikko ja päiväys;

2) aloitteen allekirjoittajan täydellinen nimi, syntymäaika ja kotikunta;

3) aloitteen allekirjoittajan vakuutus siitä, että hän on äänioikeutettu Suomen kansalainen ja että hän on tehnyt kannatusilmoituksen samaan aloitteeseen vain kerran;

4) kannatusilmoituksen päiväys.

7 § Sähköisen menettelyn tekniset vaatimukset

Kerättäessä kannatusilmoituksia sähköisesti tietoverkossa on käytettävä Viestintäviraston hyväksymää tietojärjestelmää. Hyväksynnän edellytyksenä on, että:

1) kannatusilmoitusten keräyksessä käytetään vahvasta sähköisestä tunnistamisesta ja sähköisistä allekirjoituksista annetussa laissa (617/2009) tarkoitettua vahvaa sähköistä tunnistamista;

2) järjestelmän sisältämien tietojen luvaton muuttaminen ja muu luvaton tai asiaton käsittely estetään käyttöoikeushallinnan, käytön valvonnan sekä tietoverkkojen, tietojärjestelmien ja tietopalvelujen asianmukaisilla ja riittävillä turvallisuusjärjestelyillä ja muilla toimenpiteillä;

3) järjestelmä on jäljempänä 2 momentissa tarkoitettujen Väestörekisterikeskuksen antamien määräysten mukainen.

Väestörekisterikeskus antaa määräykset tietojärjestelmässä kerättyjen tietojen vakiomuodosta, jossa ne ovat sähköisesti yhdistettävissä väestötietojärjestelmän tietoihin 9 §:ssä säädettyä tarkastusta varten.

Tietojärjestelmän hyväksynnästä ei peritä maksua.

Tieto Viestintäviraston hyväksynnästä on oltava kansalaisaloitteen allekirjoittajien nähtävissä verkkosivustolla, jossa kannatusilmoitukset kerätään.

8 § Oikeusministeriön verkkopalvelu

Kannatusilmoituksia voidaan kerätä myös oikeusministeriön ylläpitämässä verkkopalvelussa. Tämän edellytyksenä on, että kansalaisaloitteelle on jo kerätty vähintään viisikymmentä kannatusilmoitusta kuukauden kuluessa aloitteen päiväyksestä ja että aloite täyttää tässä laissa säädetyt vaatimukset.

Verkkopalvelun on täytettävä 7 §:ssä säädetyt tekniset vaatimukset.

Verkkopalvelun käytöstä ei peritä maksua.

9 § Kannatusilmoitusten tarkastaminen

Edustaja toimittaa kannatusilmoitukset Väestörekisterikeskukselle, joka tarkastaa niiden oikeellisuuden ja kelpoisuuden.

Oikeusministeriö toimittaa ylläpitämässään verkkopalvelussa kerätyt kannatusilmoitukset edustajan pyynnöstä Väestörekisterikeskuksen tarkastettaviksi.

Väestörekisterikeskus vahvistaa hyväksyttyjen kannatusilmoitusten määrän.

Kannatusilmoitusten tarkastamisesta ja hyväksyttyjen kannatusilmoitusten määrän vahvistamisesta ei peritä maksua.

10 § Euroopan unionin kansalaisaloitteeseen liittyvät viranomaistehtävät

Kansalaisaloitteesta annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 211/2011 15 artiklan 1 kohdassa tarkoitettu toimivaltainen viranomainen Suomessa on Viestintävirasto. Mainitun artiklan 2 kohdassa tarkoitettu toimivaltainen viranomainen Suomessa on Väestörekisterikeskus.

11 § Kansalaisaloitteen toimittaminen eduskunnalle

Edustaja toimittaa kansalaisaloitteen ja 9 §:n nojalla annetun Väestörekisterikeskuksen päätöksen eduskunnalle, jos perustuslaissa ja tässä laissa säädetyt aloiteoikeuden edellytykset täyttyvät.

Aloite raukeaa, jollei sitä ole toimitettu eduskunnalle viimeistään kuuden kuukauden kuluttua 9 §:n nojalla annetusta Väestörekisterikeskuksen päätöksestä.

12 § Henkilötiedot

Kannatusilmoituksissa kerättyjä henkilötietoja voidaan käyttää vain tässä laissa säädetyllä tavalla. Vireillepanija ja tämän edustaja voivat luovuttaa tietoja vain Väestörekisterikeskukselle. Viranomaisten hallussa olevat tiedot ovat julkisia, kun perustuslaissa säädetty kannatusilmoitusten vähimmäismäärä on täyttynyt.

Aloitteen vireillepanijan ja edustajan on huolehdittava hallussaan olevien kannatusilmoitusten hävittämisestä viimeistään kuuden kuukauden kuluttua 9 §:n nojalla annetusta Väestörekisterikeskuksen päätöksestä. Jos kannatusilmoituksia ei toimiteta Väestörekisterikeskuksen tarkastettaviksi, ne on hävitettävä viimeistään kuuden kuukauden kuluttua siitä, kun kannatusilmoitusten keräys on lopetettu.

Väestörekisterikeskuksen on hävitettävä kannatusilmoitukset aloitteen eduskuntakäsittelyn päätyttyä. Jos aloitetta ei toimiteta eduskuntaan, Väestörekisterikeskus säilyttää kannatusilmoituksia yhdeksän kuukautta 9 §:n nojalla antamastaan päätöksestä, minkä jälkeen ne on hävitettävä.

Kannatusilmoituksissa kerättyjen henkilötietojen käsittelyyn sovelletaan muutoin henkilötietolakia (523/1999).

13 § Taloudellisen tuen ilmoittaminen

Kansalaisaloitteen vireillepanijan ja edustajan on huolehdittava siitä, että aloitteen tekemistä varten saatu taloudellinen tuki ja sen antaja ilmoitetaan, jos yksittäisen tuen tai useista samalta tukijalta saaduista suorituksista koostuvan tuen arvo on vähintään 1 500 euroa. Yksityishenkilön nimeä ei saa ilmoittaa ilman hänen suostumustaan, jos hänen antamansa tuen arvo on pienempi kuin 1 500 euroa.

Tueksi luetaan rahana, tavarana, palveluna tai muulla vastaavalla tavalla saadut suoritukset. Tukena ei kuitenkaan pidetä tavanomaista talkootyötä eikä tavanomaisia ilmaispalveluja. Tuki, jota ei ole saatu rahana, arvioidaan ja ilmoitetaan rahamääräisenä.

Tueksi luetaan suoritukset, jotka on saatu aikaisintaan kaksi kuukautta ennen kannatusilmoitusten keräyksen alkamista ja viimeistään kolmen kuukauden kuluttua aloitteen toimittamisesta eduskunnalle.

Tukea, jonka antajaa ei voida selvittää, ei saa vastaanottaa. Tämä ei kuitenkaan koske tavanomaisesta keräystoiminnasta saatua tukea.

14 § Menettely tuen ilmoittamisessa

Tuki on ilmoitettava tietoverkossa siten, että tiedot ovat yleisön nähtävissä viimeistään tuen vastaanottamista seuraavan kalenterikuukauden päättyessä, kuitenkin aikaisintaan kannatusilmoitusten keräyksen alkaessa.

Kannatusilmoituksia kerättäessä on tieto verkko-osoitteesta, jossa tuki ilmoitetaan, oltava kansalaisaloitteen allekirjoittajien nähtävissä.

Tukea koskevat tiedot on poistettava tietoverkosta aloitteen eduskuntakäsittelyn päätyttyä. Jos aloitetta ei toimiteta eduskuntaan, tiedot on poistettava kannatusilmoitusten keräyksen päätyttyä tai aloitteen rauettua 11 §:n 2 momentin mukaisesti.

15 § Muutoksenhaku

Tämän lain nojalla Viestintäviraston, oikeusministeriön ja Väestörekisterikeskuksen tekemään päätökseen voidaan valittamalla hakea muutosta siten kuin hallintolainkäyttölaissa (586/1996) säädetään.

16 § Rangaistussäännökset

Rangaistus väärän henkilötiedon antamisesta ja väärän todistuksen antamisesta viranomaiselle sekä salassapitorikoksesta ja salassapitorikkomuksesta samoin kuin henkilörekisteririkoksesta säädetään rikoslaissa (39/1889).

17 § Voimaantulo

Tämä laki tulee voimaan 1 päivänä maaliskuuta 2012. Lain 8 § ja 9 §:n 2 momentti tulevat kuitenkin voimaan vasta 1 päivänä joulukuuta 2012.


#1611 Re: TURHAA VOUHOTUSTA

01.10.2013 18:23

#1610: TIETÄMÄTTÖMYYDEN IHMETTELIJÄ - TURHAA VOUHOTUSTA

HYVÄ HYVÄ

Kiinostuin ja luin lain. Kopioin sen tähän suoraan kaikkien luettavaksi.

 

12/2012

Dokumentin versiot

Annettu Helsingissä 13 päivänä tammikuuta 2012

Kansalaisaloitelaki

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 § Lain tarkoitus ja soveltamisala

Tässä laissa säädetään menettelystä, jota noudatetaan perustuslaissa säädetyn kansalaisaloitteen tekemisessä.

Euroopan unionin kansalaisaloitteen tekemisestä säädetään kansalaisaloitteesta annetussa Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksessa (EU) N:o 211/2011. Unionin kansalaisaloitteen tekemiseen sovelletaan lisäksi tämän lain 10 ja 15 §:ää.

2 § Aloiteoikeus

Oikeudesta tehdä eduskunnalle kansalaisaloite säädetään perustuslaissa.

3 § Kansalaisaloitteen vireillepanija ja edustaja

Kansalaisaloitteen vireillepanijana voi olla yksi tai useampi äänioikeutettu Suomen kansalainen.

Aloitteen vireillepanijan on nimettävä vähintään yksi edustaja ja varaedustaja.

Aloitteen vireillepanija sekä edustajan ja varaedustajan yhteystiedot on ilmoitettava asioinnin yhteydessä Väestörekisterikeskukselle, oikeusministeriölle ja eduskunnalle aloitetta koskevaa yhteydenpitoa varten.

4 § Kansalaisaloitteen muoto

Kansalaisaloite sisältää lakiehdotuksen tai ehdotuksen lainvalmisteluun ryhtymisestä sekä ehdotuksen perustelut. Aloitteella on oltava sen sisältöä kuvaava otsikko. Aloite on päivättävä.

Samaan aloitteeseen ei saa sisällyttää erilaisia asioita.

Aloite laaditaan suomen tai ruotsin kielellä taikka molemmilla kielillä.

5 § Kannatusilmoitusten kerääminen

Kansalaisaloitetta tukevat allekirjoitukset (kannatusilmoitukset) kerätään paperimuodossa tai sähköisesti tietoverkossa. Paperimuotoisissa kannatusilmoituksissa käytettävästä lomakekaavasta säädetään oikeusministeriön asetuksella.

Kannatusilmoitukset on kerättävä kuuden kuukauden kuluessa aloitteen päiväyksestä.

Kannatusilmoituksia kerättäessä on aloite, tieto sen vireillepanijasta ja edustajasta sekä edustajan yhteystiedot oltava aloitteen allekirjoittajien nähtävissä. Aloitetta ei saa muuttaa kannatusilmoitusten keräyksen alkamisen jälkeen.

6 § Kannatusilmoituksen sisältö

Kannatusilmoituksessa tulee olla:

1) kansalaisaloitteen otsikko ja päiväys;

2) aloitteen allekirjoittajan täydellinen nimi, syntymäaika ja kotikunta;

3) aloitteen allekirjoittajan vakuutus siitä, että hän on äänioikeutettu Suomen kansalainen ja että hän on tehnyt kannatusilmoituksen samaan aloitteeseen vain kerran;

4) kannatusilmoituksen päiväys.

7 § Sähköisen menettelyn tekniset vaatimukset

Kerättäessä kannatusilmoituksia sähköisesti tietoverkossa on käytettävä Viestintäviraston hyväksymää tietojärjestelmää. Hyväksynnän edellytyksenä on, että:

1) kannatusilmoitusten keräyksessä käytetään vahvasta sähköisestä tunnistamisesta ja sähköisistä allekirjoituksista annetussa laissa (617/2009) tarkoitettua vahvaa sähköistä tunnistamista;

2) järjestelmän sisältämien tietojen luvaton muuttaminen ja muu luvaton tai asiaton käsittely estetään käyttöoikeushallinnan, käytön valvonnan sekä tietoverkkojen, tietojärjestelmien ja tietopalvelujen asianmukaisilla ja riittävillä turvallisuusjärjestelyillä ja muilla toimenpiteillä;

3) järjestelmä on jäljempänä 2 momentissa tarkoitettujen Väestörekisterikeskuksen antamien määräysten mukainen.

Väestörekisterikeskus antaa määräykset tietojärjestelmässä kerättyjen tietojen vakiomuodosta, jossa ne ovat sähköisesti yhdistettävissä väestötietojärjestelmän tietoihin 9 §:ssä säädettyä tarkastusta varten.

Tietojärjestelmän hyväksynnästä ei peritä maksua.

Tieto Viestintäviraston hyväksynnästä on oltava kansalaisaloitteen allekirjoittajien nähtävissä verkkosivustolla, jossa kannatusilmoitukset kerätään.

8 § Oikeusministeriön verkkopalvelu

Kannatusilmoituksia voidaan kerätä myös oikeusministeriön ylläpitämässä verkkopalvelussa. Tämän edellytyksenä on, että kansalaisaloitteelle on jo kerätty vähintään viisikymmentä kannatusilmoitusta kuukauden kuluessa aloitteen päiväyksestä ja että aloite täyttää tässä laissa säädetyt vaatimukset.

Verkkopalvelun on täytettävä 7 §:ssä säädetyt tekniset vaatimukset.

Verkkopalvelun käytöstä ei peritä maksua.

9 § Kannatusilmoitusten tarkastaminen

Edustaja toimittaa kannatusilmoitukset Väestörekisterikeskukselle, joka tarkastaa niiden oikeellisuuden ja kelpoisuuden.

Oikeusministeriö toimittaa ylläpitämässään verkkopalvelussa kerätyt kannatusilmoitukset edustajan pyynnöstä Väestörekisterikeskuksen tarkastettaviksi.

Väestörekisterikeskus vahvistaa hyväksyttyjen kannatusilmoitusten määrän.

Kannatusilmoitusten tarkastamisesta ja hyväksyttyjen kannatusilmoitusten määrän vahvistamisesta ei peritä maksua.

10 § Euroopan unionin kansalaisaloitteeseen liittyvät viranomaistehtävät

Kansalaisaloitteesta annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 211/2011 15 artiklan 1 kohdassa tarkoitettu toimivaltainen viranomainen Suomessa on Viestintävirasto. Mainitun artiklan 2 kohdassa tarkoitettu toimivaltainen viranomainen Suomessa on Väestörekisterikeskus.

11 § Kansalaisaloitteen toimittaminen eduskunnalle

Edustaja toimittaa kansalaisaloitteen ja 9 §:n nojalla annetun Väestörekisterikeskuksen päätöksen eduskunnalle, jos perustuslaissa ja tässä laissa säädetyt aloiteoikeuden edellytykset täyttyvät.

Aloite raukeaa, jollei sitä ole toimitettu eduskunnalle viimeistään kuuden kuukauden kuluttua 9 §:n nojalla annetusta Väestörekisterikeskuksen päätöksestä.

12 § Henkilötiedot

Kannatusilmoituksissa kerättyjä henkilötietoja voidaan käyttää vain tässä laissa säädetyllä tavalla. Vireillepanija ja tämän edustaja voivat luovuttaa tietoja vain Väestörekisterikeskukselle. Viranomaisten hallussa olevat tiedot ovat julkisia, kun perustuslaissa säädetty kannatusilmoitusten vähimmäismäärä on täyttynyt.

Aloitteen vireillepanijan ja edustajan on huolehdittava hallussaan olevien kannatusilmoitusten hävittämisestä viimeistään kuuden kuukauden kuluttua 9 §:n nojalla annetusta Väestörekisterikeskuksen päätöksestä. Jos kannatusilmoituksia ei toimiteta Väestörekisterikeskuksen tarkastettaviksi, ne on hävitettävä viimeistään kuuden kuukauden kuluttua siitä, kun kannatusilmoitusten keräys on lopetettu.

Väestörekisterikeskuksen on hävitettävä kannatusilmoitukset aloitteen eduskuntakäsittelyn päätyttyä. Jos aloitetta ei toimiteta eduskuntaan, Väestörekisterikeskus säilyttää kannatusilmoituksia yhdeksän kuukautta 9 §:n nojalla antamastaan päätöksestä, minkä jälkeen ne on hävitettävä.

Kannatusilmoituksissa kerättyjen henkilötietojen käsittelyyn sovelletaan muutoin henkilötietolakia (523/1999).

13 § Taloudellisen tuen ilmoittaminen

Kansalaisaloitteen vireillepanijan ja edustajan on huolehdittava siitä, että aloitteen tekemistä varten saatu taloudellinen tuki ja sen antaja ilmoitetaan, jos yksittäisen tuen tai useista samalta tukijalta saaduista suorituksista koostuvan tuen arvo on vähintään 1 500 euroa. Yksityishenkilön nimeä ei saa ilmoittaa ilman hänen suostumustaan, jos hänen antamansa tuen arvo on pienempi kuin 1 500 euroa.

Tueksi luetaan rahana, tavarana, palveluna tai muulla vastaavalla tavalla saadut suoritukset. Tukena ei kuitenkaan pidetä tavanomaista talkootyötä eikä tavanomaisia ilmaispalveluja. Tuki, jota ei ole saatu rahana, arvioidaan ja ilmoitetaan rahamääräisenä.

Tueksi luetaan suoritukset, jotka on saatu aikaisintaan kaksi kuukautta ennen kannatusilmoitusten keräyksen alkamista ja viimeistään kolmen kuukauden kuluttua aloitteen toimittamisesta eduskunnalle.

Tukea, jonka antajaa ei voida selvittää, ei saa vastaanottaa. Tämä ei kuitenkaan koske tavanomaisesta keräystoiminnasta saatua tukea.

14 § Menettely tuen ilmoittamisessa

Tuki on ilmoitettava tietoverkossa siten, että tiedot ovat yleisön nähtävissä viimeistään tuen vastaanottamista seuraavan kalenterikuukauden päättyessä, kuitenkin aikaisintaan kannatusilmoitusten keräyksen alkaessa.

Kannatusilmoituksia kerättäessä on tieto verkko-osoitteesta, jossa tuki ilmoitetaan, oltava kansalaisaloitteen allekirjoittajien nähtävissä.

Tukea koskevat tiedot on poistettava tietoverkosta aloitteen eduskuntakäsittelyn päätyttyä. Jos aloitetta ei toimiteta eduskuntaan, tiedot on poistettava kannatusilmoitusten keräyksen päätyttyä tai aloitteen rauettua 11 §:n 2 momentin mukaisesti.

15 § Muutoksenhaku

Tämän lain nojalla Viestintäviraston, oikeusministeriön ja Väestörekisterikeskuksen tekemään päätökseen voidaan valittamalla hakea muutosta siten kuin hallintolainkäyttölaissa (586/1996) säädetään.

16 § Rangaistussäännökset

Rangaistus väärän henkilötiedon antamisesta ja väärän todistuksen antamisesta viranomaiselle sekä salassapitorikoksesta ja salassapitorikkomuksesta samoin kuin henkilörekisteririkoksesta säädetään rikoslaissa (39/1889).

17 § Voimaantulo

Tämä laki tulee voimaan 1 päivänä maaliskuuta 2012. Lain 8 § ja 9 §:n 2 momentti tulevat kuitenkin voimaan vasta 1 päivänä joulukuuta 2012.

 

 


Vieras

#1632 Re:

02.10.2013 15:51

#1628: -

Epäluotettava linkki. Huh huh


Vieras

#1633 Re: Re:

02.10.2013 16:26

#1632: - Re:

Keksitty juttu ennemminkin. Noita urbaanilegendoja mitä hommafoorumilaiset keksivät ja levittävät tosina lietsoakseen vihaa ihmisissä. Alossa noita ehkä otettiin vakavasti, mutta kun on tajuttu se tarkoitushakuisuus niin ei noita kukaan täysipäinen enää nykyään usko.

Maasta muuttanut , onneksi

#1634 Säälin suomalaisia

02.10.2013 21:25

Itsekkyys leviää, luuletteko että ihminen päättää itse mihin
syntyy? Takapajula, onneksi pääsin pois , häpeän syvästii teidän puolesta!
sakriko

#1635 että tämmöstä

03.10.2013 03:29

tässä on eräs päätös nelihenkisen perheen tueista, jotka kyseinen nainen sai, kun tuli maahan laittomasti, petoksella. kuten jutussa lukee, loppujen lopuksi tämän naisen ei tarvinut maksaa petoksella saamiaan rahoja takaisin, vaan kuvannollisesti siliteltiin vaan päätä..
http://www.finlex.fi/fi/oikeus/kko/kko/2009/20090014

ja jos viitsii, niin voi vähän laskee kuinka paljon tää mamma kolmella lapsella tienasi kuussa. itse jaoin kaikki tulot 24, vaikkakin se on yläkanttiin ja yhden kohalla ois pitäny vuojelta vaan laskee, mutta näkeepähän noin mitä tää petos on suomelle maksanu kuukaudessa, eli 2321,78e/kk. kuinhan moni suomalainen yh mamma voi sanoa nuin paljon tienaavansa kolmen lapsen kera??

Vieras

#1636

03.10.2013 04:04

oikeutta !
Viljonpoika

#1637 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

03.10.2013 05:35

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

Ootkohan ottanut huomioon H? Ilmainen hammashuolto.ARKINNAN varaiset tuet? Millä rahoilla maksetaan jatkuvat puhelut kotimaahan. Ilmainen hammashuolto! Vaateavustukset, (kansallispuvut) 1000€ Emaljung lastenvaunut, ym,y Eihän ne näy kun ovat salaisia siis harkinnanvaraiset, avustukset + Tulkkipalvelu. (asianhoitajien) palkkiot.


Vieras

#1638

03.10.2013 06:45

oikeus pitää tapahtua!
jepjep

#1639

03.10.2013 07:29

Myös Suomen romanit saavat erikoistukia esim. "hamerahaa" yli 400 vuodessa maksusitoomuksena.
Olisi kyllä mukava myös köyhälle suomalaiselle saada vaaterahaa sitoomuksen haluamaansa kauppaan.

Vieras

#1640

03.10.2013 09:04

Viimeinkin! Kerrankin jotain positiivistä!!!

Vieras

#1641

03.10.2013 09:12

Maassa maan tavalla, kyllä suomalainen on yhtä tärkeä kuin maahanmuuttajakin. Oli tausta mikä tahansa, tämä kirvoittaa aina ihmettelemään miksi? Tasa-arvon puolesta!
Realisti

#1642 Propaganda pitää tunnistaa. Valheellinen propaganda torjua.

03.10.2013 09:34

On se kumma, että tämän keskustelun toinen osapuoli esittää perkkiä urbaaneja legendoja ja (hommafoorumilta lähtöisin olevia?) valheita perustellakseen tarinansa, kun taas toinen osapuoli esittää oikeita faktoja ja tutkimuksia, missä todistetaan yksiselitteisesti, että maahanmuuttajat eivät todellakaan saa tukien muodossa niitä urheiluautoja, timanttisormuksia ja kartanoita, mistä satusepot kertoo.

Silti kommentit ovat täynnä tyhjäpäistä uhoamista tyyliin "öyh, öyh, hiano atressi". En suostu uskomaan, että suomalaiset kollektiivisesti ovat näin tyhmiä, jota ainoa järkiperäinen vaihtoehto on, että näitä kommentteja kirjoittelee pieni klikki propagandisteja joilla on oma lehmä ojassa.

MeneItsePois

#1643 Mitä v****a????

03.10.2013 10:21

Sanoppas järjen jättiläinen mitä supertukia ne ihmiset oikein saa?? Maahanmuuttajat saa aivan tasan samat tuet kuin suolalaisetkin... Mites meidän omat kotimaiset narkkarit ja juopot jotka on vaan per*e homeessa sohvalla kirjottelemassa näitä juttuja??? Luuletteko että maahanmuuttajat tulee suomee rahan perässä?? Ja jättää kotinsa pommitettavaksi ja rakaansa taakseen?? V***u mitä idiotismia parhaimmillaan!!!! Antakaa niiden olla ja keskittykää omiin raha-asioihin!!! (Itse opiskelen ja teen kahta työtä ja maksan veroni ja autan mielelläni tänne pakoon tulevia)

Vieras

#1644

03.10.2013 10:57

Maahanmuuttajille ei mitään erikoisoikeuksia samat tulot ne on oltava kuin suomalaisellakin tai sit vähemmän. Ihmettelen kenenkä idiootin päästä yleensä on lähtenyt se ajatus että maahanmuuttajan on saatava paremmat edut kuin suomalaisen ei voi kuin todeta et äly hoi älä jätä!!!!!!!

Vieras

#1645 Heil sun heiluvilles

03.10.2013 11:09

Mahtaa "maahanmuuttokriitikkoja" nyt harmittaa kun heidän sankarinsa James Hirvisaari sai potkut puolueesta liiallisen "maahanmuuttokritiikin" vuoksi.


Vieras

#1646

03.10.2013 11:42

Loistava idea kerranki joku keksi jotai hyvää
TOIVOTON

#1647 Re: että tämmöstä

03.10.2013 11:42

#1635: sakriko - että tämmöstä

sakriko

Maahanmuuttajien tuet#1635 että tämmöstä

03.10.2013 03:29

tässä on eräs päätös nelihenkisen perheen tueista, jotka kyseinen nainen sai, kun tuli maahan laittomasti, petoksella. kuten jutussa lukee, loppujen lopuksi tämän naisen ei tarvinut maksaa petoksella saamiaan rahoja takaisin, vaan kuvannollisesti siliteltiin vaan päätä..
http://www.finlex.fi/fi/oikeus/kko/kko/2009/20090014

ja jos viitsii, niin voi vähän laskee kuinka paljon tää mamma kolmella lapsella tienasi kuussa. itse jaoin kaikki tulot 24, vaikkakin se on yläkanttiin ja yhden kohalla ois pitäny vuojelta vaan laskee, mutta näkeepähän noin mitä tää petos on suomelle maksanu kuukaudessa, eli  2321,78e/kk. kuinhan moni suomalainen yh mamma voi sanoa nuin paljon tienaavansa kolmen lapsen kera??

Tässäpä korkeimman oikeuden päätöksen perusteluja.

16. A:n hakemuksissaan ilmoittamat virheelliset tiedot ovat koskeneet hänen puolisoaan ja lastensa isyyttä. Muutoin tiedot ovat olleet oikeita. Kysymys on siten siitä, onko Kansaneläkelaitokselle ja Helsingin kaupungille aiheutunut vahinkoa aviomiestä ja lasten isyyttä koskevien tietojen virheellisyydestä ja onko A:n täytynyt tämä käsittää.

17. A:lle maksetut sosiaalietuudet ja toimeentulotuki ovat määräytyneet kutakin etuutta ja tukimuotoa koskeneen, kyseiseen aikaan voimassa olleen lainsäädännön mukaisesti (sairausvakuutuslaki 364/1963, laki lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta 1128/1996, lapsilisälaki 796/1992 ja laki toimeentulotuesta 1412/1997). Niiden mukaan avioliitto, avoliitto ja huoltajuus vaikuttavat maksettavan tuen määrään, mutta oikea tieto avioliitosta, aviopuolisosta tai lasten isyydestä ei ole minkään kyseessä olevan tukimuodon osalta tuen myöntämisen edellytys. Näin ollen kyseisten sosiaalietuuksien ja toimeentulotukien maksaminen ei sellaisenaan ole ollut seurausta A:n antamien perhetietojen virheellisyydestä, vaan hän mainittujen lakien mukaan olisi ollut virheellisistä tiedoista riippumattakin oikeutettu lakien mukaisiin etuuksiin.

HUOM. TISMALLEEN SAMAN SUURUISEN TUEN SAAVAT MYÖS SUOMALAISET

SIIS MAAHANMUUTTAJA EI SAA SENTTIÄKÄÄN ENEMPÄÄ.

Tässäpä korkeimman oikeuden päätöksen perusteluja.

16. A:n hakemuksissaan ilmoittamat virheelliset tiedot ovat koskeneet hänen puolisoaan ja lastensa isyyttä. Muutoin tiedot ovat olleet oikeita. Kysymys on siten siitä, onko Kansaneläkelaitokselle ja Helsingin kaupungille aiheutunut vahinkoa aviomiestä ja lasten isyyttä koskevien tietojen virheellisyydestä ja onko A:n täytynyt tämä käsittää.

17. A:lle maksetut sosiaalietuudet ja toimeentulotuki ovat määräytyneet kutakin etuutta ja tukimuotoa koskeneen, kyseiseen aikaan voimassa olleen lainsäädännön mukaisesti (sairausvakuutuslaki 364/1963, laki lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta 1128/1996, lapsilisälaki 796/1992 ja laki toimeentulotuesta 1412/1997). Niiden mukaan avioliitto, avoliitto ja huoltajuus vaikuttavat maksettavan tuen määrään, mutta oikea tieto avioliitosta, aviopuolisosta tai lasten isyydestä ei ole minkään kyseessä olevan tukimuodon osalta tuen myöntämisen edellytys. Näin ollen kyseisten sosiaalietuuksien ja toimeentulotukien maksaminen ei sellaisenaan ole ollut seurausta A:n antamien perhetietojen virheellisyydestä, vaan hän mainittujen lakien mukaan olisi ollut virheellisistä tiedoista riippumattakin oikeutettu lakien mukaisiin etuuksiin.

HUOM. TISMALLEEN SAMAN SUURUISEN TUEN SAAVAT MYÖS SUOMALAISET

SIIS MAAHANMUUTTAJA EI SAA SENTTIÄKÄÄN ENEMPÄÄ.

Että tämmöstä.

Korkeimman oikeuden päätöksen perusteluja. Lukekaa.

Tämä sakriko ei ymmärrä Korkeimman oikeuden päätöstä!!!,

Tässäpä korkeimman oikeuden päätöksen perusteluja.

16. A:n hakemuksissaan ilmoittamat virheelliset tiedot ovat koskeneet hänen puolisoaan ja lastensa isyyttä. Muutoin tiedot ovat olleet oikeita. Kysymys on siten siitä, onko Kansaneläkelaitokselle ja Helsingin kaupungille aiheutunut vahinkoa aviomiestä ja lasten isyyttä koskevien tietojen virheellisyydestä ja onko A:n täytynyt tämä käsittää.

17. A:lle maksetut sosiaalietuudet ja toimeentulotuki ovat määräytyneet kutakin etuutta ja tukimuotoa koskeneen, kyseiseen aikaan voimassa olleen lainsäädännön mukaisesti (sairausvakuutuslaki 364/1963, laki lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta 1128/1996, lapsilisälaki 796/1992 ja laki toimeentulotuesta 1412/1997). Niiden mukaan avioliitto, avoliitto ja huoltajuus vaikuttavat maksettavan tuen määrään, mutta oikea tieto avioliitosta, aviopuolisosta tai lasten isyydestä ei ole minkään kyseessä olevan tukimuodon osalta tuen myöntämisen edellytys. Näin ollen kyseisten sosiaalietuuksien ja toimeentulotukien maksaminen ei sellaisenaan ole ollut seurausta A:n antamien perhetietojen virheellisyydestä, vaan hän mainittujen lakien mukaan olisi ollut virheellisistä tiedoista riippumattakin oikeutettu lakien mukaisiin etuuksiin.

HUOM. TISMALLEEN SAMAN SUURUISEN TUEN SAAVAT MYÖS SUOMALAISET

SIIS MAAHANMUUTTAJA EI SAA SENTTIÄKÄÄN ENEMPÄÄ. LUE TARKKAAN KOHTA 17.

Rieska

#1648 Kyllä taas sattuu päähän suomalaisten tyhmyys.

03.10.2013 12:46

Ne mamut saa sieltä ihan yhtäpaljon rahaa kun sinäkin läskijuopposuomenpoika.
Tarkistakaa faktanne ennekuin yritätte pistää näitä täysin turhia adresseja.

"Siinä vaiheessa ku valtaosa teistäkin sossupummeista lopettaa viemästä minun verorahoja niin voidaan miettiä saako ne mamut liikaa rahaa"

Vieras

#1649

03.10.2013 13:30

Suomalaiset jonottaa leipäjonossa työttöminä.Maahanmuuttajille tulee kaikki,kuin manulle illallinen.

Vieras

#1650

03.10.2013 13:44

Siinä vaiheessa kun valtaosa teistäkin sossupummeista lakkaa viemästä minun verorahoja niin voidaan miettiä saako ne mamut liikaa rahaa.