Maahanmuuttajien tuet

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Maahanmuuttajien tuet.

Kiihotusmylly käynnissä

#1901

26.11.2013 11:52

Tää porukka (allekirjoittaneet) sietäisi kiikuttaa raastupaan koko jengi. Täyttä potaskaa. Lukekaa nyt hieman jotain muutakin kuin Suomen Sisun propagandalehtisiä ja Kalle Ankaa.

Vieras

#1902 Re:

26.11.2013 12:32

#1901: Kiihotusmylly käynnissä -

Lukisivatkin Kalle Ankaa, mutta taitaa sama porukka joka tänne noita nimiä kirjoittelee olla myös niitä "pakkoruotsi"-jankkaajia. Hommafoorumin ja suomen pisun tosiuskovaisia.

Jos jotain lukevat niin korkeintaan Tex Willeriä. Sehän on siitä kiva läpyskä, että siinä reippaat valkoiset miehet ampuvat vuoroin inkkareita, vuoroin kiinalaisia ja vuoroin mustahipiäisiä pinoihin. Halla-Aholaisten märkä uni sellainen.


Vieras

#1903 Re: Re:

26.11.2013 14:56

#1902: - Re:

kyllä kalle ankkakin on kivaa luettavaa.Mutta ole ihan rauhassa ja anna ihmieten kirjoitella nimiä , jos se sinusta on turhaa niin miksi siitä huolestut.Vai pelkäätkö että nyt käydään sinun kukkarolla, se on ihan mahdollista.

 


Vieras

#1904 Re: Re: Re:

26.11.2013 15:14

#1903: - Re: Re:

No kyllähän hommafoorumin sossupummit käy minun lompakollani kaiken aikaa.

Töihin siitä

#1905 Re: Re: Re: Re:

26.11.2013 19:42

#1904: - Re: Re: Re:

Jännä juttu.. rasisti sossupummi luulee aina, että hänellä on oikeus olla loise.. mee töihin prkl..

Olen jo töissä

#1906 Re: Re: Re: Re: Re:

26.11.2013 19:51

#1905: Töihin siitä - Re: Re: Re: Re:

Minähän olen töissä. Ja elätän siinä samassa perussuomalaisten äänestäjät verorahoillani. Kannattaisi ennemin kehottaa näitä adressiin nimiä rustailevat pummeja töihin.

 

tosi on

#1907 LUKEKAA FAKTAA

26.11.2013 21:40

Maahanmuuttaja saa yhtä paljon rahaa kuin muutkin

Sosiaalipolitiikan professori ja johtava sosiaalityöntekijä eivät keksineet yhtään tilannetta, jossa maahanmuuttaja saisi enemmän sosiaalitukea kuin vastaavassa tilanteessa oleva suomalainen –

Hyvin yleisen käsityksen mukaan maahanmuuttajalle maksetaan korkeampi elintaso kuin vastaavassa tilanteessa olevalle suomalaiselle. Esimerkiksi maahanmuuttajien tukia suomalaisten tasolle vaativa nettiadressi on saanut yli 40 000 allekirjoitusta.

Maahanmuuttajan sosiaaliturva ei kuitenkaan ole niin avokätistä kuin yleensä luullaan, sanoo Turun yliopiston sosiaalipolitiikan professori Heikki Ervasti.

- Se stereotypia ei vastaa todellisuutta, hän sanoo.

- Minulla on sellainen yleiskuva, että ei näillä sosiaalietuuksilla kukaan, ei maahanmuuttaja eikä suomalainen, ylläpidä ihan huoletonta elintasoa
Vihoviimeinen linja olisi se, että me emme huolehtisi niistä ihmisistä jotka tulevat tähän maahan.

- Heikki Ervasti

Samaa mieltä on Turun ulkomaalaistoimiston johtava sosiaalityöntekijä Jyri Mikkola. Hän miettii pitkään tilannetta, jossa maahanmuuttaja voisi saada suomalaista enemmän sosiaaliturvaa.

- Lähinnä tulee mieleen pimeä työ, mutta kyllä suomalaisetkin pimeitä töitä tekee, Mikkola sanoo viitaten tilanteeseen, jossa tuen hakija valehtelee tulonsa.

Oleskeluluvan saanut maahanmuuttaja kuuluu Suomen sosiaaliturvan piiriin. Sosiaaliturva ei erottele maahanmuuttajaa ja suomalaista, mutta esimerkiksi alle kolme vuotta Suomessa olleen työmarkkinatuki ja toimeentulotuki maksetaan kotoutumistuen nimellä.

Huhut suurista tuista johtuvat usein väärinkäsityksistä

Maahanmuuttajille maksettavista tuista on liikkeellä paljon huhuja. Johtava sosiaalityöntekijä Jyri Mikkola veikkaa yhdeksi huhujen lähteeksi niin sanottua alkuavustusta, joka voidaan myöntää kiintiöpakolaiselle tai vastaanottokeskuksesta omaan asuntoon muuttavalle.

- Se on hyvin niukka. Ei sillä sohvakalustoa tai telkkaria osteta. Se on tarkoitettu alkuun pääsyyn, kuten sängyn ja astioiden ostamiseen.

Alkuavustus on harkinnanvarainen, suuruudeltaan kunnasta riippuen joitain satoja euroja, ja se voidaan myöntää myös esimerkiksi kotinsa tulipalossa menettäneelle suomalaiselle.

Huhuja aiheuttaa myös se, että Suomen tukijärjestelmässä lapsiperheet korostuvat: mitä enemmän lapsia, sitä enemmän lapsilisää.

- Maahanmuuttajien perheet ovat usein isompia kuin suomalaisten, Mikkola toteaa.

Väärinkäytökset ovat pieni ongelma

Sosiaalietuuksien väärinkäytöksiä tapahtuu ajoittain. Heikki Ervastin mukaan maahanmuuttajien tekemiä väärinkäytöksiä ei tarvitse peitellä.

- Peittely on yhtä typerää kuin sinisilmäisyys. Ymmärrän hyvin, että sellainen herättää kritiikkiä. Viranomaiset saattavat olla hyvinkin tarkkoja, mutta joskus käy niin, että joku on riittävän näppärä ja pääsee nyhtämään vähän reilummin.

Hän muistuttaa, että väärinkäytökset ovat pieni ongelma ja vedätyksiä voi tehdä yhtä lailla suomalainen tuen hakija. Enemmän tapahtuu etuuksien alikäyttöä, eli ihmiset eivät saa niitä tukia, joihin heillä on oikeus.

- Siitä väärinkäytöstä on vaan niin helppo nostattaa moraalista paniikkia. Sitähän muistaakseni Hannu Karpo joskus teki, että kierrätti henkilöä eri kuntien sosiaalitoimistoissa ja saikin niistä muutaman satasen ihan ilman perusteita, Ervasti sanoo.

- Vihoviimeinen linja olisi se, että me emme huolehtisi niistä ihmisistä jotka tulevat tähän maahan. Jos esimerkiksi mentäisiin sille linjalle, että heidän toimeentulonsa olisi merkittävästi huonompi kuin suomalaisten vastaavassa tilanteessa olevien, niin se varmasti poikisi sellaisia ongelmia joita me emme halua yhteiskuntaamme.

Vieras

#1908

26.11.2013 21:46

Raportti: Yritteliäät maahanmuuttajat tuovat valtiolle enemmän kuin saavat

OECD:n tuore raportti vahvistaa aiempia tutkimuksia siitä, että maahanmuutolla on enemmän positiivisia kuin negatiivisia vaikutuksia. Suomessa petrattavaa on vielä ainakin maahanmuuttajien kieliopinnoissa.


Virolaisia eniten


Avaa
Maahanmuuttajaväestö on suomalaista keskivertoväestöä nuorempaa. Heillä on työuraa edessään ja useimmilla maahanmuuttajilla on koulutusta. Tämä selittää teollisuusmaiden yhteistyöjärjestön OECD:n tuoretta tutkimustulosta, jonka mukaan maahanmuuttajat tuovat esimerkiksi Suomen julkiselle sektorille enemmän varoja kuin he sieltä saavat.

- OECD:n selvitykselle on hyvät perusteet. Yleismaailmallisesti tutkimuksissa on todettu, että maahanmuutto tuo enemmän positiivisia kuin negatiivisia asioita, muistuttaa maahanmuuttojohtaja Kristina Stenman työ- ja elinkeinoministeriöstä.

OECD:n raportti käsittelee kansainvälistä muuttoliikettä ja sen taloudellisia vaikutuksia 27 maassa. Tutkimuksessa on muun muassa verrattu maahanmuuttajatalouksien keskimäärin maksamia veroja ja sosiaaliturvamaksuja siihen, paljonko taloudet saavat sosiaalitukia ja eläkkeitä. Tällaisella mallilla tarkasteltuna maahanmuuttajat tuottavat useimmille valtioille enemmän kuin he saavat valtiolta.

OECD:n tiedot on kerätty vuosina 2007 - 2009, joten esimerkiksi talouskriisin vaikutukset eivät näy siinä kokonaan.

Suomalainen tutkinto ei riitä

Eri maat ovat yksilöllisiä maahanmuuttoa tarkasteltaessa. Esimerkiksi muista pohjoismaista Norjaan muutetaan työn perässä ja Ruotsi on myöntänyt oleskelulupia humanitaarisen suojelun perusteella.

- Suomessa oleskeluluvissa painottuvat opiskelu- ja perhesyyt, kertoo maahanmuuttojohtaja Kristina Stenman.

Moni Suomessa opiskeleva ulkomaalainen haluaisi jäädä valmistuttuaan Suomeen. Siihen valtiovaltakin ainakin juhlapuheissa kannustaa.

- Ongelma on siinä, että vaikka heillä olisi tutkinto Suomesta, heillä ei välttämättä ole kotimaisen kielen taitoa, kun he saavat tutkinnon, Stenman muistuttaa.

Työllistyminen on siten vaikeaa. Maahanmuuton tulevaisuus 2020 -strategiassa on Stenmanin mukaan pohdittava miten ulkomaalaisilla opiskelijoilla olisi entistä paremmat mahdollisuudet suomen ja ruotsin opintoihin.

Maahanmuuttajuus ei välttämättä lopu Suomen kansalaisuuteen

Muodollisen määritelmän mukaan kotoutumisen päätepiste saavutetaan, kun maahanmuuttaja saa Suomen kansalaisuuden, hänestä tulee suomalainen.

- Käytännössä näkyvät vähemmistöt saavat maahanmuuttajan leiman pitkäksi aikaa. Heidän lapsensa voivat kokea syrjintää ja heillä on vaikeuksia työn saamisessa, Stenman sanoo.

Moni maahanmuuttaja alkaakin yrittäjäksi. Osalle se voi olla ainakin osittain pakon sanelemaa, mutta ei kaikille.

- Yrittäjyys on usein tavallista maahanmuuttajien omassa yhteiskunnassa. Se voi olla vaihtoehto työttömyydelle. Monelle se on kuitenkin oma valinta hankkia toimeentulonsa ja olla yhteiskunnassa mukana, Stenman kuvailee.

Suomessa OECD:n raportista uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lue myös


Maahanmuuttaja saa yhtä paljon rahaa kuin muutkin
25.9.

JONNINJOUTAVAA VOUHOTUSTA

#1909 MITÄTÖN ADRESSI

26.11.2013 21:58


KELVOTON ADRESSI LAKIALOITTEEKSI
16.10.2013 20:39


Kansalaisaloitelaki

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään
1 §

Lain tarkoitus ja soveltamisala

Tässä laissa säädetään menettelystä, jota noudatetaan perustuslaissa säädetyn kansalaisaloitteen tekemisessä.
..........

5 §

Kannatusilmoitusten kerääminen

Kansalaisaloitetta tukevat allekirjoitukset (kannatusilmoitukset) kerätään paperimuodossa tai sähköisesti tietoverkossa. Paperimuotoisissa kannatusilmoituksissa käytettävästä lomakekaavasta säädetään oikeusministeriön asetuksella.

Kannatusilmoitukset on kerättävä kuuden kuukauden kuluessa aloitteen päiväyksestä.

Kannatusilmoituksia kerättäessä on aloite, tieto sen vireillepanijasta ja edustajasta sekä edustajan yhteystiedot oltava aloitteen allekirjoittajien nähtävissä. Aloitetta ei saa muuttaa kannatusilmoitusten keräyksen alkamisen jälkeen.

6 §

Kannatusilmoituksen sisältö

Kannatusilmoituksessa tulee olla:

1) kansalaisaloitteen otsikko ja päiväys;

2) aloitteen allekirjoittajan täydellinen nimi, syntymäaika ja kotikunta;

3) aloitteen allekirjoittajan vakuutus siitä, että hän on äänioikeutettu Suomen kansalainen ja että hän on tehnyt kannatusilmoituksen samaan aloitteeseen vain kerran;

4) kannatusilmoituksen päiväys.


TÄMÄ ADRESSI ON KELVOTON EIKÄ TÄTÄ VOI VIEDÄ EDUSKUNTAAN LAKIALOITTEEKSI.

LUKEKAA YLLÄ OLEVA OTE KANSALAISALOITELAISTA.

KANNATUSILMOITUKSET PITÄÄ TEHDÄ KUUDEN (6) KUUKAUDEN AIKANA ALOITTEEN TEKEMISESTÄ.
TÄMÄ ADRESSI ON TEHTY PERÄTI JO 6.5.2008 ELI MONTA VUOTTA SITTEN. KUUSI KUUKAUTTA ON PÄÄTTYNYT JO 6.11.2008. NYT ON VUOSI 2013 LOKAKUUTA.

LISÄKSI TÄSTÄ ADRESSISTA PUUTTUU LAIN EDELLYTTÄMÄT LAATIJAN YHTEYSTIEDOT.


KUINKA IHMISET VOIVAT ALLEKIRJOITTAA TÄLLAISTA SOOPAA?



Aivan oikein adressin pohja on poissa.

Lisäksi se ei täytä muutenkaan lain edellytyksiä lakialoitteeksi.




VIISAITA AJATUKSIA

#1910 MIETTIKÄÄ NE JOTKA KYKENEVÄT

26.11.2013 22:03

Maahanmuuttaja ei kotoudu Suomeen pysymällä kotona
työ- ja elin­kei­no­mi­nis­te­riön (TEM) kes­ki­viik­ko­na jul­kis­ta­mas­ta ko­koo­ma­ra­por­tis­ta, jo­ka kar­toit­taa maa­han­muut­ta­jien ko­tou­tu­mis­ta (HS 24. 10.).

Työ­mi­nis­te­ri Lau­ri Iha­lai­sen (sd) mie­les­tä Suo­mel­la on vie­lä mah­dol­li­suus hoi­taa maa­han­muut­to­ky­sy­mys fik­sus­ti. Tie­toa on­gel­mis­ta al­kaa ol­la, jo­ten voi­ma­va­rat tu­lee kes­kit­tää nii­den hoi­ta­mi­seen. Näin ko­tout­ta­mi­nen no­peu­tuu.

Iha­lai­nen nos­ti kes­ki­viik­ko­na esiin su­vait­se­vuu­den tär­key­den. Vas­tuu su­vait­se­vas­ta il­ma­pii­ris­tä on kai­kil­la, ei­kä ra­sis­mia pi­dä sal­lia. Tä­mä on en­si­si­jai­nen ta­voi­te. Nyt eten­kin Eu­roo­pan unio­nin ja mui­den län­si­mai­den ul­ko­puo­lel­ta tu­le­vat ko­ke­vat syr­jin­tää.

Li­säk­si voi­ma­va­ro­ja tu­li­si suun­na­ta nuor­ten se­kä ko­tiin jää­nei­den nais­ten ko­tout­ta­mi­seen. Kou­lu­tuk­seen pääs­tes­sään maa­han­muut­ta­jat ovat TEM:n mu­kaan kan­ta­väes­töä mo­ti­voi­tu­neem­pia vie­mään opin­not lop­puun.

Nel­jäs ta­voi­te on ter­veen jär­jen tuo­mi­nen maa­han­muut­ta­jien ko­tout­ta­mi­seen ja työl­lis­tä­mi­seen. Ku­ten Iha­lai­nen huo­maut­ti, kai­kis­sa töis­sä ei ole tar­vet­ta vaa­tia täy­del­lis­tä suo­men kie­len tai­toa.

Suo­mi tar­vit­see maa­han­muut­ta­jia. On kaik­kien etu, et­tä tu­li­jat saa­daan töi­hin ja yh­teis­kun­nan täy­si­val­tai­sik­si jä­se­nik­si.

Yllä ote lehtiartikkelista.
Tuet ja avustukset

#1912 Tässä teille

29.11.2013 04:50

Tässä teille sivistymättömät Suomalaiset tietoa maahanmuuttajien tuista:
Yle uutiset, 25.09.2013

http://yle.fi/uutiset/maahanmuuttaja_saa_yhta_paljon_rahaa_kuin_muutkin/6848867

http://lauriskon.wordpress.com/2013/09/24/kuinka-suuria-sosiaalitukia-maahanmuuttajat-saavat/

Lisää tietoakin toki löytyy, mm. Kelan sivuilta. Sivistäkää itseänne, tulkaa sen jälkeen valittamaan ja uhoamaan. Tiedolle pitää aina olla lähdekriittinen.

Vieras

#1913

29.11.2013 14:37

Pian tarpeeksi ääniä.

Vieras

#1914 Re:

29.11.2013 21:14

#1913: -

Pian tarpeeksi ääniä

KANNATUSILMOITUKSET PITÄÄ KERÄTÄ KUUDEN (6) KUUKAUDEN AIKANA ALOITTEEN TEKEMISESTÄ.
TÄMÄ ADRESSI ON TEHTY PERÄTI JO 6.5.2008 ELI MONTA VUOTTA SITTEN. KUUSI KUUKAUTTA ON PÄÄTTYNYT JO 6.11.2008. NYT ON VUOSI 2013 MARRASKUUTA.

 

Eikö ymmärrys riitä? Täytyisi jo ymmärtää ettei tämä adressi täytä edellytyksiä vietäväksi lakialoitteeksi eduskuntaan.

KÄYRÄTORVI

#1915 Re: MITÄTÖN ADRESSI. EI KELPAA EDUSKUNNALLE.

29.11.2013 21:29

#1913: -

MIHIN TARPEEKSI ÄÄNIÄ? KERRO. LUE ENSIN ALLA OLEVA OTE KANSALAISALOITELAISTA. VAIN TÄMÄN LAIN EDELLYTYKSET TÄYTTÄVÄT KANSALAISALOITTEET KELPAAVAT EDUSKUNNALLE.

 

KELVOTON ADRESSI LAKIALOITTEEKSI
16.10.2013 20:39 


KANSALAISALOITELAKI.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään
1 §

Lain tarkoitus ja soveltamisala

Tässä laissa säädetään menettelystä, jota noudatetaan perustuslaissa säädetyn kansalaisaloitteen tekemisessä.
..........

5 §

Kannatusilmoitusten kerääminen

Kansalaisaloitetta tukevat allekirjoitukset (kannatusilmoitukset) kerätään paperimuodossa tai sähköisesti tietoverkossa. Paperimuotoisissa kannatusilmoituksissa käytettävästä lomakekaavasta säädetään oikeusministeriön asetuksella.

Kannatusilmoitukset on kerättävä kuuden kuukauden kuluessa aloitteen päiväyksestä.

Kannatusilmoituksia kerättäessä on aloite, tieto sen vireillepanijasta ja edustajasta sekä edustajan yhteystiedot oltava aloitteen allekirjoittajien nähtävissä. Aloitetta ei saa muuttaa kannatusilmoitusten keräyksen alkamisen jälkeen.

6 §

Kannatusilmoituksen sisältö

Kannatusilmoituksessa tulee olla:

1) kansalaisaloitteen otsikko ja päiväys;

2) aloitteen allekirjoittajan täydellinen nimi, syntymäaika ja kotikunta;

3) aloitteen allekirjoittajan vakuutus siitä, että hän on äänioikeutettu Suomen kansalainen ja että hän on tehnyt kannatusilmoituksen samaan aloitteeseen vain kerran;

4) kannatusilmoituksen päiväys.

TÄMÄ ADRESSI ON LASKETTU LIIKKEELLE YLI 5-(VIISI) VUOTTA SITTEN.


Vieras

#1916 Re: Re:

30.11.2013 00:02

#1914: - Re:

Puhumattakaan siitä pikkujutusta, että näitä allekirjoituksia ei ople mitenkään todennettu tai vahvistettu. On siis vaikka täysin mahdollista, että kaikki ovat muutaman hommalaisen kirjoittamia.

 

Koko adressi on virtuaalista vessapaperia.

onymous

#1917 Re:

01.12.2013 01:07

#1901: Kiihotusmylly käynnissä -

Sinäkö kiikutat koko jengin raastupaan somalinnussija lutka suomilehmä


Vieras

#1918 Pitäisikö somalien hyväksyä suomalaisuus?

01.12.2013 01:31

Voitaisiinko kysymys asettaa näinkin päin?
KÄYRÄTORVI
Vieras

#1919 Re: Re:

01.12.2013 08:27

#1917: onymous - Re:

"Sinäkö kiikutat koko jengin raastupaan somalinnussija lutka suomilehmä"

 

Voi sinua ressukkaa. On sinulla todella vaikeaa. Siitä huolimatta olet näköjään kaikin puolin alikehittynyt ressukkan surkimus. Koita pärjäillä vaikeuksiesi kanssa. Parantumistoiveita ei sinulla enää varmaan ole.

 

KÄYRÄTORVI

#1920 Re: Pitäisikö somalien hyväksyä suomalaisuus?

01.12.2013 08:42

#1918: - Pitäisikö somalien hyväksyä suomalaisuus?

"Vaaditaan uutta lakiehdoitusta!
Maahanmuuttajien tuet samaksi kun suomalaisilla!"

Pysy asiassa eli adressin aiheessa.

Kuten huomaat yllä olevasta adressin lainauksesta.

Turha lienee muistuttaa adressin olevan vääriin valheellisiin tietoihin perustuva.

 

KÄYRÄTORVI

#1921 MAAHANMUUTTAJAT VIIHTYVÄT TÖISSÄ MUITA PAREMMIN

01.12.2013 08:56


Maahanmuuttajat viihtyvät töissä muita paremmin

STT

Maa­han­muut­ta­jat ko­ke­vat työn, työ­yh­tei­sön ja työ­pai­kan hen­ki­lö­suh­teet kes­ki­mää­rin myön­tei­sem­mik­si kuin muu väes­tö. Työ­ter­veys­lai­tok­sen tut­ki­muk­sen mu­kaan maa­han­muut­ta­jat te­ke­vät kui­ten­kin mui­ta useam­min osa-ai­kai­sia töi­tä tai keik­ka­töi­tä. Tut­ki­muk­seen osal­lis­tui noin 1 200 ve­nä­läis-, kur­di- ja so­ma­li­taus­tais­ta maa­han­muut­ta­jaa, jois­ta noin puo­let oli mu­ka­na työe­lä­mäs­sä.

Tut­ki­muk­sen mu­kaan maa­han­muut­ta­jien työ­suh­teet ovat muu­ta väes­töä epä­va­kaam­pia. Heil­lä on myös pie­nem­pi palk­ka, ja he jää­vät mui­ta hel­pom­min työ­ter­veys­huol­lon ul­ko­puo­lel­le.


Vieras

#1922

01.12.2013 13:00

Maahanmuuton rajoittaminen on nyt perusteltua, koska me joudumme jo nyt heikentämään sosiaalisia tukia Suomalaisilta. Ei ole mitään järkeä tuottaa Suomeen lisää tukia vaativia asukkaita.
KÄYRÄTORVI
Vieras

#1923 Re:

01.12.2013 14:17

#1922: - Maahanmuuton rajoittaminen on nyt perusteltua, koska me joudumme jo nyt heikentämään sosiaalisia tukia Suomalaisilta. Ei ole mitään järkeä tuottaa Suomeen lisää tukia vaativia asukkaita

Perehdy paremmin asioihin. Lue alla oleva OECD:n raportti.

 

Nyt ei ole enää linkki tallella, mutta lehti kirjoitti, että maahanmuuttajat tuovat suomeen enemmän rahaa veroina kuin heille maksetaan

Tätä alla olevaa artikkelia varmaan tarkoitit.

Raportti: Maahanmuutto hyödyttää julkista taloutta

Tuoreen OECD:n raportin mukaan julkinen sektori jäi maahanmuutosta plussan puolelle

Julkaistu 18.6. 5:42

Tapio Mainio HS
Ville Vaarne HS

Maahanmuuttajista koituvat menot ovat tuloja pienemmät, sillä kantaväestöön verrattuna ryhmä on parhaassa työiässä.

Toisin kuin monet luulevat, maahanmuuttajat tuovat Suomen julkiselle sektorille enemmän rahaa kuin siltä vievät.

Kun maahanmuuttajista valtiolle kertyvät tulot, kuten verot sekä sosiaaliturva- ja eläkemaksut, ynnätään yhteen, Suomi jää lievästi plussan puolelle. Maahanmuuttajat siis tuovat julkiselle taloudelle enemmän tuloja kuin saavat takaisin erilaisina palveluina ja tulonsiirtoina.

Johtopäätös on peräisin tuoreesta teollisuusmaiden järjestön OECD:n raportista, jossa tarkasteltiin vuoden 2011 tilannetta. Maahanmuuttajilta saadut tulot ja heistä koituneet menot suhteutettiin kunkin maan bruttokansantuotteeseen.

Suomen julkinen sektori jäi maahanmuutosta plussalle summalla, joka vastaa 0,16 prosenttia bruttokansantuotteesta.

Maahanmuuttojohtaja Kristiina Stenman työ- ja elinkeinoministeriöstä pitää OECD:n tulosta odotettuna.

"Maahanmuuttajat ovat nuoria kantaväestöön verrattuna, joten sosiaali- ja terveydenhuollon tarpeet ovat muita pienemmät. Lisäksi työmarkkinoilla alkaa olla aika paljon maahanmuuttajia", Stenman sanoo.

Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen erikoistutkija Matti Sarvimäki on samoilla linjoilla. Hänen mukaansa valtion isoimmat kulut tulevat vauvoista ja vanhuksista. Maahanmuuttajat tulevat maahan parhaassa työiässä. OECD:n raportin mukaan maahanmuuttajilta saadaan kohtuullisesti verotuloja, vaikka maahanmuuttajien työttömyys onkin kolminkertainen kantaväestöön verrattuna.

Suomi on Euroopan maiden vertailussa hieman Ruotsin perässä. Molemmat maat ovat hieman keskiarvon alapuolella. OECD-maissa julkinen sektori sai maahanmuutosta keskimäärin 0,35 prosenttia bruttokansantuotteesta vastaavan summan.

"Suomi hyötyisi maahanmuuttajista vieläkin enemmän, jos se hyödyntäisi paremmin maahanmuuttajien osaamisen", sanoo sosiaalisihteeri Hagi Mohamed Suomen somaliyhdistyksestä.

Yli 30 vuotta Suomessa asunut somalinainen valmistui filosofian maisteriksi viisi vuotta sitten. Hän ihmettelee, miksi Suomi ei ole hyödyntänyt kaikkia afrikkalaisista yliopistoista valmistuneita maahanmuuttajia.

"Nigeriasta ja Kongosta saapuneet insinöörit, lääkärit ja tuomarit ovat Suomessa taksikuskeina ja siivoojina. Sen sijaan täysin nollasta aloittaneet aasialaiset ovat töissä tai toimivat yrittäjinä", Mohamed sanoo.

"Maahanmuuttajien positiivinen vaikutus kasvaa tulevaisuudessa, sillä heidän lapsensa opiskelevat lukioissa ja yliopistoissa. Varsinkin tytöt kouluttautuvat."

 

 

 


Vieras

#1924 Re: Re:

01.12.2013 17:42

#1917: onymous - Re:

Perussuomalaista argumentaatiotaidetta.


Vieras

#1925 Tutustuisitte Suomen uutisiin

01.12.2013 19:53

Sanonko minne voit työntää sen OECD:n raporttisi. Suomen eduskunnan uusimman tiedonannon mukaan esim. vanhusten hoitoa supistetaan säästöjen takia ja oppivelvollisuutta lisätään vuodella, että näyttäisi paremmalta työttömyys luvuissa, koska varsinaisia opiskelupaikkoja vähennetään. Sairaan hoitoa supistetaan. Lapsiperheiden etuja heikennetään. Työttömiä rääkätään pakottamalla ottamaan pienipalkkaisia töitä vastaan vaikka helevetistä asti, vaikka palkka ei riittäisi edes matkoihin. Suuripalkkaisen verot riittävät kyllä veronpalautuksina maksamaan pitkätkin työmatkat, mutta ei kitupalkkaisten. Pelottaa tämmöinen kansalaisten kurjuuttaminen muiden etujen takia.