Maahanmuuttajien tuet

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Maahanmuuttajien tuet.

kokemusta ulkomailla asumisesta

#801 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

24.03.2013 09:13

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

Juuri noin Hanne! Näen ympärilläni paljon maahanmuuttajia, jotka tekevät töitä, opiskelevat ja etenevät jopa vaativiinkin asemiin. Entäs meidän omat oloneuvokset? Jos meidänkin joutilaat ryhdistäytyisivät ja yrittäisivät, missä on se suomalainen sisu? Helppo on syyttää maahanmuuttajia kaikesta, se on hengen köyhyyttä. Kuinka moni edes todella tietää maahanmuutajien saamien tukien määristä, kunhan vain puhuvat. Ei todellakaan ole helppo lähteä omasta kotimaastaan ja muuttaa johonkin niin erilaiseen maahan kuin Suomi on. Vaatii pitkään ymmärtää olosuhteita, tapoja ja ihmisiä puhumattakaan suomen kielestä. Eletään sovussa ja otetaan maahanmuuttajista se anti, mitä he meille voivat antaa. Tutustutaan ensin kunnolla.

 

 

 


Vieras

#802

24.03.2013 19:45

Juuri näin, sitten ihmetellään miksi me suomalaiset kritisoivat maahanmuuttajien elättämistä.
Tervetuloa kansalaisuuteen tai ihonväriin katsomatta he jotka opiskelevat kielen ja tekevät työtä elättääkseen itsensä ja perheensä.

Vieras

#803

24.03.2013 20:27

Sais Suomi hoitaa ne omat kansalaisense eli opiskelijat, vanhukset, perheet, sairaat, työttömät ym.

Mikä ihme se on että suomalainen opiskelija saa vähemmän? Eihän opintotuki tahdo ees riittää vuokraan ja ruokaan. Sitten joku maahanmuuttajataustainen saa ison kasan rahaa TEKEMÄTTÄ MITÄÄN.

Miten on muuten maahanmuuttajaopiskelijoiden kanssa? Ovatko nämäkin onnellisia sossun elättejä kun suomalaiset opiskelijat kärsii pienestä opintotuesta? Kiinnostaisi tietää.

Suomi voisi vähentää maahanmuuttajia, etenkin somaleja, koska heitä ei työt ja suomen kielen opettelu kiinnosta vaan löhövät kotonaansa työttöminä, elävät sossulla ja harrastavat raiskauksia ja ties mitä rikollisuutta. Sitten on tämä koulunkäyntikin; kuviksen tunnilta pois koska ei saa piirtää eläintä tai muotoilla ihmispatsasta, musiikin tunnilta pois koska siellä kuunnellaan sitä nuorisomusiikkia ja soitetaan bändisoittimilla ja liikkatunneilta pois koska ei saa 'esitellä' omaa kehoa pukukopissa tai koulu-uinnissa. Eikö lain mukaan jokaisen pitäisi osallistua tunnille? Näille näyttää olevan eri lait kouluun liittyen. Ne erittäytymisratkaisut pois ja PAKKO OSALLISTUA vaikka uskonto kieltäisi. Tai sitten hylätty arvosana tai kotiopetukseen.

Miettikää suomentataareja muslimeina; he tulivat kauan sitten Suomeen ja opettelivat suomen kielen. He kouluttautuvat, käyvät töissä, eivät vaadi vapautuksia tai eri tehtäviä taideaineista eivätkä vaadi naisille ja miehille omia uimahallivuoroja.

Ainoa maahanmuuttajaryhmä, jota pystyn sietää niin on aasialaiset. Monesta aasialaisesta olen saanut tällaisen kuvan; ystävällisiä, mukavia, elättävät itsensä, tekevät töitä tai opiskelevat, ovat kunnolla ja somaleista taas se negatiivinen kuva.

Vieras

#804 Miettikääs yhtä asiaa...

25.03.2013 00:40

Kantasuomalaiset pummit, nistit ja alkkikset käy meille monin verroin kalliimmaksi kuin yksikään mamu. Meinaan jos ette ole tätä ymmärtäneet. Ne on saaneet Suomesta lapsesta asti kaiken, lapsilis't, koulutuksen, terveydenhuollon jne jne ja vaikka eivät ole päivääkään työtä tehneet ne saa kaikki korvaukset. Sitten kun ne ryyppää itsensä puolikuolleiksi niin heidän hoitonsa tulee meidän pussista. Jos ne elää niin vanhaksi niin me kustannetaan lopuksi myös heidän eläkkeet.

Ja miksi? Siksi, että ovat sattuneet täällä syntymään ja meitä siis sylivauvasta asti kupanneet.

Vieras

#805 TAPPAKOOT SUOMALAISET NUORET ITSENSÄ

25.03.2013 01:37

HÖH. Just männäviikolla eduskunta päätti nostaa maahanmuuttajien sopeuttamisrahaa. Mielestäni Suomalaisten syrjäytyneiden nuorten pelastaminen ja takaisin normaaliin elämään sopeuttaminen olisi tarvinnut rahaa. Nyt rahaa ei tule Suomen syrjäytyneiden nuorten sopeuttamiseen ollenkaan, vaan pelkästään lisää rahaa maahanmuuttajien sopeuttamiseen, eikä kukaan reakoi mitenkään. On se helvetti, ettei Suomen eduskunta oikeasti välitä Suomalaisista ollenkaan, vaan rahat lapioidaan mutiaisille, joita ei tänne edes haluta eikä tarvita. Perkle, kyllä pistää vihaksi.

Vieras

#806

25.03.2013 03:06

"Syrjäytynyt" nuori on vain uusi hieno nimi hampparille. Nämä hampuusit vetävät päänsä täyteen keinolla millä hyvänsä. Ei kiinnosta koulunkäynti. Ei kiinnosta työnteko. Kohta niistä tulee kolmekymppisiä "eläkeläisiä". Ottakoon kotiinsa asumaan, ne kenellä on ylimääräistä rahaa panna haisemaan.
Valitse nimimerkki

#807 Suomi luuserin pääpalkinto

25.03.2013 11:05

Me Suomalaiset olemme rakentaneet tätä maata veroillamme omia tarpeitamme varten. On siis oikein, että muutama epäonnistunut Suomalainen hoidetaan verovaroin, mutta en ymmärrä, että meidän vervaroin täytyy maksaa myös kaikkialta maailmasta tulevan epäonnistujan eläminen, Aivankuin tämä maa olisi jokin pää palkinto epäonnistumisesta, jolloin tänne voi jokainen luuseri tulla elämään ilmaiseksi, jos ei synnyinmaassaan itse onnistunut elättämään itseään. Se on kyllä kumma, että esim. Marokossa on työmahdollisuuksia vaikka kuinka paljon, muttei näytä kelpaavan. Helpompi on tulla tänne pummiksi.

Vieras

#808 Re: Suomi luuserin pääpalkinto

25.03.2013 11:23

#807: Valitse nimimerkki - Suomi luuserin pääpalkinto

Eli olet vapaaehtoinen ottamaan roskasakkia kotiisi elätiksi.


Vieras

#809

25.03.2013 12:19

Suomen kansalaiset hoidetaan ja avustetaan Suomen verovaroilla. Siksi on väärin, että ulkomaan luuseri kansalaiset hoidetaan ja avustetaan myös täällä. Maahantulijoilta tulisi ehdottomasti vaatia, että he pystyvät elättämään itse itsensä maassaolo ajan. Nämä kotimaiset surjäytyneet lapset ja nuoret on hoidettava Suomen verovaroin ja sitävarten meillä on jo hoitolaitokset ja niissä henkilökunta verovaroin, ettei niitä välttämättä tarvitse kenenkään vieraan kotiin sijoittaa.

Vieras

#810

25.03.2013 12:52

tää on sitä mitä tää suomi kaipaa

Vieras

#811

25.03.2013 19:16

Ei auteta ketään!!!

Vieras

#812

25.03.2013 23:35

EI AUTETAKKAAN

Vieras

#813 TYÖVELVOITE AVUSTUKSIA VASTAAN

26.03.2013 12:52

MAMUT TÄYTYISI LAITTAA ANSAITSEMAAN TUKENSA RISUSAVOTTAAN, JOSSA NE TEKISIVÄT METSÄTALOUDELLE JA ENERGIAN TUOTANNOLLE ERITTÄIN HYÖDYLLISTÄ TYÖTÄ.
t. pian nuorisotyöntekijä

#814 On se kumma...

26.03.2013 13:33

Paljon puhutaan, että Suomi on hyvinvointivaltio, jossa ihmiset ovat sivistyneitä, mutta miksi helvetissä suomalaiset ovat niin sulkeutuneita etteivät usein edes yritä ymmärtää maahanmuuttajia? On tietysti totta, että Suomeen tulee niitä maahanmuuttajia jotka ovat ainoastaan helpon rahan perässä. Sitä ei voi kukaan estää. Mutta on paljon niitä, jotka oikeasti haluavat tehdä töitä, koska omassa kotimaassa ei ole mhadollisuutta työntekoon ja niitä, jotka haluavat opiskella Suomessa, koska Suomessa on hyvä koulutusjärjestelmä ja tasokas opetus. Toiset taas tulevat Suomeen siksi että he haluavat aloittaa elämänsä uudestaan puhtaalta pöydältä. Eikö suomalaisten pitäisi tavallaan olla ylpeitä tästä, että Suomi on hyvä maa missä ihmiset voivat toteuttaa unelmansa ja elää elämäänsä rauhassa?
Tunnen itse muutamia maahanmuuttajia, jotka opiskelevat tällä hetkellä Suomen kieltä, tai ovat ammattikoulussa. Mikään sossuntäti ei maksa heille koko asuntoa, vaan tuki on lähes sama kuin suomalaisilla. Opintotuki on mitattu suurinpiirtein samalla mittapuulla ja he saavat usein täyden opistotuen, koska heidän perheensä asuu ulkomailla. Olen itse täysi-ikäinen opiskelija, mutta en saa senttiäkään tukia Kelasta. Tosin, minä asun ilmaisessa asuntolassa ja saan koululta aamupalan, lounaan ja päivällisen. Vanhempieni tulot ylittävät opintotuen rajan, joka on 60000 euroa vuodessa, joten sekin sulkee minulta opintotuen pois. Saan vanhemmiltani käyttörahaa noin 40-60 euroa kuussa, koska he eivät voi antaa enempää omien velkojensa takia. Tarkemmin ajatellen, voisin haukkua koko Kelan maan rakoon, jos se olisi tämän tekstin tarkoitus. Opintotuen ei pitäisi olla niin paljon sidonnainen vanhempien pelkkiin tuloihin, vaan myös menoja voisi joku joskus vähän vilkaista...mutta niin.
Ihmisten pitäisi osata asettaa itsensä maahanmuuttajan asemaan, joka on lähtenyt kotimaastaan vapaaehtoisesti tai vastentahtoisesti. Hän tulee yksin Suomeen, ei osaa Suomen kieltä eikä kulttuuria, ei mitään. Jos hän menee opiskelemaan, se on hyvä. Hän oppii puhumaan Suomea, saa rahallista tukea ja ymmärtämään, minkälainen suomalainen yhteiskunta oikeasti on. Jos hän ei mene opiskelemaan, hän ei luultavasti saa töitä ainakaan hetkeen, sillä suomalaiset työnantajat ottavat hyvin vastahakoisesti työntekijän, joka puhuu esimerkiksi persiaa ja vähän englantia. Siksi hän saa tukia, että pystyy elättämään itsensä niin kauan kunnes hän saa töitä tai pääsee koulutukseen. Ja mielestäni heidän on pakko hakea töitä tai opiskelupaikkaa.
Samalla voisimme kääntää katseen juuri näihin suomalaisen yhteiskunnan riippakiviin: alkoholisteihin ja narkkareihin ym. hoitoa tarvitseviin ryhmiin. Tarvitseeko heidän tehdä töitä ja mennä kouluun? Jos joku sanoo, että maahanmuuttajat pitää häätää Suomesta, koska he imevät vain suomalaisten verorahoja, miten tehdään Suomen omille elämässään epäonnistuneille ihmisille? Viedään saunan taakse vai? Varsinkin suomalaisten nuorten katkolle joutuminen ym. laitoshoito on ehkäistävissä, koska Suomessa on tämä hieno nuorisotyön muoto: etsivä nuorisotyö. Ennalta ehkäisevää nuorisotyötä pitäisi vain olla paljon enemmän, jotta vuosittaisia laitoshoidon kustannuksia saataisiin leikattua.
Ja vielä tähän loppuun voin kertoa, että Suomen kielen oppiminen vie oikeasti aikaa, vaikka kävisi joka päivä koulussa sitä opettelemassa. Olen itse ollut työharjoittelussa maahanmuuttajien luokassa, ja tiedän kuinka vaikeaa se on heille, mutta he silti yrittävät. Yleensä maahanmuuttaja oppii puhumaan Suomea ymmärrettävästi noin yhdessä tai kahdessä vuodessa, jos hän käy maahanmuuttajien Suomen kielen kurssilla. Entä sitten ilman koulussa käymistä? Suomen kielioppi on jopa suomalaisille itselleen hankalaa, joten emme voi olettaa että ulkomailta tuleva, täysin eri kieltä puhuva henkilö oppisi sen hetkessä.
Ajatelkaa te mitä ajattelette, mutta minä ajattelen näin ja seison sanojeni takana.
SUOMI SUOMALAISILLE

#815 Re: On se kumma...

26.03.2013 14:06

#814: t. pian nuorisotyöntekijä - On se kumma...

Tietenkin kaikki on vastaan maahanmuuttoa, koska maahan tulee erittäin paljon pummeja ja ne heistä jotka haluaisivat tehdä työtä, eivät saa työtä, koska OIKEA PALKKAISIA TYÖPAIKKOJA EI OLE SUOMALAISILLEKKAAN. Jos täällä olisi oikea työvoima pula, niin sitten tervetuloa, mutta kun ei ole. Helevetti mitä sievistelyä ja jeesustelua tämä on aina, ettekö te "kultturin rikastuttajat" näe, että Suomessa on päivä päivältä enemmän työttömiä Suomalaisia jotka haluaisivat tehdä oikealla palkalla työtä ja elättää itsensä ja perheensä palkallansa, mutta työtä ei ole, koska joku tai jotkin tekevät työn lähes ilmaiseksi. Tämmöinen turha jatkuva työttömien maahantuonti aiheuttaa sen, ettei täällä ole riittävällä palkalla kenellekkään työtä, vaan alipalkka työt lisääntyy, koska tekijöitä kyllä riittää, mutta palkkaa ei. Ihan oikeasti, minuakin alkaa vitut.aa tämä tilanne ja olen jo valmis vaikka lyömään jokaista vastaantulevaa palkkojenpolkijaa turpaan ja jos minun työni menee palkkakilpailuun, niin silloin tapahtuu jo enemmän. Mitä hyötyä te kuvittelette tästä Suomelle ja Suomalaisille olevan ?  Jos työstä saatavalla palkalla ei yksinkertaisesti voi elää, eli se ei riitä edes peruskuluihin, niin se ei tarkoita sitä, että Suomessa olisi työvoimapula, vaan se tarkoittaa sitä, että täällä on liikaa työttömiä työnhakijoita joille työnantajat voivat sanoa, että tuntipalkka on 5 euroa, ota tai jätä, halpatyövoimaa kyllä riittää.


Vieras

#816

26.03.2013 14:09

Ei todellakaan voi olla oikein että maahanmuuttaja tienaa yli 2000e kk

Vieras

#817 Re: TYÖVELVOITE AVUSTUKSIA VASTAAN

26.03.2013 17:13

#813: - TYÖVELVOITE AVUSTUKSIA VASTAAN

Niin sanotut "syrjäytyneet" sinne vasta pitäisikin laittaa. Oppisivat ensimmäistä kertaa elämässään mitä työnteko on. Sen sijaan että vedetään keskaria sossurahalla.

Gnegneri, Yaya

#818 Re: Levittäkää adressia!

28.03.2013 22:10

#1: Petri Mäkinen - Levittäkää adressia!

V*tun kinkit :D Aatana :D Juon sianverta aina iltaisin ja ketunkettu että ärsyttää :D <3


Vieras

#819 Väärin ainakin minusta.

29.03.2013 11:37

Itseäni kummastuttaa suuresti miksi nuoren jotka lähtevät jatkamaan opintojaan ja melkein aina vieraalle paikkakunnalle, niin oman asunnon hommaaminen on pakollista. Mutta nuori joka on vasta täyttänyt 18 joutuu ottamaan lainan pankista että saisi valtiolta toimeentulo tukea?! en ole koskaan ymmärtänyt tuota porsaan reikää näissä asioissa. Kyllä minä sen tajuan että ei voi koko elämäänsä elää vain valtioin tuilla, mutta miksi nuoria painostetaan menemään töihin joka sotkee aivan varmasti koulumenestystä ja tuo paineita elämään, ja sitten maahanmuuttajat saavat elää tekemättä mitään valtionrahoilla?!
TASA-ARVOTON

#820 ELINTASOPAKOLAINEN

29.03.2013 13:27

Mielestäni vaikka Nurmeksesta Helsinkiin opiskelemaan lähtevän nuoren kannattaisi ruveta elintasopakolaiseksi, silloin hän saisi Helsingistä ilmaisen asunnon ja ruhtinaallisen toimeentulon sekä omalla murteella ilmaisen koulutuksen ja muut palvelut. Koska Nurmeksessa ei ole esim. yliopistoja eikä taida olla kyllä mitään muutakaan. Olisipa siinä sitten hyvä opiskella. Tämä olisi nyt sitä rasismin vastaista toimintaa ja vieraan sopeuttamista ja vaikka Helsingin kulttuurin rikastuttamista sekä tasa-arvoa.

Vieras

#821

31.03.2013 16:23

!

Vieras

#822

31.03.2013 23:11

http://media.riemurasia.net/albumit/m34359/691321909.jpg

Suomalaisten opiskelijoiden kannattaa mennä Ruotsiin pakolaisiksi.
Kolmikielinen

#823 Re: Maahanmuuttajien kotoutuksesta

01.04.2013 10:12

#10: Liisa Kärki - Maahanmuuttajien kotoutuksesta

Meinaa tulla kuset housuihin ku lukee sun tekstiä. =D Asiaa.

Kolmikielinen

#824 Re: Levittäkää adressia!

01.04.2013 10:50

#1: Petri Mäkinen - Levittäkää adressia!

Peräänkuuluttaisin poliittista vastuuta tässä asiassa . Yhteiskuntaan sopeutuminen alkaa kielen osaamisesta, aivan sama millä mantereella asuu. Kaikille  maahanmuuttajille tulisi olla pakollinen Suomenkielen opetus, typpiä 6kk? Kyse on omasta valinnasta. Jos muutan Kiinaan, en oleta että 1.4 miljardia Kiinalaista opettelee ymmärtämään Suomea. Se olen kyllä minä joka joutuu opettelemaan Kiinan kielen. Eller hur?


Vieras

#825

01.04.2013 10:53

Luovutetaan suomi suosiolla virolaisille, venäläisille ja muille maanpakolaisille. Siihen tää näköjään on menossa...