Natura-alueiden ei lähtökohtaisesti ole tarkoitettu estävän ihmistoimintoja.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

19.12.2006 20:32


Mäkinen Hannele
Tornio

#2

20.02.2007 11:17

Voi hellanlettas. Eihän se Natura mitään metsästystä estä, mutta meillä kun sattuu olemaan vaaleissa valittu eduskunta joka säätää mm. luonnonsuojelulait. Ja kansallispuistoja perustetaan tuon lain perusteella ja sieltä metästyskielto tullee. Turha täsä on Naturaa syyttää. Haaviston Heikki (MTK) ja Esko Aho (suomen keskusta) ne vuonna 1994 meijät sinne EU:hun veivät ja sieltä tuli se Natura. Muisti pätkii...

Meillä Tornionjoki on liitetty Naturaan ja se on hyvä se. Pysyy joki vapaana eikä sitä koskaan valjasteta fortumin omistajien voiton tavoittelluun.
Jukka Räisänen
Pudasjärvi

#3

21.02.2007 15:53

Metsästyskielto koskee lähinnä Etelä-Suomen pienehköjä kansallispuistoja (niissäkin hirven ajo sallittu)ja joitakin pinta-alaltaan pieniä kohteita. Esimerkiksi suosituilla retkeilyalueilla metsästys on kielletty jo retkeilijöiden turvallisuudenkin vuoksi. Pohjois-Suomessa, jossa kansallispuistot ja muut luonnonsuojelualueet ovat laajoja ja ihmisiä vähän, paikallisten asukkaiden oikeus metsästää valtionmailla on yleensä säilytetty myös luonnonsuojelualueilla.
Yleensäkin metsästys on kielletty tai tullaan kieltämään vain muutamalla prosentilla kaikista Suomen luonnonsuojelualueista.
Eli tämä adressi perustuu väärään tietoon ja on siten aivan turha. Adressin laatija olisi voinut ensin ottaa asioista selvää. Mutta nimiähän voi tietysti kerätä vaikka huvikseen...
Pettynyt ihmisiin

#4 Outo vetoomus

01.11.2011 06:14

Ei mikään identiteettiongelma voi olla syy kansallispuistossa metsästämiseen.