Mopot 60km/h

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Mopot 60km/h.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

04.02.2008 19:13


Arno Ranta-aho
Muurame

#227 Yhdynpä minäkin sitten mukaan...

14.02.2008 23:23

Huoh. Näitä juttuja lukiessa tuli melkein itku silmään, täällä kommentoivat niin 12 vuotiaat lapset kuin 40 vuotiaat aikuiset.
Itse olen sitä mieltä että mopot voisivat hyvinkin kulkea sen 60km/h ilman mitään ongelmia, nyky rajoitusten mukaisesti se olisi kaikkien kannalta parempi. Me nuoret mopoilijat pääsisimme sutjakkaammin sinne minne olemme matkalla ja välttyisimme vaarallisilta ohitustilanteilta joissa auto ohittaa mopoilijan. Valitettavasti vaikka nopeus tultaisiinkin nostamaan 60km/h autoilijat aika varmasti tulisivat siltikin ohittelemaan mopoilijoita ihan vain sen takia että he ovat mopoilijoita. Jotenkin se että edessä ajaa mopo saa aina(lähes aina) takana tulevan auton kiihyttämään ja ajamaan ohitse. Onko se joku tapa, vai missä on vika että ainakun sattuu mopoilija olemaan edessä se täytyy ohittaa?

Tuo 60km/h olisi aivan passeli nopeus, verraten tuohon joidenkin ehdottamaan 80km/h. Missä sitä tarvitsee mopolla ajaessa 80km tuntivauhtia? Ja jos pakko on päästä kaksipyöräisillä lujaa ajelemaan niin odotetaan yksi vuosi lisää, ruinataan iskältä huima summa kevari korttia varten ja sitten ostetaan kevari jolla ajo sujuu runsaasti yli tuon 80km/h.

Siihen en ymmärrä minkäänlaista syytä etteikö mopot kestäisi noita 60km/h vauhtia? Jos vähän käyttää järkeä niin tajuaa että ne ovat tehty sille vauhdille, ne vain ovat "kuristettu" suomeen tuotaessa. Niin monet ovat näitä vehkeitä virittäneet ja niillä viellä toimivasti ajaneetkin, hyvä kansa, kyllä ne kestävät!

Kuten joku mainitsi että mopot kulkevat vakiona ja vähintään kurinpois ottamalla sen 60km/h ja tämä adressi olisi turha?, Voin sanoa että meilläpäin tuona ihana ajo-aikana kesällä lähestulkoon ja vähintään pari kertaa viikossa täällä testautetaan mopoilijoita ja poliisien tarkan mittauksen vuoksi nopeasti rapsahtaa muhkea sakko muistutuksena siitä että suomessa mopoissa pitää ja kuuluu olla kurit!

Niin ja joku viellä tuolla alussa mainitsi että nämä mopot ja mopoautot ovat tehty kaupunki ajeluun?, tähän en varsinaisesti osaa sanoa koska en tiedä kuka ja miksi nämä mukavat kaksipyöräiset 50cc ajoneuvot teki, mutta sen voin sanoa että näillä ajetaan ja tullaan ajelemaan viellä muuallakin kuin kaupungeissa.

Mielestäni tuo 16v ikäraja ei olisi kovinkaan kannatava idea, koska loppujen lopuksi tuona yhtenä vuonna ei niin hirveästi järki kehity että siitä olisi niin suurta voittoa kun mitä siitä tulisi tappiota niiden nuorten kannalta jotka epätoivoisesti joutuisivat vuoden viellä odottamaan tuota muovista läpyskää joka oikeuttaa ajamaan näitä ihania kaksipyöräisi. Mutta tuo testiajo mistä oli jossain vaiheessa puhetta ei olisi kyllä pahitteeksi. Vaikkei varsinaista opetusta olisi, mutta että kortin saantiin kuuluisi pienimuotoinen mopon hallinta koe.
aarne volotinen
suomi

#228 Juups..

15.02.2008 23:17

Mopojen/skoottereiden max nopeus tulisi muuttaa 60km/h.
Ja M korttiin pitäisi tulla ajo-opetus.
Kaikkien on turha väittää ettei skoottereiden tai mopojen runko ja jarrut kestä kyseistä nopeutta. Useimpien mopojen rungo on samat kuin 125cc mallissa ja lähes kaikki mopot on myös varustettu tehokkailla levyjarruilla.
Tuolla luki jotaki levyjarrujen kulumisesta..: Vähemmän jarruttelet auto tiellä jossa on 60km/h rajoitus kuin pyörätiellä mummoja väistelemässä.
Jos jollakin on valittamista siitä että mopojen nopeus nostettaisiin 60km/h, Meneppä kesällä perjantai iltana ajelemaan vakio mopolla kaupungille ja muille maanteille missä 60km/h rajoitus. Vihaiset amikset tulevat ja yrittää kiilata sinut ojaan ja ajavat eteen ja alkavat jarrutella ja kiihdytellä edessäsi.
Ja ne kiinan ihme mopot pois suomesta, ne ei kestä edes sitä 45km/h vauhtia ilman että runko menee poikki.

Aijotaanko adressi lähettää jonnekkin?
juuso laajajärvi
salo

#229

25.02.2008 17:42

Milloin adressi luovutetaan, ja minne? Nimiä on jo aika paljon.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

07.03.2008 00:25


Ivan Guerra-Toivonen
Espoo

#231

12.03.2008 19:24

Ihmiset valittaa että kaupungissa ei saa ajaa yli 45, mutta itselläni tuli vastaan 50 rajoituksella olevia merkkejä. Ja ainakin itse perustelisin tuon 60km/h nopeuden viisaaksi, sillä näin saadaan kiihtyvyyttä ja vääntöä ettei jäädä alle kun melusaasteesta valittavat vihaiset autoilijat ovat takarenkaassa kiinni.
Roni Lehtinen
Rauma

#232 50 km/h.

15.03.2008 02:55

Kyllä tollanen 50km/h olis ihan sopiva, sehän kuulostaakin paljon paremmalta, kuin neljäkymmentäviisi kilometriä tunnissa, ja kuitenkin sopiva vauhti tuonne liikenteeseen, koksa niitä 50 kylttejä kuitenkin löytyy.
AKu Björkman
itä-uusimaa

#233 Leikitkö fiksua???

23.03.2008 21:55

Juuri tällaiset pellet väittät mopoja vaarallisiksi jne. jotka leikkivät niin helvitein viisasta. moottoritoellä ei ole minulla tietääkseni koskaan tullut vastaan rekkaa joka olisi ajanut +120KM/H. ja niille vanhoille solifereille nuo 45km/h vauhdit ovat jo kohtalokkaat meinaan eihän sellasta saa pysähtymään rumpu-jarruilla täydestä vauhdista kunnolla
Jouni K
Suomi

#234

07.04.2008 19:24

Eihän tässä ny mitään järkeä ole! Kyllä se 45km/h vauhti riittää ihan hyvin, ja sitäpaitsi ne, joilla on viritetyt mopot ajaisivat kuitenkin yli 60km/h jos vain pääsisivät. Ja mitä älyä nostaa vielä mopokortin ikärajaa, kun 16v:nä saa ajaa jo kevytmoottoripyörää.

EN ALLEKIRJOITA!
Joni Rantanen
Espoo

#235 Khyl.

08.04.2008 09:58

Allekirjoitin, tiedän kuin VEEmäistä on ajaa 50km/h keskellä ei mitään, kun takana tulee joukko muita nuorisoautoilijoita, jotka ns. leikkivät ajavansa päälle, kusi kyllä meinas tulla.. Joten nopeutta lisää mopoihin. Tosin samalla korostan nyky-nuorisolle OPETELKAA ajamaan kunnolla!
simo mankimies
vähäkyrö

#236

11.04.2008 19:32

"Tottahan se on että mopo kulkee liian vähän vakiona, mutta kevarinhan saa jo 16-vuotiaana.Jos ei vuotta pysty ajamaan hiljaisemmin varmaan parempi olla ajamatta" pidä kuule sakari turpas kii...
ootko ajatellu,että kevari+kevarikortti maksaa "hieman" enemmän kuin mopokortti.Harvalla on varaa ostaa tuhat euroa maksavaa kevarikorttia plus siihen vielä kevari!

mä ainakin viritän mopoa niin että se kulkee vähintään 60km/h

allekirjoitan
simo mankimies
vähäkyrö

#237

11.04.2008 19:43

kaikki jotka vastustaa tätä adressia ,niin haitakaa niin iso paska ku maapallolta löytyy. imekää isänne munaa ja nussikaa sikaa.mopoilla on erittäin vaarallista ajaa 45 jossain valtatiellä kun rekkoja tulee takaa ja edestä

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

12.04.2008 01:32


Roni Lehtinen
Rauma

#239

12.04.2008 20:56

Niin.. Tässä kun on puhuttu, että nämä nykymopot kestää aivan loistavasti 60km/h, mikä on aivan totta, mutta kyllä ne vanhatkin aivan hyvin toimii.
Kaverilla on reilusti yli 30 vuotta vanha Honda Monkey, mikä on huollettu täysin ja kyllä sen rumpujarrut pysäyttää aivan kunnolla mopon, eikä ole ongelmia ilmennyt yhtään. Ei siis tarvitset vinetä(valittaa, jotta vanhempikin sukupolvi ymmärtää) siitä, että mopot ei kestä ja jarrut ei toimi moisessa vauhdissa! Ne pysähtyy aivan loistavasti, vaikka pelkällä etujarrulla!
Se on toinen asia osataanko sitä käyttää nopeissa "vauhdeissa",itse olen sitä mieltä, että 60km/h olisi hyvä nopeus, eikä se ole mikään päätä huimaava vauhti.
Mutta yksi tosia-asia on, että kaikille sitä korttia ei kuuluisi antaa.
Lauri Kujala
Ylistaro

#240

14.04.2008 20:10

No, kirjoitanpa minäkin tänne. En ala hokemaan samoja "kyllä jarrut ja runko kestää" juttuja koska ne on jo puitu. Onko monikaan teistä "vanhoista ja viisaista" aikuisista ajanut kaupunki- tai maaseutuliikenteessä mopolla, joka menee 45 km/h, ei siis esim 55 km/h, kuten jotkin nykyiset mopot kuristuksienkin kanssa ?(huomioikaa, että mittarinopeus on eri kuin oikea nopeus) Ainakin tääläpäin on itsemurhaa lähteä ajamaan mopolla, joka kulkee 45 km/h. Varsinkin autoilijat, jotka eivät kestä sitä että mopo menee edellä esim. 40-alueella, ovat suuri riski. Maaseudulla myös tieliikennetraktorit menevät hieman lujempaa kuin vakiomopot ja niillähän on pakko päästä ohi tai ainakin roikkua perseessä kiinni. Mopojen huippunopeuden nosto parantaisi myös niitten kiihtyvyyttä ja ei olisi joka risteyksessä jaloissa... Itselle tuli mieleen sellainen, että pidetään mopokortti nykyisellään, mutta 16 v täyttävät mopoilijat saisivat ajaa 60 km/h. Se toisi tosin poliisille lisää työtä valvoa että 60 km/h ajavat ovat 16, mutta se olisi myös mukavaa niille 16-vuotiaille, jotka joutuvat ajamaan mopolla autoikään asti. Ja vaikka joku tuola kirjoittikin että kevarin saa 3000 €, niin tulee ottaa huomioon, että edes puolet suomen mopoista ei ole tuon hintaisia, nykyaikaisen enduro tai supermoto mopon saa uutenakin jo 2400 eurolla, skootterit tai halvemmat merkit vieläkin halvemmalla, joilloin sen myyminen ei vielä tuo rahoja kevarikorttiin.
björn koivisto
helsinki

#241

17.04.2008 22:13

Aikooko Tommi kenties viedä tämän adressin johonki vai pitää sen vain täällä?
Tommi Salenius
Tuusula

#242 Saku Toivomäelle

18.04.2008 23:24

"Monet lakipykälätkin pitäisi pistää uusiksi kuten esimerkiksi: Tiesittekös että moottoritiellä saa ajaa ajoneuvot jotka ovat suunniteltu tielle ja niiden laillisesti tekninennopeus ylittää 50km/h. Eli tämä uusi nopeus sallisi mopojen liikkumisen moottoritiellä. Ja taas voivoteltaisiin lehdissä kun vilkuton pv kaistanvaihdon yhteydessä sattui jäämään 120km/h ajavan rekan alle, tietysti tämä olisi rekan vika kun tieliikennelaissahan sanotaan ettei toisen perään saa ajaa."

Parempi olisikin että moottoritien "miniminopeutta" nostettaisiin. 50 km/h tunnissa on sellainen tapponopeus liikenteen seassa jossa ajetaan 100-120 km/h...
Tomi Koski
Tampere

#243 Voi vittu....

20.04.2008 22:59

15 km/h:n nousu huippunopeuksiin ei vaikuttaisi lähes mihinkään. Suurin osa mopoilijoista ajaa ajokillaan LYHYITÄ MATKOJA ja KAUPUNKIALUUEELA , missä ei muutenkaan kovaa ajaa saa. Ja jos hyväksytte, että kortti saataisiin vasta 16-vuotiaana , niin miksi teille ei kelpaa kevarikortti ? sen kun voi hankkia heti kun on 16, ja saa ajella kovaa :) nimim. turhaa tarmokkuutta...
asd asdasd (asd, 21.2.2007 18:24)

Kaikilla ei välttämättä oo varaa siihe kevarii nii tätyy ajaa se 45km/h 3 vuotta kunnes saa auton perseen alle... Iha vaa sen ja noitten autoilijoitte takia ois se 60km/h iha jees...
Daniel Das Fuhrer
Ulkåsaaristå

#244

21.04.2008 16:10

Mopot väh. 60 km/h! Hienoa ajella kesällä, kun n. 8 km:n jälkeen varotusvalot loistaa ylikuumenemisen takia. Mopona itelläni on -05 MBK nestejäähdytteinen.
Daniel Das Fuhrer
Ulkåsaaristå

#245

21.04.2008 16:13

Ai joo, itelläni koulumatka 30 km suuntaansa. Kyllä 60 helpottaisi huomattavasti arkielämää.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

23.04.2008 20:19


Niklas Karlsson
Turku

#247 Ota tästä nyt selvää...

25.04.2008 18:33

Oishan toi ihan jees, jos mopot sais laillisesti kulkea 60km/h, koska teknisesti ne kestävät sen nopeuden ja pysähtyvät siitä nykyään ihan riittävän hyvin.

Harva mopo tosin kulkee vakionakaan sen 45km/h, suuressa osassa huippunopeus on 50km/h pintaan, joka kaupungissa riittäisikin aivan mainiosti mikäli autoilijat ajaisit nopeusrajoitusten mukaan. Ja onkin suhteellisen turhauttavaa ajaa kaupugissa esim. 55km/h 50 rajotuksella, kun silti joku idiootti painaa autolla ohi 65km/h!
Petri Pirskanen
Kuopio

#248 Ajattelevat vain itseään

29.04.2008 16:53

Ei ne osaa muuttaa lakia jotka ovat tehneet nämä pa##at lait. Ajattelevat vain itseään, miksi heidän edes pitäisi ajatella nykynuorisoa kun itsellään on 8000€ palkat. Kunnon Bemarit tai Volvot.
Ajatelkaa vanhemmatkin ihmiset Varmaan itsekin halusit ajaa nopeampaa nuorena ja päästä nopeammin paikoista toiseen. Ajatelkaa muitakin kuin vaan itseänne.
helppo teidän vanhempien sanoo että ei muuteta lakia, nyt on hyvä kun autoilla pääsee mopojen ohi leikiten. Itse omistan mopon joka kulkee n. 80 km/h.
itseä ainakin pelottaa että vahingossa ajan 60km/h muiden autojen mukana ja poliisit saisi sen tutkaan. Tulisi ehkä vähän liian isot sakot minun rahoilleni.
En kyllä maksaisi setin hyrrää enkä muuttaisi mopoa vakioon.
Luvin muita edellisiä kommentteja ja huomasin tämmöisen viestin
" missä kukaan tarviisi mopon kulkea 60km/h eihän missään ole sellaisia rajoituksia"
Voin vastata helposti missä tarvii.
Asun Kuopiossa ja ajan joka päivä kouluun mopolla (linikalla menee 1-puolitoista)
aluksi matkalla on 40km/h noin 300 metriä sitten muuttuu 60 km/h n. 9 kilometriä on sitä 60km/h rajoitusta. Että tosi hauska ajaa linikoiden ja rekkojen välissä 50km/h
kun autot menee ohi 70km/h.
Ajatelkaa muidenkin parasta kuin itsenne. Ja se on totta että kun joutuvat laittamaan kuristuksia ja kaikkea muuta niin mopot eivät kestä yhtä pitkään ja nykymaailmassa ei ole nuorisolla rahaa mennä heti korjauttamaan mopoa(isellni on nyt hajonnut eikä ole rahaa viedä sitä korjattavaksi) että tosi kiva mennä sillä linikalla kouluun.
Nykyisin liikenteessä on n.70 prosenttia viritettyjä niin eikö se olisi sama muuttaa sitä lakia sen verran vai ettekö osaa vai mistä helvetistä se johtuu. ehkä siitä kun muistelette omia mopoja siihen aikaan kun ei jarrut toiminut kunnolla ja oli muutenkin epäluotettavia, mutta nyt on toisin kuin silloin minä ainakin pystyn hyvin jarruttamaan vaikka ajamaan 75km/h. MUUTTAKAA SITÖ LAKIA NIIN ON TAAS YKSI ASIA MUUTETTU PAREMPAAN SUUNTAAN.
Toivon että tämän adressin tekijä aikoo lähettää tämän eteen päin.

MOPOT KULKEMAAN 60km/h !!!!!!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

30.04.2008 18:49


tomppa pitkanen
varpaisjärvi

#250 hym

02.05.2008 21:50

Mopot pois kokonaan ja nuoriso liikkumaan, kyllä se kunto kasvaa kun joka päivä kävelee tahi pyöräilee kouluun.
Henrik Saarimäki (Keuruu, 24.1.2007 13:21)


minulla on 12km koulu matkaa onko toi joku ääliö kävelen varmaan sen joo

Kommentoi adressia

Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Tuleeko uskonnon olla oma oppiaineensa?