Mopot 60km/h

Mopojen ja moposkoottereiden suurinta sallittua nopeutta tulisi nostaa 45km/h:sta 60km/h:n, sillä liikenteen seassa tuon sallitun vauhdin ajaminen on hyvin vaarallista. Varsinkin ruuhka-aikoina mopoilijan turvallisuus on erittäin uhattuna, muunmuassa lukuisten ohitusten / ohitusyritysten johdosta, joita autoilijat kuumeisesti tekevät.
Ulkomailta valmistettavat ja tulevat mopot ovat jo tehtaalla suunniteltu kulkemaan sitä vauhtia, jonka ne kestävät, ja joka on turvallista mopolle, mopoilijalle, sekä muulle ympäristölle eli mopomallista riippuen se on noin 60km/h:ssa. Tehtaalla mopoja valvovat ammattitaitoiset mekaanikot, sekä insinöörit jotka testaavat mopojen turvallisuutta, muunmuassa jarrutustilanteissa.
Mopojen jarrut alkavat hiljalleen lähentelemään isompien moottoripyörien jarruja, eli kaikissa on nykyisin vähintään yksi levyjarru edessä, ellei myöskin takana, myös renkaisiin on alettu panostamaan erittäin paljon.
Suomessa mopot kuitenkin "kuristetaan", eli niitä yritetään väkisinkin rajottaa tähän sallittuun nopeuteen, joka saattaa varsinkin moposkoottereissa johtaa moottorin ja variaattorin kulutusosien ennenaikaiseen kulumiseen, josta johtuen esimerkiksi mopojen huoltovälit ovat lyhyemmät kuin olisi tarpeen.
Kaikkien halukkaiden toivoisin kirjoittavan nimensä adressiin ja rukoilemaan illalla ennen nukkumaan menoa, jotta adressista jotakin hyötyä olisi.
Mopokortin saamiseksi voitasiin suunnitella 16 ikävuoden lisäksi mm. käsittelykoe, jotta kaikki mopokortin saaneet osaavat varmasti hallita ajokkinsa hankalissakin tilanteissa.