Mopot 60km/h

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Mopot 60km/h.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

08.04.2007 13:55


asd asdds
Laht

#82 viikon naurut, kiitos

17.04.2007 17:02

"Mopoja ei ole tarkoitettu kulkemaan 60km/h -nopeutta.
Mopo ei kestä, sen osat ovat tehty halvoista materiaaleista ja osista jotka eivät vain _kestä_ liian kovaa rasitusta.
Tuossa on jo henki kyseessä kun tuo pojat ajelevat kovia nopeuksia mopoilla.
Ei mitään opetusta ole saaneet, pelkkä teoriakoe läpäisty.

Kavereille täytyy näyttää kuinka kovaa mopo kulkee ja sitten ollaan puussa ja henki pois.

Jos, siis, _jos_ on tarve mennä yli 60km/h nopeutta, niin odottakaa se pieni vuosi ja ostakaa kevytmoottoripyörä. Se kestää, se on tehty nopeampiin vauhteihin.
Se vuosi ei ole mitään pois teidän elämässä. Ja säästätte omat henkenne."

ps. Joni Pesosen skootteri tuskin kiinnostaa ketään, ja suosittelen ajamaan normaalia nopeutta ettei lähde henki.
Petteri Wahlroos (Tampere, 24.1.2007 18:42)


Joo kyllä se nyt on niin että tämä kyseinen petteri ei taida asiasta yhtään mitään tietää, jos liikkuvan poliisin tv haastattelussakin sanottiin että mopojen tekniikka kestää tämän kyseisen nopeuden niin mikä tämä mies on joka asiaa tutkimatta tulee tänne kaikenmaailman paskaa kirjoittelemaan? suosittelen esimerkiksi sivustoa nimeltä google joka sisältää paljon tietoutta asiasta. oletko kuullut?

jos näihin suomeen tuotaviin malleihin isketään kuristukset, tarkoittaako se että ne valmistetaan halvemmista osista kuin esimerkiksi kiinaan tai muualle vietävät mallit? ai että oikein oma tuotantolinja suomea varten, kyllä tää on sentään niin iso maa että markkinatkin varmaan olis isot!

ajattele ennen kuin kirjoitat.

pidän myös mahdollisena että kyseinen käyttäjä olisi vitsinä tota sontaa menny kirjottamaan joten älä nyt liikaa innostu saamastasi huomiosta.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

18.04.2007 23:44


Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

19.04.2007 00:10


Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

19.04.2007 00:15


Joni Lempiäinen
IMATRA

#86 ...

20.04.2007 23:42

"Mopoja ei ole tarkoitettu kulkemaan 60km/h -nopeutta.
Mopo ei kestä, sen osat ovat tehty halvoista materiaaleista ja osista jotka eivät vain _kestä_ liian kovaa rasitusta.

Miksi ihmeessä tehtaalla valmistettaisiin sitten mopoja jotka kulkee vakionakin jo 60 km/h tai enemmän ,Miksi motoliikkeet myyvät mopoja jotka on testattu ja ne kulkevat 60 km/h .? Miksi virkavalta antaa myydä tälläisiä mopoja jos ne tietää että ne ei KESTÄ!!??
Ja olisi todellakin mukava nähdä kun Joku kirmaa klo: 20.00 aikaan 10 km. päähän hakemaan 1 litran maitoa , ja juoksee takasin , kun siinä ajassa juuri 15 v. täyttänyt aloittelia ajaa 30 km/h nauraen ohi.:D:D:D:D:D:D:D
valtteri saario
kerava

#88

25.04.2007 21:30

Voi herranjumala ihmiset! Tiedättekö mitä vauhtia mopo kulkee ilman kuristuksia? Ette ilmeisesti. Mopot kulkevat ilman kuristuksia n. 65-80 km/h. Miksi espanjalaiset kuuluisat merkit (derbi, rieju jne.) valmistaisivat mopoja jotka eivät kestä sitä ~70 km/h vauhtia? Maahantuojat kuristavat mopot suomen markkinoita varten ja ne eivät kestä niin kauaa. MOPO SIIS KESTÄÄ YLI 60 KM/H VAUHDIN KOSKA NE ON VALMISTETTU KULKEMAAN SITÄ VAUHTIA!
Taneli Akkonen
P.Karj

#89 Voi jumalauta

04.05.2007 01:51

Ettekö te saatana tajua, että mopopojat EIVÄT OSAA AJAA JA OLISIVAT VIELÄ PAHEMPI RISKI JOS NOPEUTTA NOSTETTAISI! Kohta onneksi tulee mopoilijoille pakolliset kurssit.
Jesse Wickström
Porvoo

#90 ^^

06.05.2007 18:19

Sitä tässä aika moni on jo yrittäny sanoa, että jos nopeutta nostettaisiin niin pitäis ottaa joku käsittelykoe.
Teemu Katajisto
Parkano

#91

07.05.2007 02:43

Nämä jotka väittävät että mopot eivät kestä 60km/h niin olen eri mieltä. Siinä se uudempien mopojen kone vasta kärsiikin kun se on väkisin kuristettu kulkemaan alamäkeen sen 45km/h. Nämä jotka epäilevät että näillä nykyajan mopoilla pysyy vakiona muun liikenteen seassa niin saisivat itse koittaa millainen se kuristettu uusenduromopo oikein on... eihän se jaksa kulkeakkaan kuin sille 3. vaihteella jos laitat isomman vaihteen niin vauhti vain hiipuu. Minulla oli ainakin näin 03-vuoden derbi sendassa.. Siinä minun mielipiteeni näihin asioihin
Reima Heikkilä
Forssa

#92

08.05.2007 19:02

Ettekö te saatana tajua, että mopopojat EIVÄT OSAA AJAA JA OLISIVAT VIELÄ PAHEMPI RISKI JOS NOPEUTTA NOSTETTAISI! Kohta onneksi tulee mopoilijoille pakolliset kurssit.
Taneli Akkonen (P.Karj, 3.5.2007 22:51)

Älä ny si viitti klovni, mopoilijat jää aina kakkoseks ku vetää autoo päin, ja tommosilla idiooteilla ketkä ajelee uudella bemarilla niinku sä nii on yks paskan hailee vaik vetäis moposta suoraa yli ku sanot vaa et mopo tuli kylkee. Sulle käy kuitenka mitään siinä. Voitas täällä forssassaki liikenteen valvontaa vähä tehostaa et tommoset pikkuhinaajat ketkä ei oo saanu mopoo ite mukulana ku joutunu kattoo vierestä ku kaverit ajaa nii sais kans vähä sakkoo ja lähtis se kortti.

Täällä on poliisitki sanonu et 45 km/h ja autoilijat on iha helvetin huono yhdistelmä.
Jarkko Metsälä
Espoo

#93

11.05.2007 23:31

"C. Missä tämä 15-vuotias nuori oppii ajamisen? Kuinka moni menee treenaamaan johonkin parkkipaikalle ajoneuvon käyttäytymistä?"
Petteri Wahlroos (Tampere, 27.2.2007 14:08)

luultavasti jokainen joka ei ole ennen mopoa ajanut sillä se on aika iso kynnys lähteä ekan kerran liikenteeseen.
Jarkko Metsälä
Espoo

#94

11.05.2007 23:33

Ettekö te saatana tajua, että mopopojat EIVÄT OSAA AJAA JA OLISIVAT VIELÄ PAHEMPI RISKI JOS NOPEUTTA NOSTETTAISI! Kohta onneksi tulee mopoilijoille pakolliset kurssit.
Taneli Akkonen (P.Karj, 3.5.2007 22:51)

kuule, tuu tänne kokeilemaan nii katotaan kumpi ajaa paremmin mopoa
Juha Iivonen
Savonlinna

#95

13.05.2007 04:10

Joo ja samalla ikäraja kahdeksaantoista muuten ei tuu mitään.
Mikko Talvisilta
Jokioinen

#96

16.05.2007 19:18

puolet näistä kommentoijista ei tunnu tajuavan koko asian ydintä ollenkaan. valitetaan että se 45km/h on ihan tarpeeksi ja että kävelkää jos ette jaksa tätä nopeutta ajaa. tietenkin huippunopeuden nostamisessa on hyvät ja huonot puolensa

hyvät:
-kuristamattoman mopon moottori kestää paljon kauemmin verrattuna kuristettuun, ja vältetään joissain mopoissa tapahtuvaa katalysaattorin tukkeutumista
-mopoilijat eivät jää liikenteessä jalkoihin
jne.

huonot:
-kuskit jotka eivät osaa säännöstellä nopeuttaan oikein tilanteen mukaan, eivätkä noudata liikennesääntöjä ollenkaan
-kuskit jotka eivät osaa pitää huolta moponsa kunnosta, esimerkiksi lisätä äänenvaimentimeen palaneiden villojen tilalle uusia äänentason laskemiseksi
jne.

hyviä ja huonoja seikkoja on tietenkin kymmenittäin lisää, mutta varmaankin osaatte itsekin lukea aikaisemmat ASIALLISET kommentoinnit, missä äkäinen 28-vuotias puoliksi kaljuuntunut farmari-volkkarilla ajava perheenisä ja kaiken lisäksi vielä pääkaupunkiseudun asukki, ei ole purkanut tunteitaan siitä että mopot pitäisi kieltää lailla, tai niitä 16-18-vuotiaita kevytmoottoripyöräkuskeja, jotka ovat kehottaneet odottamaan sitä kevarikortti-ikää ja ajaa se vuosi sitten vain vakiolla tai ei ollenkaan.
mopolla saatu ajokokemus on tärkeää siirryttäessä isomman pyörän ohjaimiin, ja välttääkseni valitukset "odottakaa se saatanan vuosi tai älkää ajako", ehdottaisin samaa kuin moni muukin aiemmin, eli käsittelykoetta teoriakokeen lisäksi mopokortin saamiseen, ja siihen vielä paria ajotuntia päälle, kohtuuhintaan tietenkin. ja ehkäpä tietyn ajan vakiona ajamisen jälkeen,
kuristukset saisi poistaa moposta, esimerkiksi kaksi kuukautta kortin saamisesta. siinä ajassa ehtisi tottua hitaisiin nopeuksiin, ja sen jälkeen nopeampiin, jonka jälkeen kevytmoottoripyöränkin hallinta olisi varmasti paljon helpompaa. tietenkin, kaikesta ylimääräisestä kikkailusta ja muusta sellaisesta, jonka poliisi saisi tietoonsa ja asiasta olisi todistusaineistoa, menettäisi korttinsa tietyksi ajaksi ja saisi sakot. jos mopojen huippunopeutta nostettaisiin, omasta puolestani ainakin tulevia huippunopeuksia rikkovia saisi rankaista ankarammin.

sitäpaitsi kaiken lisäksi, kaikkien autoikäisten, jotka tänne ovat tulleet urputtamaan asiasta, voisivat miettiä omia ajotapojaan; ajatteko aina nopeusrajoituksien mukaan? oletteko EHDOTTOMAN VARMOJA että ette ole itse IKINÄ aiheuttaneet minkäänlaisia vaaratilanteita muille autoilijoille, ja etenkin mopoilijoille. Itse olen nähnyt autoilijoilta äärimmäisen idioottimaista käytöstä, enkä tarkoita mitään pillurinkiä ajelevia amis- ja lukioteinejä.
suosittelisin kaikkia tulevia asiaa vastaan olevia perustelemaan kantansa tosissaan, eikä vain kirjoittamalla "odottakaa vuosi ja hommatkaa kevarikortti", tjsp. kaikki eivät välttämättä ole ihan niin varallisia kuin te pääkaupunkiseudun asukit, joilla on uusimmat pelit ja vehkeet, ja ajelette mukamas kiltisti rajoitusten mukaan.
Elina Uutela
Rovaniemi

#97

16.05.2007 23:41

Itse pian kolme vuotta moposkootteria ajaneena voin todeta, että 45:n kilometrin tuntivauhti autojen seassa ei ole mikään miellyttävin ajonopeus. Aina jää jalkoihin, ja näitä vaarallisten ohitustilanteiden määrää ei todellakaan voi laskea kahden käden sormilla. Ne ovat lähes jokapäiväisiä, jopa neljänkympin rajoitusalueella.

Kuitenkin tuo ehdotettu 60 km/h -rajoitus on vähän siinä rajamailla - 50 km/h periaatteessa riittäisi, sillä se on yleinen taajamarajoitus. Toki liikenteen seassa kulkemisessa oikeampi rajoitus olisi 55 km/h, mutta 60? Ehkä se kuitenkin on liikaa.

Kannatan kuitenkin nopeusrajoitusten korottamista, mopot ja moposkootterit ovat hyödyllisiä ja käteviä kulkuvälineitä niin syrjäseuduilla kuin kaupungeissa (miettikää, miten helppoa parkkeeraaminen on! ;D).

Olisi myös kiva, jos täällä asianosaiset (=mopoikäiset) käyttäisivät siistiä kieltä eivätkä haistattelisi ja käskisi painumaan sinne sun tänne. Lisäisi adressin uskottavuutta.

En allekirjoittanut.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

21.05.2007 22:08


Miika Salonen
keminmaa

#99 Mopot 60km/h!!

26.05.2007 03:27

Todellakin suurin osa aikusista ei tiedä mistä puhuu tässä yksi hyvä esimerkki:"Ja missäs te mopoilijat tarvitsette tuota 60km/h nopeutta? Tietääkseni mopot ja mopoautot ovat kaupunkikäyttöön. Allekirjoittaisin jos mopot eivät olisi melusaaste ja jos lapset niitä osaisivat todella käyttää.

Anon ymous (Tampere, 9.11.2006 19:12)"

Täyttä PASKAA! BULLSHIT ei taida tampereen idiootti itetää tietää mistä puhuu... mopot EIVÄT OLE vain kaupunki käyttöön tarkoitettuja ajopelejä.
Itse asun täällä jumalan selän takana ja mopo on minulle elintärkeä vehjes!
Ajan sillä kouluun ja takaisin jokapäivä lisäksi käyn mopolla "töissä"
Mopojen pitäisi saada kulkea ainakin 60 km/h sillä neljänkympin vauhti on vaarallinen vilkkaassa liikenteessä ajettaessa... Kokemuksesta tiedän että tuo 45 km/h ei riitä mihinkään aina painaa autokuski ohitse kun hidastelee.
Kamalin tilanne on kun rekka lähtee ohittamaan ja perässä on vaunu... itse olen tilanteen joutunut kokemaan ja voin sanoa että se on aika KAUHISTUTTAVA kokemus kun rekka rupeaa puskemaan mopoa lähemmäs ja lähemmäs ojaa... ei sieltä välistä mihinkään pääse!
TODELLAKIN KIRJOITAN Tämän!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

27.05.2007 01:22


Kommentoi adressia
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Tulisiko ruotsin opiskelun olla vapaaehtoista?