Turun lyseon lukion ja runosmäenkoulun puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Turun lyseon lukion ja runosmäenkoulun puolesta.

Mari

#1 Huolta huolen perään

17.08.2013 11:20

Tämä tuo myös lisähuolta suojatien ylityksen lisäksi isoista rappusista..ylä-astelaisten tekemisistä paheista koulun nurkilla yms yms..(mitä keksivätkään ala-astelaiset Lyseon isoissa rappusissa)sekä niin pienille vielä Lyseo on aivan liian iso paikka sokkeloineen..Itse käytynä Runosmäessä ala-aste erikseen pikkukoulussa sekä 3-6 luokat nunnavuoressa, eikä ole tarvinnut ikinä suojateitä ylittää eikä myös lapsenikaan ja tulevan lapsen tiet haluaa myös turvatuksi..Monet puffetit pidetty urheilu-kentällä sekä kenttä myös sopivan kokoinen pienemmille lapsille, Lyseon kentällä paljon aikuisten/nuorison treenejä..lapsi aikoinaan innoissaan tullut kotiin kun kävivät kirjastossa ja lainaamassa.

Kimmo

#2 Runosmäki

17.08.2013 14:16

Onhan niitä muitakin kouluja joissa on ala -ja yläkoulu yhdistettyinä? Eikö runosmäki ole jo muutenkin slummimainen nukkumalähiö? Siellähän kentällä kakarat ryyppää ja rällästää, kuten aikuisetkin. Koko lähiö pitäisi hävittää kartalta.

Johanna

#3 Oikoluku?

17.08.2013 15:09

Adressi olisi huomattavasti uskottavampi, mikäli joku kirjoitustaitoinen olisi kirjoittanut sen. Lisäksi nykyään puhutaan ala- ja yläkoulusta, ei -asteista.
anne

#4 Re: Runosmäki

17.08.2013 15:09

#2: Kimmo - Runosmäki

eihän tässä ole pelkästään kyse Runosmäestä vaan lasten turvallisuudesta. Nyt kyse ala-aste ja yläaste ikäisten yhdistämisestä samaan kouluun ja sen tuomista turvallisuus riskeistä. Ja nyt säästö kohteena Runosmäki....mikä seuraavaksi...

Kimmo

#5 Runosmäki

17.08.2013 15:58

Keskittyisin enemmän isompiin kokonaisuuksiin. Esim. Miten runosmäestä ylipäätänsä saisi turvallisemman paikan? Höpöhöpöä kiinnittää pelkästään huomiota yhdistetäänkö vai eikö. Jos lapsilla olisi kuri ja rajat, ei tarvitsisi miettiä tätä asiaa sen enempää. Kotikasvatus kuntoon, niin ei tarvitse jättää koulun vastuulle kaikkea! Runosmäki ei taida muutenkaan kuulua alueisiin, joissa haluaisin omien lapsieni kasvavan. Ei siksi, että en osaisi laittaa rajoja omille lapsilleni vaan miten siellä lapset kasvavat. Huom! "kasvavat".

Mari

#6

17.08.2013 16:25

"Kimmo" Miten suojatie sekä isot rappuset ja koulun siirto liittyy vanhempien vastuulle tai mitenkään vanhempien kotikasvatukseen? Koulu on koulumatkoista vastuussa, onko joku valmis ottamaan tämän vastuun? en minä ainakaan..jos joku humalainen sattuu autolla ajamaan ja vähän kaartamaan vielä extrakautta ottaen enemmänkin lapsia allensa..tai rappusiin missä ehkä töniskellään toisia kumoon. Nyt on kyse Koulujen yhdistämisestä sekä jalkapallokentälle (missä on lapset harrastanut jalkapalloa koko ikänsä sekä puffettia pidetty)..Runosmäessä muitakin asukkaita kun noita kentän rellästäjiä..ja missähän ne ketkä ei täällä asu rellästävät?..ihan varmana muuallakin rellästävät vai oletko itse nuoruutesi pullossa aikasi viettänyt enkelikehä päällä, etkä ikinä mitään virheitä tehnyt..Meitä tunnollisia vastuullisiakin vanhempia löytyy. Jos ei ole turvallinen paikka, luulen että täällä ei lapsiperheitä sitten olisi. Luulen että lähes jokainen ajattelee lapsensa parasta ja joko muuttaa sitten pois tai koittaisi tehdä asialle jotain jos tämä turvallisuus olisi se ykkösasia.

Kimmo

#7 Runosmäki

17.08.2013 16:35

Mitenköhän ne monet muut lapset pärjäävät Suomessa, Helsingissä ja muualla? Ei tätä tilannetta ja turvallisuutta addressilla pelasteta, valitettavasti. Niitä turvallisuusasioita tarvitsee jollakin muulla tavalla purkaa. Kyllä kotikasvatuksella on aikamoinen merkitys sillä, töniikö isompi lapsistasi pienempiä, tai onko hänelle kenties koskaan selvitetty seurauksista, jos toinen kaatuu ja lyö päänsä. Puffettia voi varmasti järjestää jossakin muuallakin, näin se on.

Mari: Olen asunut eri kaupungeissa, pääkaupunkiseudulla lähes 13 vuotta. Olen myös maailmaa nähnyt jonkin verran, en ole pullossa kasvanut. Minun elämäni ei ole pyörinyt yhden lähiön ja puffetin ympärillä pelkästään.

ei täydellinen '
Vieras

#8 Re: Oikoluku?

17.08.2013 17:00

#3: Johanna - Oikoluku?

Tämä on tavallisen kansakoulun käyneen kirjoitus ja kyllä siinä asia on selvästi ilmaistu . Ei ole kysymys lasten kasvattamisesta vaan heidän turvallisuudestaan .ja oikeukistaan inhimmillisieen kouluun joka on oppilsmääräältään oikein mitoitettu  . Ei se tää lähiö kyllä parane jos täältä viedään kirjasto pois . Ja palloiluhallin käyttäjät jää ilman parkkipaikkaa, koulun vieressä oleva kenttä on aktiivisesti käytössä se säilyttäminen on tärkeää  .Jos Runosmäen koulun tontille rakennetaan kerros taloja niin ei se lisää viihtyisyyttä täällä päin vastoin . Täällä on fiksuja nuoria ja lapsia myöskin suurin osa . jos jotain häriötä on niin yhteisöllisyyttä tarvitaan tälläkin alueella . Ei ne häiriöt poistu lasten vanhempia moittimalla.ja isot koulut lisäävät nuorten ongelmia . Pienissä ryhmissä ja kouluissa  on opettajienkin  helpompi opettaa ,sekä puuttua käytös häiriöihin .

 


Vieras

#9

17.08.2013 17:44

Tarvitsemme Runosmäessä kaikki nykyiset palvelut kouluineen, kirjastoineen, palloiluhalleineen ja liikuntät
Rautarouva

#10 Re: Runosmäki

17.08.2013 17:49

#5: Kimmo - Runosmäki

"kimmo" onnex olet oman "hyvän" lähiön löytänyt!!! Onnex sun ei tarvi tänne muuttaa.... meillä ainaskin on täällä mukavaa!!!

Taidat vaan olla kateellinen, kun runosmäkeläiset puhaltavat jossain asioissa yhtäköyttä ja ollaanhan me Turun suurin lähiö!!! Siksi täältä ei haluta poistaa jo saavutettuja etuja!!!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

17.08.2013 18:06



Vieras

#12

17.08.2013 18:08

Toivottavasti ei kirjastoa ainakaan lakkauteta!!
Mari

#13 Re: Runosmäki

17.08.2013 18:48

#7: Kimmo - Runosmäki

"Kimmo" no, oletko lapsiperheenä asunut? kyllä varmaan itsekkin pitäisit kiinni siitä mitä on tänne alunperin saatu, ja lastesi oikeuksia ajaisit jos jostain lähiöstä pitäisit. kyllä se kenttä vaan on tärkeä pienten lasten harrastustoiminnalle, kun muita samankokoisia ei täällä ole. Ja itse en lapsen kanssa taas Helsinkiin muuttaisi ikinä, sillä nämä pienet lähiöt juuri on se "juttu", ja onneksi näitä vielä on ja joku ajaa asiaa että saadaan lähiömme pidettynä sellaisena kuin se on, ja tottakai on tönimiset opetettu lapselle ja tuleville että miten voi käydä jos tönii, muttakun sitä ei kaikki vanhemmat lapsilleen selitä ja vaikka selittäisi niin äkkiä se pieneltä unohtuu..Kyllä tämä koulutilanne voi vielä adressilla pelastua ja kaikkemme teemme sen pelastamiseksi.

JaRzE

#14

17.08.2013 21:03

Missähän tämä "Kimmo" Asustelee..Ja Niin Paljon Maailmaa Nähnyt.. ? ja Runosmäki Todellakin on 80 luvun ajoista 2013 luvulla.. muutoin kuin moni muu lähiö/missä vaan suomessa..
Työmies

#15 Hullujenhuoneella asuu Trolleja

18.08.2013 03:57

Tämä nimimerkki "Kimmo" on selkeästi ns. Trolli eli avohoidossa oleva riidanhaastaja. Maamme mielenterveyspalvelut on alasajettu ja se näkyy kaikkialla, myös täällä missä asioista aiosti holissaan olevat ihmiset yrittävät vaikuttaa. Hyvä Eila ja kumppanit! Nyt estetään oman lähiömme raiskaaminen.

Vieras

#16

18.08.2013 06:51

Allekirjoitettu :) toivottavasti moni ottaa osaa hyvän asian puolesta, kiitos :)

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

18.08.2013 07:44


Kimmo

#18 Runosmäki

18.08.2013 11:13

Mielipiteitä tämäkin adressi varmasti jakaa. Itse olen tätä mieltä, muut ovat toista mieltä. Valitettavasti näin tulee tapahtumaan useammalle kaupungille, jopa Runosmäelle. Kaikille pitäisi olla silloin tasapuolinen, Turku on pieni kaupunki. Miettikää Helsinkiä ja siellä asuvia perheitä? Syyttäkää pääministeri Kataista, älkää minua. Leikkuri tulee ja leikkaa rankalla kädellä, surullista mutta totta. Tarkoitukseni oli herättää teidät tähän päivään.

Vieras

#19 ajattelija

18.08.2013 13:56

Kyllä tässä on ajateltu mutta jos ei yritä vaikuttaa päättäjiin niin ne nyt ei osaa ottaa huomioon alueen asukkaiden mielipiteitä jos me niitä kerrota niille . media on yksi keino tehdä se ja tämä sosiaalinen media etenkin . harmi vaan että tää fb sivusto ei tavoita kaikkia runosmäkeläisiä ,  Turussa saadaan tiedot päätöksistä vasta sitten kun päätös on tehty  ja se on silloin myöhäistä . päätöksiä on vaikea saada purettua sen jälkeen . Ei kaupungin hallituksessa ole Runosmäen edustusta .Kaupunginhallitukseen tulevien asioiden pitäisi olla avoimemmin esillä . nytkin nopealla aikataululla tehtiin päätös esittää Lyseon koulun lakkauttamisesta Runosmäestä . Epäilen että se viedään seuraavaan valtuustoon päätettäväksi . Että me ei ehditä vaikuttaa siihen . Mutta nyt ollaan nopeita ja aktiivisia eiks niin !

gg

#20 ddd

18.08.2013 20:01

Missä muka pöytäkirjoissa lukee, että tämä on kaupunginhallituksen käsitellyssä ollut?

Vieras

#21 Re: ddd

18.08.2013 20:46

#20: gg - ddd

Aivan oikein ei olekkaan hallituksen päätös esitys vaan lautakunta esittää hallitukselle tätä  Lautakunnassa on äänin 11-2 hyväksytty esitys joka veisi Lysen lukion alueeltamme pois . Hyvä niin koska nyt meillä on enemmän aikaa vaikuttaa tähän asiaan . ei ole niin kiire . mutta nyt on hyvä ilmaista mielipiteemme tästä asiasta jossa ratkaistaan myös Runosmäen koulun jatko

 


Vieras

#22

19.08.2013 07:01

Miten voi olla mahdollista että 10 000 asukkaan (+ ympäristön asukkaat) asuinalueelta viedään lukio ja posti. Itella/Posti mainostaa ympäristöystävällisiä Itella Green palveluja. On totta että kun yhden postiauton ei nyt tarvitse ajaa Runosmäen postiin niin toki Itella vähentää omia päästöjään, mutta yli 10 000 ihmistä ajaa nyt sen sijaan Länsikeskukseen ja maailma "puhdistuu". Kiitos loistavien Itella Green palvelujen :(

Sama asia tässä Lukion (nuorten) siirrossa. Se ei ole ekologista, eikä turvallista viedä satoja nuoria ruuhkaiseen ja vaaralliseen keskustaan. Lisäksi muutaman vuoden päästä ihmetellään miten nuorten kuljettaminen maksaa niin paljon. Lisäksi suuri joukko nuoria on saanut ainakin jonkin verran liikuntaa kun ovat kävelleet tai pyöräilleet kouluun.

Vieras

#23 Re:

19.08.2013 09:46

#22: -

Ei täsä lukion siirrossa ole järjen kanssa mitään tekemistä . Tänne Turkuun on suunniteltu yhtä isoa lukiota ja epäilen että tää Lyseon lukion siirto on osa sitä .Toivottavasti sekin jää vain suunnitelmaksi . vaatii tietty aktivisuutta lukiolaisilta heidän vnhemmiltaan ja Turkulaisilta estää sen toteutminen .Kyllä lukiiolaisillakin on helpomp keskittyä pienemmissä kouluissa ja oppilasmääriltään pienissä luokissa .Ja lisäksi matkkustannukset ja matkoihin käytetty aika . hyvä huomio että ympäristökin kärsii lisääntyvästä autoilusta - Lyseon lukio on kulkuesteetön myös vammaisille . Posti vietiin ja se on hankaloittanu monien asioiden hoitoa . Posti perusteli sitä sillä kun nykyisin voi Rkioskilta hakea paketteja ja palauttaa . Siinä syy Postin toimintaan .


Vieras

#24

19.08.2013 14:58

uus koulu ja pidetty sellainen.ei mitään järkee muuttaa.
Impropatur

#25 Re: Oikoluku?

22.08.2013 07:53

#3: Johanna - Oikoluku?

Samaa mieltä nimimerkin kanssa. Olisi nyt todella parempi, että tämä adressi otettaisiin heti pois näiltä sivuilta. Kirjoittajalla itsellä on näköjään käynyt koulut käymättä.