GMO-vapaa Suomi

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista GMO-vapaa Suomi.

Asko Joensuu
Espoo

#1 Asiaa!!!

25.09.2008 22:37

Geeni muuneltuista kasveista todenäköisemmin haitta vaikutuksia, normaali kasvi kasvaa ja elää hyvin. Geenimuuneltuja se menehtyy nopeammin, kuin normaali.
Myös tälläisi on todella vaikea lähteä estämään kasvamista, jos todetaan että on haittaa....

Geenimuuneltu kasveista eroon koko Euroopasta!
Jere Saloranta
Vantaa

#2 Halvempi ruoka ei kelpaa?

25.09.2008 22:52

Mikä tässä geenimuunellussa ruossa on niin kauheaa?
Ei ole mitään todisteita, että siitä olisi jotain haittaa.
Äläkä väitä etteikö tätä olisi tutkittu, sillä sitä todellakin on.

Johtuuko tämä valittaminen siitä teidän ituhippien jatkuvasta valittamisen tarpeesta?

Ja ajatelkaa kehitysmaita (nyt menee kyllä vähän ohi aiheen). Siellä on ruosta pulaa, ja te hippiäiset vastustatte tätä apua nälänhätään.

Ja kova on valitus ruon hintojen noususta. Tässä olisi hyvä tapa halventaa niitä hintoja.


Ajatelkaa ennen kuin valitatte.
Asko Joensuu
Espoo

#3 Geenimuuneltu ruoka

26.09.2008 11:04

Ei ole viellä löydetty hyödyllisia onnistumisia geenimuuneltuista ruuista. Kasvaahan se pottukin varmaan Afrikassa? Miksi sinne ei viedä alkuperäisiä sienemiä, eikä muuneltuja.
Michail Jaction
Jurmaa

#4

26.09.2008 13:36

Mitään erityisen vaarallista tai haitallista geenimanipuloiduista kasveista ei ole havaittu. Perunan viljely Afrikassa on ongelmallista, sillä liian kuivassa tai kuumassa tai kosteassa perunaan iskee perunarutto, joka tuhoaa kasvista syötävän osan. Geenimuuntelulla voitaisiin saada aikaan immuniteetti ruttoa vastaan.
Ari Heinonen
Hartola

#5 Monsanto:n terminaattorit

27.09.2008 17:39

Äskettäin TV:ssä esitettiin ranskalainen dokumentti Monsanton GMO-tuotteista ja niiden tuhoista. Risteytyminen tuhosi luontaiset lajikkeet elinkelvottomiksi, niin että viljelijöiden oli lopulta pakko ostaa Monsanton GMO-siemeniä lisenssillä.

Geeniteknologia ei sinänsä ole uhka vaan nimenomaan sitä sairasmielisesti väärinkäyttävät korporaatiot. Monsanton edustajat kun yrittivät mustamaalata vastustajiaan geeniteknologian tai tekniikan vastustajiksi.

Siksi GMO-lajikkeiden kanssa tarvitaan erittäin tarkkaa varovaisuutta. Eikä itämiskykyisiä GMO-siemeniä tai viljaakaan pitäisi edes tuoda Suomeen. GMO-ainesta kun voisi "vahingossa" päätyä luontoon.
Irma Koikkalainen
Kokkola

#6 Järki käteen

17.10.2008 16:23

Jos esim. kampelan geenillä saadaan tomaatista kylmääkestävämpi, niin meinaatteko että joka tomaattiin saadaan printattua teksti: Saattaa tappaa sinut, kala-allerginen?
Etteikö muka ihan maalaisjärjenjuoksulla ole vaarallista tuo gmo.
Eikö ihmisen pitäisi älytä ihan muuten vaan, että jos sinne Afrikan perukoillekin pitää ruuan riittää, pitää opettaa niille oikeat tavat viljellä, eikä vain syytää pelkkää kehitysapua - sillähän ne alkaa kohta kuvitella, että asia on näin eikä koskaan muuta ole ollutkaan.
Saati sitten että meidän jokaisen esim. isovanhemmat on pärjänneet paljon vähemmällä tavaralla ja mässytyksellä, jos me tyydyttäisiin edes pikkuriikkisen vähempään mättöön, niin ehkä sitä ruokaa riittäisi sitten niille muillekin vietäväksi paremmin, ilman geenimuuntelua? Häh?
Maaret Mustonen
Helsinki

#7 Yllätyksiä tutkimuksesta huolimatta?

20.10.2008 20:41

GMO-tutkimusta tehdään pari kuukautta ja siitäkö pitäisi saada luotettavaa tietoa. Jos koe-eläimistä kuolee puolet koeajan jälkeen sitä ei ilmoiteta koetuloksissa. Ihmisiin kohdistuvat haitat ilmenee paljon myöhemmin esimerkki sivulla : http://www.i-sis.org.uk/BTAllergyNorthIndia.php

Miksi GMO:n luvatussa maassa (USA) ilmenee ihmisillä uutta outoa suolistoa tuhoavaa tautia juuri silloin kun geenimuunneltuun maissiin on lisätty hyönteisten suolistoa tuhoava geeni?
Esa Pesonen
Sastamala

#8 gmo = rikos

23.02.2009 21:27

Mehiläishoitajana tuntuu uskomattomalta, miten toisilla voi olla oikeus vaarantaa ja aiheuttaa haittaa luonnolle ja toisten ammatille. GMO-kasvien siitepölyn heikko laatu on todellinen uhka luonnon hyönteisille ja myös mehiläisille. Hyönteisten vaarantamisen seurauksia ei kukaan osaa arvailla, mutta riesaa tulee enemmän kuin hyötyä viljelijälle sekä kuluttajalle. Voittaja on se joka tekee bisnestä seuraavista ongelmista.
Ei tarvitse olla hippi ymmärtääkseen tämän eikä kehitysmaiden ruokapulaa agribusines tule ratkaisemaan.
Ohessa Suomen Mehiläishoitajain Liiton linkki: http://www.hunaja.net/ajankohtaista/
Ossi Palomäki
Ilmajoki

#9 GMO karkaa luontoon

22.03.2009 15:06

Yltiöpäisen tehomaatalouden ehdoilla ei mielestäni toimeenpanna kestävää kehitystä. Jälkipolvet(myös kehitysmaissa) kärsivät seuraukset, joista jo on pahoja merkkejä (esim. uusia sairauksia). En kannata GMO:n siirtämistä laboratorion ulkopuolelle varmistamatta ensin riskejä.
harri haga
Helsinki

#10 Katsokaa tämä luento GMO tuotteista

25.05.2010 08:58

Ketä Kiinnostaa
Enkerro

#11

25.05.2010 20:50

Se nyt on juur sama ku ei me kuitenkaan tiedetä mistä se ruoka tulee niin se on ihan sama onko se geeämmää vai tavallista. Yleensä asiasta tietämättömät ja asiaan perehtymättömät ottavat asioihin kantaa aivan liikaa! Kasvien geenien muuttumista tapahtuu koko ajan. Geenimanipulaatiolla saadaan vain nopeammin tulosta. Jalostamalla kasvista tulisi samanlainen muutaman tuhannen vuoden päästä, kuin geenimanipuloimalla saadaan käytännössä heti. Niin että sellainen kasvi joka tapauksessa saataisiin aikaan, eli mitä väliä?

Voihan geenimanipulaatiota käyttää väärinkin... Mutta mitäpä ei voisi käyttää väärin? Olisitte vähän uskottavampia, jos puhuisitte ydinaseista.
elisabet koskenniemi

#12 Re: Monsanto:n terminaattorit

08.08.2010 20:51

#5: Ari Heinonen - Monsanto:n terminaattorit

tiesittekö että suomessa on jo  peruna gmo viljely aloitettu piikkiössä, piikkilanka aidatulla alueella, yö vartiointineen,mm,kuka valvoo ettei lajike eksy vahingossa ruokA PÖYTÄÄMME,salattua tietoa putkahtelee jo  esiin  sattuman varaisesti myös suomessa, biologi ystävät turun yliopistossa tietää lisää.

J.K.
Vieras

#13 GM-rapsi löydetty levinneenä luontoon jo monessa maassa!!!

12.08.2010 08:13

Vieras

#14 Re: GMO karkaa luontoon

06.10.2010 02:39

Organismi ilman muunteluakin
Vieras

#15 YLEn geenimuuntelu/Monsanto TV-dokumentti on webissä

04.01.2011 22:22


Vieras

#16 Re: Halvempi ruoka ei kelpaa?

02.08.2013 20:55

#2: Jere Saloranta - Halvempi ruoka ei kelpaa?

Ei koska se aiheuttaa syöpää.

Äly hoi

#17 Re:

07.09.2013 10:30

#11: Ketä Kiinnostaa -

"Mutta mitäpä ei voisi käyttää väärin? Olisitte vähän uskottavampia, jos puhuisitte ydinaseista."

Ydinaseet... Siinäpä se: http://en.wikipedia.org/wiki/Monsanto " ...Monsanto's Central Research Department began to conduct research for the Manhattan Project under contract from the US government.[21]:vii To that end, Monsanto operated the Dayton Project, and later Mound Laboratories, and assisted in the development of the first nuclear weapons.[20]"

Lisäksi ovat valmistaneet mm DDT.tä ja Vietnamissa käytettyä, surullisen kuuluisaa "oranssia agenttia".

Kun kokeissa sanotaan todetun hiirien olevan muutaman sukupolven päästä steriilejä GM:llä syötettyinä, firman tämän tuotteen tuhovaikutukset ihmiskuntaan saattavat hyvinkin ylittää ydinaseet. Viimemainittujen käyttöä kun osataan sentään pelätä...

 

Titi colombus

#18 Re:

30.05.2014 20:29

#5159: -  

 

Je vous comprend mais ne faite pas ça a vos chat. Vendez les pour payer la taxe.
Mies-75

#19 Monsanto, F-O

02.06.2014 11:57

Sairas yritys tuotteineen
KYRPÄ

#20 EU VÍTTUUN JA VASEMMISTO HOMO VIHER STALLARIT PERUSSUOMALAISET KANSSA

16.09.2019 22:09

()l              

     l              

     l              

 

VASEMMISTO HALLUU TEHÄK MEJIS T SUOMALAISIST MUTANTTEJA NIINKU FUTURAMAN VIEMÄRISSÄ ELÄVÄT MUTANTIT!

 

TÄLLÄ GEENIMANIPOLUIDULLA PÅSKA RUUALLA!

 

KUOLEMA VASEMMISTOLLE JA GEENIMANIPULOINNILLE!

:D keliakia siili

#21

01.07.2020 06:46

Keinotekoisistä lisäaineista halutaan nyt luopua, sillä yhä useammat amerikkalaiskuluttajat kiinnittävät niihin huomiota tuotteita ostaessaan. Washington Postin mukaan trendi on johtanut niinkin outoihin tuoteilmiöihin kuin esimerkiksi gluteenittomaan veteen ja kolesterolivapaisiin nallekarkkeihin. Lisäksi markkinoille on tullut esimerkiksi GMO-vapaata appelsiinimehua, vaikka missään ei edes tuoteta kaupallisesti geenimanipuloituja appelsiineja.

 

vihdoinki saa kaupasta gluteenitonta vettä :D