Aseiden totaalikiellon vastustaminen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Aseiden totaalikiellon vastustaminen.

tero manu
seinäjoki

#1 Ase ei tapa

21.10.2008 22:33

turha etsiä syyllisiä asekauppiaista jos ostajalla on lupa ei kauppias voi sitä evätä.ase ei tapa vaan käyttäjä suomi perkeleen holhous valtio!!
Jeremias Halonen
Askola

#2 Mutta jotainhan on tehtävä

22.10.2008 16:09

Mutta jotainhan on tehtävä!

Todellakin jotain on tehtävä...

Mutta mitä tehdään suomessa?
No tietenkin, kukkahattutädit (vanhanen ja muut kukkaistytöt) aloittavat kauhean voivottelun siitä kun on niin kauheaa ja voi kauhea, hirveetä ja taas muutama kauhea... Lopputuloksena saadaan aikaan että ampuma-aselakia ruvetaan tiukentamaan, eli toisin sanoen ruvetaan hössöttämään sellaista mistä ei ole kuin haittaa.

vaikka aseet kiellettäisiin kokonaan niin jos päästään pipi masentunut ääliö haluaa aseen hän saa sellaisen helposti, jos ei suomesta niin hän hakee sen venäjältä tms.
Ja jos kaheli ei välttämättä halua suorittaa tekoaan pyssyllä niin hän turvautuu vieläkin helpompaan keinoon, pommiin.

Toisin sanoen: aselain tiukentamisessa hoidetaan syöpää buranalla.

Ihan jo uhrien omaisten puolesta suututtaa että valtion päättäjät eivät tee taaskaan MITÄÄN konkreettista. Tartutaan siihen mikä on helpoin ja halvin vaihtoehto toteuttaa. Muutetaan aselakia ja unohdetaan koko asia sen jälkeen. Silloinhan jotain on muka tehty ja voidaan tuudittautua siihen että homma on hoidossa ja kaikilla on taas hyvä olla, kunnes taas rysähtää.
Todellisuudessa pitäisi tarttua siihen missä syy oikeasti on eli Suomen mielenterveyshoitoon ja sen rahoitukseen. 1990-luvun lamassa rahoitus ajettiin alas eikä sitä koskaan nostettu takaisin, nyt korjataan sen satoa.
Käsiaseiden poisto ei poista nuorison mielenterveysongelmia, ei nuorison pahaa oloa eikä vastaavia tragedioita.
Otto Utriainen
Pieksämäki

#3 Syy aina käyttäjässä

23.10.2008 09:57

Aseet harvoin laukeavat itsestään ja aiheuttavat ongelmia. Kyllä vika on aina käyttäjässä. Jos lähdetään tälle kieltämislinjalle niin on sitten varmaan kiellettävä kaikki teräaseetkin myös kirveet koska silläkin voi tappaa. Myös alkoholi olisi kiellettävä koska sen käyttö voi johtaa harkitsemattomiin tekoihin.

Olen kuullut että aseitahan saa mm. venäjältä kotiin kuljetettuna aina pienemmistä pyssyistä tankkeihin, joten tuskin kiellot mitään ongelmia poistavat. Maissa joissa jos jonkinlaista kieltoa on kokeiltu, kasvaa myös rikollisuus ja laittomuudet.

Olen Jeremiaksen kanssa samaa mieltä että Suomen pitäisi panostaa mielenterveysongelmiin mutta koska ainahan kansanedustajien pitää saada tehtyä nopeita ratkaisuja niin käy juuri näin. Aselakia tiukennetaan eikä haluta lähteä korjaamaan sitä vaikeampaa ja hitaammin korjattavaa ongelmaa.
hannu pulkkinen
renko

#4 aaaaa

25.10.2008 01:06

mitä sekin hyödyttäis jos alkas panostaa johonki mielenterveytee,,,no okei ehkä varmaa pari sekopäätä vois hankkiutuu semmotteisiin hoitoihin mut ei ne ampujat semmosia varmaa missää vaiheessa oo aatellu.
Liipasin sormi
Etelä

#5 Totaalikiellosta

25.10.2008 17:58


Asianmukaisilla luvilla ja nuhteettoman taustan omaavia aseen omistajia ja alan harrastajia on mielestäni turha sotkea tähän sotkuun mukaan. Tällaiset ahdistuneet ja epäsosiaaliset yksilöt, jotka tekivät tekonsa, ovat poikkeuksia, ja heitä pitäisi myös sellaisina pitää.

Kaiken, muutaman poliittisen henkilön sontapuheen ohessa voisi miettiä, kuinka helppo on saada luvaton pienikokoinen ase kadulta. Virallista tietä hankittaessa on pistoolilupa ollut melkoisen paperi ja arvionti rumban takana. Pitäisi perehtyä yksilöön, eli tässä tapauksessa aseluvan hakijaan. Mielestäni yksilön arviointi tulisi jättää ammatti psykologin tehtäväksi ja hakijan omalla kustannuksella. Tällä lausunnolla sitten poliisiviranomainen voisi edetä.

Eli loppuyhteenvetona: Lyhyitä aseita EI tule kieltää. Pitää perehtyä hakevaan Yksilöön.
Markus Heinonen
Helsinki

#6

27.10.2008 22:56

Aseet on ihan perseestä, voihan sitä tarkkuusammuntaa harrastaa vaikka laser-aseilla mun puolesta.
tuomo siimessalmi
riihimäki

#7 just

30.10.2008 20:37

joo ja golffiakin voi pelata pleikkarilla, joten tonteiksi vain kaikki golfradat.
Pette pettenen
espoo

#8

31.10.2008 00:43

Totaalikielto olisi liikaa mutta olisi hyvä juttu jos aseluvan hankkiminen olisi vaikeampaa ja jos kuulusteltaisiin luvan hankkijaa ja tutkittaisiin hänen taustat perusteellisesti ennen kuin annetaan luvat.
Inkeri Raunio
Vantaa

#9

02.11.2008 23:31

Ihminen tekee tarvittaessa vaikka lyijykynästä murha-aseen.. Mutta jos harrastaa ampumista, niin niitä aseitahan voitaisiin säilyttää radalla... Ko, kö ? Ei Suomessa kukaan tarvitse asetta kotona.
Antero Laiho
Vantaa

#10

03.11.2008 08:12

"Mutta jos harrastaa ampumista, niin niitä aseitahan voitaisiin säilyttää radalla... Ko, kö ? Ei Suomessa kukaan tarvitse asetta kotona."

Ensinnäkin kaikki eivät asu siinä vessanpytyn ringillä (kehä III) kuten sinä, joten joillakin saattaa olla matkaa sinne radalle paljonkin. Ampumista voi harrastaa myös kotiradalla. Aseen omistaja on myös vastuussa aseestaan ja aseen pitää olla hänen valvonnassaan.

Toiseksi, luepa viimeaikojen uutisia: "Pahoinpitelijät hyökkäsivät väärän miehen kimppuun, rikollisjengi sytytti perheen talon tuleen" jne.
Eli siis sinun mukaasi ihmisellä ei ole oikeutta puolustaa itseään. Äläkä vaan ala väittämään, että "ei tuollaista tavallisille ihmislle tapahdu".
Pertti Kananen
Hankasalmi

#11

04.11.2008 16:37

Joo ja ei maalla ole pienillä kunnilla resursseja säilyttää aseita ampuma radalla. Ja ei varmaan onnistus jos olis joku kymmenen neliön asehuone keskellä metsää täynnä aseita... katois varmaan aika nopee?
Jani Tiainen
Espoo

#12 Järjen valoa kukkahattujen varjosta

11.11.2008 10:38

Englannissa muuten aseet kiellettiin aivan kylmästi ja ampuharrastus loppui jne... Tämän jälkeen aseelliset rikokset lisääntyivät tolkuttomasti seuraavan vuoden aikana. Samaan aikaan teräaseilla aiheutetut vammat kasvoivat niinikään(!)...

Minusta tuntuu että ihminen on niin aggressiivinen eläin jotta kielto jälkeen kiellon ei välttämättä ole koskaan niin yksinkertaisen hyvä ratkaisu kun miltä näyttää.

Seinähullut k-päät kuten nämä koulusankarit eivät taas liity aseisiin mitenkään, vaan siihen että he temmeltävät omine angsteineen vapaana eivätkä saa hoitoa vaikka joskus herkässä mielentilassa ovat sitä jopa hakeneet (Auvinen). Kauhajoen kaverilla oli taas jo inttiajoilta sellaista höröilyä että hän joutui palvelemaan aseettomana. Mikäli aselupaan vaadittaisiin psykologin lausunto - tai edes poliisilla olisi pääsy potilaskortistoon kumpikan kaveri ei olisi saanut luvallista asetta.
JA LUVATTOMIA aseitahan ei voi kieltää kun ne ovat jo kielletty...

Ja niitä luvattomia Suomessa riittää. Voi ajatella että sellaisen hankkiminen on vaikeaa, mutta kun niitä ei tarvitse ostaa Nicholas Cagen kontista Sompasaaren satamasta koska suurin osa on jäänyt perheisiin viimeisen sadan vuoden rähinöiden jäljiltä. Ja kuten jo edellä Britaniaan viittasin rikolliset saavat aseensa yhtä helposti kuten nytkin - heillä kun ei ole tapana niitä lupia hakea.

Suomessa haetaan aina yksinkertaista ratkaisua kakun päältä vaikka hoidettavissa oleva ongelma on jossain muualla. Ei nähdä metsää puilta.

Jos vastustaa kodissa säilytettäviä aseita, niin olisi huomattavasti hyödyllisempää kannattaa kaikkiin autoihin pakollista alkolukkoa, ajokortintarkistuslaitetta, turvavyönkäyttöpakkolaitetta ja ylinopeuden estävää laitetta. Ne säästäisivät vuosittain yli 100 henkeä (tutkimus) ja paljon enemmän vakavia loukkaantumisia ja vammautumisia.

Ja jos lähdetään tuommoiselle tarkkailu/estolinjalle, niin sitten pitää vaatia tupakan, alkoholin, puukkojen, kirveiden, vesureiden, keittiöveisten, pesäpallomailojen ja kaikkien muiden kepukoiden kieltämistä. Ne kun ovat niin vaarallisia.
joosef hakanen
kyrsyä

#13 asiaa inkeri

11.11.2008 16:36

#
Inkeri Raunio (Vantaa, 2.11.2008 23:31)
#10
"Mutta jos harrastaa ampumista, niin niitä aseitahan voitaisiin säilyttää radalla... Ko, kö ? Ei Suomessa kukaan tarvitse asetta kotona."

Ensinnäkin kaikki eivät asu siinä vessanpytyn ringillä (kehä III) kuten sinä, joten joillakin saattaa olla matkaa sinne radalle paljonkin. Ampumista voi harrastaa myös kotiradalla. Aseen omistaja on myös vastuussa aseestaan ja aseen pitää olla hänen valvonnassaan.

kotiradala voi ampuu ilmapistoolil tai ilmakiivärillä ei siellä mtn miljardikaliiperista asetta tarvii

Erkka Hasu
Kotka

#14 Aseiden säilytyksestä

11.11.2008 17:31

Aseiden tarpeellisuuden määrityksiä ylipäätään sekä kotona on yhtä monta kuin on määrittäjääkin. Mikä on tämä tarpeettomuus jonka vuoksi ne tulisi massasijoittaa helposti ja ennen kaikkea kannattavasti varastettaviksi? Onko aseen säilyttäminen kotona tarpeetonta jos ei satu löytymään omaa rataa takapihalta tai kellarista?

Tällaisen kolhoosiäilyttämisen kannatus on kyllä ihan ymmärrettävää maassa, jossa sosialismin kannatus on niinkin vahvaa mitä se on.

Jos ei puhuta siitä, että kaikki eivät asu Kehä-kolmosen sisällä, jos ei puhuta siitä että Suomessa on vain parikymmentä sellaista rataa joilla voitaisiin edes teoreettisesti säilyttää aseita, jos ei puhuta siitä että tämän vuoksi ajomatkat useimmilla aseenomistajilla kasvaisivat jopa pariinsataan kilometriin per ratakeikka ja jos ei puhuta siitäkään, että kuka tahansa laillisella aseella väärinkäytöksiä aikova hakee aseensa varastolta samalla lailla kuin kotonaan sijaitsevasta kassakaapistaan ja menee kenenkään estelemättä tekemään tekonsa, niin mitä niillä aseilla kotona sitten tekee?

-Niitä putsataan
-Niillä harjoitellaan tähtäyskuvion ottamista
-Niillä harjoitellaan liipaisutekniikkaa
-Niihin asennetaan ja sovitellaan lisävarusteita
-Monet lataavat itse patruunansa - oletettavasti aseiden mukana menisivät kolhooseille myös patruunat ja sitä myöten latausvälineetkin
-Yksityisomaisuutena ja mielenkiintoisina mekaanisina kapistuksina niitä näplätään ja räknätään ihan huvin vuoksi(eikö olekin aivan kauhistuttavaa?)

Kolhoosisäilyttämisen estävän yhteiskunnan rakenne, anastamisen helppous ja etenkin kannattavuus sekä haitat ampumaharrastukselle. Ja yhteiskunnan merkitystä korostavat: ampumaharrastusta saa ja tuleekin nimenomaan käyttää perusteena, sillä kyse on juurikin siitä koskevista päätöksistä. Uskallan nimittäin lyödä vetoa, että mahdollinen Britannian tapainen täyskielto aiheuttaa paljon enemmän ongelmia kuin hyötyjä.

Kaliiperirajoitukset taas ovat tekopyhyyden huippu. 9mm Parabellum on maailmalla yleinen kaliiperi .45Auton ohella kaikilla aloilla joissa puhutaan pistooleista ja konepistooleista. Pienoispistooleja pidetään useimmissa maissa halpona ja hauskoina "plinkkereinä" joilla voi napsia peltitölkkejä ja muuta roinaa. Molemmat näyttävät kuitenkin tehoavan ihmisiä vastaan yhtä lailla. Lopputuloksen kannalta ei ole ollut merkitystä, olisiko ampujalla ollut ysimillinen vai kakskakkonen. AUTOMAATTIpistooleista lienee aivan turha puhua erillisenä luokkana, koska käytännössä kaikki pistoolit ovat itselataavia ja revolverit ovat taas mekaniikaltaan ihan erilaisia.

Suomen aselaki vetääkin tässä asiassa oikean pohjanoteerauksen. Voi vaan kuvitella tilannetta jossa harrastaja hakee lupaa pistooliin. Politrukki mumisee tiskin takaa "njet njet sje kjaksjkakkonen on njian hjyvä, jysi sje iha nliian vjaarallinen, njet njet.." tuskin luoden vilkaustakaan hakijaan. SUOMEN ASELAKI, etenkin nykyisten Kiristysohjeiden ja Ohjeen Ohjeen Tulkitsemisohjeen avulla määrittelee hyvin tarkasti sen, mikä ase sopii mihinkin. Sekopään uhrit varmasti ovat hyvin lohdullisia siitä, että heissä on pari milliä pienempiä reikiä ja muistelevat lämmöllä, että heidät ammuttiin juuri poliisien soveltuvuusmääritykset läpäiseellä aseella.

Idea on se, ettei hakijalla ei ole ollut juuri väliä, olkoon tiskin takana millainen tahansa juippi. Tietyillä paikkakunnilla on myönnetty vain kakskakkoseen lupia vaikka peruste nimenomaan on edellyttänyt pistoolia, esim. toiminta-ammuntaa varten. "Saapahan vähemmän vahinkoa aikaan kakskakkosella kuin ysimillisellä" on ollut jo pitkään luettavissa laintulkinnan rivien välistä. Ja nyt kun tähän virheeseen on viimein kantapään kautta herätty, on annettu ohjeet joissa poliisin sovellusmääritykset ja hakijan määrittäminen ristikuulustelujen ja erilaisten lääkäreiltä velvoitettujen kelpoisuusvalojen kanssa ovat yhdessä jopa pysäyttäneet luvanmyöntämisen. "EI SE ASE, VAAN KENELLE SE MYÖNNETÄÄN!"

Noitavainot ovat käynnistyneet. Tarvitsemme jokaisen Suomen aseenomistajan puolustamaan yhteistä harrastustamme, ja kaikki yhdessä. Eri aselajien välisellä vastakkainasettelulla menetämme kaikki jotakin. Muutamien etujärjestöjen edustajat ovat selkeästi antaneet kuvan, että "kieltäkää vaan NE pahat ja epäampujamaiset aseet, kunhan saamme pitää NÄMÄ".

Selkeä ja HAKIJAAN KESKITTYVÄ aselaki on meidän kaikkien etu, niin meidän ampujien kuin teidän ammunnasta kiinnostumattomienkin kannalta. Nykyinen laki aivan erityisesti Ohjeiden jälkeen vainoaa aseharrastajaa ja asettaa kaikenlaisia ehtoja mutta ei kuitenkaan juuri varmistu, kenelle aseita myönnetään.
Jaakko Hyvätti
Helsinki

#15 Minä ainakin tarvitsen pistoolia kotonani

12.11.2008 06:18

Kerron asian omakohtaisesti, ehkä se antaa vähän uutta näkökulmaa asiaan.

En usko, että pystyisin suorittamaan turvallisen ampujan kurssia läpi kuivaharjoittelematta kotona. Tähtäimetkin piti säätää kuntoon ennen kuin alkoi osumaan. No siinäkin on paljon vielä tekemistä, liipaisu ja nopea tähtäinkuvan saaminen vaatii kisakuntoon vielä paljon harjoitusta ja valmista ei siitä tule ikänä. Ensi kesän kautta varten haluaisin olla edes vähän vähemmän säälittävässä kunnossa ennen ensimmäisiä practical-kisojani.

Nyt sitten minä, joka en ole käyttäytynyt väkivaltaisesti tai tehnyt rikollisia, olen silmätikkuna. Yhtäkkiä moni ihminen on toivomassa lakia, joka tekeekin minusta rikolliseen rinnastettavan. Se on aivan pöyristyttävää ja loukkaavaa, nöyryyttävää. Minä, joka yritän elämässäni etsiä ihmisistä hyvää, auttaa silloin kun pystyn, toimin hyväntekeväisyysjärjestössä, rakas vaimo sanoo kiltiksi luonteeltaan.. sitten tällä tavalla annetaan ymmärtää, että olenkin paha.
Mika Penttinen
Hyvinkää

#16 Kielletään vesipyssyt

12.11.2008 17:40

Niin ja bensa. Super-soakeriin vaan pari litraa ysivitosta ja joku palava rätti piipun alle. Ei edes kuulu pamahdusta mikä hälyttäisi ihmiset karkuun.

Kaikki veitset ja puukot pitää kieltää, koska veitseen saadaan mieletön voima tempaisemalla käsi eteen taka-asennosta (tunnetaan myös heittämisenä), sekä toisin kuin pistoolilla, niillä voi myös pistää.

Liikenne pitää kieltää, kolareissa ja yliajoissa tapahtuu satoja ns.turhia kuolemia vuodessa, puhumattakaan niistä kun joku päästänsä napsahtaa ja alkaa autollansa yliajamaan porukkaa.

Ilma pitää kieltää, se kun nykyään on niin myrkyllistä hengittää.

Metsät pitää kieltää, sillä metsästä saa liian helposti raaka-aineita laittoman jousipyssyn tekoon, pyssyn minkä ainoana tarkoituksena näen elävän eliön tappamisen.

Rappuset pitää kieltää, oletteko jo nähneet niitä tilastoja missä rappuset tappaa vuodessa kymmeniä suomalaisia? Siis rappuset tappaa, ei ihmiset?

Ja saman tien voitaisiin kieltää myös vitsikirjat, sillä nauruunkin voi kuolla.
Mike X
HKI

#17

12.11.2008 17:57

Tämän adressin allekirjoitus laskuri pitäisi alkaa 700000:sta ja aseluvanhaltiat eivät saisi allekirjoittaa adressia.
Sillä jokainen aseenomistaja on allekirjoittanut tämän omalla lupahakemuksellaan. Lasketteisiin sitten aseluvan omistajien lähipiirin ja muiden järjellisten ihmisten äänet niiden 700000 automaattisen puoltoäänen päälle.

Jos ne sitten joskus teatraalisesti menee luovuttamaan sen parin kymmenen tuhannen äänen asekielto adressinsa niin voisi joku SAMAAN aikaan mennä luovuttamaan 700 000 äänen adressin aseen omistuksen säilyttämisen puolesta. Printtaa vaan paperille:
"Aseluvan omistaja 1"
"Aseluvan omistaja 2"
"Aseluvan omistaja 3"

Eikä kannabiksen laillistamis-adessikin saanut melkein yhtä paljon ääniä kuin se ase-vastustus adressi. Ainakin turkistarhauksen lopettamis-adressi sai yli 50000 ääntä... ja vaikutus lainsäätäjiin oli .... ?
Erkka Hasu
Kotka

#18 Yritys

12.11.2008 19:59

Yrittänyttä ei laiteta. Turkistarhaus ei ole poliittisesti (tarpeeksi) kuuma aihe.

PS. Kannattaa lukea ennen nokan nyrpistämistä TÄMÄ:

http://www.nra.fi/arkisto/081112-analyysi-englanti.html
Mika Kääriä
Tuusula

#19 Adressin toimittaminen eteenpäin

12.11.2008 20:51

Adressin perustaja.
Onhan adressin esittäminen valtiovallalle myös suunnitteilla?

Kaikki tuki tarvitaan.


Hyvä kirjoitus Hasu! Asiapuhetta.


Tässä linkki Sisäasiainministeriön tiedotteeseen, seuratkaa kirjoittelua ja aiheita sivustolla otakantaa.fi.

http://www.intermin.fi/newslist/pbic/20081112031

ju hu
Adressin tekijä

#20 Adressin esittämisestä

12.11.2008 21:09

Adressin perustaja.
Onhan adressin esittäminen valtiovallalle myös suunnitteilla?
**************

Kyllä adressi on tarkoitus esittää sisäminesterille aivan samoin kuin käsiaseet kieltoa vaatinut adressi. Edellytyksenä on, että painoarvoa saadaan riittävästi. Nykyinen 5000 nimeä kalpenee liiaksi 500000 nimen rinnalla, jotta adressi ylittäisi myös uutiskynnyksen.
Kaj Granlund
Lestijärvi

#21 Tietämättömät tynnyrit kolisevat eniten

13.11.2008 11:27

Britannian tilastot osoittavat, ettei asekielto vähennä murhia vaan lisää niitä, joten se kiellosta.

Aseen piipun mitaksi 600 ... höh siihen hän menevät jo monet metsästyskiväärit.

Aseiden säiliytys ampumaradalla / poliisiasemalla. Haetaan ne sieltä ja mennään koululle räiskimään.

Yleisimmät aseet, joilla henkirikoksia tehdään Suomessa ovat haulikko ja pienoiskivääri. Haulikko luokitellaan monessa EU-maassa luvasta vapaaksi maataloustyökaluksi.

Mitä tehdään poliisille, joka ampuu siviilejä? Entä henkilölle, joka ampumaradalla sai mielenhäiriön ja ampui siellä olevia ihmisiä? Entä rikolliset ja luvattomat aseet.

Mitä tehdään sitten, kun ensimmäinen häirikkö myrkyttää koulun juomaveden, levittää kaasua kouluun tai rakentaa pommin, joka puhaltaa koko koulun naapurikuntaan. Mitä adressin otsikoksi sitten laitetaan? Kielletäänkö koulut?

Eikö olisi aika tunnustaa, että asekeskustelu on hyvä osoitus siitä, miten sairas yhteiskuntamme on.
victor bruun
helsinki

#22

13.11.2008 11:37

Aseet säilytettävä radalla, mutta kuka maksaa?
Meinaampa että jos maan ~3000 radalle rakennettaisiin a €200.000 upotettuja betonibunkkereita teräksisellä "pankkiholvilla". Vaivaiset 600 miljoonaa.

Kallista tulee vasta kun nämä vartioidaan, 6 vartijaa/rata. 2kpl kerralla & 8h/vuoro. Kustannus €40/tunti. Vuositasolla pyöristettynä maksaisi hieman yli 2 miljardia euroa pitää vartioituina.

Ehkä voidaan supistaa kehitysapuja taikka lakkauttaa ympäristöministeriö ja maahanmuuttajien kotoutukset. Tai mahdollisesti keräämällä nimellistä maksua koulunkäynnistä (2500/vuosi/oppilas)..
Erkka Hasu
Kotka

#23 Puhtaan Rationaalista Ajattelua

13.11.2008 11:52

Jos asiaa ajatellaan puhtaan rationaalisesti, ei aseiden vapaasta saatavuudesta ole koskaan ollut haittaa, mutta sen sijaan aseiden rajoittaminen on maksanut monelle hengen.

Yhdysvalloissa jossa aseita saa monissa osavaltioissa kantaa mm. CCW-luvalla, on monesti erilaisia rajoituksia joita kutsutaan Gun Free Zoneiksi. Ihan viime vuosilta on monta esimerkkiä näiden porsaanreikien hyväksikäytöstä. Seattlen Gun Free Zone - ostoskeskuksessa eräs ampui hengiltä useita ihmisiä reserviläiskiväärillä joka meni kätevästi kassiin. Virginia Techissä 32 ihmistä joutui maksamaan hengellään asekammoisten ideoista. Eräskin koulun opettaja kertoi että hänellä oli ase autonsa hanskalokerossa mutta paljonpa se sieltä kolmannen kerroksen ikkunasta katsomalla auttoi.

Utahissa jossa aseita saa kantaa laillisesti myös kouluissa, ei tällaisia ole ikinä tapahtunut. Alkusyksystä jossakin osavaltiossa muut oppilaat ja opettaja pysäyttivät kouluammuskelua yrittäneen oppilaan omilla aseillaan ennen ensimmäistäkään ruumista.

Jos ei huomioida sitä että roistot saavat joka tapauksessa aseensa ja asekielto johtaa vain tällaiseen tilanteeseen...

http://nra.fi/arkisto/081112-analyysi-englanti.html

...tulevat kyseeseen teräaseet. Niillähän ei saa aikaan isoa vahinkoa, eihän?

http://en.wikipedia.org/wiki/Osaka_School_Massacre

Japanilaiset osoittivat että saa. Se siitä sitten. Kaikki veitset ja muut terävät esineet kieltoon. Jaa, mutta eikös järjestyslaki jo kiellä toisten ihmisten vahingoittamiseen soveltuvien esineiden hallussapidon yleisillä paikoilla?

Ja sitten ovat tietysti räjähteet. Niiden valmistamisen estäminen taas vaatisi mm. maatalouden, hygieniatason ja useimpien nykyisten teollisuushaarojen alasajon. Pesuaineet, retkeilytarpeet ja monet alkuaineet itsessään menisivät myös kieltolistalle.


Oikea tie ei siis ole kieltää mitään, vaan etsiä syy tekoihin ja keskittyä sen parantamiseen.


Ehkä kaikkein typerin asevastainen argumentti tähän mennessä on ollut näiden asevastustajien adressin ylläpitäjien lorinat siitä, miten aseiden piipun pituus korreloi väkivallan ja itsemurhien kanssa. "Kappas, pistooli. Teenpäs itsemurhan. Oho, se olikin kivääri. Enpäs teekään." Lyhytpiippuisen kiväärin omistaja siis syyllistyy todennäköisemmin joukkomurhaan kuin pitkäpiippuisen omistaja?

Niinpäniin.. :D
Jenni Päivinen
Karstula

#24 Ampumaharrastuksen puolesta

13.11.2008 13:27

Olen juuri ampumaharrastuksen aloittanut. Ampumaharrastusta ja -kilpailuja olen seurannut sitäkin kauemmin ja ollut kiinnostunut kilpa-ampumisesta. Ammunnan harrastajat ovat mitä mainiointa väkeä! Iloisia harrastajia, aivan kuten muutkin eri lajien harrastajat. Ampumaharrastus vaatii oikean tekniikan lisäksi paljon kärsivällisyyttä ja keskittymistä, ja on sen vuoksi mitä loistavin vastapaino hektiselle työelämälle.

Mutta mitäpä sitä ampumaharrastusta puolustelemaan, nythän ei ole kyse siitä saako ammuntaa harrastaa vaiko eikö, tai ei ainakaan pitäisi olla.

Minä en osaa sanoa ehkä mitään viisasta tähän asekieltoasiaan, mutta sanonpahan mitä itse ajattelen. Ei syy viimeaikaisille tapahtumille ole aseissa, ei varsinkaan ampumaharrastuksessa eikä sen koomin varmaan laissakaan, sitä sen tarkemmin tuntematta. Kyllä vika on meissä ihmisissä. Missä on yksilön vastuu omista tekemisistä? Empaattisuus? Toisen ihmisen kunnioitus? Elämän arvostus? Elämän perusarvot? Meistä jokainen katsokoon peiliin, sillä jos yhteiskunta on mätä ja yhteiskunta olemme me, niin kuka on silloin mätä?

Aselakiin tehtävät tarkennukset ovat ilman muuta asiallisia ja huomioonotettavia, mutta totaalikielto? Miksi ihmeessä?

kalevi kiviniemi
lapua

#25 Voi vittu

13.11.2008 18:45

hyviä ajatuksia?!?!?!?!
onko kukaan ampuma aseiden vastustajista ajatellu että millä pidetään kurissa esim karhu tai susi kannat?? ei ainakaa katajasta väännetyllä jousella!!
jonku pitääs purottaa tuonne kehä kolomosen sisäpuolelle pari susi laumaa niin saataas oikee kattoa mitä lakia sitte muutettaisiin ku alakaa katoamaan lemmikit yms.
ei oo kyllä taas ajateltu aivan loppuun asti!!!