VETOOMUS Mankin seisakkeen puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista VETOOMUS Mankin seisakkeen puolesta.


Vieras

#101

10.10.2013 09:16

HSL:n pitäisi ilmoittaa, minkälaisen liikenneyhteyden se aikoo järjestää Keha III:n pohjoispuolella olevalle asutukselle. Sieltä on jo pitempi matka Kauklahteen kuin Lasilaaksosta. Täältä ei ole muuta julkista liikennettä kuin juna.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

10.10.2013 15:59


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

10.10.2013 15:59



Vieras

#104 Esitystalous 3

10.10.2013 19:53

Joopa, Espoon konsernihallinto päätti olla Mankin seisakkeen lakkautuksen kannalla. Kiitti v...sti aivottomat pa...set. sorry alatyyli, mutta oikeesti v.....ttttaaaa.

Vieras

#105

13.10.2013 17:26

Mankin asemaa ei saa lakkauttaa! Käyn koulussa junalla joka päivä ja valmistun v. 2015 milloin minun pitäisi käydä Helsingissä asti töissä, mutta ilman asemaa se vaikeutuu. Vaikka käyttäjämäärät ei olekkaan niin suuria, silti sitä käyttää vanhukset, koululaiset ja työssäkäyvät. Kaikilla ei ole yksinkertaisesti varaa ostaa autoa. Suoraan raiteita kävellen matka Kauklahteen olisi lyhyt, mutta muuten kävelyreitti kiertää melko paljonkin. Talvisin kävelyteitä ei aurata ensimmäisenä, niin ne jotka tätä vastustavat tuskin näkisivät vaivaa taapertaa lumihangessa joka ikinen päivä talvella.

Onko kenelläkään tietoa miten tähän pystyisi vielä vaikuttamaan tai tekemään edes jotain tämän eteen?

Vieras

#106 Re:

14.10.2013 14:28

#105: -

Omasta mielestä parhaimpia vaikutustapoja on ottaa yhteyttä kaupungin edustajiin. Nähtiinhän se että luoman seisakkeen säilyttämiseen riitti että Kirkkonummi vastusti luoman seisakkeen lopetusta. HSL:n hallitus toki pystyisi vielä vaikuttamaan tähän, mutta he ovat jo päätöksensä tehneet niin sitä tuskin helpolla muuttavat.

Viimeisten tietojen mukaan bussilinja 18 olisi tarkoitus korvata mankin seisake, en tiedä kyllä oikein miten (tai tiedän... huonosti), mutta kilpailukykyinen tai yhtä ympäristöystävällinen se ei varmasti ole kuin juna. Taas saadaan varmaan yksi bussilinja espooseen lisää jonka nopeus ei ole kilpailukykyinen edes kävelylle. Toki huonokuntoiset varmasti ovat sen hitaankin yhteyden varassa, mutta yleensä huonokuntoiset eivät myöskään kovin mielellään koko päivää käytä ihan vain muutaman kilometrin matkan takia.

Itse myönnän että en käytä seisaketta kovin paljoa koska työ on länsiväylän varrella (fillari on yhtä nopea kuin bussi, koska välissä on vaihto), mutta taas sukulaisia tulee paljon junalla täällä käymään. Kyllä äidillekkin varmasti käy talvella aika paljon rankemmaksi matka jos seisake lopetetaan, ja todellisuudessa siis tulee kuskattua autolla paljon nykyistä enemmän. Bussit ei ole edes mitään luontoystävällisiä, lähinnä auttavat ruuhkien purkamisessa, mutta hiukkaspäästöt on valtavia ja hiilidioksidipäästötkään ei niin pieniä ole jos otetaan hsl:n reittilaskurin esimerkkiä nykkyaikaisempi auto.


Vieras

#107 Re: Tontin juuri ostanut

15.10.2013 06:54

#20: Kauhistunut - Tontin juuri ostanut 

 Hei,

meidän talostamme lähtisi parhaillaan - ja useimmin - kolme eri autoa matkaan joka arkiaamu. Lasilaaksoon ja ympäristöön rakennetaan voimakkaasti, vaikuttaa järjettömältä (ja oliko tässä kyse jostain  kahden minuutin kestosta per pysähdyskerta?!; on kustannus-hyöty -analyysit pahasti hukassa).

Lisäksi liittymä Lasilaaksosta Kauklahdenväylälle on hyvin tukkoinen töihin lähtöaikaan, liikennevalot vähintään ovat välttämättömät - samasta liittymästä kulkee myös lapsia tietä ylittämässä. Eipä ole ilmastoanalyysiakaan taidettu pahemmin tehdä.

Ja vielä yksi juttu: klo 9.15-9.30 Kauklahden parkkipaikka on nykyisin jo täynnä, perheemme kokemusten mukaan.

Järki käyttöön, kiitos!

vilpertti

#108

16.10.2013 13:13

EIKÖS MEIDÄT MANKIN ASUKKAAT PITÄISI VAPAUTTAA OSAKSI KUNNALLISVEROJEN MAKSUSTA, JOTTA PYSTYMME OMAT KULKEMISET JÄRJESTÄMÄÄN SEISAKKEEN LAKKAUTTAMISEN JÄLKEEN?
Joukkoliikenteen huonontamista

#109

18.10.2013 18:06

Mankintien asukkaat odottavat kantaa siihen, tuleeko bussi 165 ajamaan jälleen Hvitträskistä Helsinkiin. Odotamme , että se ajaa Mankintietä vähintään kerran tunnissa. Bussi nro 65 tulisiu ajaa neljä kertaa tunnissa Mankin Nesteen kautta.
ratavartija

#110 Re: Mankin junaliikenne HSL:n asia - ei VR:n

20.10.2013 11:39

#102: - Mankki on HSL-aluetta joten liikenteestä päättää HSL - ei VR


Vieras

#111

20.10.2013 15:51

Adressi on tärkeä ja olen sitä mieltä, että nämä molemmat seisakkeet ovat tosi tärkeitä säilyttää juuri näillä paikoillaan. Tämän hetkinen tilanne on todellista, sillä asukasmäärät on koko ajan lisääntymässä molempien seisakkeitten ympäristöön. Toivottavasti ei VR- tee hätiköityjä päätöksiä pelkän muutaman minuutin nopeustavoitteeseensa ns. pikajunailuun. Kiire ei ole kenelläkään sitä luokkaa, että joku 10 min. sinne tai tänne olisi välttämätöntä tällaisilla lähiliikenneradoilla. Ei se ole mukavaa saman radanvarrella asuville pikkuseisakkeita käytäville, että joutuvat eriarvoiseen asemaan katsomaan vain ohiajavia ns. "pikajunia".
Ratavartija

#112 Re:

22.10.2013 03:58

#111: -  

 VR ei tee mitään päätöksiä Mankin tai minkään muunkaan HSL-alueen junapysäkin osalta! Asia kuuluu HSL:n, Helsingin seudun liikenne-kuntayhtymän päätettäväksi. HSL päättää, missä bussit ja junat pysähtyvät alueen kuntien alueella ja jos pysäntyvät, miten monta kertaa tunnissa. HSL päättää myös joukkoliikenteen hinnoista.

eihyvääpäivää

#113 Re:

22.10.2013 03:59

#102: -  

 Mitä tekemistä VR:Llä tämän kanssa on? Mankki on HSl-aluetta ja HSL päättää missä junat kulkevat ja pysähtyvät.

Erkki Maasalo

#114

22.10.2013 16:49

Kirkkonummen asukkaiden yhden minuutin (!) nopeamman yhteyden takia uhrataan Mankin pysäkki! Koskahan meidän espoolaisten yhteyksiä parannetaan yhdellä minuutilla? Kirkkonummi on viisas, kun se tahtoo pitää Luoman seisakkeen käytössä. Olen ymmärtänyt, että lisäksi espoolaisten lisäksi Y-juna pitää vielä nopeampana Kirkkonummen asukkaiden raideyhteydet.

Jos kerran tunnissa pysähtyvä juna Mankin seisakkeella on tutkimusten mukaan sata käyttäjää päivässä, miksette kokeile käyttäjämäärää kahdesti tunnissa pysähtyvillä junilla. Saatta olla, että käyttäjämäärä onkin yli 200 matkustajaa vuorokaudessa.

Mankin alueen seisakkeesta on kerätty adresseja aiemminkin. Onkohan VR:n arkistoissa tilastoja pysäkin käytöstä parinkymmenen vuoden ajalta? Tuolloin käyttäjämäärä oli riittävä. Tosin junakin pysähtyi yhtä usein kuin Kauklahdessa(!) Mitä vähemmän pysähdyksiä, sitä vähemmän käyttäjiä tietysti! ( Vrt. junan pysähtymättä käyttäjiä nolla.)

Kiinnostavaa olisi saada tietää Espoon kaupunginvaltuuston ryhmien kannanotot. Eipä ole näkynyt. Ehkä kuusisataa allekirjoittanutta ei hetkauta Espoon kaupunginvaltuuston jäseniä. Olen ymmärtänyt, että Espoon kaupunginvaltuutetut eivät välitä lukea edes tätä palstaa.

Vieras

#115

24.10.2013 12:40

Vain hyvillä julkisilla yhteyksillä saadaan yksityisautoilua vähenemään.
Kehätien länsipuolta ei ole huomioitu

#116 Finns-Omnia ammattikorkeakoulun opiskelijat käyttävät Mankin seisaketta

29.10.2013 13:59

Espoon päättävissä piireissä ei ole huomattu, että merkittävän ammattikorkeakoulun Finns-Omnian opiskelijatkin käyttävät Mankin pysäkkiä.

Vieras

#117

31.10.2013 15:37

Julkista liikennettä tulisi Espoossa lisätä eikä vähentää. Asukasluku kasvanut alueella ja kasvaa yhä.
Järkeäkin voi käyttää

#118

31.10.2013 17:56

Rautatieyhteyden katkaiseminen Lasilaakson ja Mankintien alueen ihmisiltä on todella käsittämätöntä. Kummallekin puolen rataa pitää järjestää bussiyhteydet, ja silti Kirkkonummen suunta jää hoitamatta. Kirkkonummen asukkaiden yhden minuutin matkan nopeuttaminen on todella epäreilua espoolaisten kannalta.
Kehä III:n länsipuolella asuu yli 70 asukasta.

#119

31.10.2013 18:02

Eräänä perusteluna on näköjään käytetty Euroopan unionin direktiivejä. Rautatieraiteita ei saisi ylittää. Tarkoittaako tämä samalla sitä, että Lasilaaksosta ei voi enää ylittää kiskoja, vaan Kaukalahteen tulee kävellä kiskojen itäpuolta? Tähän ei taida löytyä vastausta? Kuinka nopeasti bussiliikenteen syöttöliikenne toimii Tattarinmäeltä Kauklahteen?

Vieras

#120 Re:

01.11.2013 18:46

#2: Päivi -

Lasilaakson lisäksi nyt valmistuu mittava määrä paritaloja/omakotitaloja, joista jalkaisin on  lyhyt matka Mankkiin. Kyseessä onb Hansavalkama.

 

Erkki

#121 Re: Re:

20.11.2013 18:28

#120: - Re:

Luulisi HSL:n ottavan huomioon tämänkin alueen liikennetarpeen.

 

Pekka Rapeli

#122 Junan pysähtymisen aiheuttamasta haitasta muille matkustajille

28.11.2013 09:39

#5: Lasilaaksolainen - Re:

Joukkoliikennesuunnittelijan esittämä aikahaittalaskelma on hieman yksipuolinen; siinä oletetaan, että Mankin seisakkeen lopettaminen ei aiheuttaisi aikahaittaa seisakkeen nykyisille käyttäjille.

Annetuista luvuista voidaan laskea, että pysähtymiset Mankissa ja Luomassa aiheuttavat hidastusta n. 11 870 matkustajatuntia vuodessa. Samaan lukuun päästään, jos Mankin seisakkeen 100 päivittäisen käyttäjän matka-aika hidastuu 19 minuutilla.

Ilmoitettu matkustajamäärä oletettavasti perustuu "aikaan ennen kerrostaloja". Oletusta tukee "210 000 euron aikahaitta", joka lienee laskettu suomalaisten palkansaajien keskituloista, jolloin luku täsmäisi muutaman vuoden takaiseen tulotasoon.

Jos jätetään Luoman vaikutus laskelmasta pois, aikahaitta puoliintuu. Jos lisäksi oletetaan, että matkustajia onkin Mankissa 150 päivässä, niin jo 6 minuutin matka-ajan pidentyminen Mankin seisakkeen käyttäjille aiheuttaisi suuremman aikahaitan kuin junien pysähtyminen seisakkeella. Sadallakin matkustajalla raja-aika jää alle 10 minuuttiin.

Ylläolevassa kaavassa ei ollut solidaarisuustekijää. Junassa juuri muuan Masalan seisakkeen työikäinen käyttäjä kommentoi minulle, että hanelle ei ole mitään merkitystä sillä, kestääkö junamatka Leppävaaraan minuutin tai kaksi enemmän tai vähemmän. Ei sen takia pitäisi toisilta viedä seisaketta kokonaan pois.

Ossi

#123 Re: Re:

09.12.2013 18:01

#5: Lasilaaksolainen - Re:

En enää käytä junaa, mutta kun käytin niin Turun pikajuna aiheutti useita viivästymiä viikottain talvella, tällöin paikallisjunat odottavat asemilla usein jopa yli kymmeniä minuutteja, että pikajuna, joka ei selviydy joukkoliikennesuunnitelijoiden tekemistä talviaikatauluista pääsee edes kohtuuajassa Helsinkiin. Mankissa ja Luomassa eivät läheskään kaikki junat pysähdy.

 

surku

#124

15.12.2013 16:09

Kai se on muutettava pois...
Erkki

#125

06.03.2014 09:18

"Espoosta löytyy hyvää rakennusmaata sadantuhannen asukkaan verran ilman, että vielä pitää mennä nykyisten ratojen tai tulevan metron vaikutuspiirin ulkopuolelle. Miten olisi Mankin aseman seudun kaavoittaminen asuinalueeksi? Eikö maanomistaja kuulu sisäpiiriin?" Näin totesi Osmo Soininvaara blogissaa 2007.