VETOOMUS Mankin seisakkeen puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista VETOOMUS Mankin seisakkeen puolesta.

pate

#26 Re: Re:

21.09.2013 03:03

#5: Lasilaaksolainen - Re:

Aikas hölmöläisten touhua,jos todella päivittäin käyttävänä mankin seisake lopetetaan ja mitä haittaa on 2min aikatalun erolla pitkässä juoksussa,sillä harvoin U-juna on muutenkaan minuutilleen aikataulussa vaan se ei minua haittaa olkoon 11 yli tahi 15 yli talvet onkin sitten aivan eri juttu.

Mankkilainen

#28

21.09.2013 07:34

Miten kuvitellaan hoidettan liikenneyhteydet varsinaisesta Mankista? Tattarinmäen, Svennaksentien, Mankinkuja ja Mankinniityn asukkaaat ovat jo nyt ilman bussiyhteyksiä. Lienee yli kahden kilometrin matka Kauklahteen olevan joukkoliikenteen kannaltakin ajateltuna liian pitkä kävelymatkaksi? Miten aiotaan selvitä Kauklahden asemaqn pysäköinnistä, sillä jo nyt parrkitilasta on pulaa.
Mankinalueen asukas

#29

21.09.2013 07:37

Mankinalueelta tulee matkaa Kaukalhteen yli kaksi kilometriä. Bussiyhteyttä ei ole.

Vieras

#30

21.09.2013 11:49

Vaikka miten vääntelisi, niin junan korvaaminen bussiyhteydellä ei ole kilpailukykyinen tai edes kovin järkevä tässä paikassa. Bussilla vähintään (5min odottelua molemmissa päissä) tulisi 15min aika kauklahden asemalle, eli Helsinkiin menisi 45 minuuttia. Käytännössä tämä tarkottaisi että jopa matka jonka alku- ja loppupää sijaitsisi radan varrella ei enää ajallisesti olisi kilpailukykyinen autolle.

Ainoa vaihtoehto joka toimisi jos mankin nykyinen seisake lakkautettaisiin olisi e-junien päätepysäkin siirtäminen mankkiin, mutta se tulisi kalliiksi koska se vaatisi lisäraiteiden rakentamista, joidenka rakentamattomuus on pohjimmillaan syy miksi mankin seisakkeen lakkauttaminen on taas suurennuslasin alla.

Ja todellakin ehdotus on rankasti ristiriidassa viimeaikaisen rakentamisen kanssa. Kiva muuttaa lasilaaksoon asumaan ja seisake viedään alta pois. Todellisuudessa tuo seisake on merkittävä etu paikalle, ja toivon itse mielummin lisää asuntoja lähistölle jos sillä saadaan raideliikenne edelleen pysähtymään hyvän matkan päässä.

Ei ole mankin seisake ainoa ongelma rantaradalla, vaan jo yhtälailla espossa monenkin pysäkin kohdalla voitaisiin käyttää samaa argumenttia että lähellä on toinen asema jota asukkaat voi käyttää. Näissä järkevän bussilinjan rakentaminen olisi jopa helpompaa kun tänne lasilaaksoon jonne vie vain yksi tie sisään ja yksi ulos. Pysähdysten määrä on merkittävä syy junien hitaudelle täällä päin, mutta mielestäni se ei ole seisakkeiden syy, vaan pysähdysten määrän syy joka taas olisi ratkaistavissa raiteiden lisäämisellä ja tätä kautta sopivien vuorojen lisäämisellä.
Mankinkujalta

#31

21.09.2013 12:49

Vai että sata junamatkustajaa on liian vähän yhden minuutin rinnalla! Ketä varten joukkoliikenne oikein suunnitellaan, jollei sinne missä sitä tarvitaan. Ei kaikkea voi laskea matemaattisesti. Mutta on silti syytä laskea Mankinalueen ja Lasilaakson asujaimiston määrä viiden vuoden periodilla, jotta ymmärretään kasvavien joukkoliikenteen käyttäjien määrä.

Vieras

#32

21.09.2013 14:59

Mankin alueelle on tullut paljon asukkaita(3 kerrostaloa ja runsaasti omakotitaloja) Junaa käyttäviä on tullut runsaasti lisää vuosien aikana.

Vieras

#33

21.09.2013 15:22

Onko liikaa vaadittu että se yks juna vaan pysähtyy siinä?

Vieras

#34

22.09.2013 07:26

Ainoa järkevä yhteys Leppävaaraan on juna. Jos yrittää bussilla, on monta vaihtoa, jos nekään onnistuvat. Ihan läheltä ei bussejakaan kulje. Tervetuloa kahlaamaan talvella umpihangessa ja liukkaille teillä !

Vieras

#35 Re: eska raportti

22.09.2013 07:43

#6: - eska raportti

Tattarinmäeltä Kauklahden asemalle tulee Fonectan mukaan kävelymatkaa 2,56 km. Milloin saamme tänne bussiyhtyeyden?

Mankkilainen

#36 Junalla päivittäin töihin.

22.09.2013 09:48

Nämä päättäjät eivät ole ilmeisesti huomioineet, että Mankista lähtee ihmisiä myös Kirkkonummelle töihin. Kirkkonummelle ei pääse järkevästi muuta kuin junalla. Ja jos jonkinlaista bussiyhteyttä olaan kaavailemassa sinne niin matka pitenee ajallisesti huomattavasti, sillä esim. Masalaan menee 5 min. junalla Mankista, mutta mites bussilla?
Toisinaan Kirkkonummella työskentelevät joutuvat kävelemään jo tällä järjestelyllä Kauklahteen, sillä junia tulee muihin asemiin verrattuna harvoin. Päättäjät voisivat alkaa muutenkin miettimään tätä alle 100 ihmisen käyttäjämäärää, sillä allekirjittaneita on jo nyt yli 300 ja yli puolet varmasti jättävät lipun leimaamatta, jos heillä on aikaa kortillaan.
Dage

#37 Re: Re:

22.09.2013 16:21

#5: Lasilaaksolainen - Re:

Det är inte stationerna i Bobäck och Mankby  som begränsar fjärrtrafikens hastighet utan spårens underlag av lera. Jag tycker att man bör använda sakliga argument och inte upphittade. även om man talar för sin sjuka mor. Övriga källor uppger att antalet resenärer är 145, vem skall man tro på?

Mankinkujalta

#38 Re: Re: Re:

25.09.2013 06:57

Länsiväylä tietää kertoa, että Espoo on jo päättänyt, että Mankin seisake lopetetaan. Tämä siis 25.9. Lehti tietää, että Lasilaaksoon tulee bussiyhteys. Osaako joku kertoa miten käy Mankinalueen, joka sijaitsee (Mankintie) pohjoispuolella rataa ja kehätie IIIsta? Kuten jo todettu täältä ei kulje busseja sen enempää Kauklahden asemalle (2,5-3 km päässä). kuin Kirkkonummellakaan. Nyt olisi kaupunginvaltuutettujen  vuoro ilmoittaa kantansa.

Osaako kukaan vastata?

#39 Re: Re: Re: Re:

25.09.2013 07:01

#38: Mankinkujalta - Re: Re: Re:

Niin, mitenkä on ajateltu Tattarinmäen, Svennaksentien, Mankinkujan ja Mankinniityn asukkaiden kulkuyhteydet?

15 kertaa viikossa junalla kulkeva

#40 Laukkauttakaa vaan!

25.09.2013 08:28

Mankin ja Luoman seisakkeilta tulee ruuhka aikoinakin korkeintaan vain 5 ihmistä kyytiin ja ei ruuhka aikoina ehkä 1 henkilö per juna joten aika pienestä väkijoukosta on kysymys jota tämä lakkautus koskisi... Lisäksi hsl lupasi bussi linjan Masalasta Kauklahteen jotta ihmiset pääsisivät juniin helposti julkisilla. Jos seisakkeet lakkauttettaisiin tulisi myös enemmän junavuoroja Helsinki-Kirkkonummi välille.

Vieras

#41

25.09.2013 14:07

Sis miten ihmeessä aikuiset ihmiset, päättäjät voivat laskea junankäyttäjämäärät vain leimaavien ihmisten perusteella??? Esimerkiksi aamujunaa käyttävissä ei juuri kukaan leimaa, kun kaikilla on kausilippu! Tämäkö on julkisten suosimista Espoolta? No, ostetaan sitten kakkosauto eikä tarvitse enää maksaa HSL:lle lipusta mitään, onko se järkevää Espoolta? Huomaa myös eron kuntien välillä, Luoman seisake saa jatkoaikaa, Espoon ei, kun päättäjät eivät viitsi/jaksa pitää espoolaisten puolta.

Vieras

#42

25.09.2013 14:08

Aamulla itse asiassa junaan nousee semmoiset 20-25 ihmistä, siis yhteen junaan kerralla...

Vieras

#43

25.09.2013 14:09

Lasilaaksoon on kaavoitettu ainakin yksi uusi kerrostalo ja lisäksi tontteja tulee myyntiin eli käyttäjien määrä tulee vain kasvamaan ja junan tarve sitä kautta. Nyt tehdään kyllä hölmöläisten päätöksiä lakkauttamalla Mankki.
Lasilaaksolainen

#44 Re: #43

25.09.2013 14:38

#43: -

 

Kahden uuden kerrostalon rakentamiselle Lasilaaksoon on jo lupapäätös.


Vieras

#45 Re: Laukkauttakaa vaan!

25.09.2013 15:02

#40: 15 kertaa viikossa junalla kulkeva - Laukkauttakaa vaan!

Tämä ei ole vaan kovin hyvin linjassa sen kanssa että mankin seisakkeen suosio on kasvanut valtavasti viimeisen 10v aikana, jolloin oikeasti mankin seisake oli hiljainen. On totta että mankin seisake on varsin lähellä kauklahden asemaa, mutta lasilaakso ainakin on sellainen umpikuja että jos seisake lakkautetaan ja samalla poistetaan keino että pääsee radan toiselle puolelle, niin käytännössä julkisen liikenteen kilpailukyky romahtaa.

Itselleni ainakin on vaikea miettiä bussivuoroa jossa olisi järjen hiventä jos ajatellaan julkisen liikenteen kilpailukykyä. Joo, bussi voisi ajaa lasilaakson ja kauklahden väliä jolloin bussilla pääsisi n. 10-15min ylimääräisellä kiepillä junaan, ongelma vain on että kauklahden asemalle kävelee ripeähköllä tahdilla 20min, ja pyörällä 5min.  Tällaista vuoroa tuskin hsl:n tuntien tuodaan koska lasilaakso on kuitenkin kokonaisuudessaan pienehkö alue, niin oma veikkaus on että joku vuoro ajelisi kaikkien muiden alueiden lisäksi lasilaakson lävitse, jolloin kauklahden asemalle voisi päästä noin puolessa tunnissa, tai vaihtoehtoisesti lasilaakso olisi jonkun kauklahden-asemareitin viimeinen paikka jolloin kaikki muut bussiin tulijat joutuisivat turhautuneena istua kun lasilaaksolaisia haetaan. No, kaikkia ei voi miellyttää, ja kenties lasilaakso/mankki on nähty paikkana johon ei kannata tuottaa kilpailukykyistä joukkoliikennettä.

Olen kyllä sitä mieltä että hsl:llä on aivan liikaa turhan tiheällä pysähdyksellä olevia vuoroja (bussi saattaa pysähdellä 100m välein), mutta itse seisake mielestäni seisakkeen olemassaoleminen ei pitäisi olla ongelma vaikka se jostain syystä on. Ongelma on että rantaradan kapasiteetti on jo tapissaan, jolloin pienikin ongelma aiheuttaa vaikuttaa moneen junaan, joka todennäköisesti aiheuttaa siis keskimäärin  yhtä paljon hidastelua (ellei enemmänkin) kuin nämä pari seisaketta.

Terhi

#46 Minuuttipeliä?

25.09.2013 15:13

Joukkoliikennesuunnittelijan minuuttilaskelmat ovat mielenkiintoisia. Niistä puuttui kokonaan lasilaaksolaisten ja luomalaisten työmatkalaisten menetetyt minuutit heidän joutuessaan kävelemään/autoilemaan uusille pysäkeille. Jos Mankista joutuu 150 ihmistä kävelemään Kauklahteen a' 20 minuuttia (päivässä 40 min), tekee se päivässä 6000 minuuttia, viikossa 30 000 minuuttia, kuukaudessa 20 pv x 6000 min eli 120 000 minuuttia ja vuodessa lomakuukausi huomioon ottaen 11 kk x 120 000 minuuttia. Tästä tulee 1 miljoonaa 320 000 minuuttia + luomalaiset päälle. Euroina?

Ovatko kirkkonummelaiset kovinkin kiivaasti vaatineet 2 minuutin matkan lyhentämistä? Tuskin. Ovat varmasti tyytyväisiä jos junat pysyisivät edes 5 minuutin myöhästymismarginaalissa.

Tämä ei ole viisasta eikä kaukonäköistä joukkoliikennepolitiikkaa.


Vieras

#47

25.09.2013 16:28

Onko tämä nyt tosiaan tälä hyvä ja näin päätett, eikö asiasta voi enää neuvotella tai keskustella, kun ilmiselvästi päättäjillä eivät ole olleet faktat laisinkaan selvillä/viitsineet ottaa selvää asioista. - uudet kerrostalot ja kausikorttilaisten leimaamattomat matkat. Soittakaa kaikki espoon kaupungille ja kinatkaa päätöksestä. Ei se voi olla niin että Luoman asema säilyy mutta Mankki ei.
Ei ja ei

#48 Peli ei ole vielä menetetty

25.09.2013 18:22

Nyt kaikki ottamaan yhteyttä kaupunkimme päättäjiin! Tämä on niin tyypillistä espoolaista päätöksen tekoa tai tässä tekemättömyyttä: asukkaiden palvelujen alasajoa. Kirkkonummen päättäjät sentään ajattelevat myös asukkaitaan. Espoo = yksityisautoilun eldorado. Mankkilaiset radan molemmin puolin, nouskaa barrikadeille!
Aktiivinen junaiilija

#49 Kyllä harmittaa!

25.09.2013 18:30

Tyypillistä päätöksentekoa :(. Meiltä, joita päätös konkreettisesti koskettaa, ei kysytty mielipidettä ollenkaan. Kiitos epäoikeudenmukaisesta kohtelusta. Päättäjien arvomaailma tuli taas kerran selväksi ikävällä tavalla. Iso pettymys!
Vieras

#50

25.09.2013 18:32

Nyt järkkäämään mielenosoitusta aseman puolesta!