VETOOMUS Mankin seisakkeen puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista VETOOMUS Mankin seisakkeen puolesta.


Vieras

#51

26.09.2013 05:19

Muutaman kerran kyseisiä seisakkeitakäyttäneenä toivoisin kyseisten seisakkeiden päivittämistä

Vieras

#52

26.09.2013 06:03

edelliselle kommenttina, niin mitähän siinä pitäisi päivittää?

Sen sijaan, että täällä itketään kohtaloa, niin tarttukaa toimeen ja soittakaa päättäjille ja kertokaa ettei päätöksenteossa ole kuultu lainkaan alueen asukkaita eikä tulevia kerrostaloasukkaita ole otettu huomioon jne. Laskentatapa on täysin hölmö ja vääristynyt, jos tuijotetaan vain leimaavia junamatkalaisia, kun valtaosa on kausikorttilaisia, jotka eivät leimaa korttiansa.

Nyt toimeen eikä anneta periksi! Vielä voidaan vaikuttaa!

HSL:lle peräämistä vain, että miksi näin tapahtuu ilman kunnollista tutkintaa?

Vieras

#53

26.09.2013 06:58

Matkustaisitte niillä junilla adressien kirjoittamisen sijaan. Tilanne olisi kovin eri, jos matkustajia olisi päivittäin tämän adressin allekirjoittanut määrä.

Kuka on väittänyt, että matkustajamäärät on luettu matkakortin leimaustiedoista? Kyllähän junissa on matkustajalaskentalaitteet erikseen.
Lasilaaksolainen

#54 Re: #52

26.09.2013 07:37

#52: -

Kannatan ajatustasi "tarttukaa toimeen ja soittakaa päättäjille".

Mutta jos luet tämän adressin saatetekstin, huomaat että mm. tässä kommenttiosiossa on tarkoituksena kerätä kaikki mahdolliset käyttäjien perustelut, näkemykset ja näkökohdat asiassa - ja koota ne päättäjille tiedoksi - espoolaisille ja HSL:lle.

Periksi emme todellakaan aio antaa!

Meillä kuntalaisilla on oikeus tulla kuulluiksi! Meillä kuntalaisilla on myös oikeus vaatia päättäjiltä järjenkäyttöä sekä kuntalaisten etujen ajamista ja oikeudenmukaisuutta siinä.

Jokainen voi vaikuttaa myös allekirjoittamalla itse tämän vetoomuksen - sekä jakamalla tietoa tämän olemassa olosta eteenpäin.

Kaikki vaikuttamaan - nyt!

Kiitos!

one way ticket

#55

26.09.2013 12:04

Emme tarvitse pysäkin "päivittämistä", meille sopii oikein hyvin maalaismaisemaan sopiva pieni laituri. Tarvitsemme junan, joka vie meidät töihin, kouluun, harrastuksiin ja niistä kotiin.

Vieras

#56

26.09.2013 12:49

Komppaan edellistä... Osasit tiivistää lasilaaksolaisten tarpeet kahteen lauseeseen, kiitos. :)
lasilaaksolainen

#57 pari näkemystä

26.09.2013 13:39

Laskelmissa on selvästi lähdetty siitä, että nyt Mankin junaseisaketta käyttävät kulkisivat jatkossa junalla Kauklahdesta. Luulenpa, että kaikki kynnelle kykenevät vaihtaisivat autoon. Jos olet Kökkeliin kävelemisen/sinne kulkevan bussin varassa niin saat laskea matka-aikaan lisää aikaa melko paljon. Samoin auto liityntäparkkiin ja vaihto junaan. Eli voisi ottaa huomioon suoraan myös sen vaikutuksen, kuinka moni lopettaisi junalla kulkemisen kokonaan eikä automaattisesti olettaa, että junalla jatkettaisiin vaikka matka-aika pitenisi ja monimutkaistuisi.

Toinen kommentti, Lasilaaksossa ja Mankin ympäristössä on rakennettu viime vuosina paljon paitsi kerrostaloja, myös omakotitaloja. Kouluikäisiä lapsia, jotka ovat hetken päästä teini-iässä on todella paljon. Mankin seisakkeelta varmasti käyttäisivät junaa, muutta Kauklahti on jo aika kaukana.

Vielä kolmas kommentti. Voisiko Mankin seisakkeen ympärillä olevaa pysäköintialuetta laajentaa ja tehdä liityntäpysäköintiä Mankissa houkuttelevammaksi? Kauklahdessa kestää aika kauan, kun kävelet viimeisiltä liityntäpaikoilta junalle. Mankissa ei tarvi kuin ylittää rata.
Sami

#58 Taksilla 2015 Mankkiin

26.09.2013 15:03

HSL varmaan haluaa maksaa ihmisille takseja, kun bussi kulkee vain 06 - 22, kun junalla pääsee mankkiin vielä nyt 04.20 viimesellä vuorolla.
Mankintieltä, Espoonkartanon kaupunginosasta

#59

27.09.2013 12:28

Miten HSL on aikonut hoitaa Mankinalueen yhteydet? Täällä kulki vielä muuta vuosi sitten bussi neljä kertaa päivässä ja junat pysähtyivät monta kertaa tunnissa. Nyt tulisimme olemaan ilman yhteyttä. Tätä ei voi kutsua edistykseksi joukkoliikenteen parantamiseksi. Mankinalueella kaikissa talouksissa tulee olla yksi tai kaksi autoa, jotta päästään julkisen liikenteen solmukohtiin. Edistystä?
Bussiyhteys on viety

#60

27.09.2013 13:35

Olisi erittäin hyvä tietää minkälainen kävelymatka pidetään sopivana julkisen liikenteen pysäkille Espoossa? Nyt se näyttää olevan suunnitelmien mukaan kolme kilometriä.
Autoton (ei enää kauaa?)

#61 Lyhytnäköistä päätösten nuijimista!

27.09.2013 14:26

Ensimmäisellä kommenttisivulla joukkoliikennesuunnittelija Markus Elfström HSL:ltä toteaa, että
"[...]Asemien saneeraamiselle ei ole näköpiirissä tarvittavaa kysyntäpohjaa. Asemien säilyttäminen edellyttäisi alueen maankäytön voimakasta kehittämistä. [...] Asemien säilyttäminen vaatisi myös huomattavia investointeja asema-alueisiin ja kulkuyhteyksiin."

Nämä ovat juuri niitä asioita, joihin nimenomaan PITÄISI ja KANNATTAISI investoida, sillä asukasmäärät tulevat jo aivan lähitulevaisuudessa lisääntymään Mankin alueella voimakkaasti. Mankin seisakkeen lakkauttaminen ei ole millään lailla kestävä eikä tehokas ratkaisu - ei logistisesti, ekologisesti eikä taloudellisesti.
Seisakkeen lakkauttaminen kuormittaisi myös ympäristöä, sillä se lisäisi yksityisautoilua sekä sen aiheuttamia päästöjä. Sanalla sanoen seisakkeen lakkauttaminen olisi todella lyhytnäköistä!
Espoonkartanon asukas

#62

27.09.2013 16:28

Eikö HSL osaa tehdä laskelmia asutustiheydestä Mankinjoentie, Lasilaakso, Hansavalkama, Espoonkartanonalue vuonna 2015?
Tattarinmäki

#63

27.09.2013 17:32

HSL: Tuokaa bussiyhteys (165) kertaa tunnissa) Mankintiellä, niin voisitte paremmin uhota Mankin seisakkeen lopettamisella.
Espoonkartanon kaupunginosan alueelta

#64 Re:

27.09.2013 17:34

Tarkoitat varmaankin pari kertaa tunnissa.

Erkki

#65

27.09.2013 17:38

Ei mennyt enää koskaan palaa, lauletaan haikeassa laulussa. Meillä on ollut bussi 165 Hviträskistä aina Helsingin Kamppiin saakka. Nyt viedään viimeinenkin yhteys "stadiin" ja Kirkkonummelle, jossa perheemme kauniimpi sukupuoli Kirkkonummen terveyskeskukseen, jossa on töissä.

Voi aikoja - voi tapoja!

Vieras

#66

27.09.2013 17:49

Ostin juuri tontin läheltä Mankin asemaa. Ajatuksena oli, että asema ilman muuta säilyy. Eihän muuten pääse töihin. Onhan ihmeellistä lopettaa asema jonka välittömään läheisyyteen (muutama sata metriä) ollaan rakentamassa kononaista kylää, kuten YIT rakennettavaa kohdetta mainostaa. Kovasti puhutaan julkisuudessa joukkoliikenteen kehittämisestä eikä lakkauttamisesta?
Kaupunginvaltuutetut esille

#67

27.09.2013 18:14

HSL saisi vastata kysymykseen, miten Mankinalueen ihmisten kulkuyhteydet (en tarkoita jalkaisin tai hiihtäen) hoidetaan vuoden 2015 jälkeen? Meiltä vietiin jo muutama vuosi sitten bussiyhteys Hvitträskistä ja kauppa-auto. Jäljelle jäi vain kerran tunnissa pysähtyvä juna. Kymmenen vuotta sitten kaikki lähijunat pysähtyivät Mankissa. Tuolloin junamatkustajia oli vielä huomattavasti vähemmän. Nyt "edistetään" joukkoliikenteen käyttöä edellyttämällä perheen toisen auton hankintaa.

Vieras

#68 Re: Re:

28.09.2013 05:28

Ei Mankissa ole tasoristeystä.


Vieras

#69 Re: Re: Re:

28.09.2013 07:24

#68: - Re: Re:

Onko sen joku viime yönä vienyt?

Lasimäen Rambo

#70 Muistakaa ottaa päättäjiin yhteyttä

28.09.2013 09:26

HSL:N hallitus:

Risto Rautava (KOK/H), pj. Harri Nikander (KOK/Ke)
Hennariikka Andersson (KOK/H) Ted Apter (KOK/H)
Jaana Pelkonen (KOK/H) Aura Salla (KOK/H)
Janne Tähtikunnas (KOK/E) Ulla Palomäki (KOK/E)
Markku Weckman (KOK/V) Laura Simik (KOK/H)
Sirpa Hertell (Vihr./E), vpj. Heli Halava (Vihr./E)
Ville Ylikahri (Vihr./H) Jessica Karhu (Vihr./H)
Hanna Valtanen (Vihr./V) Jouni Vauhkonen (Vihr./V)
Tarja Kantola (SDP/H) Mirva Haltia-Holmberg (SDP/H)
Martti Tieaho (SDP/E) Hannele Kerola (SDP/E)
Jukka Hako (SDP/V) Markku J. Jääskeläinen (SDP/V)
Pekka M. Sinisalo (PS/Ki) Matti Kopra (PS/H)
Hanna Mithiku (Vas./H) Hannu Koponen (Vas./H)
Björn Månsson (RKP/H) Christel Liljeström (RKP/Si)

Vieras

#71 Re: Re:

28.09.2013 10:52

#5: Lasilaaksolainen - Re:  

 Samanlaisia veronmaksajia Mankissa asuu kuin muuallakin Espoota, eikä päättäjillä ole oikeutta heikentää entisestään aleella asuvien AINOAA kulkuyhteyttä Kirkkonummelle. KULLASTA JA GRANIITISTAKO se uusi pysäkki pitää laskelmissa rakentaa- saahan kaikki näyttämään nurinkuriselta kun oikein lasketaan euroissa satojen tuhansien ajalliset tappiot .Otetaan myös huomioon alueen asukkaiden nousevat kulut. Kuka ne korvaa? Lakkauttamisessa on samanverran järjen hiventä kuin esimerkiksi Tilkan kaavoituksessa, jossa paloautot eivät mahdu edes kääntymään. Eikös joukkoliikennettä pitäisi kehittää, eikä tänne Mankkiin nopeampaa yhteyttä ole kuin juna

Kirkkonummen kupeesta

#72 Re: Re: Re: Re:

28.09.2013 18:19

#69: - Re: Re: Re:

Ei ole vienyt, tasoristeys on poistettu käytöstä aikoja sitten. Radan yli menee kevyenliikenteenreitti. Puomit ja kilkuttimet on.


Vieras

#73

29.09.2013 06:39

Täysin päätöntä päätöksentekoa:
1) päätöksenteon perustana täysin väärät junankäyttäjien määrä
2) 2014 ja 2015 YIT rakentaa kaksi isoa kerrostaloa, joista varovaisesti arvioiden junankäyttäjien määrä jos ei ihan kaksinkertaistu niin ei paljon puutu. Lisäksi OKT-rakentaminen lisääntyy alueella (tontteja jo ostettu ja osa rakennusvaiheessa)
3) länsi-Espoon ainoa urheilukentta - miten lapset ja koululaiset kulkevat liikuntatunneilla tuonne? Bussin ja junan kombinaatiolla ei varmasti enää ehdi.
4) mahdollinen bussiyhteys Kauklahden juna-asemalle ei varmasti toimi niin, että a) yhteys olisi sujuva vaan junaa joutuu odottamaan kohtuuttoman pitkään kun bussi ei ole synkronoitu juna-aikatauluihin ja b) lähtisikö bussi Lasilaaksosta vai vain koukkaisi sieltä, jolloin joutuisi seisomaan pysäkillä 10-15 minutttia ennen kun ei voi tietää miten nopeasti bussi sillä kertaa on ajanut reittinsä.
5) Mankinalueen asukkailta lähtee viimeinenkin järkevä julkinen yhteys.

Tämä kaikki johtaa yksityisautoilun välittömään kasvamiseen ja julkisten yhteyksien karttamiseen - onko tämä sitä ekologisuutta ja julkisen liikenteen parantamista mitä Espoo ja HSL haluavat kannustaa?

Nyt joku jolla olisi Länsiväylään tai Helsingin Sanomiin yhteyksiä, niin laittakaa tämä juttu eteenpäin. Ja kyseenalaistakaa päättäjien aliarvoinen päätöksenteko, kun edes junankäyttäjien määrää ei viitsitä ottaa selville saati sitten mitä lakkautus tarkoittaisi isossa kuvassa alueen asukkaille ja tuleville asukkaille.

Vieras

#74

29.09.2013 09:26

JOS JOSKUS HALUAISI HELSINKIIN ESIM TEATTERIIN- ON TAKSILLA PAKKO TULLA POIS - MIKÄLI MANKIN ASEMA TAI SEISAKE POISTUU - MUUTEN KÄVELYMATKA KÖKKELISTÄ ON SAIRAALLE VANHUKSELLE LIIKAA

Vieras

#75 Re: Re:

29.09.2013 09:49

#5: Lasilaaksolainen - Re:

Hej Markus Elfström,

Nya höghus byggs i Glasdalen och dessa orienterar sig inte alls mot Köklax station utan är på 200 meters avstånd från Mankby hållplats.

Enligt uppgift är er statistik från 2011. Vore det inte mer logiskt att utgå från dagens siffror eller en prognos för 2015?

Visst stämmer det att tågen saktar ner till 80 km i timmen. Men det lär bero på att järnvögen mellan Mankby och Bobäck går över gammal havsbotten. Så stärk grunden så kan ni höja på hastigheten till minst 120 km i timmen. Vidare måste en tunnel byggas i Mankby, men den behövs oberoende av om där finns en hållplats eller ej - annars finns det bara en väg ut ur Glasdalen.

Öka gärna på antalet turer till 4 i timmen (2 U-tåg och 2 S-tåg) med nya energisparande tåg som tillåter hastighter upp till 160 km i timmen. Då vinner alla på ändringen!

Ulf Sjögren

uffe.sjogren@gmail.com