Kuopion päivystävä eläinlääkäriasema vaihtoon!


Vieras

#26 Re: Kuopion päivystävä eläinlääkäriasema vaihtoon

11.10.2013 19:14


Vieras

#27

12.10.2013 06:51

Tuhatjalan päivystys todella huono. Pienellä paikkakunnalla olin tottunut, että eläinlääkäri saattoi antaa ohjeet ja lääkekuurin ihan puhelimessa.... esim. tulehtunut haava. Noh Kuopiossa sitten koiraltani murtui kynsi myöhään illalla n. klo 23.30, soitin päivystävälle eläinlääkärille joka sanoi, että kynnen voitte itse pihdeillä vetää irti, koska hän tekisi ihan saman. Poistimme kynnen, puhdistimme haavan ja sidoimme. Meni pari päivää ja tassu alkoi haisemaan ja punoittamaan, kun ei koira antanut siteen siinä olla ja nuoli. Soitin tuhatjalkaan, ja kerroin tilanteen ja pyysin antibiootti kuuria. Eivät voineet sitä suoraan määrätä vaan koira pitää nähdä. Noh varasin päivystys ajan klo 14 ja olimme vielä reissuun lähdössä. Kun menin paikalle ja ilmoittauduin niin sanoivat että hetki menee. Tämä heidän hetki oli n. 3 tuntia. Lääkäri, kun otti koiran vastaan kysyi ensiksi, että laitetaanko kuonopanta. Oli toki kyseessä iso musta innokas koira, mutta ei missään nimessä agressiivinen. Lääkäri sitten ajeli tassusta karvat, puhdisti tavallisessa desinfiointi aineella, antoi antibiootti piikin sekä antibiootti kuurin mukaan. Maksoin tästä lystistä yli 100 euroa.

Vieras

#28 Re:

14.10.2013 07:30

#27: -

Se on vähä niin kuin ihmisten päivystyksessä, haloo. HÄTÄTAPAUKSET valitettavasti menee jonku kynnen hoitamisen edelle. Voi luoja mitä narinaa. Ja onko se niiden eläinlääkäreiden ja hoitajien vika jos ne kahestaan yrittää saada päivystyspotilaat hoidettua? Ootko ite päässy heti päivystykseen saman tien jonku ei-henkeä uhkaavan asian takia??? Päivystys ku on sellanen paikka, että tilanne ELÄÄ. Valitettavasti kaikki ei saa heti hoito

 


Vieras

#29 Re: Re:

14.10.2013 09:35

#28: - Re:

(jatkan tähän vielä ku lähti viesti ennen aikaisesti)...

Hoitajilla ja lääkäreillä on oikeus käyttää kuonokoppaa omankin terveytensä vuoksi. Ei ole tyhmää olla varovainen, koska eläimet SAATTAVAT käyttäytyä agressiivisesti vaikka olisivat omistajiensa seurassa miten enkeleitä tahansa.


Vieras

#30

14.10.2013 13:16

Todellakin turhan helposti ollaan siellä lopetuspiikkiä työntämässä! Veimme pienen chihua koiramme tuhatjalkaan tutkittavaksi äkillisten selkävaivojen vuoksi. Lääkäri oli todella töykeä jo sisään mentäessä. Hän tarkasteli ja tunnusteli koiran selkää vain päällisin puolin ja siinä viiden minuutin aikana minkä sisällä olimme kerkesi varmaan kolme kertaa sanoa että koiramme voidaan joutua lopettamaan! Vaikka koira ei mitenkään kuolemankielissä ollut ja tämän perusteella että lääkäri oli vain pikaisen tutkimuksen tehnyt päällisin puolin. Siinä paikassa ei eds yritetä hoitaa vaan ensimmäinen ratkaisu on lopetuspiikki! Ja tästä suuresta avusta mekin maksoimme 100 euroa.
erittäin tyytymätön asiakas

#31 Kuopio ei toimi

15.10.2013 10:04

Tiedän kuopiossa tehtyjä virheitä useita. Omalle koiralle sattui ikävä kyllä yksi... Toivottavasti asia saadaan nykyaikaiselle tasolle. Tuhatjalan toiminta on pelkkää rahastusta.

Vieras

#32

16.10.2013 10:03

Yritin saada kissallemme puhelinreseptiä uusiutuneeseen virtsatietulehdukseen. Ei onnistunut ilman kissan käyttämistä Tuhatjalan päivystyksessä. Eläinlääkäri vetosi lainsäädäntöön, jonka mukaan kissalta tulee ottaa virtsanäyte ja puhelinreseptejä ei saa antaa. Tietääkseni tällaista lainsäädäntöä ei ole, hintaa käynnille olisi lääkärin mukaan tullut 350€. Mielestäni tilanne on täysin mielipuolinen, kun kysymyksessä on muutaman euron antibioottikuuri! Ilmaisin asian myös lääkärille. Kysymys on Tuhatjalan puolesta ainoastaan rahastuksesta, koska kissamme sai seuraavana päivänä antibiootit omalta lääkäriltään ilman virtsanäytteen ottamista ja hintaa tuli käynnille, antibiootille sekä särkylääkkeille yhteensä 60€!!! Silti jokainen nainen tietää, kuinka pitkältä yö ilman lääkitystä virtsatietulehduksen kanssa voi tuntua, siksi kyseenalaistankin Tuhatjalan eläinlääkärien motiivit sekä ammattitaidon!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

16.10.2013 10:11



Vieras

#34 Re:

16.10.2013 16:23

#32: -

Niinpa niin ja jos Tuhatjalasta olisi määrätty antibiootit näkemättä ja tutkimatta kissaa, siitäkin varmaan valitettaisiin täällä. Hoh-hoijaa teitä ihmisiä: meni niin tai näin, aina menee väärinpäin!


Vieras

#35

17.10.2013 17:20

Läheisteni ja ystävieni kertomana olen kuullut ikäviä tarinoita tämän hetken tilanteesta kun hätä on suuri. Itselläni on privaatti lääkäri kun koirani tarvitsee hoitoa.

Vieras

#36 Re: Re:

18.10.2013 06:06

#34: - Re:

Heh, aamen.


Vieras

#37

22.10.2013 11:19

Ja ko päivystyshän toimii myös Keski-Savon takapäivystäjänä, joten kirjelmä Keski-Savon ympltk:lle olisi myös paikallaan.

Vieras

#38 Re: Re:

22.10.2013 17:27

#24: tyytyväinen - Re:

Tuhatjalka on ollut alun alkujaan erittäin hyvä eläinlääkäriasema, mutta viimeisen vuoden, puolentoista aikana sen toimintatavat ja taso ovat laskeneet merkittävästi. Enää siellä ei ole päivystämässä kokeneita, valmistuneita eläinlääkäreitä, vaan opinnoissaan juuri ja juuri klinikkavaiheen saavuttaneita kokemattomia nuoria, jotka joutuvat akuutteihin ja kiireellisiin tapauksiin ilman käytännön kokemusta. Heillä ei ole ohjaavaa kokenutta eläinlääkäriä mentorina/takapäivystäjänä, jolta kysyä neuvoa tiukan paikan tullen ja tällöin lopputulos ei voi olla kovin hyvä...


Vieras

#39 Re: Re:

22.10.2013 17:30

#34: - Re:

Mutta miksi muiden kuopiolaisten eläinlääkäreiden palveluista ei ole tarvetta valittaa???
Tuhatjalka on ainoa, jonka toiminnasta on ollut valittamista!!!


Vieras

#40 Re: Re:

22.10.2013 17:35

#28: - Re:

Mutta Tuhatjalassa menee hammastahnan ja muiden tarvikkeiden myyminen hätäsektion edelle niin että koko pentue ehtii kuolla emokoiran mahaan, ennen kuin tarvikemyynti on saatu hoidettua! Ei se aina ole mennyt niin kuin #28 kirjoitti.


Vieras

#41 Re: Re: Re:

23.10.2013 14:59

#40: - Re: Re:

Joo ja sehän tarkottaa sitä että AINA hoidetaan myyntipolitiikka ennen potilaitako, niinkö? Hah, uskokoot ken tahtoo.


Vieras

#42 Re: Re: Re:

24.10.2013 12:14

#39: - Re: Re:

Kysymyksessä on nyt pelkästään päivystystoiminta joka ei ole ollut asiallista, ei myöskään aina lainsäädännönmukaista, esim. eläinlääkärin kielitaitovaatimus...

Jokainen voi äänestää jaloillaan päivä/normaaliaikaan käytettävistä palveluista, mutta päivystyspaikoista ei voi valita.

Hyvästä palvelusta maksaa melkein mielellään, ainakaan sillä ei ole niin väliä, kunhan eläin on asiallisesti tutkittu ja hoidettu. Mutta huonosta ei makseta kuin hampaat vihloen...


Vieras

#43

24.10.2013 12:19

Tiedän moniakin hyviä ja suomenkielentaitoisia ulkomaalaisia mm. virolaisia eläinlääkäreitä ja huonosti itseään ilmaisevia, huonoja suomalaisia eläinlääkäreitä, joten tuskin tässä on kysymys rasismista, vaan eiköhän se ole kielitaidon puutteesta.

Vieras

#44

02.11.2013 12:43

Täytyy varmaa "kärsiä" seuraavat 4 vuotta..... :D

Vieras

#45

04.11.2013 15:59

Aivan sama mitä maksaa jos sillä rahalla saa hyvää ja oikeanlaista hoitoa jota valitettavasti minun koirani ei Kuopion Tuhatjalassa saanut! Lääkäri ei löytänyt mitään vikaa vaikka otettiin röntgenit ja verikokeet ym. Raha kyllä kelpasi, 350€. Vein koiran luottolääkärille seuraavana aamuna ja diagnoosi tuli heti. Anaalirauhaset täynnä! Kyllä ammattitaitoisen lääkärin tuommoinen pitäisi osata katsoa. Mistähän Viron peränurkasta noita "oppisopimuslääkäreitä" sinne Tuhatjalkaan hommataan....????
Nobel

#46 Vakuutuksesta

21.11.2013 08:18

#25: - Re:

Vaikka meillä olikin ja on kaikilla koirilla vakuutus, ei raha korvaa rakkaan lemmikin menetystä ja sen kärsimystä viimeisinä hetkinään törkeään hoitovirheesseen!

finne

#47 Re:

31.12.2013 21:51

#14: L.S. -

Kyse onkin siitä, että pitäisi saada hyvää palvelua. Kaverini oli kauhuissaan kun Jyväskylän TJ:ssä hänen kuultensa päivystäjä kieltäytyi ottamasta heti vastaan eläintä joka oli ilmeisesti oikeasti huonossa kunnossa, kertoen omistajalle että tulisi 3-4 tunnin päästä, vaikka vastaanotolla oli ollut vain yksi muu eläin, jota sitäkin tuntuivat omistajat hoivaavan. Jopa paikalla ollut eläintehoitaja oli kysynyt lääkäriltä miksei koiraa otettu heti, ja perusteluna oli ollut "no kun minä en nyt halua". Ikävä kyllä vastaavanlaisia tarinoita kuulee joka puolelta Suomea TJ:n toiminnasta. Alun perin Tuhatjalka toimi Kuopiossa ihan jees, mutta viimeisen parin vuoden aikana tuntuu asiat karanneen käsistä.

Kuopio laistaa omista virheistään.

#48 Huonon johtamisen Kuopio

24.03.2014 11:43

Kuopion huono päivystystilanne on ympäristöjohdon syytä. Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen tuhosi hyvin toimineen virkaeläinlääkärijärjestelmän, jossa virkaeläinlääkärit päivystivät ja hoitivat Kuopion ja lähiympäristön eläimet. Nyt saamme nauttia niistä virheistä, jotka silloin tehtiin ja josta kärsivät vain ja ainoastaan syyttömät eläimet ja niiden omistajat. Huonon johtamisen seurauksena yksityinen firma otti vetovastuulleen päivystyksen ja käytti ulkomaalaisia (virolaisia epäpäteviä vielä opiskelevia ) ja firman johto käytti tätä orjatyövoimaa ja veti voitot omaan taskuunsa. Näin toimitaan meillä Kuopiossa. Lisäksi tämä järjestelmä tulee Kuopiolle huomattavasti kalliimmaksi kuin vanha järjestelmä. Lisäksi eläinten omistajat joutuvat maksamaan tästä valohoidosta aina tolkuttomasti, sillä mikään ei sido näitä eläinten toimenpidemaksuja, kuten vanha järjestelmä sitoi.
Syylliset pitäisi vihdoin saada edesvastuuseen eli Lea Pöyhönen ja silloinen kaupunginhallistus.
Järkyttynyt

#49 Järkyttävää , ammattitaidotonta!

25.12.2015 17:11

Kuopion Tuhatjalka pieneläinlääkäri BOIKOTTIIN!! !! Soitin päivystykseen kun koiraltani taittui/katkesi kynsi tosi pahasti ja se pitäisi saada leikattua ihan juuresta. Nyt on joulu ja muut paikat kiinni Kuopion seudulla. Tuhatjalasta neuvottiin että jos en halua maksaa yli 300eur tästä toimenpiteestä, voisin tehdä tämän itse kotona KEITTIÖSAKSILLA?!?! Ai että leikkaan tylsilläkeittiösaksilla koirani kynnen pois juurineen, hermot ja kaikki? Enpä taida! Neuvoi myös että kannattaa laittaa kuonokoppa ettei koirapure?!? Mikä ohje tuo on???? Sitten neuvottiin että voin antaa koiralle Panadolia ja ketorin särkylääkettä. Annoin poloiselle sitten Panadolia ja vasta sen jälkeen luin netistä että Panadolia ei saa antaa koirille, koska niiden maksa ei kestä sitä. Sitten soitin paniikissa Helsinkiin tuttuun lääkäriin jossa tämä vahvistettiin, mutta onneksi sanottiin että kertaluontoisesti antamani määrä ei ole hengenvaarallinen. Sitten kysyin Ketorenista, josta kerrottiin ettei sitä saa missään tapauksessa antaa koiralleni laisinkaan hänellä olevan haiman vajaatoiminnan vuoksi!! Että kiva Tuhatjalka, kun ihan etänäkin melkein onnistuivat tappamaan koirani. Heidän ohjeiden mukaan olisin antanut useampana päivänä noita lääkkeitä koiralleni!!! Sairasta!! Ja muutenkin, kuka hullu haluaa kiduttaa koiraansa keittiösaksilla??? Tuonne en koiraani vie, vaikka mikä olisi!! Jos puhelin ohjeet on tätä tasoa niin millaista itse hoito mahtaa olla?? Hoidetaanko leikkauksetkin Fiskarseilla ja Ketorinilla, kysynpä vain. Hullua, sairasta, ammattitaidotonta!!!


Vieras

#50 älkää viekö lemmikkejänne tuhatjalkaan ikinä

29.07.2016 14:03

Älkää ikinä millonkaan viekö lemmikkejänne tuhatjalkaan, jos haluatte pitää ne hengissä. Eläinlääkäri halusi lopettaa koiramme, jolla oli kuumetta ja tulehduarvot koholla. Ei mitään hoitoa, vain kipulääkettä ja eutanasia vaihtoehtona. Toinen eläinlääkäri toisessa paikassa määräsi antibiootin ja koira parani muutamassa päivässä. Jos olisimme jääneet tuhatjalkaan ei koira olisi enää elossa. Muutenkin kuullut liikaa juttuja, että tuhatjalassa on lopetettu lemmikkejä eikä annettu mitään hoitoa. Toivottavasti joskus saadaan Kuopioon vielä oikea päivystävä eläinlääkäri, jossa halutaan tehdä muutakin kuin piikittää lemmikit.