Verokapina - Aholansaaren hyväksi tehdyn talkootyön verotus kumottava

Mikko Nieminen
Helsinki

#1 ei ikinä

25.10.2008 13:39

kaikki uskonnolliset yhdistykset on pantava verolle ja valtionkirkko lakkautatteva.

hyvin toimii verottaja
Eeva-Kaisa Rossi
Adressin tekijä

#2 Asia on isompi kuin luulet, Mikko.

25.10.2008 19:21

Adressissa mainitut yhteisöt Aholansaari-säätiö ja Herättäjä-Yhdistys maksavat veroa kaikesta toiminnastaan, josta laki määrää veroa maksettavan. Ne ovat organisaatioina "valtionkirkosta" erillisiä, itsenäisiä tahoja.

Luepa adressin sisältö tarkasti. Jos kyseinen uusi talkootyön verottaminen pysyy lakina, se tulee tietenkin koskemaan johdonmukaisesti kaikkea talkootoimintaa, jota Suomessa tehdään yhdistyksissä ja kansalaisjärjestöissä, mikäli ne harjoittavat myös liiketoimintaa. Tämä tarkoittaa siis urheiluseuroja, nuorisoseuroja, puoluejärjestöjä, you name it. Tämä nuuduttaa kaiken ihmisistä itsestään nousevan, voittoa tavoittelemattoman yhteisöllisen toiminnan.
Teuvo Moisa
Sammatti

#3 Mitä ylleishyödyllistä toimintaa Aholansaaressa?

25.10.2008 23:42

En ole koskaan kuullut mistään yleishyödyllisestä körttiharrastuksesta. Uskonnon harjoittaminen ei ole käsittääkseni kovin hyödyllistä.
Tuukka Kauhanen
Helsinki

#4 Aholansaaren yleishyödyllisyys

26.10.2008 09:56

Aholansaari ylläpitää kansallisesti arvokasta Paavon savupirttiä (1800-luvulta). Vuosittain tuhannet ihmiset tulevat Aholansaareen virkistymään henkisesti.

Talkootyö, jonka järjestämisen verottamisesta tässä käytännössä on kyse, pitää satoja eläkeläisiä virkeinä ja elämänhaluisina. Erittäin monelle nuorelle se on tarjonnut ensimmäisen kosketuksen oikeaan työhön jota tehdään kuusi tuntia päivässä: haravointiin, ruohonleikkuuseen, aidankorjuuseen, ojankaivuuseen, perunankuorintaan, marjanpoimintaan, monenmoiseen asiakaspalveluun ja ties mihin.

Varmasti siis yhteiskunnan kannalta hyödyllistä toimintaa - eikä tuota rahallista voittoa vaan siistit rakennukset ja pihapiirin sekä hyvän mielen!

Tuollaista toimintaa kannattaisi tukea, vaikka pitäisi verotuspäätöstä oikeanakin!
Maisa Manner
Jyväskylä

#5 Jatkossa

26.10.2008 17:46

"En ole koskaan kuullut mistään yleishyödyllisestä körttiharrastuksesta. Uskonnon harjoittaminen ei ole käsittääkseni kovin hyödyllistä."

Mielenkiintoinen käsitys.

Kuinka (yleis)hyödyllisiä ovat taas musiikkifestarit? Tärkeitä nuorille, pitkälti talkootyöllä järjestettyjä. Kuinkahan niiden käy jatkossa?
Ilkka Raninen
Kuopio

#6 Talkootyötä ei pidä verottaa

29.10.2008 08:43

Suomalaisessa yhteiskunnassa on pitkät perinteet talkootyöllä. Sillä on rakennut monet rakennukset ja pyöritetty monenlaista toimitaa varsinkin nuorten hyväksi. Siitä on myös kysymys Aholansaaressa. Kysymys on nuorten hyväksi rakennetusta toiminnasta, jolla ei ole mitää tekemistä kilpailulaisäädännön kanssa. Toimintaa voi verrata urheiluseuroissa tai nuorisomuusiikin parissa nuorten hyväksi tehtävään työhön. Jos Aholansaari joutuu verolle, niin myös urheiluseurat ja nuorisomusiikin parissa tehtävä työ pitäisi yhdenvertaisuusperiaatteen mukaisesti joutua verolle.
Ilkka Raninen
jaakko mäkikylä
helsinki

#7 ABC-huoltamoiden talkootyö verolle

04.11.2008 11:15

Moni ABC-huoltamon asiakas tekee talkootyötä S-ryhmälle viedessään astiansa pois keräyspisteeseen.

Verottajan pitäisi puuttua ainakin S-ryhmäläisten tekemään talkootyöhön ABC-huoltamoilla. On muitakin vastaavia paikkoja, jossa talkoilla autetaan yritystä suoriutumaan muuten palkollista vaativista töistä.

Samoin hampurilaisravintoloiden asiakkaiden talkoopanokset tulisi verottaa.

En itse osallistu näihin talkoisiin enkä toivo muidenkaan osallistuvan.
Teppo Turja
Orivesi

#8 Verottaja ottanut melkoisen urakan

08.12.2008 07:51

Noudattaakseen tässä asiassa tasapuolisuutta ja yhdenvertaisuutta verottaja on ottanut itselleen melkoisen urakan. Yhtäkään poikkeustapausta ei tule sallia. Kyse on yleisellä tasolla vuosisatojen perinteen murtamisesta.

Mikä on tällaisen politiikan vaikutus mm. äskettäisten tragedioiden yhteydessä peräänkuulutetun yhteisöillisyyden rakentamiseen. Talkootyössähän se nimenomaisesti on aina kasvanut.

Epäilenpä vahvasti, että tässä on kyse samanlaisesta kohdistetusta ajojahdista kuin siinä, että hengellisten ilmaisjakelulehtien jakaminen yritettiin kieltää - olikohan silloin asialla Eduskunnan apulaisoikeusasiamies.

Kristittyjen vainoaminen yhteiskunnan eri rintamilla saa jatkuvasti uusia ja kovenevia muotoja. Samaan aikaan nämä sokeat vaativat yhteiseen elmäämme juuri niitä piirteitä, joita kristillisyydestä voisi halutessaan ammentaa.