Pro Lauttasaaren vesitorni

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Pro Lauttasaaren vesitorni.

iqe

#76 iqeRe: Vesitorni

19.04.2014 21:32

#10: Drummisbo - Vesitorni

Niin Täytyykin säilyttää samaa mieltä olen sitä ei saa purkaa vaan iso kunnostus jos maat ympärillä homeessa tai huonoja nii maat vaihetaa yms tornin julkisivu kunnostetaan niin ulkoa kuin sisältä ja putket yms  ja museo virastolle tiedoksi,ehotus ottakaa tämä suojeltavaksenne :)

Iqe

#77 Museoviraston suojelu tornille :) :)

28.05.2014 23:39

Minä plus moni muu vaadimme että tornille otetaisiin museoviraston suojelu se pitää säilyttää kunnostaa sillein että kestää viel mont kymmentä vuotta ottakaa nyt se museoviraston suojelus tornille :) :) :)
Ihmettelen vain

#78 Huomio oikeisiin epäkohtiin

10.06.2014 14:42

#62: - Re: Vähän realismia

Lauttasaaressa on paljon epäkohtia, joihin pitäisi puuttua nykyistä pontevammin. Tuntuu, ettei Lauttasaari-Seura ole tehnyt riittävästi näiden asioiden korjaamiseksi. (Esimerkiksi peruskoulujen huonot tilat, päivähoitopaikkojen puute, monien puistoalueiden kehno kunto, terveysaseman ruuhkat). Jos niitä olisi ajettu samalla voimalla kuin vesitornin säilyttämistä, varmaan jotain olisi jo saatu aikaan.

Vesitornin säilyttämiseen on pantu liian paljon energiaa. On väärin vaatia yhteiskunnalta tällaisen rakennuksen ylläpitämistä, jolla ei ole mitään järkevää käyttöä. Ei vesitornina eikä muutenkaan. On liian kallis maamerkki veneilijöille. Lauttasaarelaisena EN allekirjoita adressia. Luulen, että tuhannet saarelaiset ovat kanssani samaa mieltä. Lauttasaaressa on noin 22000 asukasta, joista vain reilu tuhat on allekirjoittanut adressin.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

21.07.2014 12:35


Iqe

#80 Re:

02.08.2014 21:59

#14: -

Luulis näillä äänimäärillä säilyvän ja lisää ääniä tulemaan joka iikka joka kannattaa tätä :) ite kannatan ja niinkuin laitoin niin ei saa purkaa vaan pitkää kunnostaa tornin rakenne ulkoa ja sisältä maat ympäriltä ja putket y ms ja pelastus tie vesitornille ja joku hyvä tila siitä uimahalli tai näköala kahvila tai uimahalli  ne anteenit ottakaa kyllä pois niil ei tee mitään eikä niitä jaksa kattoo ne pilaa tornin näön :) :)


Vieras

#81

30.09.2014 08:40

Hienoa, että Lauttasaari Seura on saaneet adressin aikaseksi.
Olen mielenkiinnolla seurannut vesitornin kohtaloa ja niitä lukuisia esityksiä, mitä toimintaa vesitorniin voisi sijoittaa.Se ei todellakaan tarvitse mitään toimintaa. Se on kulttuurihistoriallisesti arvokas ja säilytettävä rakennus! Eikö Museovirasto ole kantaansa lausunut?
Eikö vesitorni voi olla edelleenkin Lauttasaaren maamerkki ja kaupunginosan symbooli.
Sen ympärille voisi kehitella esim. vuotuisen tapahtuman esim.sadonkorjuujuhlan.
Vesitorni on ensimmäinen sienen muotoinen vesitorni Suomessa.Vuodesta 1958 olen lapsuudenkotini ikkunasta Läntiseltä Rantatieltä; nykyiseltä Merikannontieltä saanut sitä ihailla.Samoin mereltä Helsinkiä lähestyttäessä se näkyy pitkälle mereltä. Myös lukuisien vieraiden ja turistiryhmien kanssa sitä on saatu ihailla.Mm.ohilipuvat pienet ja suuret suuret matkustajalaivojen risteilijät sen tuntevat jo vuosikymmeniä. Lauttasaaren vesitorni kuuluu Helsinkiin!
Se on Helsingin kaupunkiin mitä suuremmassa määrin liittyvä merimerkki. Se näkyy Meilahden sairaalarakennusten ikkunoista ilahduttaen piniäkin potilaita. Samoin lähikaupunkienkin korkeilta kallioilta ja kotien ikkunoista.Puhumattakaan Lauttasaaren vanhoista sekä uusista asukkaista. Vesitorni tulee jättää seuraavillekin sukupolville kertomaan, miten kaupungissamme on eletty.
Lauttasaaren vesitorni on kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus, jota tämä sukupolvi virkamiehineen ei saa tuhota.

Vieras

#82 Re:

30.09.2014 09:05

#81: -  

 


Vieras

#83

02.10.2014 07:14

Oikea asia, mutta adressi taitaa olla myöhässä. Päättäjien kannattaisi lukea Anna Kortelaisen kirjasta "Hurmio" kappale "Taidesabotaasit ja-ryöstöt".Maikkulan vesitornin yleissuunnittelijana en voi ymmärtää Lauttasaaren vesitornin purkamista.

Vieras

#84

02.10.2014 09:28

Säilytetään majesteettinen Larun vesitorni!
Arkkitehti Leppämäen luomus on syöpynyt syvälle tajuntaan - melkein kuin Rio de Janeiron vapahtajapatsas! Loistavasti tämän kiteytti eräs allekirjoittaja: tunteen perille pääsystä, kun mereltä tullessa tämä tuttu maamerkki piirtyy taivaanrantaan. Vetoomukseen littyy myös kyseisen arkkitehdin elämäntyön sekä hänen edesmenneen poikansa, ystävän ja luokkatoverin, muiston kunnioitus. Elämme vain kerran, mutta jotakin tärkeää jää.
Sirkkunen

#85

07.10.2014 07:43

Tämän tornin voisi vallan hyvin purkaa. Tilalle voidaan rakentaa kovalevystä täsmälleen samanlainen torni. Aina kun materiaali menee huonoksi, vaihdetaan taas tilalle uusi torni.

Leikkikoulussa sienen juurella käyneenä muistan ko. tornin vain suurena kammotuksena.

Kaukaa kylläkin näyttävä.


Vieras

#86

20.03.2015 02:56

Koska vesitorni on kaunis ja ansaitsee paikkansa Lauttasaaressa.

Vieras

#87

16.04.2015 07:48

Asuin vesitornin juurella keltaisessa talossa. Esikoislasta tuli työnneltyä vaunuissa tornin juurella. Vesitorni on hieno maamerkki, vaikkapa kun saapuu satamaan mereltä päin.
Sähköö suomeen ja sähkeesti !

#88 I eko teko !

04.04.2020 01:10

Lauttasaareen sopii hyvin tuuli voimala !

 

Eko sähkö  on aina eko teko !

 

 

▄█▄

terveisin:

eko sir