Viinijärven yläkoulun säilymisen puolesta

Viinijärven yläkoulun säilymisen puolesta / Tiedotteet / Viinijärven yläkoulua esitetty jällen lakkautettavaksi / Kommentit


Vieras

#1

07.11.2013 21:24

olen kyllä samaa mieltä vanhempainneuvoston kanssa
> ei siihen lakkautukselle ole mitään perusteita,koska koulukyyditykset tulevat paljon kalliimmaksi.ja on myös oppilaiden kannalta parempi,että lähikoulut kuuluisi säilyttää.
> näyttää siltä,ettei valtuusto haluakkaan ymmärtää asioita järkevästi.
> näyttää siltä,että olisi kunnia pitää valtaa ja että me valtuustossa päätetään niin kuin,että kuntalaiset näkee,että ei kuntalaisten mielipiteestä paljon välitetä!
> terveisiin:jouni huikuri

Vieras

#2

08.11.2013 08:50

toivon että viinijärven kyläkoulu säilyy koen sen tärkeäksi oppilaiden kannalta ja opettajien siirto isompaan kouluun toisi koulukiusaamista mikä on huono asia.

Vieras

#3 #3

08.11.2013 18:39

Todellisuudessa jos Viinijärven ya lakkautetaan, niin säästöjä syntyy , vain jos opettajia ei palkata Liperin ya.lle. Viinijärven ya.n oppilaista suurin osa on Ylämyllyläisiä ja Vaiviolaisia. Ylämyllyltä on olemassa oleva linja Liperiin joka on lyhempi, kuin Viinijärvelle. Mutta Vaiviolaiset on tuotava Ylämyllylle aamuisin ja vietävä iltaisin.Tällein pikainen laskutoimitus koulukuljetuksista: Linja Vaivio- Ylämylly,1 linja-auto,kilometreja vuorokaudessa: 60km x 4.00€/km = 240€/vrk x koulupäivät n.188vrk= 45120€/vuosi (kilometrit ei tarkkoja ).Sitten ns.alennusta kilometreista tulee,kun oppilaat viedään Ylämyllyltä- Liperiin, kun on vähemmän kilometrejä, kuin Viinijärvelle.Kolmen opettajan palkka:a`70.000= 210.000€, pois jos eivät siirry Liperiin.Koulukuljetuskustannukset näyttävät pieneltä,koska en pysty laskemaan sitten mitä kuljetaan Viinijärvelle oppilaita käsämästä ym.ja kaikki nämä on suuntaa antavaa ja tämän 1+1 yhtäläisyyden sivitysharhaanjohtaja pystyisi laskemaan ja ilmoittamaan kuntalaisille.Aina pitää muistaa tämä suuri totuus,POLTTOAINEEN HINTA ei koskaan laske:)eli kustannukset kuljetuksista vain nousevat PITKÄLLÄ tähtäimellä(jos joku kunnan virkamies lukis tämän). Aina on mahdollisuus Viinijärjen ya.n oppilaisen siirtyä Siikasalmen kouluun, josta olen kuullut vain positiivista ( lapsilta ja vanhemmilta ) ja koulukuljetukset on ilmaisia koulun puolesta. Vaivion koulun lakkautuksesta tuli vain menoja..kuljetuskustannukset nousivat 70.000€,opettajien virat säilyivät,koulun ikkunaremontti edellisenä vuonna nieli 50.000€,vaikka tiesivät koulun lakkautuksesta:))Pitkällä tähtäimellä,kun ajatellaan ja lasketaan asiaa: vain yksi Viinijärven oppilaista tai minkään alakoulun yhdistetyistä oppilaista syrjäytyy ja otetaan huostaan: 100.000€ maksaa vuosi kunnalle. Siinä ne säästöt sitten meni..Itse tiedän ja näen..pienempi yksikkö on parempi lapsen tulevaisuudelle! Ps. Onko Liperin ya.n rehtori saanut budjettinsa kuntoon? Viimelukukautena 800.000€ ylitys,vai oliko se edellinen vuosi? Nämä kaikki ratkaisevat kyläkoulun olemassa olon, kun tämäkin herra elää kuin pellossa ja tuhlaa meidän Liperiläisten rahoja.. Lopuksi toivon sivistysjohtajan vaihtoa, kun ei edes kehtaa laskea asiaoita..!
minä Liperistä

#4 Lakkautukset täyttä puppua...

18.12.2013 17:50

....kunnanjohtaja Hannele Mikkanen on epäpätevä johtamaan Liperiä (opettaja) ja tämä tilanne, mihin ollaan tultu, on kunnanjohtajan kyvyttömyyttä saada Liperin kunta jaloilleen. Lisäksi kunnan johdossa vallitsee "hyvä veli" -systeemi, koko kunnan johto on korruptoitunut.
Säästöjä saadaan liperin kunnan johdosta vaikka miten paljon, jos halutaan. Kyläkouluja ei tarvitse lakkauttaa.

Vieras

#5 Re: Lakkautukset täyttä puppua...

20.12.2013 22:52


Vieras

#6 Re: #3

20.12.2013 23:11

#3: - #3

se on kyllä sitä,että liperin kunnan taloudenhoidossa on se vika.näyttää siltä,että on myös työntekijöissäkin sitä vikaa että käyttävät kunnan rahaa tuhlailevasti.koulujen lakkautukselle ei ole mitään perusteita.ensi vuonna on taas sama tilanne,tiedä vaikka vieläkin pahempi kuin nyt.jos sama meno jatkuu.nyt kun veroäyriä korottavat.jos taas korottavat itselleen palkkaa.niin se on sitten aivan selvää,että ovat syyllistyneet korruptioon ja rikokseen.se on tutkimattakin selvä asia! näistä vääryyksistä ne riidat johtuu siellä valtuustosta.joka oikeutta ja rehellisyyttä ajaa,niin ne syylliset laittavat ne syytteeseen ja potkivat pois häiritsemästä.että ihan turha on vääristellä asioita.saa nähdä koska se oikeus voittaa?

niin mistä ne sitten ottavat niitä säästöjä kun on jo kohta kaikki koulutkin lakkautettu?

> ehkä sitten joutuvat lakkauttamaan yläasteenkin? ja lopulta itsennekin,kun ovat niin ahneita rahalle,että eivät voi edes ajatella palkkansa alennusta kunnan talouden hyväksi ja tasapainottamiseksi.nää on varmaan ihan hyviä vinkkejä?

> vastuu henkilöille.terveisii huolestunut kuntalainen.