ASTRID THORSIN IDEOIMA UUSI ULKOMAALAISLAKI HYLÄTTÄVÄ!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista ASTRID THORSIN IDEOIMA UUSI ULKOMAALAISLAKI HYLÄTTÄVÄ!.

Joonas Lahti
Uusimaa

#101 Näin kävi Ruotsissa

11.12.2008 18:35

http://www.youtube.com/watch?v=diw5SneythM&feature=related

Näin siis on asiat Ruotsissa. Tuskin haluamme samaa tänne Suomeen. Katsokaa ja ihmetelkää.
Tero Kivinen
Helsinki

#102 Näin Ruotsissa

11.12.2008 18:54

Laitoin tuon saman videon hs.fi uutisen kommentteihin ja sitä ei hyväksytty. Saa sitten miettiä miksi päättivät sensuroida. Liitteenä luki suunnilleen: "Kiinnitä erityisesti huomioita siihen, kuinka videossa kerrotaan Ruotsin turvapaikanhakijapolitiikan olevan Euroopan liberaalein. Mieti sitten, jos tulevaisuudessa Suomella olisi tämä kunnia."
Tero Kivinen
Helsinki

#103 jatkoa..

11.12.2008 18:57


Tein tämän siis jo noin viisi tuntia sitten, en vasta kommenttisi jälkeen.. Siis tuskinpa enää ovat hyväksymässä :D
Mikko Komulainen
Kajaani

#104 Oletko tosissasi?

11.12.2008 19:44

#97
uskon edelleen, että laki fiksataan järkevään kuosiin ennen sen hyväksymistä. mikäli näin ei käy, odotan innolla sen tiimoilta syntyvää adressia. saatan allekirjoittaa sitten sen.

=)
Jarkko Sinisalo (Kuopio, 11.12.2008 17:13)

Meinaatko todellakin että allekirjoitat adressin sitten kun tämä laki on tullut voimaan muutettuna tai muuttamattomana jolloin aiot kirjoittaa nimesi sen jälkeen tulevaan asia-adressiin?
Eikös sitten taida olla jo liian myöhäistä enää itkeä ja kirjoitella nimiä adresseihin jos lakiehdotus on mennyt jo läpi ja tänne saadaan kaiken maailman pohjasakka?

Ja tiedoksi se että en ole rasisti.
Jarkko Sinisalo
Kuopio

#105

11.12.2008 20:04

ok. pahoittelen provoamistani. sarkasmi ja pienikin huumori näyttää menneen kokonaan ohi.

anteeksi.
Janis Petke
Edsevö

#106 Tässä vastaus?

11.12.2008 20:05

Moni ihmettelee mitä Thors ja RKP oikein ajattelevat kun laativat tuollaisia laki ehdotuksia. Onko alla olevassa linkissä vastaus siihen miksi RKP haluaa Suomeen paljon lisää pakolaisia;

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2008/09/721173

Jutun alalaidasta klikkaa "Netti-tvToimittaja Kari Lumikero tapasi Pär Stenbäckin Tukholmassa. Katso haastattelu"
Mikko Komulainen
Kajaani

#107 Jarkko Sinisalo

11.12.2008 20:16

Ei siinä sarkasmissa ja huumorissa mitään pahaa ole, taitaa vaan tämä asia olla kaukana huumorista ja sarkasmista.
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#108 Huomenna juttua Aamulehdessä

11.12.2008 20:28

En tiedä, tuleeko ihan printtiversioon, mutta äsken annoin puhelinhaastattelun. Toimituspäällikön sanoin "asia on jutun arvoinen".

Lähettäkää niitä "allekirjoita-viestejä" edelleen, homma jatkuu!

Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#109 Moi taas, Jarkko

11.12.2008 20:35

Ajattelin jo päivällä, että en enää kommentoi juttujasi. Kysynpä nyt kuitenkin, että minkälaisesta huumorista ja sarkasmista oli kyse, kun laitoit sen feikkiadressin nettiin?

Ei ainakaan nostanut arvoasi keskustelijana.

Mutta se siitä
Jarkko Sinisalo
Kuopio

#110

11.12.2008 22:21

mjoom. paska vitsihän se oli, mutta huumoriarvo on kiistämätön. tää homma on nyt muutenkin ihan läppä. pyydän nöyrästi anteeksi. ehkä tyydytän tällä jotain salaista vihaani perussuomalaisia ja muita isämmaanpuollustajia kohtaan. tai ehkä isäni ei rakastanut minua.

etteköhän te tällä jtn saa aikaiseksi. ompahan se ainakin todiste siitä, että kyllä se kansa saa aikaiseksi kun vaan haluaa. se jos mikä on mahtavaa. surullista on tosin se, että se kansa saatiin liikkeelle vasta kun kyseessä on maahanmuutto. mikään ei vituta suomalaista niin kuin pakolaiset. paitsi ruotsin opiskelu. ja ryssät.
Olavi Penkari
Karstula

#111 höpö höpö

11.12.2008 22:58

Kirjoitin jokunen vuosi sitten ruotsista eximian ja nykyinen kämppikseni on venäläinen.

Tässä on nyt ihan turha ryhtyä jauhamaan kansan syvien rivien keskuuteen pesiytyneestä muukalaisvihasta tms. Tässä ei ole kyse mistään "mokkakikkeleiden" mollaamisesta vaan kyse on ihan puhtaasti suomalaisen yhteiskunnan itsesuojeluvaistosta. Hälytyskellojen pitää aina ryhtyä soimaan siinä vaiheessa kun jokin ulkopuolinen vaaratekijä alkaa uhkaamaan suomalaista elämäntapaa ja tavallisia suomalaisia ihmisiä. On aivan yhdentekevää, että minkänäköinen se vaaratekijä on. Mitä kieltä se puhuu tai mitä uskontoa se harjoittaa. Uhka on aina uhka, ja siihen pitää reagoida ajoissa vahinkojen minimoimiseksi.

Toki se on yksilöllistä, että mikä milloinkin koetaan uhkaavaksi. Mutta uskallan väittää, että suurin osa suomalaisista näkee kontrolloimattoman maahanmuuton selkeänä vaaratekijänä. Kaikki merkit viittaavat siihen, että seuraamukset voivat olla lievästi sanottuna ikävät. Miksi suomalaisten pitäisi vain seurata toimettomina vierestä, kun uhkakuvat käyvät hitaasti mutta varmasti toteen?
Jarkko Pesonen
Joensuu

#112

11.12.2008 23:32

Sinisalo, ehkä nykyisen Yhdysvaltain itärannikolla käytiin noin 500 vuotta sitten samanlaista keskustelua? "Kyllähän me voimme nämä mereltä tulevat ottaa vastaan, mikä voisi olla pahinta mitä meille voi tapahtua?"

Joka tapauksessa kyse on siitä, että kansa huomaa, mitä on tapahtumassa, eikä tämä kansa ei halua, että heidän lapsensa joutuvat elämään maailmassa, joka muistuttaa kulttuuriltaan, väestöltään ja yhteiskunnaltaan Teherania. Jos avaamme ovet kansainvellukselle Arabiasta ja Afrikasta, muuttuu myös yhteiskuntamme lopulta sellaiseksi, sillä yhteiskunta koostuu ihmisistä ja kukin yhteiskunta on sen näköinen, kuin millainen väestö siinä pitää hegemoniaa. Arabialaiset ja afrikkalaiset yhteiskunnat ovat sen näköisiä, kuin millaiseksi arabit ja afrikkalaiset ne muovaavat - kolonialismin aika loppui jo puolen sataa vuotta sitten. Suomalainen yhteiskunta puolestaan on sellainen, millaisen suomalaiset ovat siitä tehneet - niin hyvässä kuin pahassa.

Jos tämän humanitaarisen maahanmuuton hinta on gettoutuminen ja yhteiskunnan vapauteen, demokratiaan ja tasa-arvoon pohjaavien perusarvojen pirstoutuminen, niin kykenen elämään myös vähemmän "rikastuneessa" yhteiskunnassa. Iso osa tupamme ovella odottavista vieraista ei nimittäin näitä arvoja allekirjoita. Tietysti myös omassa joukossamme on monenlaista räyhääjää, mutta se ei ole mikään syy ehdoin tahdoin ottaa sellaisia lisää myös naapurista.

Suomessa asuu ihmisiä suunnilleen saman verran kuin mitä monessa tavallisessa eurooppalaisessa kaupungissa. Suomi on maailman ainoa valtio, jossa suomalaiset voivat elää arkeaan omassa kulttuuripiirissään ja asioida omalla kielellään arkisessa toiminnassa. Missään muualla maailmassa tämä ei ole mahdollista ja siksi Suomalainen, yhteinäiseen perusarvopohjaan ja kulttuuritaustaan perustuva yhteiskunta on arvokas.

Maamme ei kestä taloudellisesti eikä kulttuurisesti laajamittaista kansainvaellusta kolmannesta maailmasta ja näin pienenä kansana meidän tulisi hoitaa ensin omat, olemassa olevat hankalat ongelmamme, sillä kukaan muu maailmassa ei tule niitä hoitamaan puolestamme - eikä pidäkään, sillä vain kykenemällä itse hoitamaan omat sisäiset asiansa, on Suomen kansa ansainnut paikkansa itsenäisten kansallisvaltioiden rikkaassa kirjossa. Nyt me olemme vain siirtämässä olemassa olevaa, ja meistä johtumatonta ongelmaa omalle maaperällemme väestönsiirron muodossa.

Kansainvaellus on joka kerta historian aikana ollut tuhoisaa vähäväkisille kansoille - eikä ole mitään syytä olettaa, miksi näin ei olisi myös vuonna 2008.
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#113 Nimiä tulee tasaisesti!

12.12.2008 06:13

Kiitos siitä kaikille allekirjoittajille. Jakakaa tätä osoitetta entistä ahkerammin! 15000 on täynnä ennen klo 12.00!
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#114 Aamulehti tänään, sivut A6 ja A7

12.12.2008 08:43

Hienoa ja asiallista journalismia taas kerran. Kiitos!
Juha Päivärinta
Elimäki

#115 Juha, muistathan

12.12.2008 08:47

kysyä Astridin mielipidettä lakiesitykseen jossakin vaiheessa? ;)
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#116 Moro, kaima...

12.12.2008 08:53

...mielessä on kyllä käynyt sitä häneltä ihan suoraankin kysyä, mutta

a) tarkoituksenani ei ollut (eikä edelleenkään) ole hyökätä häntä kohtaan tms. henkilökohtaisesti vaan herättää keskustelua itse aiheesta ja
b) lähestyminen suoraan Astridia olisi kyllä suoranaista -piip-, joten hän saa minulta vain samansisältöistä postia samaan aikaan muiden 199 edustajan kanssa.

Jatketaan!
Mika Sevón
Lohja

#117 Huomenta

12.12.2008 09:29

Mä kyllä seison sun takanas tässä, on kyse maamme tulevaisuudesta ja siitä millaiseksi se tulee muodostumaan. Asioita ollaan hyssytelty riittämiin, epäkohtiin tulee voida puuttua ja niistä käydä avointa kansalaiskeskustelua.
Voimia sulle rutosti, tulet tarvitsemaan sitäkin. Ja muista, et ole tässä enää yksin, moni muukin on huolestunut siitä mihin meitä viedään.

T : Mika
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#118 Kiitos kaikille kannustuksesta ja palautteesta!

12.12.2008 09:50

En enää pysty millään siihen vastaamaan jokaiselle henkilökohtaisesti. Pelkästään tänään on tullut yli 200 yhteydenottoa meilillä tai tekstarina.

Toivomus olisi, että jos / kun haluatte tsempata tms., niin laittakaa tsemppiviestit kaikki tänne keskusteluihin.

Näin puhelimeni ja meilini ei ole tukossa, nyt tulee nääs mielenkiintoisilta tahoilta yhteydenottoja!

Samalla koko kansa näkee, kuinka tosissaan tässä ollaan.

Meissä on voimaa!
Kimmo Kiiski
Vantaa

#119 Mites "netittömät" ?

12.12.2008 09:57

Ja tervehdys sekä voimia ja tsemppiä Juha !

Mieleeni tuli sellainen että tiedän ihmisiä jotka varmasti allekirjoittaisivat tämän adressin mutta heillä ei ole pääsyä (tai taitoja, ikäihmisiä pääasiassa) nettiin ja siten eivät voi allekirjoittaa nettiadressia. Mitenhän heidän äänensä saisi kuuluviin ?
Juha Päivärinta
Elimäki

#120 Kimmolle

12.12.2008 10:01

suosittelen lämpimästi kirjastoa, nettikahvilaa tai kaverin luona piipahtamista. Ilmaisen sähköpostiosoitteen luominen onnistuu helposti kaverin avulla. Hyvän asian puolesta kannattaa uhrata 10 minuuttia elämästä.
Mika Sevón
Lohja

#121 Moro Kimmo

12.12.2008 10:04

Uskoisin että tuo julkisuus tuo mukanaan hyviä asioita tuon suhteen. Kirjastoissa ym muissa julkisissa koneissa heillä on mahdollisuus käydä allekirjoittamassa, osoitehan on jo laajassa levityksessä. Se kyllä tuo IP vääristymää, jos samasta tulee monta kannanottoa, mutta ei kait se asian arvoa alenna.

Sanaa vain lujasti kiertoon, kyllä tästä hyvä tulee.
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#122 Toimenpidelista / tarkistuslista 12.12.:

12.12.2008 10:25

Toimenpidelista / tarkistuslista 12.12.:

ALLEKIRJOITUKSIA ON JO NIIN PALJON, ETTÄ ENÄÄ EI TARVITSE PELÄTÄ ”HÖRHÖN” MAINETTA, EPÄMÄÄRÄISIÄ VIRANOMAISTAHOJA TMS.

TOIMI SIIS ROHKEASTI OMALLA NIMELLÄSI!

*****

TIEDOTA!

Ota mukaan iso nivaska monisteita, joissa on adressin osoite ja kehotus toimia heti!

1. Käy tarkistamassa, että tiedote löytyy kotikuntasi / kaupunginosasi ammattikouluilta, lukioista, yliopistosta, ammattikorkeakouluista, kansalaisopistosta jne. HUOM! PERUSKOULUUN EMME NIITÄ JAA!

2. Varmista, että tiedote löytyy myös lähivaruskunnista. Haminalaiset: muistakaa RUK, varmasti tulee kannatusta. MPKK, Maanpuolustuopisto yms. HUOMIO!

3. Varmista, että tiedote löytyy kuntasi työvoimatoimistosta, KELA:sta sekä muista viranomaisista. Muistakaa terveyskeskusten ja lääkäriasemien lehtihyllyt, kirjastot jne.

4. Onhan kotikuntasi / kaupunginosasi työttömien toimintakeskuksessa jo tiedote.

5. Onhan kotikuntasi / kaupunginosasi eläkeläiset ja sotaveteraanit huomioitu ja heille tiedotettu asiasta? Muistakaa palvelukeskukset yms.

6. Muistakaa rautatie-, linja-auto- ja metroasemat, niissä liikkuu paljon ihmisiä.

7. Kirjoita lyhyt ja napakka mielipidekirjoitus asiasta OMALLA NIMELLÄSI, ja lähetä alueen ykköslehden toimitukseen. Lähetä myös pikkulehdille, ne julkaisevat usein kirjoituksia paljon helpommin! Ei rasismia tms. kökköä. Pelkkää asiaa ja perustelua!

HUOM!
1. Kysykää virastoissa, palvelutaloissa, kouluissa jne. aina ensin lupa. Jos kieltävät niiden laittamisen, älkää haastako riitaa vaan antakaa asian olla.
2. Ei tarroja tms.
3. Älkää sotkeko
4. Neuloja ja nastoja vain niille varatuille tauluille
5. Käyttäkää sinitarraa tai teippiä, josta ei jää jälkiä


******


KESKUSTELE, MUTTA ÄLÄ TYRKYTÄ!

1. Juttele ystäviesi, sukulaistesi, työkavereiden, opiskelukavereiden jne. kanssa.
a. Kysy, ovatko he tietoisia tästä adressista. Mikäli he eivät vielä ole allekirjoittaneet, niin
b. Kysy heiltä heidän mielipidettään asiasta.
c. Kehota käymään tutustumassa adressin sisältöön sekä Aamulehden asiallisiin artikkeleihin.
d. Kehota heitä allekirjoittamaan, mikäli ovat asiasta samaa, mieltä.

2. Voit käydä samanlaista keskustelua myös tuntemattomien kanssa, esim. bussissa, junassa, metrossa, bussipysäkillä. Muista kohteliaisuus!


*****


KONTAKTOI

1. Laita postia – joko meilinä, mutta mieluiten oikein perinteisenä kirjepostina – kunnanvaltuutetuille, valtuustoryhmien puheenjohtajille, kunnanhallituksen jäsenille, lautakuntien jäsenille. jne.
2. Laita vastaavaa postia puolueiden piiritoimistoihin
3. Laita vastaavaa postia kansanedustajille
4. Soita heille
5. Käy tapaamassa heitä
6. Kysy kohteliaasti, mutta määrätietoisesti heidän mielipiteitään adressin kohteena olevista asioista. Kirjaa ne ylös, niille on varmasti myöhemmin käyttöä.


*****


KULUTA VALIKOIDEN – tämä lienee erittäin tehokas, raha puhuu tunnetusti hyvin

1. Suosi jouluostoksissasi vain niitä liikkeitä, jotka ilmoittelevat tuotteitaan ja palveluitaan niissä lehdissä, jotka paneutuvat todellisiin ongelmiin ja kertovat niistä asiallisesti (esimerkiksi Aamulehti, suosittelen henkilökohtaisesti).
2. Kerro tämä myös kauppiaalle: ”valitettavasti tänä vuonna keskitän ostokset liike X:ään, sillä he ilmoittelevat lehdessä, joka on aidosti kiinnostunut kansalaisista ja heidän mielipiteistään. Teidän ilmoituksianne en muista siellä nähneeni” tms.


*****


EMME OLE RÄHJÄÄJIÄ. OLKAA SIIS KAIKISSA TOIMISSANNE
- YSTÄVÄLLISIÄ
- KOHTELIAITA
- HYMYILEVÄISIÄ


ME OLEMME SUOMALAISTEN PUOLELLA, EMME KETÄÄN VASTAAN!


Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#123 Myyräkanta kasvaa!

12.12.2008 10:38

Kiitos valveutuneille, todellisesta sananvapaudesta ja kansalaisvaikuttamisesta kiinnostuneille toimittajille "siellä jossakin".

Olen tänään saanut kolmesta eri mediasta asiallisen yhteydenoton (ja ilman toimituspäällikön / päätoimittajan / tuottajan tms. valtuutusta, veikkaan...), jossa todetaan, että kun kyseinen media ottaa yhteyttä, niin älä suostu, vaan pyydä kohteliaasti tutustumaan Aamulehden asialliseen artikkeliin ja siteeraamaan sitä ja itse adressia.

Jep, tiedänkin varsin hyvin, miksi näin kannattaa menetellä. Ja niin menettelenkin.


*****

Aamulehden toimitukselle erikoiskiitos asiallisista kirjoituksista tämän päivän lehdessä, hienoa työtä.

Uskoni journalismiin palaa vauhdilla!
Juha Päivärinta
Elimäki

#124 Jakelu

12.12.2008 10:49

Olisiko tänne mahdollista saada lyhyt ja ytimekäs tiedote, jossa kerrottaisiin myös selvästi asian tausta? Adressista löytyy teksti, mutta ajattelin valmista pohjaa, josta kaikki halukkaat voisivat ottaa copy-pasten ja tulostaa kotikoneella? Jos tiedotteessa on vain nettiosoita ja kehoite allekirjoitukseen, useat voivat jättää allekirjoittamatta tai eivät edes vaivaudu lukemaan.
Kwa Zulu
Zululand

#125 Peli on menetetty

12.12.2008 11:00

Minä luovutan:

http://zulu.blogit.fi/