ASTRID THORSIN IDEOIMA UUSI ULKOMAALAISLAKI HYLÄTTÄVÄ!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista ASTRID THORSIN IDEOIMA UUSI ULKOMAALAISLAKI HYLÄTTÄVÄ!.

Timo Kohvakka
Helsinki

#176 Adressin vähättelystä

13.12.2008 15:29

Adressi on kerätty koko lakialoitteen hylkäämisen puolesta, joten kosmeettisella muuttelulla ei ole käsittääkseni merkitystä. Tarkoituksenmukaisintahan olisi aloittaa koko keskustelu tyhjältä pöydältä. Ja niin että siitä tiedotettaisiin myös Suomalaisille. Nythän tämä on tehty salassa ja yritetään saada kiireellä läpi.
Antti Härmä
Helsinki

#177 VS: Adressin vähättelystä

13.12.2008 15:43

No, eipä tuota sen salaisemmin ole valmisteltu kuin muitakaan. Se, mikä siitä tekee ikään kuin salamyhkäisen on se, että media on ollut miltei tyystin vaiti koko hommasta, eikä esim. K. Rajamäen kritiikki viime vuonna esityksen tienoilta "kiinnostanut" valtamediaa pätkääkään.

Ymmärrettäväähän tuo, onhan sitä tärkeämpiäkin uutisaiheita, kuten tosi-tv, julkkisten masennus ja Anna Abreun puku.Timo Kohvakka
Helsinki

#178 VS: Adressin vähättelystä

13.12.2008 16:01

Tätä valtamedian vaikenemistahan tällä salailulla tarkoitin. Tarkoitin salailua yleiseltä tietoisuudelta. Kyllähän ne lakialoitteet ovat julkisia, mutta kuinka moni ne käy säännöllisesti tarkistamassa? Siksi median velvollisuus onkin saattaa ne yleisön tietoisuuteen. Etenkin mikäli laki toteutuessaan muuttaisi perustavalla tavalla yhteiskuntaa. Meidän pitäisi voida luottaa median puolueettomuuteen tiedonvälityksessä. Näin ei ole tämän asian kehittyessä edelleenkään tapahtunut. Vaikka tämä on ehkä eniten keskustelua herättänyt asia Suomessa juuri nyt, media ei ole siitä kiinnostunut.
Maxim Repichev
Turku

#179 myös maahanmuuttaja

13.12.2008 16:25

olen myös maahanmuuttaja. Toisaalta tietoja ei luovuteta esim. maistraatista, koska olen jo vuosia sitten laittanut salaisiksi, että vain viranomaiset voivat saada minun henkilötietoni tietoonsa. Netissä olen usein triple-adhd.
Kimmo Alatalo
Oulu

#180

13.12.2008 19:03

Kommentti tuohon allekijroittaneiden mahdollisuuteen saada nimensä poistetuksi addressista. Jokaisen addressin etusivun alareunassahan on jo tämä kerrottu varsin selkeästi:

"Jos haluat nimesi poistettavan, ota yhteyttä adressin tekijään."

Tosin, enpä usko että kovin moni haluaa nimeään pois tältä listalta!
reijo virtanen
ylöjärvi

#181 OLISIKO MAHDOLLISTA

13.12.2008 20:24

Nuo, "maahan muuttajat" sijoitettaisiin, affenanmaalle ja NÄRPIÖÖN, jos astrid lisäisi sen EHDOTUKSEENSA, kiitti
Maxim Repichev
Turku

#182 Niinkö`?

13.12.2008 21:50

Olen myös Suomen kansalainen. En puhu ruotsia.
Janis Petke
Edsevö

#183 Lehdistön vaikeneminen

13.12.2008 21:57

Lehdistön vaikeneminen on kyllä todella mielenkiintoista. Kaveri lähetti töistä useita päiviä sitten tiedustelun/juttu vinkin tästä aiheesta Keskipohjanmaa lehteen ja Pohjalaiseen. Kummastakaan lehdestä ei ole kuulunut mitään eikä mitään juttua ole näkynyt. Mutta se oli melkein arvattavissa koska kumpikaan lehti ei uskalla ärsyttää RKP:n kannattajia. Täällä meillä päin RKP vie ja suomenkieliset vikisee.
reijo virtanen
ylöjärvi

#184 Kuinka sinä kirjoitat ????????????

13.12.2008 21:57

SUOMEKSI, närpiöläinen
Juha Päivärinta
Elimäki

#185 Minun mielestä

13.12.2008 23:26

median sörssiminen saa yhä huvittavampia piireitä
http://www.halla-aho.com/scripta/lyhyt_kommentti_esitutkintaan.html

Oli todella vaikeaa lukea ilman lukuisia naurunpyrskähdyksiä.
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#186 Ilmoitusluontoista asiaa:

14.12.2008 00:44

Muutettu lakiesitys:

- vaikka lakiesitystä fiksailtiinkin männäviikolla, niin todellisuudessa mitään oikeaa muutosta ei saatu aikaiseksi, vaan lähtökohtaisesti tilanne on sama kuin silloin, kun avasin adressin. Homma siis jatkuu!

- taustalla lienee kovemman luokan poliittista kähmintää, johon hallitus on toden teolla sitoutunut. Tästä kertoo mm. se, että hallituspuolue kokoomuksenkaan sisäiset avautumiset (Kokoomusnuoret, Helsingin kaupunginjohtaja Pajunen) eivät käytännössä vaikuttaneet asioiden kulkuun mitään.

- Tämä on erittäin huono uutinen, koska se tarkoittanee sitä, että tämä on ryhmäkurin alainen päätös, jolloin hallituspuolueen kansanedustajalta vaatii todellista siviilirohkeutta ”poiketa ruodusta”. SIKSI TEIDÄN PITÄÄ KONTAKTOIDA UUDESTAAN JA UUDESTAAN HALLITUSPUOLUEIDEN JÄSENIÄ. KOROSTAKAA HEILLE SITÄ, ETTÄ KANSANEDUSTAJAN VALINNAN TULEE PERUSTUA OMAANTUNTOON, EI RYHMÄKURIIN!

- kansanedustajille kannattaa mainita myös se, että lain perustelut ovat vaillinaisia ja harhaanjohtavia. Muiden pohjoismaiden ja useiden muiden eurooppalaisten tiukentuneesta maahanmuuttopolitiikasta ei nimittäin mainita mitään.

- Ei myöskään mainita mitään siitä, että Suomen lain löysentäminen muiden maiden tiukentaessa lakejaan nostaa turvapaikanhakijoiden määrää. Erityisen herkullinen puuttuva tieto on se, että Thorsin ”kielisukulaiset” ovat tiukentaneet omaa linjaansa.

- nämä asiat ovat hyvin keskeisiä, sillä kansanedustajat joutuvat luottamaan siihen, että he saavat valmistelijoilta riittävät tiedot. Nyt kansanedustajat joutuvat tekemään päätöksensä liian vähäisillä tiedoilla eli sama selkokielellä: ministeriö ja virkakoneisto yrittävät johtaa kansanedustajia harhaan, ja heiltä pimitetään olennaisia osia lain perusteluissa.

- KOROSTAKAA KANSANEDUSTAJILLE, ETTÄ HE JOUTUVAT KANTAMAAN POLIITTISEN VASTUUN HYVÄKSYMÄSTÄÄN LAISTA. VASTUUTA EIVÄT SIIS KANNA VIRKAMIEHET, PAKOLAISJURISTIT JNE. MONELLE KANSANEDUSTAJALLE TÄMÄ VASTUUNKANTAMINEN TAPAHTUU NS. MAITOJUNASSA TAKAISIN KOTIPUOLEEN.

- esimerkiksi valiokunnan mietinnössä ja lain perusteluissa kohdassa ”2.3 Kansainvälinen kehitys sekä ulkomaiden ja EU:n lainsäädäntö” ollaan USEASSA kohdassa ANTAVINAAN kuva, että asiaa on käsitelty. Esim. "Käytäntöjen vertailu on hankalaa myös siksi, että maiden käytännöt muuttuvat melko nopeasti, kun pyritään jatkuvasti etsimään kulloiseenkin tilanteeseen parhaiten soveltuvia ratkaisuja."

- Kohdasta ”4.1 Taloudelliset vaikutukset”: "Näillä muutoksilla ei ole vaikutusta turvapaikanhakijoiden tai kansainvälistä suojelua saavien henkilöiden määrään. [...] Esitys ei sisällä välittömiä valtiontaloudellisia vaikutuksia. TOTTA KAI ON VAIKUTUSTA!

- Mitään kommenttia muiden maiden linjan tiukentamisesta ja sen vuoksi Suomessa jo nyt kasvaneesta turvapaikanhakijoiden määrästä EI LÖYDY!

- Hallintovaliokunnan mietinnössä (HaVM 26/2008 vp) sentään todetaan, että taloudellisia vaikutuksia on: "Hallituksen esityksen mukaan lakiehdotuksilla ei ole välittömiä valtiontaloudellisia vaikutuksia. Tämä ei vastaa valiokunnan käsitystä, kun otetaan huomioon ulkomaalaislakiin hallituksen esityksessä ongelmallisesti muotoillut ja perustellut 51 a § ja 88 a §. Valiokunta tähdentää, että esityksessä olisi tullut tarkastella yhteiskunnalle aiheutuvia kustannuksia kokonaisuutena eri osatekijöineen ja laajemminkin selvittää maahanmuutosta johtuvia taloudellisia vaikutuksia. Kunnille pakolaisten vastaanotosta maksettavat korvaukset ovat saadun selvityksen mukaan pysyneet muuttumattomina vuodesta 1993 lähtien. Tämän jälkeen kuntien maahanmuuttopalvelut ovat kuitenkin laajentuneet ja yleinen kustannustaso on noussut. Valiokunta näkee tarpeellisena, että tuetaan kuntien halukkuutta ottaa vastaan kansainvälistä suojelua saavia ulkomaalaisia."

- mietinnöstä unohdetaan kokonaan myös vertailu kansainväliseen tilanteeseen ja mahdollisuus, että turvapaikanhakijavirrat kääntyvät Suomeen. MIKSIKÖHÄN?

- jos olet itse / tunnet jonkun, joka on juridisesti suuntautunut, käy koko lakiesitys ja valiokunnan mietintö läpi ”tiheällä kammalla” ja etsi sieltä muita epämääräisyyksiä tai suoranaisia valheita. Voimme sitten osoittaa nekin kansanedustajille ja samalla osoittaa, että heidän päätöksentekonsa pohja on hutera ja heitä johdatellaan tekemään jotain todella peruuttamatonta, jonka vastuun kantavat nimenomaan he itse. Yksin. Raskauttavat asianhaarat ovat mitä todennäköisimmin kätketty jonnekin hyvin yhdentekevään ja siksi harhaanjohtavaan paikkaan. Eli taas ministeriö yrittää harhauttaa kansanedustajia.

- copypastetkaa vaikka tämä teksti meiliin, jonka lähetätte kansanedustajalle.

- Ja edelleen: levittäkää sanaa näistä epäkohdista paitsi kansanedustajille, myös ystäville, sukulaisille, työkavereille jne.!

- ideoimme tässä pienen työryhmän kanssa parhaillaan, miten keräämme "perinteiset paperiadressit", joita kentältä kysytään koko ajan. Tämä tietää tuhansia allekirjoituksia lisää. Ideoita tämä asian suhteen otetaan vastaan edelleen!Postaus kansanedustajille:

- viimeistään maanantaina lähetän kaikille kansanedustajille kirjelmän, jonka luonnos on täällä ollut nähtävissä. Myös lopullinen, kansanedustajille lähtenyt versio ilmestyy tänne.

- pyydän heiltä vastauksia ensi viikon aikana. Ei pitäisi olla paha aikataulu, kysymyksiin vastaamiseen menee noin puoli tuntia.


Adressin luovutuksesta:

- siinä vaiheessa, kun allekirjoituksia tulee enää hyvin, hyvin satunnaisesti, tulostan adressit, poistan sieltä perinteisen manuaalisesti (=saksilla) tiettyjä nimiä ja teetän neljä (4) sidottua "kirjaa" niistä.

- kaksi luovutan hallituspuolueille, siis Kokoomukselle ja Keskustapuolueelle. Olen keskustellut näiden puolueiden edustajien kanssa asiasta tänään. Nimiä en vielä osaa (halua) mainita, koska mitään ei ole sovittu

- yhden luovutan mitä todennäköisemmin (en ole vielä varmaksi päättänyt) SDP:lle.

- neljännen pidän muistona tästä ikimuistoisesta hommasta!


Nettisivuista:

- nettisivut, jonne kokoan kansanedustajien kommentteja, starttaavat tammikuun alkuviikoilla. Tarkempaa aikaa en vielä osaa sanoa. On nääs paljon muutakin tekemistä kuin tämä homma...

- siellä on heti alusta alkaen kaikkien kansanedustajien nimet, puolueet, kotipaikkakunnat sekä vastaukset kysymyksiin. Alussa luonnollisesti kaikkien kohdalla on tyhjää, mutta täydennän tietoja sitä mukaa, kun vastauksia tulee.

- jos joku avoimesti kieltäytyy vastaamasta, tieto siitä tulee sivuille heti.


Omista vaikuttimistani

- kuten jo Aamulehden haastattelussa sanoin, minulla ei ole mitään poliittisia, uskonnollisia, ideologisia tms. vaikuttimia. Toimin huolestuneena rivikansalaisena tärkeän asian puolesta.

- kiitos tarjouksista, mutta en ole lähdössä politiikkaan, enkä halua liittyä sen paremmin jo olemassa oleviin puolueisiin kuin perusteilla oleviinkaan. Mihinkään puolueeseen en ole koskaan kuulunutkaan, vaikka monella saitilla niin arvellaan.

- en myöskään halua käynnistää enää uusia kampanjoita mistään asiasta enkä olla niissä muutenkaan keskeisessä roolissa puuhamiehenä.

- edellä esitetty pätee myös mielenosoitusten ja muiden vastaavien järjestämiseen. Paikalle ilmestyn, jos tapahtuma on hyvin organisoitu, viranomaiselle asianmukaisesti ilmoitettu, rauhanomainen ja asiallinen muutenkin.


*****

Jatketaanpa hommia. Ensimmäinen torjuntavoitto lienee otettu, mutta paljon on työtä vielä tehtävä, ennen kuin savijaloillaan horjuva vastustaja kaatuu!

Kiitos kaikille avusta ja allekirjoituksista tänäänkin!
Mikko Komulainen
Kajaani

#187 Halla-Ahon puolesta

14.12.2008 05:29

Tätähän tämä nyky-yhteiskunta on, pakko saada se syyllinen kaivettua jostakin tai jotenkin esille että joku/joitakin joita syyttää että viranomaiset eivät menetä kokonaan uskottavuuttaan.

Tulen seisomaan Halla-Ahon ajatuksien ja sanojen takana loppuun asti ja tuskin olen ainut, kovin moni kun on huomannut nämä kirjoitukset asianmukaiseksi ja asialliseksi yleisesti katsoen tätä ajankohtaa mitä Suomi käy läpi.

En halua enää loppujen lopuksi lukea enää mistään hallituksen päätöksistä tai muustakaan lakiehdotuksista koska kaikki tähän mennessä luetut lakiehdotukset sun muut mitä on hyväksytty ovat vain huonontaneet Suomen ja Suomalaisten tulevaisuutta. Alkaa oikeasti tuntua siltä että se mitä veteraanit ovat tehneet Suomen puolesta oli täysin turhaa ja nämä uudet hallituksen jäsenet ovat hyvillään siitä että kohta ei ole enää veteraaneja sanomassa siitä miten kansanedustajien pitäisi hoitaa Suomen asioita! Annetaan suomi maahanmuuttajille ja loput siitä mitä ei anneta niin myydään se osa venäläisille!
Näin jos tapahtuu niin vanhoilla sota-ajoilla ei ole ollut mitään merkitystä ja eikä myös sillä mitä silloin tehtiin Suomen puolesta!

Annetaan vaan kukkahattutätien ja uusavuttomien johtaa Suomea niin se on aivan varma että Suomi ei ole enää suomi vaan jokin säälittävä varjo siitä mitä se on ollut!!
Juha Päivärinta
Elimäki

#188 No niin

14.12.2008 11:33

Kouvolan Sanomat on julkaissut mielipidekirjoituksen ulkomaalaislaista ja jutussa on osoite tähän adressiin. Kiitos Kouvolan Sanomat ja special thanx to Reijo Tossavainen, Savitaipale.
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#189 Kirje kansanedustajille

14.12.2008 11:42

Heips kaikki!
Tältä se nyt sitten tulee näyttämään. Olennaisia muutoksia tai lisäyksiä siihen ei tule, alkaa aika nääs loppumaan: juuri "pikku myyrältä" saamani tiedon mukaan aikomus on todellisuudessa runnoa päätös Eduskunnassa läpi jo ensi viikon aikana, ei siis helmikuussa, kuten mediassa on uutisoitu. Haiskahtaa...sanonko miltä!

Lukekaa kirje huolella ja ilmoitelkaa, jos siellä on kirjoitusvirheitä tai olennaisia asiavirheitä.

Kiitos kaikille ideointitalkoissa mukana oleville ja tämän kirjeen suunnitteluun osallistuville henkilöille. Meiliä tulee edelleen sitä tahtia, että valitettavasti en ehdi kaikille henkilökohtaisesti vastaamaan, en sitten millään vaikka halua olisikin!

Jatketaan!

********************Juha Mäki-Ketelä 15.12.2008 1 (5)
XXXXXXXXX 12 3

000000 XXXXXXXXXXXX
p. XXX-XXX XXXX


JO YLI 18 000 ALLEKIRJOITTANUT ADRESSIN, JOSSA VAADITAAN UUDEN ULKOMAALAISLAIN HYLKÄÄMISTÄ KOKONAISUUDESSAAN


Taustaa
Maahanmuuttoministeri Astrid Thors (RKP) esittää Eduskunnalle hyväksyttäväksi uutta, koko EU:n alueella ennennäkemättömän vapaata ulkomaalaislakia.

Ministeri Thors perustelee lain tarpeellisuutta tulevalla työvoimapulalla. Laki ei kuitenkaan tarjoa yhtään ratkaisua työperäiseen maahanmuuttoon vaan keskittyy täysin humanitääriseen maahanmuuttoon. Siksi se on perusteiltaan valheellinen.

Myös puhe tulevasta työvoimapulasta on vahvasti perusteeton etenkin tämänhetkisessä taloudellisessa suhdanteessa, jolloin tuhansia suomalaisia lomautetaan ja irtisanotaan työpaikoistaan.

Lisäksi on huomioitava eri tilastot, jotka vääjäämättä osoittavat, että merkittävä osa jo nyt maassa olevista maahanmuuttajista on pitkäaikaistyöttömiä eikä ole osoitettavissa, että heidän työllisyystilanteessaan tapahtuisi lähiaikoina ratkaisevaa muutosta parempaan suuntaan.

Thorsin ulkomaalaislakiesitys muuttui hieman Eduskunnan hallintovaliokunnassa 13.12.2008. Muutokset ovat kokonaisuuden kannalta kuitenkin olemattomia eikä alkuperäistä ongelmaa ole millään tavoin poistettu. Lähtökohtaisesti lain henki on siis sama kuin aloittaessani adressin.

Uutta ulkomaalaislakia vastustavan adressin allekirjoitti 36 ensimmäisen tunnin aikana noin 3000 suomalaista. Tällä hetkellä (14.12.) allekirjoituksia on 18 375 kappaletta ja niitä tulee adressiin edelleen lisää. Aloitamme myös ”perinteisten” paperiadressien keräämisen lähiaikoina.Vaillinaiset ja harhaanjohtavat perustelut
Muutoinkin lain perustelut ovat vaillinaisia ja harhaanjohtavia, esimerkiksi muiden pohjoismaiden ja useiden muiden eurooppalaisten valtioiden tiukentuneesta maahanmuuttopolitiikasta ei mainita mitään.

Ei mainita mitään myöskään siitä, että Suomen lain löysentäminen muiden maiden tiukentaessa lakejaan on jo nostanut ja nostaa jatkossakin vääjäämättä turvapaikanhakijoiden määrää maassamme.

2 (5)

Esimerkiksi valiokunnan mietinnössä ja lain perusteluissa kohdassa ”2.3 Kansainvälinen kehitys sekä ulkomaiden ja EU:n lainsäädäntö” ollaan useassa kohdassa antavinaan kuva, että asiaa on käsitelty asianmukaisesti. Esim. "Käytäntöjen vertailu on hankalaa myös siksi, että maiden käytännöt muuttuvat melko nopeasti, kun pyritään jatkuvasti etsimään kulloiseenkin tilanteeseen parhaiten soveltuvia ratkaisuja." Todellisuudessa asiaa ei ole käsitelty

Vastaavasti kohdasta ”4.1 Taloudelliset vaikutukset”: "Näillä muutoksilla ei ole vaikutusta turvapaikanhakijoiden tai kansainvälistä suojelua saavien henkilöiden määrään. [...] Esitys ei sisällä välittömiä valtiontaloudellisia vaikutuksia”. Totta kai muutoksilla on vaikutus turvapaikanhakijoiden määrään.

Hallintovaliokunnan mietinnössä (HaVM 26/2008 vp) sentään todetaan, että taloudellisia vaikutuksia on: "Hallituksen esityksen mukaan lakiehdotuksilla ei ole välittömiä valtiontaloudellisia vaikutuksia. Tämä ei vastaa valiokunnan käsitystä, kun otetaan huomioon ulkomaalaislakiin hallituksen esityksessä ongelmallisesti muotoillut ja perustellut 51 a § ja 88 a §”.

Valiokunta tähdentää, että esityksessä olisi tullut tarkastella yhteiskunnalle aiheutuvia kustannuksia kokonaisuutena eri osatekijöineen ja laajemminkin selvittää maahanmuutosta johtuvia taloudellisia vaikutuksia. Olisi tullut tarkastella, mutta ei tarkasteltu. Miksei?Kansanedustajien tahallinen harhaanjohtaminen
Nämä asiat ovat hyvin keskeisiä, sillä kansanedustajat joutuvat luottamaan siihen, että he saavat valmistelijoilta riittävät tiedot.

Nyt kansanedustajat joutuvat tekemään päätöksensä liian vähäisillä tiedoilla eli sama selkokielellä: ministeriö ja virkakoneisto yrittävät johtaa kansanedustajia harhaan, ja heiltä pimitetään olennaisia osia lain perusteluissa.

On enemmän kuin todennäköistä, että lakiesitys ja valiokunnan mietintö sisältävät paljon muitakin vastaavia epämääräisyyksiä, ”unohduksia” tai suoranaisia valheita, mutta ne on kätketty jonnekin hyvin yhdentekevään ja siksi harhaanjohtavaan paikkaan.

Taustalla lienee kovemman luokan poliittinen peli, johon hallitus on toden teolla sitoutunut. Tästä kertoo mm. se, että hallituspuolue Kokoomuksenkaan sisäiset avautumiset (Kokoomusnuoret, Helsingin kaupunginjohtaja Pajunen) eivät käytännössä vaikuttaneet asioiden kulkuun millään muotoa.

Tämä on maamme tulevaisuuden kannalta erittäin huono uutinen, koska se tarkoittanee sitä, että nyt ollaan tekemässä puhtaasti ryhmäkuriin perustuvaa päätöstä, jolloin hallituspuolueen kansanedustajalta vaatii todellista siviilirohkeutta ”poiketa ruodusta”.

Olkaa rohkeita, sillä tosiasia on se, että poliittisen vastuun päätöksestä kantavat yksittäiset kansanedustajat, eivät siis lakimuutosta valmistelemassa olleet tahot, esimerkiksi virkamiehet ja pakolaisjuristit, joiden toiminnan vaikuttimiksi voi helposti nähdä pitkälti vain taloudelliset ja/tai ideologiset seikat.

3 (5)


Kansanedustajan päätöksen ja äänestyskäyttäytymisen sen sijaan tulee perustua omaantuntoon, ei ryhmäkuriin.Allekirjoittajien yksiselitteinen vaatimus
Lakiesitys on hylättävä kokonaisuudessaan, koska se on laadittu vääristä lähtökohdista ja väärien ihmisten toimesta.

Lakiesitys on hylättävä siksi, että toteutuessaan lain keskeisiä vaikutuksia olisivat:

1. Koska laki on niin vapaa, Suomesta tulisi ovi, jonka kautta hallitsematon joukko maahanmuuttajia pyrkii EU:iin. Suomi toimii näin epälojaalisti unioni- ja Schengen-liittolaisiaan kohtaan tilanteessa, jossa muut jäsenvaltiot kiristävät ulkomaalaispolitiikkaansa. Liittolaisemme tuskin pitävät tästä, mikä puolestaan saattaa heikentää luotettavuuttamme ja painoarvoamme Euroopan Unionissa.

2. Monikaan näistä henkilöistä ei olisi pakolainen tai vainottu. He hakeutuisivat Suomeen, koska he eivät saisi turvapaikkaa muista EU-maista. Suurin osa heistä pyrkii maahamme vain siksi, että he haaveilevat taloudellisesti paremmista olosuhteista ja tulevaisuudesta. Siihen heillä toki on oikeus, mutta meillä suomalaisilla ei ole velvollisuutta heille sitä tarjota.

3. Mikäli he eivät pääse Suomesta muihin EU-maihin, jäävät he suomalaisten elätettäviksi. Tämä vaihtoehto on hyvin todennäköinen, sillä muut EU-maat toimivat maahanmuuttopolitiikassaan täysin päinvastaisesti ja kiristävät käytäntöjään.

4. Laki mahdollistaa turvapaikan myöntämisen sellaiselle turvapaikanhakijalle, jonka hakemuksen toisen EU-maan maahanmuuttoviranomaiset ovat jo tutkineet ja hylänneet. Tämä kuormittaa tarpeettomasti ao. viranomaisia, lisää byrokratiaa ja kasvattaa ilman asianmukaista perustetta maahamme pyrkivien määrää.

5. Epämääräisillä papereilla maahan tulevien ns. ankkurilapsien maahan tulo ja siihen liittyvä merkittävä järjestäytynyt rikollisuus lisääntyisivät huomattavasti. Ankkurilapsi on usein 16–17 –vuotias ”lapsi”, joka lähetään vastaanottavaiseen maahan. Tämän jälkeen muu perhe ja suku seuraavat perässä. Näiden ”perheenjäsenten” ja ”sukulaisten” sukulaissuhteita ei säännönmukaisesti tarkisteta esimerkiksi DNA-testeillä, vaan kuka tahansa voi väittää olevansa kenen tahansa sukulainen.

Ulkomaalaislaki on uudistettava Eduskunnan toimesta kokonaan.

Lainvalmistelusta on suljettava pois ne tahot, jotka tavalla tai toisella – usein suoraan taloudellisesti – hyötyvät humanitaarisen maahanmuuton lisäämisestä. Tällaisia jäävejä tahoja ovat esimerkiksi Pakolaisneuvonta ry sekä vähemmistövaltuutettu.4 (5)


Omantunnon kysymyksiä kansanedustajille
Äänestäjiänne kiinnostaa varmasti juuri Teidän, arvoisa kansanedustaja, näkemyksenne tästä asiasta ja erityisesti se, miten aiotte tulevassa äänestyksessä äänestää.

Niinpä kysynkin hyvin yksinkertaisia kysymyksiä, joihin odotan saavani yksinkertaisia ja vain yhdellä tapaa tulkittavia vastauksia:

1. Kun Thorsin valmistelema lakimuutosesitys tulee eduskunnan käsittelyyn, niin äänestättekö sen puolesta vai sitä vastaan? Vastatkaa yksinkertaisesti joko ”äänestän puolesta” tai ”äänestän vastaan”.

2. Jos äänestätte sen puolesta, miten perustelette kantanne?

3. Muualla Euroopassa on koettu monikulttuurisuuden lisääntymisen myötä erilaisia alati lisääntyviä lieveilmiöitä, esimerkiksi maahanmuuttajataustaisten syrjäytyminen sekä ghettoutuminen, kunniamurhat, pakkoavioliitot, pyrkimykset kaventaa sananvapautta
sekä terrori-iskut. Nämä ilmiöt ovat synnyttäneet kantaväestössä rasismia sekä äärioikeistolaisia liikkeitä.
a. Miten nämä monikulttuurisuuden lieveilmiöt mielestänne vältetään Suomessa?
b. Onko Suomessa jo tehty toimenpiteitä näitä lieveilmiöitä vastaan, vai aiotaanko niitä tehdä vasta tulevaisuudessa?
c. Milloin, ja minkälaisia toimenpiteitä?
d. Paljonko se tulee maksamaan? Mihin ja kenen tekemään laskelmaan tämä tieto pohjautuu?

4. Maahanmuuttajamyönteisessä keskustelussa toistellaan usein, että "muiden Euroopan maiden virheistä on opittava". Mitä meillä on mielestänne opittu muiden virheistä eli miten maahanmuuttajat saadaan mielestänne Suomessa integroitumaan yhteiskuntaan ilman niitä ongelmia, joita on nähty kaikkialla muualla Euroopassa?

5. Koetteko olevanne henkilökohtaisesti vastuussa em. ongelmien kasvamisesta, jos äänestätte uuden ulkomaalaislain puolesta? Miten tämän vastuun kantaminen ilmenee käytännön tasolla?

6. Jos ette koe olevanne vastuussa em. ongelmien kasvusta, miten perustelette tämän?

7. Mitä ylipäätään olette mieltä lakimuutosesityksestä ja sen sisällöstä? Onko tämä lakimuutos mielestänne tarpeellinen ja perusteltu? Perustelkaa vastauksenne, kiitos.

8. Ministeri Thorsin mukaan hänen lakiehdotuksensa ”vastaa nykykäytäntöä”.
a. Mitä tämä mielestänne tarkoittaa selkokielellä?
b. Mikäli asia todella on näin, toimivat maahanmuuttoviranomaiset tällä hetkellä vastoin voimassa olevaa lakia. Miten aiotte puuttua asiaan?
5(5)Kansanedustajien vastausten jatkokäsittely
Kaikkien kansanedustajien vastaukset ja niiden perustelut, tai tieto vastaamatta jättämisestä, julkaistaan suojatulla ja valvotulla internet-sivustolla, joka mahdollistaa myös äänestäjien kannanotot aiheeseen. Sivusto avataan vain tätä keskustelua varten, eikä se pyri taloudelliseen voittoon.

Sivuston ylläpitäjä kunnioittaa annettuja mielipiteitä ja perusteluja samanarvoisina niin, että esitetyt kannat voivat puhua puolestaan.

Sivuston tarkoitus on aktivoida keskustelua aiheesta, koska se koetaan kansallisen tulevaisuuden kannalta erityisen tärkeäksi.

Uusi ulkomaalaislaki on herättänyt voimakasta kansalaiskeskustelua, ja on perusteltua olettaa, että sivustosta tulee paljon seurattu ja äänestäjien äänestyskäyttäytymistä tulevaisuudessa merkittävästi ohjaileva foorumi.

Odotan saavani vastauksenne perjantaihin 19.12 mennessä. Kysymykset ovat varsin yksiselitteisiä ja niihin vastaaminen vie aikaa noin tunnin.

Ystävällisin terveisin


Juha Mäki-Ketelä, Tampere
Tonttu Ukko
Korvatunturi

#190 Kommentteja

14.12.2008 12:12

"Kysymykset ovat varsin yksiselitteisiä ja niihin vastaaminen vie aikaa nointunnin."

Eli aivan liikaa. Kauhea romaani tuosta on tullut. Sinänsä ihan asiallista tekstiä, mutta menee jaaritteluksi ja samojen asioiden (ja itsestäänselvyyksien) toistamiseksi. Ei näin. Jaksaako tuota lukea? Tuo koko teksti on saatava yhdelle A4-arkille. Kaksi ensimmäistä kysymystä on oleellisia, muut turhia. Tästä pitäisi saada lyhyt ja ytimekäs.

Pidetään asia mielummin nyt tässä uudessa ulkomaalaislaissa ja sen kaatamisessa. Seuraavat muutokset ulkomaalaislakiin ja koko Suomen maahanmuuttopolitiikkaan ovat asia erikseen eikä niitä kannata miettiä ennenkuin tämä on saatu "pois alta". Yritetään nyt haukata vähän liian isoa palaa kerralla? Tai toisaalta nyt on hyvä hetki "haukata" se iso pala kun siihen on mahdollisuus. En tiedä, itse tekisin kuitenkin tämän toisella tavalla.
Juha Päivärinta
Elimäki

#191 Olen samaa mieltä

14.12.2008 12:19

minä skippaan töissä kaikki kyselyt, jotka vievät yli 10 minuuttia. Luulen, että kansanedustajallakin on muuta tekemistä kuin vastata kyselyhin. Tämä on tietenkin erittäin tärkeä kysely ;)
Minun mielestä lyhyt johdanto ja kaksi kyssäriä:
1. Äänestätkö puolesta vai vastaan
2. Tämä kyssäri sisältäisi kysymyksen, johon voi vastata nopeasti parilla lauseella. Miksi kannatat vapaampaa maahanpuuttopolitiikka, kun muut Euroopan maat tekevät päinvastoin? Oletatko lain toteutuessaan lisäävän maahanmuuttoa? Joku tämäntyyppinen kyssäri?

Näiden kysymysten perusteella äänestäjät voivat varmasti tehdä johtopäätökset seuraavissa vaaleissa.
Pasi Louhivuori
Helsinki

#192 Liikaa vastattavaa

14.12.2008 12:32

Tunti on paljon aikaa kansanedustajan työpäivässä. Edustajat tuskin ilahtuvat siitä, että eräs kansalainen toimittaa heidän eteensä kysymyslistan, johon pitää vastata suhteellisen lyhyessä ajassa. Vaikka halua vastata olisikin, se jätetään todennäköisesti tekemättä, koska pelätään sitä, mitä edustajakollegat ajattelevat edustajasta, joka "nöyrtyi" kansan (vaatimusten) edessä.

Kansanedustajat kokevat olevansa muun kansan yläpuolella, ja suostuminen (tai alistuminen) vastaamaan epämiellyttäviksi koettuihin kysymyksiin tarkoittaisi tuon aseman menettämistä. Media on toisiaan lähettänyt kysymyslistoja edustajille, mutta en muista, olisiko kukaan yksittäinen kansalainen tehnyt koskaan vastaavaa. Pitkät kirjalliset vastaukset paljastaisivat myöskin monen edustajan huonon kirjoitustaidon, minkä pelko tuskin ainakaan lisää vastaushalukkuutta.

Parempi vastaustapa olisi ehkä ollut rasti ruutuun -menetelmä, joko yksiselitteinen "kyllä" tai "ei" tai gallupeissa käytetty useampi vastausvalinta: täysin eri mieltä...hieman...en osaa sanoa...hieman...täysin samaa mieltä.
Ernesti Hemmingvei
Suomi

#193 Samaa mieltä

14.12.2008 12:42

Laadittu teksti on erittäin hyvä, mutta aivan liian pitkä.
Jotenkin sitä täytyisi saada tiiviimpään muotoon.
Kansanedustajille asia ei välttämättä ole yhtä tarkeä kuin allekirjoittaneille, joten moni edustaja jättänee vastaamatta.
Jaakko Sipilä
Helsinki

#194 Lyhennä

14.12.2008 12:44

Jukka, olet tehnyt valtavan työn. Otetaan siitä myös täysi hyöty; kysely pitää olla ehdottomasti lyhyempi. Viittaan edellisiin kirjoittajiin.
Juha Päivärinta
Elimäki

#195 Uutta ideaa

14.12.2008 13:33

Toisen Juhan kanssa keskusteltiin, että kokeilemme adressin allekirjoitusta yleisessä paikassa. Tarkoituksena on kerätä allekirjoitukset henkilöiltä, jotka eivät omista tietokonetta tai joilla on vaikeuksia päästä nettiin. Läppäri mukaan, kansalainen saa kirjoittaa nimen ja painaa entteriä. Jos ei omista sähköpostiosoitetta, tili perustetaan. Nyt kysytään vapaaehtoisia tähän toimintaan? Ilmoittautumiset toiselle Juhalle jmakiketela@gmail.com.
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#196 ERITTÄIN TÄRKEÄ TIEDOTUS!

14.12.2008 14:23

Juuri äsken saamani tiedon mukaan EDUSKUNTA KÄSITTELEE ENSI VIIKOLLA KORJATUN LAKIESITYKSEN JA MITÄ TODENNÄKÖISIMMIN SE MENEE 13.12 TEHDYILLÄ MUUTOKSILLA LÄPI!

Lähteet ovat luotettavia (kansanedustajia)

Mediassa levityksessä oleva propaganda, jonka mukaan käsittely tapahtuisi vasta helmikuussa, on siis täysin tuulesta temmattu. Sopii vain miettiä, miksi media tuollaista valhetta luo ja ylläpitää.

NYT ON TOIMITTAVA NOPESTI. EHDOTAN SEURAAVAA:

Informoikaa kotikuntanne erilaisten luottamuselinten jäseniä, varapuheenjohtajia ja puheenjohtajia (kaupungin- / kunnanhallitus, kaupungin- / kunnanvaltuusto, lautakunnat) HETI TÄNÄÄN, VIIMEISTÄÄN HUOMENNA!

Keskittykää erityisesti varapuheenjohtajiin. Puheenjohtajat ovat viralliseen linjaan sitoutuneita, mutta varapuheenjohtajuudella usein hyvitellään kakkoseksi jääneitä tai annetaan tilaa nouseville kyvyille. Varapuheenjohtajien sitoutuminen puolueen linjaan ei usein ole ollenkaan niin vahvaa, ja he voivat nähdä tässä loistavan tilanteen nostaa omaa poliittista asemaansa.

Prässätkää yhteydenotoillanne myös puolueiden kunnallisjärjestöjen varapuheenjohtajia. JA KUNNOLLA! Varsinaiset kansanedustajat ovat erittäin sitoutuneita puolueen linjaan, mutta puolueiden SISÄINEN oppositio löytyy todennäköisimmin puolueiden kunnallisjärjestöjen varapuheenjohtajista, koska he eivät automaattisesti edusta puolueiden valtavirtaa.

Hyödyntäkää alla olevaa pohjaa laatiessanne yhteydenottoja. Sähköposti ja puhelin laulamaan. Perinteiset kirjeet ovat aina vakuuttavimpia! MUISTAKAA PYSYÄ ASIASSA JA OLLA ASIALLISIA!


******
Oma Nimi 14.12.2008
Oma osoite 123

00000 KOTIKUNTA
P. 000- 000 0000
sähköposti:


Arvoisa (Tähän Vastaanottaja)


Äänestäjänä lähestyn Teitä asiassa, joka huolestuttaa minua suuresti:

Eduskunta päättää ensi viikolla uudesta ulkomaalaislaista, jonka hyväksyminen mitä todennäköisimmin johtaa maahan pyrkivien räjähdysmäiseen kasvuun. Kyse ei ole työperäisestä vaan lähinnä humanitaarisesta maahanmuutosta.

Lakimuutoksen vastustajat ovat vajaassa viikossa keränneet jo vajaat 19 000 allekirjoitusta lain hylkäämistä vastustavaan adressiin (http://www.adressit.com/ulkomaalaislaki). Allekirjoitusten määrä kasvaa koko ajan, ja niiden keräämistä tehostetaan jatkuvasti. Myös minun nimeni on allekirjoitusten joukossa.

Johonkin nämä tulijat on asutettava.

Pyydän Teiltä lyhyet ja vain yhdellä tapaa tulkittavissa olevat vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

1. Pitäisikö mielestänne edellä kuvatun kaltaista maahanmuuttoa kuntaamme lisätä? Vastatkaa vain kyllä tai ei.

2. Jos vastasitte kyllä, niin miten perustelette näkökantaanne?

3. Montako maahanmuuttajaa olisitte valmis asuttamaan kuntaamme?

4. Mistä tähän toimintaan saadaan rahat?

5. Ovatko nämä rahat joltakin taholta pois? Jos ovat, niin keneltä?

Odotan saavani vastauksenne perjantaihin 19.12 mennessä. Kysymykset ovat varsin yksiselitteisiä ja niihin vastaaminen vie aikaa vain noin 10 minuuttia.

Korostan vielä erikseen, että kyseessä ei ole minkäänlainen rasistinen kannanotto tai hyökkäys maahanmuuttoa ja maahanmuuttajia kohtaan.

Mielestäni valtion ja kunnan ensisijainen tehtävä on pitää huolta omista jäsenistään. Mikäli ylimääräistä hyvää jää vielä jaettavaksi, sen käyttö on sitten eri asia

Ystävällisin terveisin

Oma Nimi, Kotipaikkakunta


Juha Päivärinta
Elimäki

#197 hop hop

14.12.2008 14:41

Jos meillä on liikaa innokkaita viestien lähettäjiä, valtuustojen puheenjohtajat saavat useita kyselyjä eri lähettäjiltä. Onko tämä reilua? :) Voiko tätä tehdä kontrolloidummin?
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#198 Hyvä pointti, Juha

14.12.2008 14:46

Laittakaa mulle sähköpostia siitä, että aiot lähettää kirjeen valtuuston puheenjohtajalle. Ilmoitan siitä sitten täällä. Olisiko esim. 10 yhteydenottoa per pj sopiva?

Meili mulle esim. tähän tyyliin:

Hei,
Lähetän tänään pyytämääsi postia Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtajalle.

T. Yks aktivisti vaan
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#199 Kunnanvaltuustoissa istuvat kansanedustajat

14.12.2008 14:59

He ovat varmasti erityisen halukkaita ottamaan vastaan tiedustelujanne. Ovathan he vapaaehtoisesti suostuneet edustamaan teitä ja ajamaan asioitanne sekä paikallisella että valtakunnan tasolla.

Laittakaahan heille meiliä ja vaikka ihan soittakaa henkilökohtaisesti. Teitä varten he ovat politiikkaan lähteneet.
Joonas Lahti
Uusimaa

#200

14.12.2008 15:01

Hitto ku menee usko tähän koko maahan ja noihin päättäjiin. Kuka helvetti niille on maksanu että päästävät tuon lain läpi, ainiin no me veronmaksajat tietenkin.

Tekis mieli sanoa vaikka mitä kun ottaa niin päähän, mutta ehkä on parempi kun jätän väliin tällä kertaa. Siitäkin varmaan pääsisi lukemaan tiilenpäitä nykypäivänä jos ilmaisee mielipiteensä.