ASTRID THORSIN IDEOIMA UUSI ULKOMAALAISLAKI HYLÄTTÄVÄ!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista ASTRID THORSIN IDEOIMA UUSI ULKOMAALAISLAKI HYLÄTTÄVÄ!.

Johannes Nieminen
Vantaa

#26 Tiedoksi

10.12.2008 17:42

Facebookin puolella on myös tukiryhmä, johon Facebookin käyttäjät voivat liittyä.

http://www.facebook.com/group.php?gid=43318731874&ref=nf
Tuomas Salo
Helsinki

#27 Päättäjien yhteystiedot

10.12.2008 17:46

Astrid Thorsin ehdotus ulkomaalaislain muuttamiseksi on tällä hetkellä eduskunnan hallintovaliokunnan käsittelyssä. Kyseisen valiokunnan jäsenten yhteystiedot löytyvät täältä:

http://web.eduskunta.fi/Resource.phx/valiokunnat/valiokunta-hav01/index.htx?subpage=jasenet&te=hav01

Mikäli haluatte saattaa huolenne muutosehdotuksen sisällöstä päättävien henkilöiden tietoon, muistattehan esittää kantanne asiallisesti ja perustellusti. Omin sanoin kirjoitettu viesti toimii paremmin kuin kopioitu.

Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#29 Tulosta alkaa jo tulla!

10.12.2008 19:22


- kaksi yhteydenottoa ihan varteenotettavilta medioilta. Kyseessä haastattelupyynnöt. En suostunut, koska ei kiinnosta. Asia tässä puhukoot puolestaan.

- kolme (3) puhelinsoittoa kolmesta eri puoluetoimistosta. Asialla tosin juoksupojat. Kovasti vakuuteltiin, että asiat ovat nyt saaneet uuden suunnan ja tämän paasaamisen voi lopettaa.

Totesin kaikille kolmelle vasallille, että "hienoa, sittenhän saan paljon kirjallisia lupauksia siitä, kuinka kansanedustaja X aikoo äänestää Thorsin fantasiaa vastaan".

En kuulemma saa mitään kirjallisena. Yllätys!

Niinpä meidän pitääkin nyt vähintään tuplata ponnistelumme:
1. Lähettäkää lisää meilejä ja tekstareita kavereillenne ja kehottakaa heitä allekirjoittamaan! Ja lähettäkää vielä lisää!
2. Ottakaa yhteyttä mediaan
3. Kirjoitelkaa aktiivisesti, mutta asiallisesti kaikille eri keskustelupalstoille.
4. Kirjoittakaa "kansanedustajillenne". Eivät ne sitä tiedä, oletteko niitä äänestäneet, mutta sen tietävät, että jatkossa ette ainakaan äänestä, jos tämän asian tyrivät.

6000 paukkuu varmasti vielä ennen puolta yötä!

Yhteydenottoja tulee paljon jo ulkosuomalaisiltakin: Belgia, Saksa, Ranska, Ruotsi, Iso-Britannia, Australia, USA jne.

Sanoma on kaikilla sama: laki on torpattava! Ja se torpataan!
Timo Hellman
Turku

#30

10.12.2008 19:27

Lähetin Minna Sirnölle sähköpostia liittyen hänen esittämiinsä kantoihin em. lakiehdotuksen eduskuntakeskustelussa.

Nyt kannattaa muidenkin asiallisesti lähestyä ehdokkaitaan ja vaikkapa vihjata että voidaan sitä ääni antaa seuraavissa vaaleissa toisellekin....
nNick nNack
-

#31 Asia täytyy käsitellä medioissa!

10.12.2008 19:45

Minusta asia täytyy käsitellä medioissa.

Tuntuu kuin Astrid saisi nyt säheltää aivan itsekseen omassa ylhäisyydessään lakialoitetta ilman minkäänlaista vasta-argumentointia. Missä on media joka poliitikkoja valvoo, media on politiikan vahtikoira.

Seuraavat ajankohtaisohjelmat varmana pohjustavat jo aihetta peeceet kuumina?

Telkussa on kourallinen ajankohtaistoimituksia
mikä näistä parhaiten ottaa asian esille?

Kehen kannattaa ottaa yhteys ja varmistetaan että asia tulee käsittelyyn?

yle1
A-studio
A-plus
Ykkösen aamu-tv
A-zoom
A-Talk

yle2
Suomi express
Ajankohtainen kakkonen

maikkarilla
Huomenta Suomi
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#32 Ottakaa yhteys kaikkiin medioihin!

10.12.2008 19:48

Meiliä vaan jokaiseen noista. Jos aikaa on, niin soittakaa vastaavalle tuottajalle. Jossain vaiheessa niiden on pakko alkaa reagoida!
Jere Jared
Suomi

#34 Julkisuudesta ei haittaa

10.12.2008 19:54

Kaikki julkisuus on hyväksi. Huonoa/hyvää julkisuutta -> yhä useampi tietää adressin olemassaolosta.

Mielestäni Adressin luojan pitäisi vastata eri medioiden soittoihin, ja kommentoida asiallisesti, mutta varmasti, että kansan mielipidettä on jo aika kuunnella.

Yli 5000 nimeä parissa päivässä on harvinaisen huima luku ja kertoo jo jotain kansan mielipiteestä, mutta mikäli adressi tulee yhä useamman tietoisuuteen, niin nimimäärä voi vaikkapa tuplaantua.

Kiitokset Juha Mäki-Ketelälle kuitenkin rohkeudesta luoda tämä adressi! Toivottavasti homma pysyy asiallisena, jolloin se voidaan ottaa vakavastikin.
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#35 Minä ja media

10.12.2008 19:57

Molemmissa tapauksissa kiinnostus kohdistui enemmän minuun henkilönä kuin tähän asiaamme. Kyse oli lähinnä ns. henkilökuvista tyyliin "Mikä saa tavallisen perheenisän jne."

En halua naamaani mediaan kulumaan.

Toisekseen olen varsin epäileväinen näiden medioiden lopullisten tarkoitusperien suhteen. Olen ollut median palveluksessa (myynti- ja markkinointihommissa tosin) lähes 10 vuotta, joten tiedän valitettavan hyvin, miten hommat siellä toimivat.

Lupasin miettiä asiaa. Ja mietinkin. Katsotaan sitten, kun peli alkaa kovenemaan. Kohta se alkaa!
Olavi Penkari
Karstula

#36 Uskomatonta

10.12.2008 20:12

Käsittämätöntä, että näin tärkeästä ja yhteiskunnallisesti merkittävästä asiasta ei ole käyty julkisuudessa minkäänlaista keskustelua! Kansalle tarjoillaan ainoastaan uutisia Big Brother-talosta ja Idols-voittajista, mutta samanaikaisesti tällaiset tulevia suomalaisia sukupolvia konkreettisesti koskettavat lakivalmistelut pidetään täysin hämärän peitossa. Suorastaan pöyristyttävää!

Mutta kuten Kummelissa todetaan: "naisia sais olla enemmän". Eli miksi tähänkin ketjuun näyttää osallistuvan pelkkiä miehiä? Eikö asia kiinnosta kauniimpaa sukupuolta? Mikä mahtaa olla adressin allekirjoittajien sukupuolijakauma?
Ari-Matti Orrenmaa
Tampere

#37 Myöhäinen herääminen

10.12.2008 20:23

Jarkko Kivinen
Helsinki

#38 hesarikin hereillä ..

10.12.2008 20:32

Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#39 Kansainvälinen rummutus

10.12.2008 20:37

Mielenkiintoinen idea kentältä:

Voisiko joku kieliä taitava ja sopivia eurooppalaisia nettisivustoja tunteva laittaa niille infoa tästä meidän pikku kampanjastamme ja muistuttaa, että jos Thorsin fantasia menee läpi, alkavat saranat narista myös muissa Euroopan maissa.

Lakejaan kiristävissä EU-maissa tuskin tahdotaan jättää takaovea auki, sillä varmaan aika moni elintasoturisti tulisi lain mennessä läpi käyttämään Suomea vain kauttakulkumaana esimerkiksi Ranskaan ja Saksaan.

Eurooppalaisille sivustoille voisi laittaa myös pyynnön, että niiden lukijat ottaisivat yhteyttä oman maansa päättäjiin ja meppeihin, ja kysyä heidän mielipiteitään Suomen suunnitelmista. Ties vaikka tulisi kerrankin nootti, jota suurin osa suomalaisista toivoo…

Itse en tähän hommaan enää valitettavasti kykene repeämään

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

10.12.2008 20:50


nNick nNack
-

#41 re:Kansainvälinen rummutus

10.12.2008 20:50

Onko Thorsin aloitteesta englannin kielistä versiota vaiko pelkästään pakko-ruotsi ja suomen kieliset versiot?
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#42 Media herää!

10.12.2008 20:52

Hesarin nettikeskustelu kello 20.19. (http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Eduskunta+pit%C3%A4%C3%A4+Thorsin+ulkomaalaislakia+liian+lepsuna/1135241887687)

”Thorsin esittämää alkuperäistä lainmuutosta vastaan on tekeillä nettiadressi, jossa on lähes 6 000 allekirjoitusta.”

Ei lähes vaan reilusti yli! Lähettäkää lisää tekstareita ja meilejä, ja pyytäkää ihmisiä allekirjoittamaan. Jos ovat jo allekirjoittaneet, pyytäkää lähettämään adressin osoitetta kaikille puolitutuille kylän miehillekin.

Lopulliseen voittoon on vielä matkaa, nyt pitää lyödä sitä rumpua!

- kontaktoikaa mediaa
- hyödyntäkää nettikeskusteluja, muistakaa pysyä asiallisina. Älkää käyttäytykö niin kuin ”suvaitsevaisina” itseään pitävät
- kontaktoikaa kansanedustajia
- kontaktoikaa kunnallispoliitikkoja ja lautakuntien jäseniä. Soittakaa niille heti huomenna. Tai menkää käymään heidän kotonaan. He eivät uskalla olla toimimatta eli viemättä viestiä ylöspäin piiritoimistoon ja sieltä eteenpäin. Muuten eivät enää koskaan kunnanvaltuustossa / kunnanhallituksessa / lautakunnissa istu
Pasi Louhivuori
Helsinki

#43

10.12.2008 21:00

Tässä on unohtunut RKP:n pyhä asema, joka on koskematon. Jos RKP ei nyt saa tahtoaan läpi, se tarkoittaisi ruotsinkielisten vallan murentumista, ja seuraava askel olisi sitten kielikysymys.

Kyse ei ole Thorsin sooloilusta, vaan Thors toimii vain RKP:n puhemiehenä ministerinalaansa kuuluvassa asiassa.

Koskaan aikaisemminkaan mikään kansalaismielipide ei ole vaikuttanut kansanedustajien päätöksentekoon. Edustajat voivat myös luottaa kansalaisten tunnetusti lyhyeen muistiin, ja vaaleihin on vielä yli kaksi vuotta aikaa. Jos edustajat noudattaisivat vain pienen kansalaisjoukon tahtoa, mikä vaatimus olisi seuraavana vuorossa? Sehän tarkoittaisi sitä, että valta olisi siirtynyt parlamentilta kansalle. Vaikka perustuslaki toisin väittääkin, ei valta Suomessa voi eikä ole tähänkään asti kuulunut kansalle.

Moni edustaja voi nyt tyynnytellä äänestäjiään ja luvata vaikka mitä vain, mutta sitten kun pitää painaa äänestysnappia, lupaukset voivat unohtua aivan samalla tavalla kuin yleensä kaikki vaalilupauksetkin tahtovat unohtua.
Risto Pentikäinen
Salo

#44 Lain valmistelu keskeytettävä välittömästi

10.12.2008 21:23


Miksi näin tärkeässä asiassa pitää kiirehtiä.
Nyt olisi otettava aikalisä.

"Hallituksen esitykseen sisältyy kuitenkin kohtia, joissa eduskunnan hallintovaliokunnan enemmistön mielestä on menty ohi direktiivin vaatimusten ja liian tulkinnanvaraisiin muotoiluihin.
Työ jäi vielä keskiviikkona hieman kesken, mutta teksti on tarkoitus saada valmiiksi perjantaina".

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Eduskunta+pit%C3%A4%C3%A4+Thorsin+ulkomaalaislakia+liian+lepsuna/1135241887687

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

10.12.2008 21:27


Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#46 Ip-osoitteiden määrästä

10.12.2008 21:29

Monet ovat ihmetelleet ja kyselleet, miksi IP-osoitteita on huomattavasti vähemmän kuin allekirjoittaneita. Kysyin sitä adressit.comilta. Tässä selkokielinen vastaus palveluntarjoajan edustajalta:

Adresseissa, joissa on yli 5000 allekirjoitusta, niin osa tilastosivun
tiedoista päivitetään kerran tunnissa suorituskykyongelmien vuoksi.
Nyt ip-osoitteiden määrä on 4860 ja allekirjoituksia on 5604, eli
suhteellinen osuus on 86%:ia. Tämä on harvinaisen hyvä suhdeluku
näinkin suositussa adressissa. Sama ip-osoite selittyy
perheenjäsenillä, työpaikoilla, opiskelupaikoilla, Soneran
välityspalvelimilla jne. Aikoinaan 7 päivää boikottiin -adressissa
ip-osoitteiden suhdeluku oli 6/10 ja Hesarin satunnaisotannolla
tehdyssä tarkastuksessa noin 90%:ia allekirjoittajista arvioitiin
oikeiksi.

*****

Taas yksi osoitus siitä, että olemme oikealla asialla! Jatketaan!
Terttu Swensk
Pieksämäki

#47 Ulkomaalaislain valmistelu välittömästi julkiseen keskusteluun

10.12.2008 22:38

Suomen kärkimedian toimittajana, nyt eläkeläisenä, vaadin ulkomaalaislain valmistelun välitöntä keskeyttämistä ja asian tuomista mahdollisimman laajaan julkiseen keskusteluun.
Hämmästelen suuresti sitä aikaansaamattomuutta sekä maamme poliittisella että mediasaralla, mikä on tähän mennessä kyseisen asian tiimoilta vallinnut.
En vastusta järkevää ja tarpeellista pakolaispolitiikkaa.
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#48 Naisten ja miesten osuus

10.12.2008 23:04

Mielenkiintoinen havainto ihan näin mutupohjalta ja silmämääräisesti karkealla sihdillä todeten: ensimmäiset 5000 allekirjoitusta olivat suunnilleen 90% miehiä ja 10% naisia.

Suunnilleen noissa kohtia tapahtui käänne, ja tällä hetkellä tulevista allekirjoituksista naisten osuus lienee jo lähemmäs puolet.

Tästä voi tehdä monenlaisia tulkintoja. Itse tulkitsen asian niin, että sana naisten keskuudessa leviää ja kertoo, että tämä ei olekaan mikään kaljupäisten, hakaristiä heiluttelevien rasistien juttu.

Eikä tämä olekaan. Ihan järkevää keskustelua tässä käynnistellään, vaikka luetun ymmärtäminen kovin monelle "suvaitsevaisena" itseään pitävälle vaikeaa tuntuu olevankin. No, se on lähinnä heidän ongelmansa.
Jaakko Mäntyranta
Espoo

#49

10.12.2008 23:26

Hesarin keskustelussa epäillään, että vaatimaton joukko pieniä, vihaisia miehiä olisi väärentänyt kaikki adressin, hmm, 7877 allekirjoitusta. Perusteluina muun muassa se, että "numerolla 7628 oli mielipiteensä ilmaissut henkilö asfag sgasdg paikkakunnalta gsdagsd", ja että suurin osa on allekirjoittanut adressin "nimettömänä". Mitähän tuohon voisi enää edes vastata.

Erehdyin itsekin piilottamaan nimeni, mutta täten tulen kaapista ja nostan mielikuvitushattuani adressin laatijalle.
tomi pohjanlehto
riihimäki

#50

10.12.2008 23:38

Suomalaiset mediat eivät uskalla nostaa tätä aihetta otsikoihinsa koska pelkäävät leimautuvansa rasisteiksi. Tapa millä Astrid on tätä lakiesitystä laittamassa läpi on jo kansalaisten suoranaista k*setusta. Minusta näinkin suuren asian kohdalla pitäisi käydy perusteellinen julkinen keskustelu ennen kuin nuija kopahtaa pöytään. Toivottavasti tämä lakiesitys ei mene läpi ja kaikki jokka häntä äänestivät tuntevat nyt piston sydämmessään.