ASTRID THORSIN IDEOIMA UUSI ULKOMAALAISLAKI HYLÄTTÄVÄ!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista ASTRID THORSIN IDEOIMA UUSI ULKOMAALAISLAKI HYLÄTTÄVÄ!.

Juho Jansson
Tampere

#276 Sevón

16.12.2008 22:01

”Enkä ymmärrä, kuinka Suomen ministerinä VOI olla eukko, joka ei osaa suomenkielellä hahmottaa sanomisiaan, sekoittaa käsitteitä, eikä vastaa siihen mitä kysytään, siis suomenkielellä. Ei ymmärrä ei.”

-Sanotaanko, että vaikka iso osa näkeekin tuon kirjoituksen läpi, mitä haet takaa. Sen olen oppinut, että Internetissä ihmiset tykkäävät nostaa esiin yksittäisiä lauseitakin, irroittaa kontekstista, jos ovat riittävän herkullisia sellaisinaan (ja tiettyjen tahojen olen huomannut toimivan niin jopa ihan paperimediassakin). Siksi kannattaa harkita useammin, miten kirjottaa. :-) (btw: ”Luulen, että ruotsinkielisyyteni, se, että on ruotsinkielinen maahanmuuttoministeri, on se tekijä, joka näitä ihmisiä ärsyttää” -Astrid Thors, http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/44323-astrid-thors-”ruotsinkielisyyteni-arsyttaa-ihmisia”)
Mika Sevón
Lohja

#277 Kylläkin Juho

16.12.2008 22:09

hain takaa tuon Aamutv:n haastattelua, mielestäni siitä saa aika hyvän käsityksen ministerin suomenkielen taidoista. Jos tämä on kaksikielinen maa, ja meillä on opiskelupakko ruotsinkieleen, miten ihmeessä ministeritasolla ei hahmoteta suomenkieltä kuin välttävästi ?? Onko tämä maa suomenkielisille kaksikielinen, ja ruotsinkielisille yksikielinen ??
Mika Sevón
Lohja

#278 Tosin

16.12.2008 22:12

nuo asiat eivät kuulu adressin sisältöön, joten on off topic. Sorry, lipsahti.
Juho Jansson
Tampere

#279

16.12.2008 22:21

Kyllähän minä tiedän, mitä tarkoitat. Itse hain lähinnä takaa sitä, että tuollaiset kommentit nostetaan kontekstista herkästi ja pamautetaan joskus muka joksikin tärkeämmäksikin perusteluksi. Tyylillä ”Eräskin vastustaja sanoi ’Enkä ymmärrä, kuinka Suomen ministerinä VOI olla eukko, joka ei osaa suomenkielellä hahmottaa sanomisiaan, sekoittaa käsitteitä, eikä vastaa siihen mitä kysytään, siis suomenkielellä.’”, eikä siinä auta, vaikka olisikin kymmeniä erillisiä postauksia, joissa perustellaan ihan asiapitoisesti Thorsin vastustusta. Eikä suurin osa suomalaisistakaan hahmota ruotsiakaan kunnolla, mutta kielikysymykset ei tähän asiaan liity.
Juho Jansson
Tampere

#280

16.12.2008 22:23

...kun ei näemmä hahmoita omaa äidinkieltäänkään, kun tuollaisia kukkasia lipsuu alati ajatuksen katketessa. :-D
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#281 Kolmisenkymmentä ääntä vielä...

16.12.2008 23:03

...niin lyödään lauantain tulos. Se tulee sieltä vielä takuulla. Nyt peukut pystyyn kaikki!
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#282 Sori, piti olla sunnuntain tulos!

16.12.2008 23:04

Vaan ties vaikka lyötäisiin vielä lauantaikin!
Mikko Komulainen
Kajaani

#283 Aamutv:n Astrid Thorsin haastattelu

17.12.2008 01:08

En voi sanoa muuta kuin EI HELEVETTI (anteeksi kielenkäyttöni). Katsoin tämän haastattelun ja todellakin jokainen lause jonka Thors sanoin sisälsi jonkin sortin tai jonkin asteisen valheen. Todellinen kukkahattutäti on kyseessä ja jäin kyllä miettimään tätä että missä mediassa tätä on käsitelty ja missä tästä asiasta on levitetty väärää tietoa?? Eihän tästä ole ollut edes mediassa sen kummemmin kuin tämän haastattelun osalta ja parissa lehdessä ja ensimmäisestä muuttamattomasta lakiehdotuksesta ei ollut mediassa minkäänlaista tietoa ja missä päin nettiä tästä asiasta on levitetty perättömiä väitteitä?? Ei näin. VALHEITA, VALHEITA!! Thors näköjään valehtelee niin paljon että alkaa itsekin uskoa valheisiinsa!!!
Mikko Komulainen
Kajaani

#284 niin ja joo

17.12.2008 01:26

Voisi pitää vaalit nyt ennenkuin Suomen asiat on sössitty pahemmin. Työperäinenmaahanmuutto olisi "ehkä" hyvä asia tulevaisuudessa mutta nyt voisi tiukentaa niitä rajoja jo pelkästään sen takia että lama iskee ja Suomalaisillakaan ei ole töitä ja miten on Suomalaisten ihmisten hyvinvointi, taitaa sekin olla hiukan perseellään ja kaiken tämän maahanmuuton aiheuttamien kustannusten ja työn takia sitäkään ei näköjään keretä hoitaa kuntoon ja Suomen kansa muuttuu huonovointisemmaksi koko ajan. Mitä itse olen seurannut näitä päätöksiä ja ehdotuksia niin jokaisen jälkeen Suomen tulevaisuus menee huonompaan suuntaan. Ihmettelen että miksi tästä maahanmuutto ja maahanmuuttajista ja niistä ongelmista ei puhuta mediassa ja muutenkaan ja kaikki jotka näistä puhuvat leimataan heti rasisteiksi ja niinkuin tämäkin adressi vaikka ei tässä ymmärtääkseni ole mitään rasistista, tai no ilmeisesti se että pitää Suomen puolta ja ajattelee tulevaisuutta on rasismia ,ehkä sitten olen rasisti ja ylpeä siitä!!
Mika Sevón
Lohja

#285 Juho

17.12.2008 07:11

>>Eikä suurin osa suomalaisistakaan hahmota ruotsiakaan kunnolla

Irroitettu tekstistä, kyllä, mutta kerroppa miksi Suomessa pitäisi osata hahmottaa marginaalikieltä,jota osaa n. 10 miljoonaa maailmassa, ja jonka opistelu on täyttä voimavarojen haaskausta ?? Miksi pitäisi puhua ruotsia ruotsinkielisten kanssa, kun he kaikki osaavat suunnilleen saman tasoista suomea kuin Thors ?? Miksi 94% kansasta joutuu opiskelemaan/puhumaan ruotsia, kun 4% sen haluaa niin olevan... ??
Demokratiaa ??
Akseli Karvinen
Tampere

#286 ruotsi

17.12.2008 09:41

Elkää nyt tässä innostuko vääntämään siitä pakkoruotsista. Thors pääsee vaan jatkamaan sitä "ne ei tykkää kun puhun ruotsia" juttuaan jos keksii ollenkaan semmosta täältä
Ernesti Hemmingvei
Suomi

#287 Välikysymys

17.12.2008 11:11

Milloin kansanedustajien vastaukset julkaistaan?
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#288 Kansanedustajien vastauksista

17.12.2008 11:29

Julkaisen ensi vaiheessa niitä täällä sitä mukaa, kun niitä tulee. Kaikki vastaukset ja muu aiheeseen liittyvä kirjeenvaihto julkaistaan keskitetysti ensi vuoden alussa sitä varta vasten avatuilla nettisivuilla.

Pyytämiäni, vain yhdellä tapaa tulkittavissa olevia vastauksia ei ole tullut kuin yksi (1). Edustaja Kimmo Sasi (kok, Pirkanmaa) ilmoitti äänestävänsä lain hyväksymisen puolesta.

Edustajat Karhu (SDP, Pirkanmaa) sekä Larikka (Kok, Kymen vaalipiiri) jotain ehkä omasta mielestään vastailivat, mutta en oikein ymmärtänyt, mistä oli kyse. Kyseisten edustajien kommentit löydät ylempää tästä keskustelusta.

Lähetän huomenna kaikille edustajille muistutusviestin (Sasi pois lukien) vastaamisesta ja sen tärkeydestä.

Takarajahan olikin vasta perjantaina 19.12.

Juho Jansson
Tampere

#289 Sevón

17.12.2008 11:34

Minä en todellakaan tiedä, en ole pakkoruotsin kannattaja. Yritä ymmärtää, että kysymys ei ollut missään nimessä mistään kielisyydestä vaikka lauseesi otinkin ylös; sen tilalla olisi aivan hyvin voinut olla mikä tahansa muu, kontekstistaan irroitettuna pahankuuloinen argumentti.
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#290 Adressi, Thors ja ruotsin kieli

17.12.2008 12:01

Kaunis pyyntö: ei keskustella tällä saitilla Thorsista, ruotsin kielestä, suomenruotsalaisista yms., kiitos.

Tuollainen keskustelu ei ole tämän kampanjoinnin kannalta tarkoituksenmukaista, vaan tuo surullisen kuuluisa täysin tarpeeton ulkomaalaislaki. Ei siis anneta vastustajille aseita vaihtaa keskustelun kohdetta epäasialliseen suuntaan.

KOHTA LAITAN TÄRKEÄÄ TIETOA EDUSKUNNAN SUUNNITELMISTA ÄÄNESTYKSEN SUHTEEN. Tarkistan vain ensin pari juttua tietolähteiltäni.
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#291 ÄÄNESTYSPÄIVÄSTÄ!

17.12.2008 13:09

Tällä hetkellä useammaltakin taholta (suhteellisen luotettavalta) tulee viestiä, että äänestys lakiuudistuksesta siirtyy hyvin todennäköisesti sinne helmikuulle.

Toivottavasti tämä tieto pitää paikkansa, se olisi mitä parhain joululahja Suomelle ja suomalaisille!

Ei kuitenkaan nuolaista vielä ennen kuin tipahtaa. Itse uskon tämän olevan totta vasta siinä vaiheessa, kun syön joulukalkkunaa kotona villasukat jalassa tyytyväisenä siitä, että äänestystä ei todellakaan pidetty vaan saimme lisää aikaa helmikuulle asti.

Vanhana myyntimiehenä tiedän, että "kauppa on kauppa vasta silloin, kuin rahat ovat tilillä".

Eli jatketaan!

Janis Petke
Edsevö

#292 Olkaa ennemmin huolissaan

17.12.2008 14:10

Niin murehtikaa mielummin sitä että parin seuraavan vuoden aikana on arvioitu että ainaskin 100 000 työpaikkaa katoaa niin siihen saumaan tulee tuhansia ellei kymmeniä tuhansia uusia pakolaisia tänne. Mielestäni pakolaisia saa tullakkin mutta heille täytyy pystyä taata työpaikka. Vai onko kenties kyseessä sellainen suunnitelma että saadaan Suomeen paljon halpatyövoimaa?

Kun asuu täällä länsipohjanmaalla niin tälläiset laki aloitteet näkee pakostakin kielipoliittisina salajuonina. Sitä ei monikaan muualla Suomessa usko mikä on totuus erään puolueen kieli vaatimuksissa. Paljon vaaditaan mutta vähän annetaan. Pietarsaaren seutu on ottanut paljon pakolaisia mutta monikaan ei taida osata puhua suomea.
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#293 Hidastuu vaan ei pysähdy!

17.12.2008 15:40

22 000 allekirjoitusta vielä tänään. Takuulla!
Anton Kurttila
Oulu

#294 Humm

17.12.2008 15:46

Nyt piti tännekin ihan vartavasten rekisteröityä...

Asiana lähinnä sellainen, että tätä viestimassaa alkaa olla täällä valtavat määrät, eli jos voisi jonkinlaista foorumityylistä ratkaisua voisi saada aikaan?
Keskustelukin voisi rönsyillä enemmän ja olisi huomattavasti selkeämpää.
Pasi Louhivuori
Helsinki

#295 "Lista" valmistuu

17.12.2008 16:41

Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka paljon nimenkirjoittajien joukossa on maahanmuuttajiin ehdottoman jyrkästi suhtautuvia. Heitäkin on varmasti joukossa mukana, koska nyt on hyvä tilaisuus ottaa kantaa omaa "ideologiaa" kannattavaan asiaan muiden mukana tarvitsematta pelätä, että oma nimi korostuisi liikaa tai saisi uusnatsin leiman otsaansa.

Kuten aikaisemmin tuli todettua, tässä tulee kuin tilaustyönä suojelupoliisille tehtynä maahanmuuttoon kielteisesti suhtautuvien lista.
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#296 No joo...tai sitten ei

17.12.2008 17:28

Ei niitä siellä Suojelupoliisissa tämä taida edelleenkään kiinnostaa.

Ja vaikka kiinnostaisikin, niin mitä sitten? Ei minulla ole ainakaan mitään hävettävää tai salattavaa, siitä vaan tutkimaan, jos kiinnostaa.

Listassa on lähes 22000 nimeä. Ja lisää tulee.

Leikitäänpä ajatusleikkiä, että yhden (1) allekirjoittajan taustojen tarkistamiseen yms. agenttileikkeihin menisi vain yksi tunti todellisuudessa siihen menee varmaan kymmeniä tunteja per lärvi).

Ojalan laskuopilla tähän agenttileikkiin menee siis 22000 tuntia.

Jos konstaapelin työpäivän nettopituus on 7h(tauot veke) tehokasta työaikaa niin:
- yhdeltä konstaapelilta menee hommaan aikaan 3142 päivää
- jos työpäiviä on keskimäärin 220 vuodessa, kuluu häneltä noin 14 vuotta 3 kk vuotta nettiallekirjoitusten läpikäymiseen tapauksessa, jossa ei edes ole syytä epäillä minkäänlaista rikosta tapahtuneen.

Uskotko ihan vakavissasi, että joku tutkinnanjohtaja allekirjoittaa tällaisen tutkintapyynnön?

Minä en usko, en tosiaankaan.

Juha Päivärinta
Elimäki

#297 Pakko kertoa

17.12.2008 18:06

Vitsi/oma kokemus alkaa nyt.

Ollessani ensimmäistä kertaa työmatkalla USA:an törmäsin ihmeelliseen asiaan. Stuertti tuli luokseni vihreän lappusen kanssa ennen lentokoneen laskeutumista ja kysyi minulta lapun täyttöä. Ihmettelin, että mitä ihmettä minun täytyy täyttää. Rupesin lukemaan lappusta ja kyllä siinä olikin ihmettelistä. Lappusessa kysyttiin mm. seuraavia asioita (en muista enää tarkasti joten kysymykset muutettu oman muistikuvan mukaan):

1. Oletko suunnitellut attentaattia USA:n valtiota vastaan
2. Oletko ajatellut mielessäsi kauheita asioita (tämä osio vahvasti muutettu) USA: vastaan
3. Onko sinulla mukana tavaroita, joilla voidaan vahingoittaa USA:n valtiota

Jos olet vastannut yhteenkin kysymykseen kyllä, ota yhteyttä suurlähetystöön.

Muistaakseni listassa oli 10-20 kysymystä ja jokaisen kysymyksen kohdalla minun täytyi nauraa. Teki mieli laittaa 3. kohtaan vastaus: Minulla on mukana 20 käsiasetta ja lista näistä on liitteessä 1. Pääaseistuksena käytän sinkoa.

Noh, mitä tästä opimme. On monia tapoja etsiä rikollisia Suomen yhteiskunnasta ja tämä ei ole ehkä se suurin kanava.

Vitsi/Oma kokemus loppuu nyt.

Jouko Lilja
SALO

#298 Piikkilankaa kehiin

17.12.2008 18:06

"Kuten aikaisemmin tuli todettua, tässä tulee kuin tilaustyönä suojelupoliisille tehtynä maahanmuuttoon kielteisesti suhtautuvien lista."

Kirjoitin Homma-foorumille eilen jotta jokohan keskitysleirin paikkaa mietitään jossain. Vitsi, vitsi. Nämä 22 000 on se kerettiläisten lauma joka kalvaa eliitin sisuksia.
Astrid Thors itkee että ruotsinkielisyys on syy hänen arvosteluunsa. Ikäänkuin hän olisi ensimmäinen ruotsinkielinen ministeri. Miten tuohon asemaan päässyt henkilö ei ymmärrä maailman menosta mitään?
Pasi Louhivuori
Helsinki

#299

17.12.2008 19:39

Mitään tutkintapyyntöjä tuskin tullaan tekemään, vaan kyse on aivan muusta. Suojelupoliisi tekee jatkuvasti salaista taustatyötä kansainvälistä terrorismia ym. uhkia vastaan, ja siinä käytetään keinoja, joita tavallinen kansalainen ei osaa kuvitellakaan.

Tässä on unohdettu atk tai nykyaikaisempaa termiä käyttäen tietotekniikka, jonka avulla lähes kaikki tapahtuu nopeasti ja automaattisesti. Suojelupoliisilla on pääsy kaikkiin tietokantoihin, eikä se tarvitse tavallisen poliisin tapaan erillistä oikeuden lupaa päästäkseen käsiksi joihinkin tietosuojalain alaisiin rekistereihin ja tietokantoihin.
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#300 Asia selvä

17.12.2008 20:04