ASTRID THORSIN IDEOIMA UUSI ULKOMAALAISLAKI HYLÄTTÄVÄ!

Pasi Louhivuori
Helsinki

#501 Yleisradion propagandaa

12.02.2009 20:31

Eräässä blogissa, jossa on monia huvittavia kirjoituksia, on myös alla olevien linkkien kirjoitukset, jotka liittyvät aiheeseen.

http://zulublogi.blogspot.com/2009/01/televisio-ja-propaganda.html

http://zulublogi.blogspot.com/2009/01/suomi-ja-sensuuri.html

http://zulublogi.blogspot.com/2009/01/mit-on-rasismi.html
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#502 VIHDOINKIN PÄÄSEMME ASIAAN!

12.02.2009 22:29

Uusi keskustelija mukana Ajankohtaisessa kakkosessa:

Keskustelijat:

• Maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors (rkp)

HIENOA!

Minulla onkin paljon kysyttävää Astridilta!!!
Pasi Louhivuori
Helsinki

#503 Nopeaa toimintaa

13.02.2009 11:01

Kaikki tämä vaiva on ollut pelkästään Thorsin syytä. Keskustelutilaisuudessa olisikin nyt hyvä (tuhannen taalan) revanssin paikka.

Tilaisuudessa kannattaisikin käyttää hyväksi Thorsin puutteellista suomen kielen taitoa ja tehdä maahanmuuttajien ystävä ansaitusti naurunalaiseksi.
Juha Päivärinta
Elimäki

#504 No niin

13.02.2009 11:29

Asia tehdään naurunalaiseksi, ei henkilö. Ei yritetä samaa mitä YLE yritti. Sillä on tunnetusti paskainen loppu.
Hoo Koo
P-Suomi

#505 Juu ei...

13.02.2009 14:57

Thors on ihan itse tehnyt itsestäään vitsin. Och samma på svenska. Siihen ei kannata tuhlata voimavaroja tulevassa tv-keskustelussa. Kovasti vain haalivat porukkaa lähetykseen, toivottavasti puheenvuoroja jaetaan tasapuolisesti...pieni epäilyksen peikko vain kummittelee mielessä, että näin ei tule käymään. YLE:n linja tullut selväksi viime aikoina.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

13.02.2009 16:42


Pasi Louhivuori
Helsinki

#507 Tässä on nähtävästi ymmärretty neuvoni väärin

13.02.2009 20:38

Asiahan on tietysti naurettava niin kuin myös Thorskin, mutta useimmat tv-katsojat eivät vielä tiedä sitä. Koska lakimuutos on Thorsin hengentuote, se on yhtä vakuuttava kuin Thorskin. Jos Thors ei osaa puolustaa lakimuutosta vakuuttavasti, eivät tv-katsojatkaan vakuutu sen tarpeellisuudesta – ja kääntäen.

Thors on helppo vastus. Kukaan tuskin toivoisi vastaansa Paavo Väyrysen tapaista sanataituria, jolle jokainen jäisi toiseksi. Tilaisuus kannattaisikin nyt käyttää hyväksi.

Voihan olla niinkin, että lakiin ei tulla käyttämään paljon aikaa, ja toimittajat ohjaavat keskustelun vaarattomammille vesille.
Hoo Koo
P-Suomi

#508 Sielähän se porskuttaa

13.02.2009 20:39

J.M-K pärjäilee, epäilikö kukaan? Uutisointi oli just sellaista kun tämä vieraanvaraisuuden kulttuuri voi odottaa. Mies (J.M-K) on oikialla asialla, sannoo pohojosen kaverit. Ja miehän en paskaa ala jauhaan.
Hoo Koo
P-Suomi

#509 mikä vertaus

13.02.2009 21:09

Mikä hel**'in Paavo, Irtoaako asiahyhteydestä? Niin kuin on pyydetty, asiallista keskustelua täällä. Tarkoitushan ei ole lynkata ketään, henkilöityminen on toinen juttu. Lain "mamma" ja lakiehdotus joutuu tilille. Sitä me nyt käsittääkseni kyseenalaistetaan? Ja vastustetaan!
Hoo Koo
P-Suomi

#510 juuri nyt

13.02.2009 21:49

503 ja 507# Meinasin provosoitua.
nnikki abert
Helsinki

#511 maahanmuutosta

13.02.2009 22:01

Asiasta täytyy ehdottomasti järjestää kansanäänestys. Kansan pariinhan nämä ihmiset jäävät. Voimmeko muuten tällaisen vastuuttoman maahanmuuttopolitiikan vuoksi enää taata turvallista arkea omalle väellekään? Kyllä valtaa pitäjien ensisijainen velvollisuus on huolehtia omista kansalaisistaan. Jos voimavaroja riittää,sen jälkeen muista heidän omassa maassaan, oikeat avun tarvitsijat löytyvät sieltä. Vain todella vainotuille, esim. muslimimaiden kristitylle, tulee taata turva Suomessa.Täysin paradoksaalista ja järjetöntä on mahdollistaa edes turvapaikan hakijaksi pääsy EU-kansalaisille.
Annikki Fabert
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#512 Jopas oli jännä päivä!

13.02.2009 22:11

Päivä meni rattoisasti, mistä lie keuhkoputkentulehduksen jälkitaudista huolimatta.

Adressi luovutettu ja eduskuntaryhmien edustajat kätelty. Paikalla kaksi telkkarikanavaa, Nelonen ja Maikkari.

Ihan asiallisesti editoitu molemmat pätkät. Ei siis mitään asenteellista propagandaa, hienoa Maikkari ja Nelonen!

Vähä on meikäpoijjalla naama ku tuonelan tienviitalla, 38.2C oli lämpöä...Kohta nukkuun, että toipuu tiistaiksi.

http://www.mtv3.fi/nettitv

http://www.nelonen.fi/uutiset/uutinen.asp?cat=1&d=51311
Hoo Koo
P-Suomi

#513 Jätkällä pälli kunosa

13.02.2009 22:46

Tätä täälä Hoo Koon lähipiiri toivoo, että M-Ketelä se saa ittensä kondikseen. T: Hoo Koo, Kaks ja kuus pohojalista...
Hoo Koo
P-Suomi

#514 Kuin me naurettiin.. pälli

13.02.2009 22:56

kunosa... tietenki kunnosa...että Hoo Koon lähipiiri nauro..
Hoo Koo
P-Suomi

#515 Ja käsivammanen jatkaaa.....

13.02.2009 23:02

Hirveitä kirjotusvirheitä, mutta haastetta niille jotka osaavat lukea....
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#516 PUHE LUOVUTUKSEN YHTEYDESSÄ

13.02.2009 23:02

Tässä adressin luovutuksen yhteydessä pitämäni lyhyt puhe:


Arvoisat eduskuntaryhmien edustajat!

Luovutan teille keräämäni, uuden ulkomaalaislain hylkäämistä vaativan adressin, jonka on allekirjoittanut jo yli 28 000 kansalaista. Allekirjoitusten kerääminen jatkuu vielä tiistaihin asti, jolloin Eduskunta äänestää lakiesityksestä.

Te olette nyt avainasemassa. Teillä on valta ja oikeus. Teillä on myös vastuu ja velvollisuus. Vastuu ja velvollisuus Suomea ja suomalaisia kohtaan.

Toivotan kaikille kansanedustajille rohkeutta ja viisautta äänestää tiistaina oikein!
Hoo Koo
P-Suomi

#517 no niin

14.02.2009 01:29

sieltähän se tuli. Nyt me jäämme oottamaan seurasvaa siirtoa. Hoo Koon lähipiiri vieläki luottavainen.
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#518 POSTIA SISÄASIAINMINISTERIÖÖN

14.02.2009 11:38

Vastaanottaja: Sisäministeriön lainsäädäntöneuvos Tiina Sinkkonen

****

Hei!
Sanoit eilen MTV3: uutisissa näin: ”Ei ole myöskään mitenkään oletettavissa, että tämä (siis uusi ulkomaalaislaki) aiheuttaisi lisääntyviä turvapaikanhakijamääriä Suomessa”.

Asiassa on siis mielestäsi tapahtunut jonkinlainen väärinymmärrys meidän lakiesitystä vastustavien taholta.

Tässä lehdistötiedote, jonka olen laatinut koskien ulkomaalaislakiuudistusta. Koko kampanjointini painopiste on epämääräisessä ”humanitaarisessa suojelussa”. Tätä käsitettä ei tule missään tapauksessa lakiin hyväksyä.

Hallituksen esityksessä, kohta humanitaarinen suojelu (Yksityiskohtaiset perustelut 88a§) lukee näin (lihavoinnit minun):

"Ulkomaalaiselle myönnettäisiin oleskelulupa humanitaarisen suojelun perusteella, kun hänen palaamisensa kotimaahan tai pysyvään asuinmaahan ei siellä vallitsevien levottomuuksien, huonon ihmisoikeus- tai turvallisuustilanteen, huonon humanitaarisen tilanteen tai vastaavien olosuhteiden vuoksi ole mahdollista”.

Minkä ihmeen ”vastaavien olosuhteiden”? Kaikkia kyseeseen tulevia tilanteita ei siis ole mahdollista määritellä etukäteen?

Eikö tämä mielestäsi tarkoita sitä, että Suomeen voi tuon humanitaarisen suojelun nimissä tulla periaatteessa kuka tahansa, joka ei ole tyytyväinen siihen maahan, missä kulloinkin sattuu oleskelemaan? Esimerkiksi Kreikassa, Ranskassa ja Ruotsissakin on ollut levottomuuksia. Ovatko ne humanitaarisen suojelun saamisen edellyttämiä ”vastaavia olosuhteita”?

Todennäköisesti ovat, sillä tuleehan turvapaikanhakijoiden enemmistö maahamme tällä hetkellä laivalla Ruotsista (Ajankohtainen kakkonen 27.1.2009). Tämäkin on varsin outoa, onhan olemassa ns. Dublinin sopimus, jota käsittääkseni sinäkin olet osaltasi ollut valmistelemassa asiantuntijana vuonna 1997.

Tutustu rauhassa tiedotteeseen ja erityisesti sen lopussa oleviin linkkeihin. Siellä on paljon mielenkiintoista faktaa.

Kertoisitko minulle sen jälkeen lyhyesti,
1. mitä minä ja 28395 allekirjoittajaa olemme ymmärtäneet väärin ja
2. miten asiat pitäisi mielestäsi ymmärtää ”oikein”.

Odotan saavani vastauksesi kohtuullisen ajan kuluessa (Hallintolaki 434/2003). Voit vastata minulle sähköpostitse. Olisin erittäin tyytyväinen, mikäli ehtisit vastaamaan kysymyksiini jo ennen tiistain Ajankohtaisen Kakkosen maahanmuuttoiltaa. Kysyn näet samoja kysymyksiä silloin paikalla olevalta Sisäasiainministeriön maahanmuuttojohtaja Mervi Virtaselta.

Tulen julkaisemaan vastauksesi kotisivuillani, mikäli se ei sisällä sellaisia kohtia, jotka Suomen laissa on nimenomaan määrätty salassa pidettäviksi. Tällaiset kohdat poistan vastauksestasi ennen sen julkaisemista.

Ystävällisin terveisin


Juha Mäki-Ketelä


*****

Liitteenä oli siis se jo aiemmin julkaisemani lehdistötiedote
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#519 Kiitokset taas kerran!

14.02.2009 15:58

Kiitos kaikille palautetta ja kannustusta tarjoaville! Viestejä ja yhteydenottoja tulee tällä hetkellä taas sen verran rapsakasti, etten millään ehdi kaikille vastaamaan. Eli taas kollektiivinen kiitos kaikille!

Kansalaisilla on selvästi tekemisen tarve. Tähän on hyvä ensiapu: lähetä sähköpostia edustajallesi eduskuntaan sinua vaivaavista asioista. Ilahduta myös hänen avustajaansa sähköpostilla. He suorastaan odottavat kansalaisten yhteydenottoja, sillä mehän heidän palkkamme maksamme!

Edustajat löydät täältä: http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/hex3000.sh?LAJITNIMI=$

Kun klikkaat edustajan nimeä, aukea hänen sivunsa. Siitä edustajan valokuvan alta löydät hänen avustajansa yhteystiedot.

Kerro hänelle huolesi ennen ulkomaalaislain käsittelyä tiistaina 17.2. Kerro huolesi myös käsittelyn jälkeen, mikäli olet pettynyt hänen äänestyskäyttäytymiseensä.

Muista sitten seuraavissa vaaleissa olla äänestämättä tätä edustajaa. Jos tekevät puolueena ryhmäpäätöksen äänestää lain puolesta, älä äänestä koko sakkia enää koskaan. Vuonna 2011 lienee jo parempaa valinnanvaraa.

J
Olavi Penkari
Karstula

#520 Tiistai-ilta

14.02.2009 16:14

Tiistai-iltana olen kyllä satavarmasti television ääressä. Onneksi tuolle keskustelulle on näköjään varattu ihan mukavasti ohjelma-aikaa. Toivottavasti keskustelu ei vaan jämähdä siihen, että Mäki-Ketelä tai joku vastaava esittää jotain fiksua kritiikkiä ja sitten loppuaika kuunnellaan kun hoonoa soomea puhuvat maahanmuuttajat syyttelevät suomalaisia vihan ja pelon lietsonnasta.

Toivon sydämeni pohjasta, että tuota arvokasta ohjelma-aikaa ei tuhlata päälle puhumiseen ja sanottujen asioiden vääristelemiseen! Epäilen tosin vahvasti, että koko show pystyttäisiin vetämään läpi rauhallisesti ja rakentavasti. Tämä asia yksinkertaisesti herättää liikaa tunteita ja intohimoja. Olen tosin varma siitä, että maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvat osaavat kanavoida nämä tunteet tyylikkäämmin ja vakuuttavammin kuin nämä vastaanväittäjät.
Risto Matikka
Jyväskylä

#521 Ylen keskustelu

14.02.2009 16:53

http://www.yle.fi/java/areena/dispatcher/1863348.asx?bitrate=1000000

Oli tossa Ylen keskustelussa aika kovaa tavaraa n. 14 minuutin kohdalla. Irc-Gallerian ylläpitäjä kertoo, että heidän vaalikoneessaan kysymykseen "pitäisikö Suomeen ottaa lisää maahanmuuttajia?" 60% vastasi, että ei ja otoksena yli 200,000 ihmistä, jotka etsivät itselleen edustajaa!
Mielestäni asia olisi hyvä ottaa esille Ajankohtaisen kakkosen keskustelussa. Tulee kaikille selväksi, että asia ei ole vain pienten rasististen piirien pyörittelyä vaan tässä ollaan kansan enemmistön asialla.

Voi vain kuvitella mikä olisi prosentti ollut jos kysymyksenä olisi ollut, että pitäisikö suomeen ottaa lisää työttömiä elintasopakolaisia.
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#522 Pieni sekaannus

14.02.2009 21:14

Tekevälle sattuu (viestini 518):

MTV3:n uutisissa lausunnon antanut Sisäministeriön lainsäädäntöneuvos ei ole nimeltään Tiina Sinkkonen, vaan Tiina Sinkkanen. Eli laitoin siis väärälle ihmiselle meiliä. Lähetin äsken meilin oikealle henkilölle, siis Sinkkaselle. Samalla lähetin Tiina Sinkkoselle pahoitteluni virheeni johdosta.

Viestistä korjasin aikaisemman kohdan näin:

Tämäkin on varsin outoa, onhan olemassa ns. Dublinin sopimus, jonka sisällön tunnet varmasti vähintään yhtä hyvin kuin minä.
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#523 Lisäys vielä edelliseen

14.02.2009 21:23

Toivottavasti erehdykseni ei ehtinyt aiheuttaa mitään mielipahaa Tiina Sinkkoselle. Sellaista ei ollut ylipäätään tarkoitus aiheuttaa kenellekään.
Laura Hellberg
Mikkeli

#524 uutisoinnit

14.02.2009 21:23

Katsoin nuo uutislähetykset adressin luovutuksesta ja minusta edelleen näistä aiheista puhuminen mediassa menee väistämättä siihen, että jokainen kansalainen, joka vastustaa mitään ulkomaalaista on rasistinen, tietämätön idiootti.

Minulle adressin allekirjoittaminen ei johtunut siitä, että olisin ulkomaalaisia tai edes ulkomaalaista työvoimaa vastaan. Mikäli ulkomailta tänne tulisi erikoiskirurgi, opettaja, rekkakuski tms, niin tervetuloa vain.

Allekirjoitin tämän adressin, koska vastustan elintasoturistien haalimista ja heidän paapomistaan verorahoillamme samaan aikaan kun oma kansa kärsii. Vastustan myös lapsien hyväksikäyttöä maahan saapumisen turvaamiseksi. Vastustan myös sitä, että turvapaikan hylkäämispäätöksen saanut voi saada oleskeluluvan tuikkaamalla passinsa tuleen.

Minä olin peruskouluikäisenä vahvassa uskossa siitä, että turvapaikka oli niitä varten, jotka oli alkuperämaassaan hengenvaarassa. Tänään se tarkoittaa sitä, että tänne ovat tervetulleita kaikki, oli hätää tai ei, ja jos ei heti pääse niin laitetaan lapsi asialle ja yritetään uudestaan.

Kannatan turvapaikan myöntämistä niille, jotka oikeasti apua tarvitsevat. Kuitenkin enemmän apua olisi paikallisesta avusta (jälleenrakennus, sairaaloiden ja koulujen kunnostus jne.) kuin tarjota maahanmuuttajille ilmainen ruoka ja hotellimajoitus toisella puolella maailmaa. Ei ongelmat ratkea sillä, että asukkaat poistetaan väliaikaisesti muualle, vaan sillä, että jokainen paikallinen osallistuu oman kulttuurinsa muokkaamiseen.

Katson mielenkiinnolla tulevan AK:n, ja toivon että myös turvapaikkahaun väärinkäytökset tulisivat esille.
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#525 Näitä et nähnyt telkkarista

15.02.2009 16:02