Teemu Mäki pois professorin virasta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Teemu Mäki pois professorin virasta.


Vieras

#76 PRKL

14.01.2012 00:03

Henki äijältä pois ja maailma on parempi paikka.
k

#77 7 miljoonaa Teemu Mäkeä

17.01.2012 12:26

Me suomalaiset elämme hyvinvointiyhteiskunnassa, jossa tekomme vaikutus jää usein meiltä itseltämme näkemättä ja sen kokee vasta kolmas osapuoli jossain kaukana (siellä missä on aina muutenkin niin kurjaa ja köyhää). Tämä globaali, kliininen ja hyvinvoiva elämäntapa aiheuttaa meissä valheellista ylemmyydentunnetta ja optimistista viattomuutta, sen näkee myös näistä kommenteista. Valtaosa tällekin palstalle kirjoittaneista eivät edes ymmärrä, mitä pahuutta he edustavat omilla taloudellisilla ja poliittisilla ratkaisuillaan. He ajelevat hyvillä mielin, sanotaan nyt vaikka äidinkielenopettajan työhönsä bensalla, jonka hankkimiseksi öljy-yhtiön täytyi ottaa haltuunsa maa, jolla tuhannet ihmiset ja eläimet (myös KISSAT) elivät. Näiden tapahtumien seurauksena maassa puhkeaa sisällis-sota ja sama öljy-yhtiö, jolle äidinkielen opettajat maksavat, tukee toista militaarista osapuolta, jonka sotilaat parhaillaan raiskaavat kolme-vuotiaan lapsen juuri tapettujen vanhempien ja KISSAN edessä. Silti nuo "viattomat äidinkielen opettajat" ovat meille edustuskelpoisia, koska ainoastaan mahdollistavat tuon pahuuden, maksavat pahuudelle palkkaa, jotta pahuus voi jatkua, törsäävät pahuuden hedelmiä, mutta eivät tee sitä omin käsin. Teemu Mäen työn hyvin tuntien on enemmän kuin oleellista, että meitä opettaa ihminen, joka ei maalaile kukka-asetelmia silloin kun maailma kuplii myrkkyä ja mätää. Tällaisena aikana me emme saa tuudittautua karppaus-kuurin ja kivojen kuvien maailmaan.

Vieras

#78 7 miljoonaa Teemu Mäkeä

17.01.2012 12:36

Me suomalaiset elämme hyvinvointiyhteiskunnassa, jossa tekomme vaikutus jää usein meiltä itseltämme näkemättä ja sen kokee vasta kolmas osapuoli jossain kaukana (siellä missä on aina muutenkin niin kurjaa ja köyhää). Tämä globaali, kliininen ja hyvinvoiva elämäntapa aiheuttaa meissä valheellista ylemmyydentunnetta ja optimistista viattomuutta, sen näkee myös näistä kommenteista. Valtaosa tällekin palstalle kirjoittaneista eivät edes ymmärrä, mitä pahuutta he edustavat omilla taloudellisilla ja poliittisilla ratkaisuillaan. He ajelevat hyvillä mielin, sanotaan nyt vaikka äidinkielenopettajan työhönsä bensalla, jonka hankkimiseksi öljy-yhtiön täytyi ottaa haltuunsa maa, jolla tuhannet ihmiset ja eläimet (myös KISSAT) elivät. Näiden tapahtumien seurauksena maassa puhkeaa sisällis-sota ja sama öljy-yhtiö, jolle äidinkielen opettajat maksavat, tukee toista mi
Sanna Teissala

#79 Re: 7 miljoonaa Teemu Mäkeä

18.01.2012 09:33

#77: k - 7 miljoonaa Teemu Mäkeä 

 Juu juu. Tämä tuli jo esseestä esiin. Haluaisin vaan tietää että mitähän tämä Mäen taideteos sitten muutti ihmisten maailmankuvassa ja käytännön toiminnassa? Vai kuoliko kissa kenties turhaan? Vai kuoliko se Mäen oman kunnianhimon takia?

Mäki on siis oikeutettu tekemään tällaista taidetta ja valistamaan sillä meitä pölvästejä?

Lisäksi Mäki osoitti syvää halveksuntaa eläinsuojeluyhdistyksen työlle, jossa nyt kuitenkin toimii iso osa sellaisia ihmisiä, jotka eivät ole "pahoja" Mäen kriteerien mukaan.

Kyllä se Mäki taitaa olla kaikkien tekopyhien "äiti". Ja lisäksi oletan että hän on jonkin tason persoonallisuushäiriöinen (narsisti?) ja ei näin ollen sovi opettajaksi.


Vieras

#80 Re: 7 miljoonaa Teemu Mäkeä

18.01.2012 22:14

#77: k - 7 miljoonaa Teemu Mäkeä

Sinä varmaankin sitten liikuttelet itseäsi paikasta toiseen patikoimalla esim. puusta tai heinistä tehdyillä kengillä, sillä ethän sinä varmaan VOI käyttää mitään minkä tuottamiseen tai kuljettamiseen olis käytetty riistotapporaiskauspolttoainetta?!? Etkä sinä varmasti oppiesi mukaan tuudittele itseäsi minkäälaiseen mukavuuteen vaan ruoskit itseäsi maailman pahuudella, ja omatekemälläsi kidekoneella kuuntelet shokkiuutisia maailmalta kurjuuden maksimoimiseksi syöden heiniä sieniä ja kotimaisia marjoja.

Ethän sinä VOI käyttää mitään nykyajan vempaimia, koska kaikkeen niihin on tarvittu tätä paheksumaasi polttoainetta!?!?

MUTTA nyt jäit kiinni sillä tänne kommentoimiseen olet tarvinnut ja käyttänyt tietokonetta (oma tai lainattu silti, olet osallistunut tähän tuomitsemaasi riistoon), jonka valmistusprosessiin on herraties on tarvittu vaikka kuinka kauheita globaalisia kauheuksia!!

HUI KAUHISTUS!!

Luulen, että tämä maailma voisikin pikkuhiljaa alkaa muuttua paremmaksi, jos niitä kukkatauluja alettaisiinkin arvostaa ja maalaamaan enemmän....pahuus ei poistu tekemällä ja näyttämällä raakoja ja pahoja tekoja..se ainoastaan raaistaa katselijaa.

Hamara

#81 Adressin perustajan tiedot hakoteillä…

24.01.2012 01:32

Olisi ehkä hyvä tutkia hiukan lähemmin näitä mainittuja Mäen tekemiksi väitettyjä tekoja. En itsekään arvosta niitä taiteena mutta se tarkastelutapa on tärkeä. Miksi ne on tehty ja miten esim. tuo ns. "kissantappo"-video on tehty. Kukaan ei näissä teoksissa hekumoi millään perversioilla tms. Kaikki tämä on katsojan "silmässä" ja kun joku näyttää "inhottavalta" niin se tietenkin saa aikaan esim. tällaisen adressin ja inhonsekaisia reaktioita… ja taitaapa olla niin, että juuri tämä on näiden tappo- ja eritetaiteilijoiden selkeä tavoite.

Hiukan ihmettelen sitä, että jostain videolla esitetystä kissan taposta tms. jaksetaan vouhkata kun samaan aikaan esim. Afrikassa kuolee ja mätänee elävältä kymmeniätuhansia ihmisiä vain sen vuoksi että esim. euroopassa ei ole poliittista tahtoa ja selkärankaa hoitaa tätä nälkäongelmaa pois. On tietysti niin mukava sulkea silmänsä todelliselta pahuudelta ja puuttua sitten näihin omaa herkkää hipiää kiusaaviin lieveilmiöihin täällä lintukodossa.

Vieras

#82 Re: Adressin perustajan tiedot hakoteillä…

28.01.2012 17:26

#81: Hamara - Adressin perustajan tiedot hakoteillä…

Jokainen noista raakuukista on liikaa ja tuomittavia ..kuten myös täysin turha tarpeeton ja tuomittava raakuus oli Mäen "taideteos"!!

Se ei ole puolusteltavissa toisilla väkivallan teoilla!

Toivon, että kaikki Mäen puolustajat ja Mäki itse joutuvat joskus elämänsä aikana kokemaan saman hengenhädän ja kuolemanpelon mitä se kissa koki.

Tämä maailma ei lähde parantumaan pahoilla ja raaoilla teoilla! Tämä olisi jo paratiisi jos tämä teoria olisi totta!

vieras

#83 Monikaan ei varmasti olisi jäänyt kritisoimaan kissantappokohtausta jos T.M. ei olisi sitä tehnyt

25.02.2012 16:06

Mikä tarkoitus sillä oli?? Miettikää sitä? Toteutti vaan omia perverssejään.
vieras

#84 Re: 7 miljoonaa Teemu Mäkeä

25.02.2012 16:10

#78: - 7 miljoonaa Teemu Mäkeä

Sinäkin teet tuota? Eikö niin? Moni järkevä varmasti yrittää elää mahdollisimman hyvin. Mutta miksi kissantappokohtaus liitettiin videoon? Mitä hyötyä siitä oli? Olisihan se voinut olla ilman sitäkin ja saanut paremman vastaanoton.

Notaari

#85 Re: nimi addressiin

21.06.2012 12:29

Puutun vain asiaan eli: kissan tappamiseen Teemu Mäen videolla. Sanoma olisi tullut perille ilman kissan tappamista siis kissan olisi voinut tappaa rituaalisesti.., mutta TM päätti tappaa kissan, jotta saisi mahdollisimman paljon kohua aikaan ja saisi mainetta ns. taiteen pahana poikana, joka hassua kyllä monasti yhdistetään edistyneeseen taiteeseen. TM rikkoi lakia, mutta suurempi virhe häneltä oli rikkoa eettistä koodia vastaan tappamalla kissan taiteen vuoksi. Mikään taideteos ei ole tappamisen arvoinen - taide ei ole ja ei voi olla elämää suurempaa. Teon jälkeiset puolustelut, että tapetaanhan tuotantoeläimiä ja ihmisiä kuolee nälkään, eivät ole relevantteja tekohetkellä, koska ihmiselle on valta valita - tappaako hän kissan taiteen vuoksi vai ei. Jatkossa olisi hyvä keskustella yleisesti taiteen asemasta ns.vallan käenpoikasena ja minkälaiset moraaliset ja eettiset rajat taiteen kentälle kuuluu ja mikä on taiteen tehtävä?

 

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

21.06.2012 15:00


Pohjanmmalta

#87 Etiikasta etikkaa

27.06.2012 15:49

Teemu Mäen teos tunnetaan aika hyvin eurooppalaisissa taidekouluissa. Esimerkiksi Gentissä muuan opiskelija tekaisi lopputyötään varten feikki-kissantappovideon You tubeen. Hänen teoksensa koostui sitten yleisön reaktioista. Aktia sinänsä hän piti banaalina. Eli mainetta on tullut vaan kunnian kanssa onkin sitten hiukan niin ja näin.

Etiikan kannalta Mäen - ja hänen kannattajiensa - retoriikka on ontuva. Pohjalla on usien käytetty ja klassinen silmänkääntö. Kyseessä on yleisen ja yksityisen toisiinsa sekoittamisesta tyyliin "kaikki kissat ovat nelijalkaisia" > "näen nelijalkaisen eläimen" > "näen kissan". Näinhän ei siis ole, voin nähdä myös hiiren.

Toisin sanoen yleiset eettisen normiston rikkomukset eivät voi antaa oikeutta yksityiselle eettisen normiston rikkomukselle, kuten nyt halutaan tehdä vedottaessa Mäen oikeutukseen tuoda esille maailman yleistä julmuutta yksityisen perverssion kautta. Yleisellä maailman julmuudella ei ole mitään tekemistä yksittäisen ihmisen tekemien valintojen kanssa. Jos amerikkalaissotilas tappaa Afganistassa ei se oikeuta minua tappamaan naapuriani. Mutta onhan näitä Mäkiä muuallakin kuin taidepiireissä. Hänestä olisi hyvinkin voinut tulla kunniallinen lahkolaissaarnaaja. Tosin sitä ominaisuutta hän saa toteuttaa nytkin, ja paremmalla palkalla kuin mihin uskonveljet olisivat koskaan pystyneet.
Aasinsilta

#88 Taiteilijan kuvatus

08.12.2013 07:55

Harva ihminen aiheuttaa fyysistä pahoinvointia pelkän henkilön kuvan nähdessäni, mutta Teemu Mäki on yksi näistä. Olen hyvin pettynyt ja vihainen, että Mäen kaltaista mielisairasta ihmistä pidetään korkea-arvoisessa virassa. Se kertoo jotakin suomalaisen taiteen tilasta. Kuvottaa.

Vieras

#89

12.12.2013 00:25

Millaisessa yhteiskunnassa annetaan arvoa sellaiselle henkilölle, joka kykenee noin sairaaseen ja raakaan tekoon? Mahatma Gandhin sanoin "Kansakunnan sivistyksen taso näkyy siinä, miten se kohtelee eläimiään."
Keisarin uudet vaatteet

#90

07.04.2014 12:41

Teemu Mäki on kyllä päästään vialla. Tulisipa joskus vastaan niin voitaisiin keskustella hieman asioista.
Varsinainen proffa tosiaan.
ei oo totta

#91 Onko teko vanhentunut

06.10.2014 16:35

Amerikassa kissanpotkija saa linnatuomion. Mitä tämä "temputtaJa" sai Suomessa professorin viran!!!

Järkyttävää,,,,

Selväjärkinen

#92 Re: Oon miettinyt

19.02.2015 22:16

#69: - Oon miettinyt 

Oli täysin tuntematon, halusi julkisuutta, ja onnistui hyvin? Ilman tuota tekoa emme olisi kuulleetkaan tuosta hyypiöstä, sen ymmärtää jos on nähnyt sen tauluja. Että oikein nälkäiset lapset. Paljollakohan on niitä nälkäisiä tukenut, hyvin on aiheella kuitenkin ansainnut.


Vieras

#93

15.11.2015 19:10

Eläinsuojelurikos. Tuskan ja pelon tuottaminen taiteen nimissä. Olis vaikka tappanu ittensä. Valehtelu, sopimusrikkomus, löytöeläinkodista tullut kissa ei varmaan muuten ollutkaan elämässään kärsinyt. Tämä henkilö on vasemmistoliiton vaalikampanjassa, vapaalla jalalla, ja saa kasvattaa lapsia. Lapsista tulee varmasti ihan täydellä pakalla pelaavia, HAH!! TSEMPPIÄ VAAN, TULEN PERIMÄÄN VEROMARKKANI TAKAISIN HENKILÖKOHTAISESTI!!