Adressi Israelin tueksi!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Adressi Israelin tueksi!.

Antero Svartgård
Helsinki

#26

12.01.2009 18:36

Tappamista minkään uskonnon puolesta ei tietenkään tarvitse itse subjektiivisesti hyväksyä. Kyse ei ole siitä. Vaan siitä että korreloiko tämä tappaminen mitenkään uskonnon oikeellisuuden kanssa. Olet aivan oikeassa siinä että Auvisen tekojen vertaaminen ateismiin tällä tavalla on sama asia kuin Ku Klux Klanin tekojen vertaaminen kristinuskoon, joten olen iloinen että ymmärsit asian oikein. Olen myös iloinen että tunnustat teististen rationaalisten argumenttien olemassaolon, vaikka olenkin eri mieltä kanssasi niiden tulkinnanvaraisuudesta.

Koska ilmeisesti linkkini ei sinua kiinnosta, haluatko että teen siitä yhteenvedon? Vai onko sinulla jokin ongelma avata tämä linkki http://www.youtube.com/watch?v=bvN-eE6k2Uk ja katsoa vastausta?

Viimeisenä sanot että "koko nykyinen maailma perustuu kaikelle mitä esim. kristinusko vastustaa: ahneudelle, kuolemalle, vihalle, väkivallalle, rahalle". Olen kanssasi täysin samaa mieltä!
Ernesti Hemmingvei
Suomi

#27 Kauhaniemelle

12.01.2009 18:57

Lainaus; "Ja väittää muka että emme halua tietää totuutta Israelista. Sori vaan mutta tiedämme. Kun YLEn uutinen tänäänkin kertoi, että kuolleita palestiinalaisia on 900 ja niistä 300 lapsia vastaan 16 kuollutta Israelilaista, niin mitä muuta täytyy enää tietää. Yksikään, joka oikeasti uskoisi jumalaan ei antaisi tappaa. Lukeehan se jo kymmenessä käskyssä - te tietämättömät."

Ymmärränkö oikein, että väität Israelin käyvän sotaa palestiinalaisia siviilejä vastaan?
Israel on ilmoittanut käyvänsä puolustussotaa Hamasia vastaan, mikä näkyy myös Israelin strategiassa.
Kuten tiedämme Gazassa asuu pienellä alueella 1,5 miljoonaa ihmistä.
Jos Israel kävisi hyökkäyssotaa palestiinan kansaa vastaan, niin IDF:llä ei olisi pienintäkään ongelmaa tappaa 1,5 miljoonaa ihmistä muutamassa tunnissa.
Vai miten selität sen, että kolmessa viikossa IDF on "pystynyt tappamaan" vain 0,06% vestöstä (terroristit mukaan lukien) vaikka käytössä on maailman tehokkain armeija ja nykyaikaisin sotakalusto? Miten se voi olla mahdollista, jos kohteena on noin pienellä alueella asuvat ihmiset??

Sitä tuskin tietää tarkalleen kukaan miten paljon kuolleiden joukossa on siviilejä. On kuitenkin syytä olettaa, että palestiinalaisten ilmoittamissa luvuissa on "arabilisää".

Yksikin kuollut siviili on liikaa, mutta niin ikävää kuin se onkin, ei sotaa ilman siviiliuhreja ole olemassa.

Israel haluaa rauhaa, Hamas haluaa sotaa. Juutalaiset kunnioittaa elämää, terroristit ihannoi kuolemaa.

Michail Jaction
Jurmaa

#28

12.01.2009 21:33

If you want peace, prepare for a war. Hamas tahtoo palestiinalaisten kotimaasta jonkin muun kuin juutalaisen valtion. Israelilaiset puolestaan eivät siedä harhaoppisia omassa pyhässä maassaan. Uskontojen välinen suvaitsemattomuus osoittaa jälleen kerran hyödyllisyytensä satojen sivullisten kuolemina.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

12.01.2009 21:52


Jensina Hakkarainen
Hyvinkää

#30

13.01.2009 01:16

Itseäni jäi hieman häiritsemään tuo Svartgårdin kommentti että Kangasniemi lainaa tietämättään moraaliarvoja uskonnolta. Itse ajattelen jotakuinkin samansuuntaisesti kuin Kangasniemi, mutta ei se tarkoita että lainaisin joltain uskonnolta moraalioppia.
Itse ajattelen asian niin, että kaikki uskonnot on perustettu siksi jotta ihmisille saisiin taottua tuota moraalia, olisi yhteinen väylä jolla jakaa oppia etiikasta ja moraalista. Toki pidän myös kristittyjen oppeja fiksuina, mikäs siinä jos ihminen niitä tarvitsee. Itselleni tosin koskaan ei moraalia ole opetettu uskonnon kautta, joten mielestäni sekin jo pelkästään todistaa sen, että Jumala ei ole moraalisesti "oikean" käytöksen tae. Minulle on ihan yksi lysti että keksivätkö uskontojen perustajat meille tutut moraaliopit vai ketkä, kaikissa uskonnoissahan ne joka tapauksessa ovat suht samoja, oltiin sitten missä päin maailmaa tahansa. Voin siis avoimesti myöntää puoltavani samoja jotakuinkin samaa moraalia uskovaisten kanssa, jos asia niin on (ja varmasti onkin) että uskontojen avulla ihmiset ovat oppineet "oikean" ja "väärän". Toki olen monen asian suhteen eri mieltä monien uskontojen kanssa mutta eiköhän me kaikki kuitenkin vastusteta ihmisten tappamista ja tahallista nöyryyttämistä jota israelilaiset tuntuvat kovasti harjoittavan. (Pyös palestiinalaiset jotta nyt ei tule turhaan ärsytettyä ketään.)
Mutta hei, hienoa jos te löydätte oikean ja väärän uskonnon avulla, itse kun en minkään sortin uskontoa tarvitse siihen että määritän omat eettiset ja moraaliset arvot ja normit joita noudatan ja joiden avulla tunnun pärjäävän ehkä hieman paremminkin kuin jotkut.

Otetaan vielä pieni loppukevennys. On aina niin mukavaa tentata teitä Kirjasta oppineita:
Eli kun kerran jumala on kaikkivoipa jne. niin voiko jumala luoda niin suuren kiven ettei sitä itsekään jaksa nostaa?

Vastausta odotellen ja Pakistanin puolta kannattaen
Mirjami Vähäkangas
Turku

#31

13.01.2009 07:19

Mitä Jumalan pitäisi mielestäsi tehdä? Tuhota jokainen, joka tekee pahaa? Jäisikö silloin ketään jäljelle?
Mirjami Vähäkangas
Turku

#32

13.01.2009 07:27

Pahoittelen, että minulta jäi kommenttien toinen sivu huomaamatta. Yllä oleva viestini on vastaus Kauhaniemen esille nostamaan kärsimyksen ongelmaan. Ja Hakkaraiselle: Entä jos se kivi on suurempi kuin maapallo? Pitääkö Jumalan silloin luoda vielä suurempi kivi, jolta hän yrittäisi toista kiveä nostaa? Entä jos se kivi on niin suuri, ettei se mahdu maailmankaikkeuteen?
Michail Jaction
Jurmaa

#33

13.01.2009 09:51

Voisiko joku teistä "Jumala kontrolloi kaikkea"-henkilöistä vastata kommentin #17 kysymyksiin? Esittäisin vielä yhden lisää: Jumala on kaikkivaltias(ainakin Raamatun mukaan), mutta sen itse luomia eläimiä kuolee sukupuuttoon ja pahuus on valloillaan. Eikö se hieman kyseenalaista sitä kaikkivaltiutta?

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

13.01.2009 11:48


Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

13.01.2009 12:28


Antti Kaikuranta
Konnevesi

#36 Miksi Jumala sallii pahan

13.01.2009 13:15

Palstalla on monet kyselleet miksi Jumala sallii pahan, yritän nyt tähän jotain vastata, niin kuin näen asian Raamtusta. Ensinnäkin Jumala loi ihmisen paratiisiin, jossa oli kaikki hyvin, ts. ei ollut syntiä, sairautta, mutta oli kuitenkin ns. hyvän ja pahantiedon puu, josta Jumala oli kieltänyt ottamasta hedelmää. No ihminen ei totellut Jumalaa ja söi puun hedelmän, ja tottelemattomuuden teon seurauksena synti, kuolema ja kaikenlainen vääryys tuli maailmaan. Jumala ei siis tuonut pahaa maailmaan, mutta Jumala oli jo alunperin antanut ihmiselle vapaantahdon valita hyvän ja pahan väliltä. Toinen vaihtoehto olisi, että Jumala ohjailisi jokaisen ihmisen tekemisiä jostakin nappuloista, mutta silloin me emme olisi ihmsiä, vaan ropotteja.

Syntiinlankeemuksen seurauksena ihmisluonto on syntinen, ts. ihminen ei voi olla tekemättä pahaa ja sen takia maailma on pahan vallassa. Raamattu puhuu myös ilmavallan hallitsijasta, siis saatanasta, joka myös tekee tekojaan ja houkuttaa ihmisiä tekemään syntiä. Itseasiassa Raamatun mukaan pahuus vaan lisääntyy lopunaikoina ainakin joillakin sektoreilla.

Mutta Jumalan kaikkivaltiutta kuvaa se, että Raamattu sanoo, että jokainen joka huutaa avuksi Herran nimeä pelastuu, eli Jumala on valmistanut pelastuksen, tien rauhaan, mutta sinne pääsee vain tekemällä parannuksen ja ottamalla Jeesuksen vastaan, joka on ovi pelastukseen. Raamattu sanoo, että joka on Kristuksessa, hän on uusi luomus, joka ei enää halua tehdä syntiä, hän voi kyllä langeta, koska asuu tässä samassa tomumajassa kuin ennenkin. Mutta pelastuksen päämäärä on Taivas, jossa ei ole mitään kirousta enää oleva.

Jumalan kaikkivaltiutta osoittaa myös se että Hän tulee kerran perustamaan (ennen lopullista taivasta) tuhatvuotisen rauhanvaltakunnan, josta sanotaan mm. kansa ei nosta miekkaa kansaa vastaan, eivätkä he enää opettele sotimaan, Silloin susi asuu karitsan kanssa, ja pantteri makaa vohlan vieressä; vasikka ja nuori leijona ja syöttöhärkä ovat yhdessä, ja pieni poikanen niitä paimentaa. Mutta sitä ennen joudutaan näkemään kaikenlaista vääryyttä, sitä ennen mm. evankeliumi pitää viedä kaikkiin maihin, että ihmisillä olisi mahdollisuus pelastua tästä kaikesta vääryydestä.

Tänäkin päivänä siis ihmisellä on vapaa tahto tehdä valintoja, Jumala ei välttämättä puutu maailman kaikkeen hätään lopettamalla sitä vielä, mutta Hän on jo osoittanut pelastuksen Jeesuksessa, mutta eihän se ole Jumalan syy, jos ihmiset ei ota tätä pelastusta vastaan, siinäkin on ihmisillä vapaa tahto valita. Uskon kuitenkin, että Jumalan sydäntä särkee, kun Hän näkee kaikenlaista pahuutta maailmassa. Toisaalta Jumalan Pyhä Henki vetää ihmisiä Jeesuksen luokse ja Raamattu sanoo, että tänään on pelastuksen päivä.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

13.01.2009 18:07


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

13.01.2009 18:44


Antti Kaikuranta
Konnevesi

#39 Millä perustellaan

13.01.2009 18:58

Miksikö perustelen Raamatulla, siksi kun se on ainoa totuus. Vai pitäisikö minun ruveta perustelemaan jollain satukirjalla, silloinhan valehtelisin. Ongelma vaan on nykyään, että ihmiset eivät halua kuulla totuutta, mieluummin halutaan elää siinä, mikä tuntuu parhaalta.
Antti Kaikuranta
Konnevesi

#40 Uskontojen syy pahuuksiin

13.01.2009 19:16

Unohdin mainita tuosta uskontojen osallisuudesta ongelmiin, itseasiassa olen samaa mieltä, että uskonnot ovat monesti aika sotilaallisia. Paitsi Kristinusko, jossa kehotetaan rakastamaan lähimmäistä. Raamattu sanoo, että rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa, ei edes ajattele toisesta pahaa. No ei sellainen uskonto voi aiheuttaa maailmassa mitään pahaa, jos ihmiset elävät sen mukaan. Täytyy myös muistaa, että Kristinusko ja juutalaisuus ovat eri uskontoja, perusjuutalaisuus ei pidä Jeesusta Messiaana. Ja toiseksi kun on kysymys maan puolustamisesta esimerkiksi sodassa niin se on vähän eri asia kuin tappaminen yleensä. Jos Israel ei puolustaisi maataan, niin toinen vaihtoehto olisi sitten kai tulla itse tapetuksi.
Jarkko Sinisalo
Kuopio

#41

13.01.2009 20:06

Olen Juhanin kanssa pitkälti samoilla linjoilla. Rauhaa valtioiden välille ei varmasti tulla saamaan ennen kuin hamas on saatu pois vallasta. En usko, että Israel olisi jotenkin mystisesti niin typerä, että se ei tietäisi miehityksensä, saartonsa ja väkivaltansa aiheuttavan lisää vihareaktioita. Itse pidän uskonnot erossa tästä, sillä minulle ihmiset ovat tärkeämpiä. Lienee selvä keiden ruumisluku on isompi.

Kyseessä on selvästi laskelmoidumpi operaatio. Epäilyt siitä, että israel käyttäisi kokeellisia aseita Gazassa ei ainakaan helpota maan asemaa. Itse en usko selityksiä siitä, että siviiliuhrit gazassa ovat jotenkin välttämättömiä. israelin käyttämä tulivoima on naurettavan suurta. Sen tarkoitus on selvästi vain tappaa niin paljon kuin mahdollista. Itse lasken tämän kansanmurhaksi. Palestiinalaisilla on oikeus omaan valtioon.

ohessa varsin mielenkiintoinen linkki asiaan liittyen:
http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2009/01/ketka_ovatkaan_israelin_hyokkayksen_varsinaiset_sotarikolliset_473045.html

Tämä adressi kai ei käsitä minkäänlaista uskontoa? Onko niistä pakko tapella täälläkin?
Pirkko Roivainen-Pitkänen
Kuopio

#42 Löysin netistä

13.01.2009 22:19

kiinnostavan kirjoituksen, jonka arvelen löytyvän Googlesta, kun kirjoittaa hakuun, "Mitä tapahtuu Jeesuksen tullessa?" Siinä sanotaan mm. Jumala sallii uskovien ahdistusten, mutta niiden aiheuttaja ei ole Jumala, vaan tämän maailman ihmiset, jotka toimivat antikristuksen hengessä.

Monet ovat kyselleet, miksi kaikkea pahaa tapahtuu? Olen myös sitä itse pohtinut. Raamatusta voi etsiä vastauksia. "Herran pelko on viisauden alku."
Juhani Starczewski
Adressin tekijä

#43 Jopa 2 000 ihmistä marssi Israelin puolesta Helsingissä

13.01.2009 23:15

http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Jopa+2+000+ihmist%C3%A4+marssi+Israelin+puolesta+Helsingiss%C3%A4/1135242706061
13.1.2009 17:58 | Päivitetty: 13.1.2009 19:37
Katriina Pajari
HELSINGIN SANOMAT
JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

Israelin ystävät osoittivat mieltään Helsingin keskustassa alkuillasta. Mielenosoitus alkoi viiden aikaan Kauppatorilta, mistä joukko eteni Kampin Narinkkatorille.
Israelin ystävät osoittivat mieltään Helsingin keskustassa tiistaina alkuillasta.
Poliisin arvion mukaan paikalla oli jopa 2 000 ihmistä.
Mielenosoitus alkoi viiden aikaan Kauppatorilta, mistä joukko eteni Kampin Narinkkatorille.
"Me emme täällä ymmärrä Lähi-idän kulttuuria. Siellä jos joutuu iskun kohteeksi, pitää iskeä lujempaa takaisin", tuntemattomana pysytellyt mielenosoittaja perusteli osallistumistaan tukimarssiin.
Mielenosoittajat lauloivat, kantoivat mukanaan suuria iskulausekylttejä ja heiluttivat Israelin lippuja.
"Israel on Jumalan oma valittu kansa. Siksi olen täällä", kotkalainen Mari Kokkonen kertoi.
Hän saapui Kotkasta Helsinkiin juuri mielenosoitusta varten parinkymmenen muun kanssa.
Mielenosoitukseen osallistui myös yksittäisiä Israelin vastustajia, mutta tunnelma pysyi silti rauhallisena. Paikalla oli useita poliisipartioita.
Helsingissä on järjestetty viime viikkojen aikana useita mielenilmauksia Israelia vastaan ja sen puolesta.

Tiistain mielenilmauksen järjesti Israel-Ystävyystoimikunta.
Juhani Starczewski
Adressin tekijä

#44 Tiedoksi:

13.01.2009 23:19

Minulta on tiedusteltu, miten, kenelle ja milloin adressi luovutetaan eteenpäin.
Asia on luovutuksen suhteen vielä kesken, mutta adressin luovutus tapahtuu lähiaikoina.
Informoin luovutuksesta tarkempaa, ,kun ajankohta selviää,
mutta uskoisin sen tapahtuvan parin viikon sisällä.
Jarkko Sinisalo
Kuopio

#45

13.01.2009 23:59

"Me emme täällä ymmärrä Lähi-idän kulttuuria. Siellä jos joutuu iskun kohteeksi, pitää iskeä lujempaa takaisin"

eli: Jos joku lyö minua saan ampua hänet? mahtavaa logiikkaa.
Veikko Perä-Ojala
Permiö

#46

14.01.2009 08:16

skepticsannotatedbible.com

Mielenkiintoisia havaintoja Raamatusta.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

14.01.2009 09:36


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

14.01.2009 09:40


Ernesti Hemmingvei
Suomi

#49 ????

14.01.2009 10:16

"Miksi kristillisenliiton kansanedustajien nimiä ei esiinny Juhani Starczewskin Israelin sota-adressissa?
Eivät uskalla - ilmeisesti?"

Ehkä siksi, että kristillistäliittoa ei ole olemassakaan.
E.Tapani Savolainen
Ruovesi

#50 Harhaanjohtavaa

14.01.2009 14:46

Täällä puhutaan, kuten maailma yleensä, että Israel miehittää palestiinalaisalueita! Miehittääkö Venäjä ( ent Nl) Karjalaa, Kuusamoa, Sallaa ja oik käsivartta? Milloin meillä on sotien jälkeen sanottu alueellamme olevan miehitysvalta? Ei milloinkaan, miksi Israel olsi miehittäjä alueillaan, jotka se on saanut sodissa. Sodissa, joiden ainut aiheuttaja in ollut arabiosaspuoli.

Ja muistaa tulee, jos vähänkään oikeamielisyyttä näiden terrorismin oikeuttajien päihin sattusi mahtumaan. Israel on palauttanut vuoden 1967 sodissa valtaamistaan alueistaan yli 90%!!! Mikä maa ja missä, on tehnyt vastaavat. Ja Gaza kuuluu näihiin alueisiin, vaan ei se tuonut rauhaa ja turvaa itsenäisen Israelin alueelle.

Minua järkyttää ihmisten sokeus, sokeus nähdä oikein ja kuurous kuulla oikein. Sodassa tulee aina siviiliuhreja. Niissäkin sodissa, joissa vastustajana on sivistykseltään tasavertainen kumppani. Kumppani, joille naiset ja alspet ovat puolustamisen arvoisia olentoja, niissäkin sodissa ei-sotilaita kuolee. Muutoinhan se ei sotaa olisikaan.

Me, jotka seuraamme muutakin kuin YLEä ja maamme sanomalehtiä, tiedämme, että Israel on näissä asioissa ehdottoman tarkka ja sivistynyt. Arabit eivät, he voivat muutaman kymmentä uhrata ihan tuosta vain, jotta länsimedialle olisi millä mällätä. Heidän omat lukunsa ja videonsa ovat törkykamaa valheineen ja tarkoitushakuisuuksineen. Sekin youtube elvytysvideo; norjalainen lääkäri säätää, potilasta ei edes ventiloida = avusteta hapetuksessa ja arabi on painelevinaan. Tuo norski ei tehnyt siinä yhtään viisasta elettä hengen pelastamiseksi, mutta CNN kuvasi ja lähetti.

Minulta ei tule minkäänlaista ymmärrystä uskovina itseään esitteleville Israelin tuomitsijoille ja arvostelijoille. Meillä se tehtävä kuuluu pitkälti sosiaalidemokraateille, vas liittolaisille ja vihreille. Luen tällaiset uskovat aivopestyiksi, tavalla tai toisella.

Miksei kansanedustajia esiinny? Listallahan on kymmeniä, joiden nimet eivät näy. Ja toisaalta, meidän kansanedustajat ovat arkajalkoja, ei haluta yksipuolista leimaa. Hannu Takkula, Meppi, mies paikallaan.

Kun lukee enemmän, luulee vähemmän. Kun avaa silmänsä ja haluaa ymmärtää kuulemaansa, siirtyy niiden joukkoon, joiden on oikeudenmukaisuuden kanssa helppo hengittää. Ja jos vielä sattuu arvostamaan synnyinmaansa demokratiaa ja itsenäisyyttä, helpottaa se toisen sellaisen kunnioittamista ja tukemista.

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…