Ahveniston moottoriradan toiminta jatkuttava

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ahveniston moottoriradan toiminta jatkuttava.

Jari Aaltonen
Hämeenlinna

#1

05.02.2009 19:49

Hienoa, että saatiin adressi aiheesta. Kirjoittakaa ihmeessä myös oma näkemyksenne Hämeenlinnan Vihreiden kommenttikenttään, osoite löytyy adressin alusta.
hannu silvennoinen
hyvinkää

#2 #2

06.02.2009 10:49

Eipä tunnu HML:n viheriöt olevan vastaanottavaisia rakentavan kritiikin suhteen... Mutta niinhän se kai on, että kaikki MuTu -tietoon toimintansa perustavat hurmosliikkeet ja maailmanpelastajat järjestelmällisesti yrittävät vaientaa "toisinajattelijat".

Uskokaa nyt: Ei se maailma todellakaan pelastu sillä, että suljetaan historiallisestikin merkittävä, eteläisen Suomen ainoa moottorirata!
Sami Rautiainen
Hämeenlinna

#3

06.02.2009 14:43

Juu eivät vihreät kestä negatiivista kritiikkiä! Yritin laittaa sinne hieman kommenttia mutta eipä vaan päässyt seulan läpi.
Juha Lindblom
Vantaa

#4

08.02.2009 12:36

Juu ei kestä kritiikkiä... omakin "katosi".
Mutta vihreät nyt vihaa kaikkea elämää helpottavia juttuja.
mob xxx
lahti

#5 Järjestäytyminen

08.02.2009 15:07

Onko Ahveniston moottoriradalla kannatus/suojeluyhdistystä, antamassa vastapainoa tuolle vastustusjärjestölle? Pitäisi olla, sillä pelkillä nettiadresseilla ei ole samaa painoarvoa kuin rekisteröityneen yhdistyksen lausumilla.
Petri Leskinen
Hämeenlinna

#6 Yleisötilaisuus Ahveniston radan ympäristöluvasta

08.02.2009 20:31

Radan ympäristölupaa tarkistetaan lupamääräysten osalta. Hakemuksen sisällöstä järjestetään avoin yleisötilaisuus keskiviikkona 11.2.2009 klo 18.-20.00 Hämeenlinnan raatihuoneella osoite Raatihuoneenkatu 15. Tilaisuudessa esitellään radan ympäristövaikutuksia ja toimintaa. Aikaa varataan myös keskusteluun. Tervetuloa.

http://ahvenistonfanisivut.com/images/Ahveniston_rata_1.jpg
http://ahvenistonfanisivut.com
Santtu Sieppi
Rovaniemi

#7 Köhöm

08.02.2009 22:57

Ihan tällänen lyhyt puolustelu, että pietetään hurjapäät radalla, eikä kadulla!
Heikki Happonen
Hämeenlinna

#8 Moottoriradan melu

11.02.2009 08:29

Ottamatta kantaa moottoriradan tarpeellisuuteen, Ahveniston harjulla lähes päivittäin kaikkina vuoden aikoina liikkuvana, otan kantaa vain "melukysymykseen". Asun Jukolassa. Radan toiminnan aikana ääni on kuultavissa myös Jukolassa, mutta ei häiritsevänä. Ahvenistonjärven alueella ( luonnonsuojelualuetta ) ääni radalta kuuluu kaikkialle luontoon kuulumattomana äänitaustana, jota voi pitää häiritsevänä meluna. Tämä ääni kantaa joissain sääoloissa aina Rengontielle asti Hattelmalan harjulla, vielä siellä sitä voi pitää meluna.
Moottoritieltä ei kuulu yhtään mitään harjun päälle eikä taakse ja muusta liikenteestä vain hälytysajoneuvojen äänet.
Havainnot on tehty korvakuulolla. Toivottavasti asiasta tehdään kattavat tieteellisesti pätevät melumittaukset, että asiaa voidaan objektiivisesti arvioida.
Joka tapauksessa on korvakuulollakin selvää, että rata melulähteenä on ympäristöönsä sopimaton. Voidaanko melua vähentää ? Voidaanko melu hyväksyä senkään jälkeen ? Vai pitääkö moottoriradan toiminnat siirtää muualle?
Onko aika mennyt radan ohi, eikä se täytä enää muitakaan vaatimuksia ? Jos rata tehtäisiin uuteen paikkaan, voitaisiin siitä tehdä nykyaikainen harjoittelu- ja kilpailurata, joka täyttäisi myös ympäristövaatimukset pitkälle tulevaisuuteen.
Viisautta päättäjille ja tutkimuksia päätösten perusteiksi.
Jukka Lehmus
Hämeenlinna

#9 Moottorirata korpeen?

11.02.2009 11:36

Siinähän ei ole mitään järkeä. Metsässähän sitä pitäisi hiljaista ollakin.
Suomessa on muutama moottorirata tehty korpeen. Siellä muutama mökkiläinen on saanut vaikeutettua ratojen toimintaa huomattavasti.

Suomen suurinta vanhainkotiako vihreät Hämeenlinnasta haluaa. Jotta kaupungin tunnelma olisi seesteinen kuin Voutila-keskuksessa? (käyty on).
Kari Kiviluoto
Adressin tekijä

#10 Valittajan oikeustaju

11.02.2009 17:56

- Tästä sarkasmi alkaa -

Muutin vuonna 2000 Vantaalle. Tiesin että siellä on lentokenttä ja tiesin että lentokoneista lähtee ääntä kun ne lentävät. Enhän minä sentään tyhmä ole. No, nyt olen tehnyt omia kuulonvaraisia mittauksia eri puolilla Vantaata (mm. ulkoiluun tarkoitetuilla alueilla) ja todellakin lentokoneiden melu erottuu selvästi muusta taustamelusta. Lisäksi lentokoneet lentävät taivaalla, kun minun pitäisi nukkua. Olen varma että ne laskevat uneni laadun tasoa. Onneksi asumme Suomessa ja voin ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin tuon meluhaitan poistamiseksi minun ympäristöstäni.

Ensiksi vaadin että tehdään tutkimuksia melutasoista eri puolilla Vantaata. Samaan aikaan ryhmä lääkäreitä tutkii melun vaikutuksia uneen ja esimerkiksi koululaisten keskittymishäiriöihin tunneilla. Näitähän riittää. Yksi tutkimusryhmä tutkii miten melu haittaa Vantaan ja Espoon luonnonsuojelualueilla (esim Nuuksio) tapahtuvaa ihmisten ja eläinten toimintaa. Erityisesti lintujen pesimäaikana tulokset ovat varmasti todella huolestuttavia. Stressiä pukkaa pikkulinnuille. Kaiken lisäksi ilmasto lämpenee.

Kun näitä tutkimuksia on tehty ja yhteiskunnan rahaa poltettu satojatuhansia euroja, alkaa prosessin seuraava vaihe.

Onhan selvä että tutkimusten mukaan:
a)lentomelu erottuu selvästi taustamelusta
b)lentomelulla voi olla fysiologisia vaikutuksia ihmisten ja eläinten elämään / viihtyvyyteen.
c)ilmasto lämpenee

Teen valituksia kaikkiin mahdollisiin paikkoihin EU:ta myöden ja taas palaa yhteiskunnan rahaa. En välitä siitä, koska minulla on oikeus valittaa. Minähän en Vantaalta mihinkään muuta. Minun juureni ja identiteettini ovat siellä, ovat olleet jo yhdeksän vuotta.

Kolmannessa vaiheessa ehdotan lentokentän siirtoa Hämeenlinnaan, koska siellähän on jo se karmea mölylähde: moottorirata. Eihän yksi lentokenttä voi enää tilannetta siellä (muualla) pahentaa.

Neljännessä vaiheessa, kun lentokenttä on siirretty Hämeenlinnaan, aloitan taistelun Kehä III siirtämiseksi maan alle ja hiihtoputken rakentamiseksi sen päälle. Viidennessä vaiheessa myyn kiinteistöni koska sen arvo on kaksinkertaistunut edellisten toimenpiteiden takia. Muutan Hämeenlinnaan...

- Tähän sarkasmi loppuu -

No ei kai kukaan oikeasti näin voi ajatella, eihän?
Jyrki Oksanen
Loppi

#11 Ahveniston radalle suojelustatus

11.02.2009 20:18

Nämä vihreiden hyökkäykset olisi syytä torpata ja radalle hankkia suojelustatus. Tätä ainutlaatuista rataa on suojeltava kaikin keinoin. Uusien ratojen sijoitus etelä-Suomeen on erittäin epätodennäköistä, juurikin ko. kestovalittajien takia. Meluntorjuntaan pitää käyttää innovatiivisia ratkaisuja meluvallien ja tulevaisuudessa aktiivisen meluntorjunnan keinoin.

Juha Lindblom
Vantaa

#12 Melu..

11.02.2009 23:07

Pitäisi kysyä kumpi oli sielä ensin, Rata vai valittaja...
Jos Rata niin ei pitäisi olla syytä valittaa.
Jos valittaja niin sitten se voidaan huomioida mutta Rataa ei saa poistaa tai sen käyttöä rajoittaa.

Kerran keskustelin Malmin kentän vastustajan kanssa, hänen mielestään meteli oli sietämätön... Kysyin että kauanko olet asunut kentän lähistöllä... Hän sanoin 2 vuotta... Kysyin miksi muutit sitten sinne kun tiesit kentä olevan naapurissa... Hän vastasi kun halvalla sai...
Oma napa tärkein.
kurre oravainen
stalingrad

#13

12.02.2009 21:18

http://personal.inet.fi/urheilu/keimola/

eihän samaa kohtaloa ahvenistolle?
Jukka Lehmus
Hämeenlinna

#14 Ei Hämeenlinnalaiset adressin allekirjoitukset

17.02.2009 14:04

Yhden radan vastustajan näkemys oli se että "ulkohämeenlinnalaisten" allekirjoitukset eivät olisi merkityksellisiä.
Minun mielestäni ne ovat yhtä tärkeitä kuin Hämeenlinnassa asuvankin allekirjoitus. Ne vielä osoittavat sen että kyseessä ei ole pelkästään Hämeenlinnalaisten asia. Vaan Ahveniston moottoriradan toiminnan jatkuminen on ympäri Suomen asuville harrastajille ja moottoriurheilufaneille tärkeä asia.
Ja näin ollen vielä vähemmän radan toimintaa ei saa muutaman hämeenlinnalaisen ja nimeltä mainitsemattoman "osaaikahämeenlinnalaisen" kiukuttelu lopettaa.
Niko Tuomola
Orivesi

#15 Pyh !

23.02.2009 20:04

Aikaa sitten olisi harju rakennettu muuhun käyttöön, jos ei rata olisi sitä estänyt. Kiittäisitte vihreät radan olemassa oloa ja sitä että maisema on säilynyt samanlaisena jo vuodesta 67. Rata, jos mikä on suojellut ympäristöä.
joonas lehto
hki

#16 ILMAN MUUTA

27.02.2009 17:08

AHVENISTO SAISI OLLA LEGENDAARINEN SEURAAVAT 40 VUOTTA,OLISI UPEAA AJAA ITSEKKIN KILPAA JA KÄYDÄ 72+13-85 KERTAA AHVENISTON RADALLA JA VOITTAA 7+7-14 TITTELIÄ NIIN AUTOISSA KUIN MOOTTORIPYÖRISSÄKIN SIELLÄ
Seppo Lehto
Tampere

#17 Ahveniston moottoridan toiminta lopetettava valitettavana meluhaittana

02.03.2009 08:32

Ahveniston moottoridan toiminta lopetettava valitettavana meluhaittana ja ympäristörikoksena

Vaadin Juha Lindlomin mopon takavarikoimista ympäristölle vaarallisena. Vaikka se lieneekin tulpaton mopo;)

Seppo Lehto Tampere

Ko. moottoripyöräjengiläiset tai ko. olevat vastuulliset voivat mennä Juha Lindblomin opastuksella jatkamaan ympäristörikoksiaan ihannoimansa Ryssä federaation alueille Moskovaan
Iiro Nieminen
Punkalaidun

#18 onse kumma

03.03.2009 18:39

Ihme juttu että ihmisillä tosiaan on varaa käydä kaikenmaailman etelänreissuja lentokoneella ja sitten valitetaan noista muutamasta kunnollisesta moottoriurheiluradasta, että kun tulee saasteita.Ja lentokoneethan ei tunnetusti tuota yhtään minkäänlaisia päästöjä... Myös hiihtoputkia yms kaikenlaisia muihin harrastuksiin liittyviä rakennelmia ja alueita voidaan kyllä rakentaa ihan surutta, muttan annappa olla kun on kyse autourheilusta, silloinhan ei mikään käy päinsä =/. Sääli jos kaikenmaailman valittajat saavat yhden Suomen merkittävimmistä urheilumuodoista kitkettyä pois, tai estettyä uusien autourheilutähtien syntymisen sulkemalla harjoituspaikkoja lopullisesti. Pidetään tuo Ahvenisto niinkuin kaikki muutkin radat hengissä myös jälkipolville ja tuleville kuljettajasukupolville ajettavana!!
ari virtala
hämeenlinna

#19 valittajat.

26.04.2009 22:17

valittajat onko heitä.jokaisella ihmisellä on oikeus mielipiteeseensä.muttaturhanpäiväinen vouhotus ulkopaikkakuntalaisten suusta jotka muuttavat tänne kauniiseen hämeeseen on kyllä jo aika paksua.muuttaessanne tiesitte että tässä kaupungissa on toimiva moottorirata.
jos turkulainen valittaa hämeenlinnan melusaasteesta on se aika ihme.suoritettujen mittausten mukaan moottoritie antaa enemän tausta melua kuin rata.ja kas kummaa ketä se häiritsee.mutta jos radalla jokin pörrää niin on sota valmis.asun itse radan läheisyydessä ja mua se ie häiritse.mut jos nämä valittajat tulostavat kaupungin kassaan yhtä paljon taaloja kuin rata päivät. niin ok. ja vielä lopuksi kyl mua toi porkkien narina ja suksen suihke talviaamuna hieman kyrsii.
Pertti Kalanti
Hämeenlinna

#20 Näkökulmia

12.05.2009 07:02

kovin on suppea näkökulma tähän puolustelevaankin kantaan. Valitettavasti objektiivista mitattavaa näyttöä on kyennyt esittämään vastustajat. Mielenkiintoista seurata miten käy. Odottelen edelleen faktoihin pohjautuvaa keskustelua ja arviointia radasta.
Alec Peltonen
Vieras

#21

20.07.2010 23:32

'' Pelastetaan ahveniston moottorirata !! ''

Ahveniston kävijä
Vieras

#22 Pelastetaan?

05.01.2011 23:03

"Oikeus kumosi Ahveniston moottoriradan lupaehdot
STT 29.12 2010 11:16:55

Ahveniston moottoriradan ympäristöhaittoja ei ole Vaasan hallinto-oikeuden mielestä selvitetty kylliksi. Hallinto-oikeus kumosi tänään Hämeenlinnan ympäristö- ja rakennuslautakunnan luparatkaisun. Sekä melua että ykkösluokan pohjavesialueen ja rauhoitettujen kasvien suojelua on pohdittava tarkemmin."

Moottoriradan toiminta saattaa voida jatkua, jos asiat hoidetaan kuntoon.

Aivan keskeinen asia on melu. Oikeus totesi mm. "Ajotoiminnasta aiheutuva melu on häiritsevää ja toiminnan luonteesta johtuen vaihtelevaa. Tämän vuoksi moottoriratojen meluhaittoja arvioitaessa on otettava huomioon ajomelun ja muun toiminnan aiheuttaman melun keskiääni eli ekvivalenttitason (LAeq) lisäksi ajomelusta aiheutuva enimmäismelutaso (LAFMax). Oikeuskäytännössä moottoriratojen enimmäismelutasona on yleisesti sovellettu asuntoalueilla 60 dB:n (LAFMax) ja loma-asutus- sekä ulkoilu- ja virkistysalueilla 55 dB:n (LAFMax) enimmäismelutasoa."

"Ympäristölupahakemukseen liitettyjen meluselvitysten mukaan radan toiminnasta aiheutuu asutusalueilla sovellettavien enimmäismelun ja keskiäänentason raja-arvojen huomattavia ylityksiä."

Huomattavia ylityksiä oli myös ulkoilualueella. Merkittävää on, että radan vieressä (lähimmillään 40 m!) on myös luonnonsuojelualue.

Tuo melu on melkoinen ongelma. Voidaanko sitä saada vähemmäksi? Aika vaikeaa se taitaa olla. vaihtoehtona saattaa olla melupäivien rankka vähentäminen tai jopa kovaäänisen toiminnan lopettaminen radalla.

Kaiken kaikkiaan moottorirata keskellä kaupunkia ja luonnonsuojelualueen kupeessa ei ole tämän päivän kriteerien mukaan kovin fiksu ratkaisu.

Vieras

#23

31.05.2011 13:42

Olenkin nyt jo yli 80 v olen ajanut yhden kerran kupla volkkarilla Ahveniston radalla ensmmäisissä
24 tunnin 1200km SUOMI-ajossa, hiihtänyt olen ko. alueella erittäin paljon ennen kuin siitä tuli moottorirata. Nuormpana kävin siellä pojan kanssa katsomassa ajoja vaikka asuinkin silloin jo Tampereella. Ei saa hävittää sekin on historiaa.
Vieras

#24 Ahveniston rata säilyy

05.06.2011 20:07

Niin kauan kun Hockenheim, Zandvoorth, Imola, Silverstone, Monza ym. asutuksen keskellä sijaitsevat radat voivat toimia Euroopan Unionin alueella, ei löydy laillista syytä miksei Ahveniston moottorirataa saisi käyttää. EU:n lakien mukaan päätökset eivät voi olla kilpailua rajoittavia eivätkä päätökset saa olla syrjiviä. Lähimmät esimerkit EU tuomioistuimen päätöksistä ratojen puolesta löytyvät naapurimaasta Ruotsista. Ahvenisto säilyy, sorry vaan!

Vieras

#25

02.08.2011 02:23

Vihreet on kusipäitä ja ajavat aina vaan omaa etua, välittämättä muista.