Kerava: Alikeravantie-Jokimiehentie risteykseen liikennevalot


Vieras

#1

11.12.2013 21:01

Marjaana on esimerkillinen uurtaja tärkeällä asialla. Asialla, joka on aivan liian kauan viipynyt pöytälaatikossa. Asialle on tehtävä jotain ja heti, jokainen näistä onnettomuuksista on ollut liikaa!

Vieras

#2

12.12.2013 09:20

Toivon pikku-Jerelle ja hänen perheelleen kaikkea hyvää! Toivottavasti tästä adressista on hyötyä. Jouluisin terveisin; Ulla Saarnio
Markus

#3 Oikeesti?

12.12.2013 09:25

Niin ikävä ja valitettava jopa traaginen, kuin tapahtuma onkin, niin näinköhän liikennevalot on oikea ratkaisu?

Näitä sarjassamme turhia liikennevaloja on Keravalla jo aivan riittävästi. Tiellä on tässä kohdassa loistava näkyvyys, joten turvallisuus on autoilijoiden asenteesta kiinni. Jos asenne ei ole kohdallaan niin punainen valo ei paljoa pidättele - Mutta ruuhkauttaa tietä kovasti työmatkalaisten kotiutuessa.

Koululaisille (ja myös vanhemmille) suosittelen syksyn pimeisiin heijastinta (tapausta tuntematta kommentoin.)

Vieras

#4

12.12.2013 09:39

Poika raukka, edelleenkin tajuton!!! :(
Pasi K.

#5 Re: Oikeesti?

12.12.2013 10:10

#3: Markus - Oikeesti?

Markus, kannattaisiko tutustua tapaukseen ja ko. risteykseen ennen kuin kommentoi mitään? Mene sinne itse ylittämään jalan suojatietä tai autolla Nesteen pihaan odottamaan kääntymisvuoroasi, jota ei liikennesääntöjen mukaan ruuhkassa tulisi ikinä (huoltoaseman pihasta tuleva on viimeinen sillä listalla, mutta tätä ei noudateta).

jalankulkija

#6 Re: Oikeesti?

12.12.2013 13:22

#3: Markus - Oikeesti?

Tuo on todella sellainen risteys, jossa kesälläkin pelottaa ylittää tietä. Rullaluistelen Kulloontiellä ja siitä takaisin Keravan keskustaan ei oikein pääse järkevästi ylittämättä tuota suojatietä (muut läheiset tienpätkät huonossa kunnossa rullaluistimille).

Autoilijat eivät yleensä laske ollenkaan varaa sille, että esimerkiksi kaatuisin keskelle tietä , vaan painavat suojatielle hiljentämättä. (suojatien asfaltti on todella muhkurainen tuossa kohdin ja hiljaisessa vauhdissa tasapaino on hankala pitää)

Sen lisäksi tuossa kohtaa ei tietä minulle yleensä anneta, enkä uskalla auton alle rullailla, jos en näe selviä merkkejä auton hiljentämisestä (sitä tuossa risteyksessä tapahtuu erittäin harvoin)

Punaisia valoja autoilijat puolestaan tuntuvat noudattavan erittäin hyvin. Minusta on kummallista, miten valoihin kyllä pysähdytään, mutta suojatien edessä oleva ihminen ei useinkaan aiheuta liikettä jalan ja jarrun välissä.

 

Tästäkin kyllä mainittakoon, että nyt kun pimeällä tummissa vaatteissa ilman heijastinta olen kävellyt, on autot olleet erittäin tarkkaavaisia ja antaneet selkeästi tilaa suojateillä. Ja kyllä - heijastin olisi siitäkin huolimatta hyvä, että ei itse tarkoituksella hypi suojatielle varmistamatta ensin että autot ovat pysähtyneet.

Tellervo

#7 Re: Oikeesti?

12.12.2013 14:49

#3: Markus - Oikeesti?

Olen kanssasi samaa mieltä. Itse olen liikkunut tosta risteyksestä ekasta luokasta asti. Niin ja olen nyt 30v. Liikenne on tietenkin enemmän lisääntynyt.. Mutta en kannata liikennevaloja.


Vieras

#8 Re: Re: Oikeesti?

12.12.2013 15:59

#7: Tellervo - Re: Oikeesti?

"Mutta en kannata liikennevaloja."


Syystä että?


Vieras

#9

12.12.2013 16:03

Tässä taas ikävä esimerkki siitä miten jotain surullista täytyy tapahtua ennen kun päättäjät edes kiinnostuu asiasta

Vieras

#10

12.12.2013 16:28

Tulin paikalle juuri kun pieni poika oli jäänyt auton alle. Vaikka kohdassa on valot on paikka todella pimeä ja liikennettä paljon oli ajankohta mikä tahansa.

Vieras

#11

12.12.2013 16:30

Risteysestä on vaikea päästä yli. Lähettyvillä asuu paljon lapsiperhértä, on kehitysvammasiten ryhmäkotia yms... Ja autot ei anna tilaa. Liikennettä arkisin todella paljon.

Vieras

#12 Re: Re: Oikeesti?

12.12.2013 16:30

Autoilija

#13 Piittaamaton ei merkistä piittaa

12.12.2013 17:32

Valitettavan moni ajortin saanut ihminen ei muista, että jalankulkijalle tulee antaa tietä. Saati sitä, että suojatien eteen pysähtynyttä autoa ei voi ohittaa, vaan sen viereen tulee kiltisti pysähtyä. Onko niin kiire, että päälle pitää vaan painaa? onko ihme että niin lapset kuin aikuisetkin sitten peloissaan ja epävarmoina seisovat tien reunassa kun eivät voi luottaa kuskeihin;( kamera risteykseen, sakot ja pari lisäajotuntia kaikille säännöt rikkoineille! Kenen vielä pitää loukkaantua?

Piittaamaton ja kiireinen kuski ei liikennemerkkiä hätkähdä ja ajaa varmasti "niin kuin aina ennenkin"! Liikennevalot ovat ainoa mahdollisuus tehdä risteyksestä turvallisempi!
Tanja

#14

13.12.2013 07:50

Marjaanalle iso hatunnosto ja kumarrus siitä, että on tarmonpesänä ajamassa ja ennen kaikkea puuttumassa todella tärkeään asiaan! Meidän aikuisten tehtävä on turvata jokaiselle pienelle koululaiselle (ikään ja kokoon katsomatta) turvallinen koulupäivä ihan samalla tavalla kuin jokaiselle liikenteessä liikkuvalle. Jokainen meistä on tärkeä, jokaisella meistä on yksi arvokas elämä, jota myös muiden tulee kunnioittaa.

Se, millainen kokonaisuus istuu auton ratin ja penkin välissä, on avainasemassa. Kiire ei voi olla tekosyynä sille, että on mukamas oikeutettu toimimaan liikenteessä piittaamattomasti. Pidä huoli omasta liikennekäyttäytymisestäsi, ole valpas ja vastuullinen. Ole turvallinen aikuinen.

Runsaasti myötätuulta tälle hankkeelle, jotta edes yksi risteys saataisiin joukolla muutettua paljon paremmaksi! Olipa se sitten jatkossa liikennevaloilla tai muilla järjestelyillä muutettu. Yksikään liikennevalo ei ole turha. Yksikin onnettomuus on.

Ole turvallinen ja vastuullinen aikuinen ja vaikuta asiaan nyt!


Vieras

#15

13.12.2013 09:07

Risteys on todella hankala etenkin iltapäivän työmatkaliikenteen aikoihin. Huoltoaseman pihasta on lähes mahdoton tulla turvallisesti risteykseen.
Onneksi pääsen täältä pois

#16 Autoilijan ehdoilla

13.12.2013 21:36

Valitettavasti Kerava on paikkakunta, jossa mitään muuta ei ajatellakaan kuin autoilijaa; autoilijan etua ja kiirettä kulkea. Kevyen liikenteen väyliä ei huolleta, valaistuksesta ei huolehdita. Saatikka, että saataisiin edistettyä kevyen liikenteen turvallisuutta kohentavia asioita. Keravan keskusta ja sen läheisyydessä olevien alueiden ei pitäisi olla mitään moottoriteitä, vaan paikkoja, joissa jalankulkijankin on mukavaa ja turvallista kulkea.
A

#17

14.12.2013 13:31

Ajojärjestys risteyksessä selkeytyisi jos aktiivinen ryhmä/henkilö pyytäisi huoltoaseman kauppiaalta lupaa väistämisvelvollisuudesta muistuttavan kyltin pystyttämiseen. Kylttiin jokin tämän tapainen teksti: "piha-alue päättyy, noudatathan väistämisvelvollisuuttasi yleistä tietä käyttäviin, myös vastakkaisesta suunnasta saapuviin autoihin nähden" tjsp.
Monisanaisen kyltinkin ehtisi lukea siinä vuoroa odottaessaan.

Autoilijoille tulisi selkeä ajojärjestys, Alikeravantie 1. Jaakkolan messualueelta tulevat 2. huoltoaseman pihasta lähtevät 3.

Nyt messualueelta (Jokimiehentieltä) ja huoltamon pihasta tulevat autoilijat tuijottavat toisiaan kumpi lähtee ei lähde ja tärkeään jalankulkijoiden seuraamiseen jää vielä vähemmän resursseja. Nykyinen huoltamon pihassa oleva kolmio vielä heikentää selkeyttä koska osa autoilijoista olettaa olevansa tasa-arvoisessa asemassa vastakkaisesta suunnasta tuleviin nähden, kuten tilanne olisi tavallisessa risteyksessä.

Ja jos valot joskus tulevat niin ei sellaisia läpiyön palavia kuten 50m päässä olevassa "Öljytien" risteyksessä. Tyhjällä tiellä yksittäisen auton pysäyttävät valot vain laskevat liikennevalojen noudattamista.


Vieras

#18

15.12.2013 00:06

No en välttämättä näe liikennevaloja järkevänä, mutta jollain keinolla autojen nopeudet tulisi saada alas. Lisäksi olisi hyvä selkiyttää risteysaluetta.

Anonyymi

#19

16.01.2014 20:31

Adressi on luovutettu Keravan kaupunkitekniikan johdolle keskiviikkona 15.1. Mukana oli myös valtuustoaloitteen tehnyt Samuli Isola.
Tapaaminen oli hyvin rakentava ja allekirjoittaneiden huoli ymmärrettiin hyvin kapungin puolelta. Suojatien läheisyyteen on nyt tuoto nopeusnäyttö. Mahdollisuudet, että risteysalueen peruparannus kokonaisuudessaan alkaa vuonna 2015 on iso.
Kiitos kaikille allekirjoittaneille hyvän asian puolesta.
Marjaana Kivioja