Adressi homoseksuaalien verenluovutuskieltoa vastaan.

Mikko Kaarto
PORI

#1

30.11.2006 04:04

Jos vetoavat verenluovutusta vastaan verenpuhtauden takia, ottakoon käyttöön testaus ennen verenluovutusta. Näin tulisi olla kaikilla muillakin.

Homojen veri ei ole yhtään sen huonompaa, kuka sanoo, että verta ei luovuttaisi blondit (okei yleistän tarkoituksella, sorry siitä) jotka joka perjantai juovat perseet ja heräävät paikat kipeänä, tietämättä monenko kanssa tuli nukuttua?

Geneettiset sairaudet vielä ymärtää, itselläni diabvetes, siksi en itse voi luovuttaa verta.
Marika Eerola
Anjalankoski

#2

30.11.2006 17:23

Homomiesten verenluovutushan on kielletty ilmeisesti sen takia, että hiv levisi suhteessa eniten juuri homomiesten välityksellä?
1)hiv-virus leviää rakkaiden ranttalipoikiemme suosimalla seksityylillä erityisen herkästi,
2)joidenkin homomiesten seksitavat saattavat olla keskimääräisesti kansan loppuosan tapoja hieman turvattomampia, esim. ettei ehkäisystä huolehdita kunnolla ja satunnaisia seksikumppaneita on useammin.

MUTTA. Ei-homoseksuaaleillakin on esteenä verenluovutukselle esimerkiksi se, että on ollut uusi seksikumppani puolen vuoden (vai vuoden, anteeksi?) sisällä. Jos luovuttamaan haluava homoseksiä harrastava/joskus harrastanut mies myös täyttää tämän ehdon, ja tuntee ja luottaa seksitapoihinsa muutenkin (mahdollinen parisuhde on uskollinen, on huolehtinut ehkäisystä jne ja mielellään käynyt testeissäkin! Nämä pitäisi myös heteroiden pitää mielessä), niin en näe mitään estettä luovuttamiselle!

Testeissä ei välttämättä tulekaan ilmi kaikki veren mahdolliset vaaratekijät, joten mahdolliset riskitekijät luovuttajien elämäntyylistä tulee toki ottaa selville (ulkomaanmatkat, uudet seksikumppanit, huumeidenkäyttö jne...) Veren puhtaus ja laatu ovat äärimmäisen tärkeitä, joten luovuttajan riskittömyys pitäisi jatkossakin tarkistaa. Mutta kuitenkin jokaisen tulisi voida mennä rehellisenä täyttämään paperit ja selvittämään, onko hän riskitön (tai vähä-riskinen, pitäisi varmaankin sanoa... tuskin kukaan meistä on 100%riskitön) ja verenluovutuskelpoinen ilman että hänet luovuttajana torjutaan epäolennaisista seikoista johtuen.
Pelkkä homoseksuaalisuus/se että on joskus nainut miestä ei nimittäin välttämättä ole riski!


Verenluovuttajista on pulaa, ja kuvitelkaapa esimerkiksi terve, kolmikymppinen homopari joka on ollut yhdessä ja uskollisina jo 4 vuotta, ja he haluaisivat luovuttaa verta. Silkkaa typeryyttä olla ottamatta sitä vastaan!

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

16.12.2006 10:11


Asta Honkala
Helsinki

#4

19.12.2006 15:07

Miehissä on aina ollu joku ihmeen pelko et homous voi tarttuu. HIV, jonka yleisyydellä homoseksuaalien keskuudessa perustellaan juuri tätä kieltoa, ei enää teutaroi juuri homojen keskuudessa, päinvastoin. Lol.

Mä haluun mielummin homoverta kun en verta ollenkaan.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

24.01.2007 17:08


krista kauppinen
kajaani

#6

28.01.2007 14:49

Ei juma kun lukkee nuita kommentteja.Mieluummin otan homojen verta kuin teidän kaltaisten juppien!
Ville Verainen
Mynämäki

#7

12.02.2007 16:42

Itse mieluummin kuolisin verenhukkaan kuin ottaisin suoniini homoseksuaalin verta.
Elina Havula
Oulu

#8

13.02.2007 19:21

Homot ovat ihmisiä siinä missä heterotkin!! Homojen veri on yhtä tarpeellista kuin heteroidenkin. Tarkat hiv yms. testit tulee tehdä kaikille, ei vain homoille. Antaisitteko mieluummin esim. lapsenne kuolla, kuin antaa hänen elää? Minä en ainakaan miettisi yhtään!
Ivy Ruonakoski
Helsinki

#9

27.02.2007 15:44

Voi ihme mimmosia kommentteja! Niinhän sitä sanotaan että pahimmat homofoobikot on ite vaan syvällä syvällä kaapissa...

Mutta vakavasti puhuen, en edes tiennyt moisesta asetuksesta. Ihan älytön säädös. Ja eikös se ole syrjinnänvastaisen lain rikkomista?
Kalle Laukkanen
Helsinki

#10

05.03.2007 14:37

Tuo säädös on naurettava. Eikö se veri testata joka tapauksessa? (jos ei niin jo on) Ja tuosta "Homous on tauti"-jutusta ei kannata edes ruveta väittelemään... en käsitä miten kukaan voi siitä olla mitenkään tosissaan. Toistan itseäni, mutta tästä asiasta ei voi mitenkään väitellä sivistyneesti.. toinen osapuoli luultavasti vastaa vain "Homous on tauti koska homous on tauti, sinä olet varmaan myös homo kun puolustat homoja, homo!" Ja miten tuo erittely edes käytännössä toimii? Kysytään ihmisiltä seksuaalisuutta? Ja mitenkäs bi-seksuaalit? Koko ajan alkaa tuntua siltä että tuo asia on adressin tekijän päästä nykäisemä.. lähteitä. Vaadin lähteitä.
Jay Apple
Helsinki

#11

05.03.2007 23:55

Ei vitsi miten jotkut ovat noin säälittäviä ja sanovat että homous on tauti.. Onko vielä noin urpoja ihmisiä jotka eivät tiedä asioista yhtään mitään..
Älytöntä sanoa homoseksuaalin veren olevan likaisempaa...

Sanoisin että homon veri on paljon puhtaampaa kuin tuollaisten junttien homokammoisten juntti heteroiden veri, jota en missään nimessä ottaisi suoneeni... Ties vaikka mitä tauteja noilta junteilta saa!
Leo Hytönen
Adressin tekijä

#12

06.03.2007 13:54

VASTAUS KALLE LAUKKASELLE.

En tiedä kuinka paljon uutisia katsot tai luet lehtiä, mutta SPR todellakaan ei ota vastaan verta mieheltä joka on harrastanut seksiä miehen kanssa.

Ja perusteena on juuri tämä HIV-pelko. Itsekkin olen homoseksuaali ja elän terveessä TOIMIVASSA parisuhteessa, ja seksiä harrastan vain oman puolisoni kanssa. Olen käynyt testeissä, ja olen puhdas. Vereni luovutukselle ei ole muitakaan esteitä, mutta veripankissa ei siltikään oteta vertani vastaan.


Leo Hytönen
Kalle Laukkanen
Helsinki

#13

07.03.2007 21:25

Leo Hytönen,

kiitos vahvistuksesta. Tuollainen oikeastaan täysin perusteeton syrjintä vaikuttaa mielestäni melko älyttömältä, enkä tosiaan ollut kuullut siitä aikaisemmin. Ja muutenkin olin elänyt ilmeisesti turhassa haavekuvassa että ihmiset saattaisivat olla älykkäitä...

No, tulipahan tämäkin selväksi. Toivotaan että adressi menee läpi. Ennakkoluuloja vastaan.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

07.03.2007 23:11


Iris Laine
Espoo

#15

09.03.2007 09:39

Hohhoijaa noita homovastaisia kommentteja!

"ennemmin kuolen, kuin otan vastaan homoverta" Taitaisi olla ihan eri ääni kellossa, jos todellakin selviytyminen riippuisi annettavista verituotteista.
Sitäpaitsi sairaalat eivät todellakaan tiedä kenen verituotteita tiputtavat potilaaseen. Ainoastaan veripalvelu pystyy identifioimaan luovuttajan verituotteeseen.

HIV ei todellakaan ole enää homojen ja narkkareiden tauti. 2005-2006 Suomessa todetuista HIV-tartunnoista heteroseksin välityksellä oli saatu noin kaksi kertaa useammin kuin homoseksin välityksellä.
Suurin osa homoista testauttaa itsensä säännöllisesti, kuinka moni itsensä heteroksi luokitteleva on käynyt HIV-testissä edes kerran elämänsä aikana??

Ja että homous on tarttuvaa?? Varo ettet seuraavan kerran jotakuta kätellessäsi saa itseesi "homopöpöä", vai kysytkö aina uusilta tuttavuuksilta/asiakkailta (tai ketä nyt kätteletkin)ennen kättelyä hänen sukupuolisen suuntautumisensa??

Onneksi Suomessa kaikki luovutusveri testataan, saadaan edes siinä kiinni osa HIV-positiivisista heteroista!!
Jay Apple
Helsinki

#16

10.03.2007 15:21

Hei tedän homokammoisten kannattaisi mennä tutkituttamaan päänne ja sen jälkeen tutkia asiaa hieman niin ehkä teille selviäisi että homoseksuaalisuus ei ole tauti... Mistä peräkylästä tuollaiset ääliöt tulevat!

Ai niin ja teidän heteroiden ei kannatta haukkua homoja pervoiksi! Kannattaisi teidän junttien vaihteeksi ajatella joillain muilla kuin munillanne!
Homoveri on liian puhdasta tuollaisten likaisten ääliöiden suoniin eli kuolkaa pois vain!
Kalle Laukkanen
Helsinki

#17

12.03.2007 00:05

Menee off-topiciksi mutta tuollainen ääliömäinen homokammo ei myöskään välttämättä ole ihmisen oma vika, ja siitä tulisi syrjiä oikeastaan yhtä vähän kuin seksuaalisuudesta (paitsi että ääliömäisyys vaikuttaa ihmisen kykyyn tulla toimeen muiden kanssa. Eli se voitaisiin laskea ehkäpä vammaksi?). Tosin tällä ajattelulla päädytään lopulta siihen, että kukaan ei loppujenlopuksi hallitse omia tekojaan vaan kaikki on joko täysin satunnaisten tai ennalta määrättyjen aivoissa ja niskaytimessä tapahtuvien ketjureaktioiden lopputulosta. Miettikääpä sitä (tai oikeastaan älkää, koska tämä saattaa johtaa siihen että kaikki ajattelevat että itse ei voi vaikuttaa mihinkään ja jäävät vain odottamaan että maailma tapahtuu ympärillä, mikä taas on teorian väärinymmärtämistä).
Leo Hytönen
Adressin tekijä

#18

15.03.2007 22:15

Kalle Laukkasta lainaten...

Asiat on todellakin mutkikkaita, ja on ikävää kun on homofobiaa edelleen hyvin paljon. Itsekkin tänä aamuna istuin bussissa ja kaksi ikäistäni nuorta miestä istuutuivat kummallekkin puolelle minua. Siinä vähän tuli sellanen olo, että mitähän he tuumaisivat jos alkaisin ääneen siinä höpöttelemään puhelimessa poikaystävälle ja puhuttelemaan häntä etunimellä, ja latelemaan rakkaudentunnustuksia...

On myös väärin tuomita homofobiasta, vaikkakin itse fobia on hyvin epämiellyttävää ja ikävää.
Ei sitä ihminen mitään luonnolleen voi.
Pelkotilasta voi päästä eroon, mutta homoseksuaalisuus ei ole tauti, tai mielisairaus.. Se poistettiin sairausluokituksista 7o-luvulla eikä siitä sen koommin ole puhuttu.

Minusta ei olisi pahitteeksi vaikka käsitteet heteroseksuaalisuus ja homoseksuaalisuus poistettaisiin kokonaan. Mitä helvetin väliä sillä on miten olet suuntautunut vai oletko ollenkaan...

Mutta minä en itse henkilökohtaisesti siedä että joku tulee homottelemaan ja hyihyttelemään. Kyllä minäkin osaan ilkeä olla. Vaan, kyllä minä voin avoimesti puhua homoseksuaalisuudesta ja parisuhteestani, mutta tietenkin hyvän maun rajoissa.


Kevättä odotellessa...
Leo Hytönen

Riina Laaksonen
Helsinki

#19

17.03.2007 11:20

Kun en ollut lukenut kommentteja ja allekirjoitin niin sanoin vain: Kaikki ovat samanarvoisia.

Huhhuh, onpa ihmiset naiiveja ja onnettoman sivistymättömiä. Ikäväkseni huomasin että suurin osa miehistä jotka kammoavat homoja ovat "landelta"...

Jos sinulla on tietokone ja netti niin opiskeleppa jotakin yleissivistykseen liittyvää ja kieltäydy mielummin paljon pahemmista asioista kuin siitä mitä verta sinulle sairaalassa annettaisiin.
Itsesuojeluvaisto antaa ihmiselle kumman hyväksymiskeinon ottaa vastaan mitä tahansa hoitokienoa kunhan ne estävät kuolemasi. Ja mitä jos olisit ollut onnettomuudessa ja tajuttomana/koomassa ollessasi sinulle olisi annettu verta? Tekisitkö itsemurhan kun saisit tietää sinulle tehdystä verensiirrosta koska se saattaisi olla "homoverta". Niinpä, ota järki käteen ja ymmärrä ettei sillä ole mitään merkitystä kenestä se on tullut.

Kuinka lukuisat kerrat olen tavannut heteromiehiä jotka kondomia tarjottaessa sanovat minulle ihmetyksensekaisella äänellä: "Ei minulla mitään tauteja ole...?"
Juurikin niin, oletteko koskaan ajatelleet naisella voivan olla jotakin? Hienoa jos pidätte naissukupuolta puhtaana ja neitseellisenä, kiitos.
Minulla on jopa naispuolisia ystäviä jotka eivät uskalla mennä hiv-testiin kun pelkäävät tulosta. Ja kuitenkin harrastavat suojaamatonta seksiä. Miettikääpä sitäkin.

En usko meillä olevan ongelmaa "vääristä" verenluovuttajista koska siitä ei makseta sinulle muuten kuin saamallasi hyvällä mielellä. Jos siitä saisi rahallisen korvauksen houkuttelisi se luovuttajia fuskaamaan. Nyt uskon kaikkien luovuttajien olevan jossain määrin fiksuja ihmisiä eivätkä ehdointahdoin mene luovuttamaan jos luulevat olevansa riskialttiita.
Joni Muotkavaara
Janakkala

#20

26.03.2007 14:37

Ei jumaliste.. Porukka käy tääl "juupas, eipäs" kinaa..

Asiahan on niin, että homous ei ole luonollista kanssakäymistä ja se voidaan lukea jonkinmoiseksi sairaudeksi.

Itse en allekirjoita adressia, sillä homoilla on varmasti parempi mahdollisuus sairastua HIV-virukseen, kuin heterolla.

Ainakin vähentää mahdollisuutta saada tautia..
Kalle Laukkanen
Helsinki

#21

29.03.2007 02:43

Joni Muotkavaara:
Homous itsessään ei ole mitään kanssakäymistä vaan se on henkilön oman seksuaalisen suuntaumuksen (epäluonnollinen?) poikkeus. Jos tämä on sairaus, niin silloin sekin on luultavasti sairaus, että henkilö on itse päättänyt olla hankkimatta lapsia (lisääntymisvietti ei toimi?). Ja sillä ei periaatteessa ole väliä laskeeko mikään taulukko homoutta sairaudeksi, koska sitä taas ei voida mitenkään osoittaa että homous "tarttuisi", varsinkaan veren mukana.

"Parempi mahdollisuus" taas ei kerro yhtään mitään, koska sen voi tulkita miten lystää. Mutta nykyään HIV:iä on useammin heteroseksuaaleilla (jos noihin jossain yläpuolella kerrottuihin tilastoihin voi luottaa; ne tosin saattavat olla myös väärin tulkittuja). Mutta jokatapauksessa veri on luultavasti testattava koska HIV voi melko hyvällä todennäköisyydellä tulla heteroseksuaalinkin verestä, joten on täyttä ääliömäisyyttä kieltää ryhmän luovuttamasta verta, vain sen takia että satunnaisesti valittuna sen ryhmän jäsenellä voisi olla todennäköisemmin HIV, jos todennäköisyys on aina olemassa.

Ja se tilastolainaus yläpuolelta: "HIV ei todellakaan ole enää homojen ja narkkareiden tauti. 2005-2006 Suomessa todetuista HIV-tartunnoista heteroseksin välityksellä oli saatu noin kaksi kertaa useammin kuin homoseksin välityksellä." Tuosta taas ei voi noiden tietojen perusteella sanoa yhtään mitään, kun siinä ei kerrota, onko tuo "kaksi kertaa useammin" otettu prosenttiluvuista vai absoluuttisista luvuista, ja onko siinä huomioitu, että "kaksi kertaa useammin" tarkoittaa kolminkertaista. Havainnollistan tätä nyt esimerkillä: Homoseksiä harrastettiin vuodessa 50a ja heteroseksiä 20000a. Homoilla esiintyi 1a HIV-tartuntoja, kun taas heteroilla 3a. Heteroseksissä HIV siis levisi kaksi kertaa useammin. Tuosta saa realistisen kuvan ilmoittamalla prosenttiluvut (joilla kyllä myöskin voidaan hämätä joissakin tilanteissa).

Pointtini olivat nyt kuitenkin:
1) Minä en tiedä mitään
2) Tuo tilastolainaus on paska, koska se ei kerro mitään
3) Joni Muotkavaara on väärässä

Eiköhän siinä ollut jo tarpeeksi epäjärkevyyttä.
Leo Hytönen
Adressin tekijä

#22 Jep jep jep

03.04.2007 09:22

Kalle Laukkanen on harvinaisen oikeassa tässä asiassa. Tilastot eivät nykypäivänä enään kerro totuutta asioista, vaan vääristelevät totuutta ja suosivat ylempiarvoisia.
Tämä on tietysti minun mielipide, mutta näin koen asian olevan. :)
Pia Hildén
Tampere

#23 Voi tollot

11.04.2007 13:41

Miksi pitää allekirjoittaa adressi ja lisätä vattuilua perään ja tulla tännekkin vinkumaan, aikuiset ihmiset, niin no... Näitä lukiessa aikuisuus on kaukana.

Pitääkö aina haukkua niitä jotka eivät, uskontonsa, seksuaalisuutensa, kansalaisuutensa etc. Takia olekkaan kaikki samassa muotissa, voi elämä...

En jaksa uskoa, etä yksikään seksuaalivähemmistöjä pelkäävä, eli haukkuva, sanoisi kuoleman hetkellä
"Ei en ota sitä verta, elintä etc. Vastaan sehän on homon, kuolen mieluummin"
Siinä olisi kiva kertoa lapselle, että isä tai äiti nyt kuoli, kun ei periaatteet ja pelko antaneet periksi.

Kuinkahan monen teidänkin vinkuvan heteron lapsi tai sukulainen on kaappihomo...
Enkä ihmettele yhtään.

Ei aina voisi uskoa, että elämme 2000-luvulla.

Tietokoneeni vieressä pöydällä on sateenkarilippu, järkyttykää ahdasmieliset...

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

12.04.2007 18:02


Leo Hytönen
Adressin tekijä

#25 Heh...

22.04.2007 23:16

Rikulla alkaa asenne olemaan jo pikkusen aikuismaisempi.
Todellakin välillä tuntuu, ettemme todellakaan elä 2000-lukua, vaan jossain iiran käkkärässä 1900 luvun alkua, jolloin minut olisi varmaan poltettu ristillä.

Toi ajattelutapa on todellakin niin 19.sta vuosisataa, ja kaukana nykypäivästä.
Herätkää ihmiset. Homous ei ole sairaus, eikä se tartu edes nuolemalla. :D

Kommentoi adressia