Biologisen isän oikeudet

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Biologisen isän oikeudet.

Harri Huhtala
Helsinki

#1 Neuvola tehköön isyystestin aina

20.05.2009 15:06

Hesarin mielipidesivuilla esitettiin, että neuvolan tulisi tehdä isyystesti aina, ellei oletettu isä kiellä sitä. Tämä olisi oikein.

Tällöin syrjähyppyjä tekevät naiset varoisivat ennalta käyttämällä kumia, jolloin sukupuolitautien tarttuminen ja ei-toivotut raskaudet vähenisivät, samoin "väärien isien lapset", joista voi aiheutua epäilyä ja lapsitragedioita, jos parisuhde kärsii tapahtuneesta.

Myös aviomiesten syrjähypyissä naisosapuolet alkaisivat vaatia kuminkäyttöä useammin.

Tutkitusti 10 % lapsista on "väärin isän" lapsia, Suomessakin luku on samaa luokkaa.

Mikäli äiti vastustaa isyystestiä, hänen fyysistä koskemattomuuttaan on kunnioitettava tekemällä testi vasta synnytyksen jälkeen esim. istukkaverinäytteen muiden testien ohessa. Ehkä se muutenkin kannattaisi tehdä vasta sitten tai vasta neuvolaikäisen lapsen muiden verikokeiden ohessa.

Tieto testeistä varmaan leikkaisi pois suuren osan isien huijaamisesta ja näin saisi isille jo raskauden alkuvaiheessa suuremman varmuuden siitä, että he todella ovat lapsen isiä. Myös lapsen hoitamisessa tämä lisääntynyt varmuus varmaan näkyisi.

Biologinen isyys ei ole niin tärkeää kuin sosiaalinen isyys. Jos olisin hedelmätön, suostuisin kumppanini keinohedelmöitykseen jonkun toisen spermalla ja kohtelisin lasta omanani. Sen sijaan luottamustani parisuhteeseen ja perheeseen nakertaisi pahasti, jos minut luvattani huijattaisiin luulemaan biologisesti toisen lasta biologisesti omakseni - etenkin, jos asiasta vallitsisi epävarmuus. Jos taas saisin varman tiedon tapahtuneesta, toinen joutuisi katumaan ja pyytämään anteeksi. Epävarmuus on yleensä pahinta niin tässä kuin muissakin asioissa.
toni hämäläinen
helsinki

#2 isyys/ero

21.05.2009 02:05

mielestäni on typerää,että aviomies on automaattisesti isä!!!
itselläni on tällä hetkellä tilanne sellainen,että ollaan erottu ja sieltä täältä olen kuullut,että puoliso on pettänyt avioliiton aikana ja itselleni on herännyt epäilys,että olenko yhden isä lapsistamme ja olisin halukas saada siihen varmistuksen,mutta kuinkas olla 350€/henkilö eli 99% vastaksen halutessani pitäisi testata lapsi/minut/äiti...1050€ uskomatonta,mutta totta!!!
mielestäni meillä iseillä on muutenkin älyttömän vähän mitään oikeuksia jos toinen puoli alkaa hankalaksi eron jälkeen.useinhan lapset jäävät äidin luokse erossa asumaan ja äiti on silloin lähi-huoltaja ja omaa valtavan määrän oikeuksia vaikka olisi yhteis-huolto sopimus niin automaattisesti me isit ollaan alta vastaajia ja valitettavan usein lapsilla pelataan näissä hommissa.sitä kyllä tekevät varmaan kummatkin mikä on VÄÄRIN!!!
ei ole lapsen vika mikäli vanhemmat eivät pysty elämään yhdessä!!!
on lasten etu ja oikeus pitää sekä isää,että äitiä ja sitä ei pitäisi kumpikaa (fiksu) vanhempi heiltä evätä!!!!
Kristiina Bock
Tukholma

#3 ISÄN OIKEUDET (JA VELVOLLISUUDET)

21.05.2009 14:31

Mahtavaa, että Mikun tarina on ottanut tuulta purjeisiin näin hyvin. Toivon Mikulle jaksamista ja että oikeus voittaa sinun kohdallasi. On tosi hienoa, että on olemassa tuollaisia isiä!
Kuinka maailma on epäoikeiden mukainen, on isiä joilla on lapsi ja eivät halua tavata, vaikka äidit (JA LAPSET) haluaisivat. Oma elämä on tärkeämpi kuin lapsi. Vielä kun tälläiset isät tajuaisivat mitä he elämässään menettävät ennen kuin se on myöhäistä. Kun lapset ovat aikuisiän saavuttaneita ei auta enään äidin todistelut, että kyllä isä sinua rakastaa, vaikka ei ikinä soita tai lähetä syntymäpäiväkorttia....
Mikun kaltaisia isiä lisää!!!!
Jarmo Salovaara
Turku

#4 Lapsen kasvun ja kehityksen tukeminen

21.05.2009 15:17

Molemmilla vanhemmilla tulisi olla tasa-arvoiset oikeudet ja velvollisuudet suhteessa yhteisiin lapsiinsa. On vanhakantaista väittää, että äiti aina omaisi geneettisen ylivoiman isään verrattuna lasten kasvatuksessa. Ikävä kyllä, sekä isät että äidit voivat vaarantaa lapsensa kehityksen, erillään ja yhdessä.

Mielestäni on kuitenkin ensisijaisen tärkeää muistaa, että viha, joustamattomuus ja kielteinen suhtautuminen vaikeuttaa ja jopa estää ratkaisuun pääsemisen. Jokainen voi, ja jokaisen pitäisi osata, oppia ongelmatilanteissa.

Vaatimuksien ja uhkauksien esittäminen on sinänsä ymmärrettävää perurakenteitamme järkyttävässä tilanteessa. Ratkaisuihin pyrkiminen on kuitenkin ainoa vaihtoehto, joka tukee lapsen kasvua ja kehitystä.

LAPSET EIVÄT OLE ITSESTÄÄNSELVYYS! LAPSET EIVÄT OLE ESINEITÄ! TOISINAAN VAIKUTTAISI SILTÄ, ETTÄ AIKUISTEN JÄRKEILYSSÄ JA SEN VARAAN RAKENNETUSSA YHTEISKUNNASSA OLISI LAAJA-ALAISEN KORJAAMISEN VARAA! LAPSISSA ON TULEVAISUUS!

Tulkaa toimeen!

keijo kakkonen
lahti

#5 "isyys/ero"

22.05.2009 11:34

eikös sen testin saa ilmaiseksi kun kiistää isyyden paikkakuntansa lastenvalvojalle, vetoaa siihen että joutuu maksamaan elatusmaksuja väärin perustein.
Juha Turunen
Joensuu

#6 Isän ja lapsen oikeudet

22.05.2009 18:17

Oikein hyvä, että kyseinen epäkohta saa huomiota. Itselläni on kymmenvuotias poika, jota en ole koskaan voinut tavata äidin ja aviomiehen vastustettua isyyden tunnustamistani. Isyyteni vahvistettiin DNA testein, mutta isyyden tunnustamista ei siis vahvistettu. Perheen suojelemisen ymmärrän, mutta kyllä myös lapselle kuuluu oikeus pystyä luomaan normaali suhde myös biologiseen isäänsä. Elatus- ja tapaamisasiat ovat aina järjesteltävissä, ja pieniä seikkoja verrattuna siihen, että lapselle puhutaan totta ja annetaan mahdollisuus luoda normaali isäsuhde myös biologiseen isäänsä.

jari niskanen
pieksämäki

#7 tsemppiä mikael

28.05.2009 19:15[Posted by 80.221.173.108 via http://webwarper.net This is added while posting a message to avoid misuse.
Try: http://webwarper.net/webwarper.exe Example of viewing: http://www.webwarper.net/ww/~av/www.adressit.com/mikael77 ] Onneksi edes yksi meistä monista jaksaa yrittä oman lapsentapaamisen puolesta taistella.Mäkin yritän samoin omalla tahollani ja taistelen vaikka mut on kymmeniä kertoja polettu suohon ja vedetty sekä äidin että sosiaaliihmisten puolesta niinkuin pässiä narussa.Pässi tosiaankin aikanani olin mutta tehtyä työtä ei saa tekemättömäksi,sitäpaitsi oma lapsi on oma lapsi isällekin ja paras kostovälinehän se on naisille.Tulee vaan joskus mieleen että joittenkin yhtten kannattaisi peiliin vilkaista muulloinkin kuin lahosuojaa naamaan laittaessa..tsemppiä kaikkille kohtalokavereille
Erkki Laakso
Sapsalampi

#8 Tsemppiä lakialoitteelle!

28.05.2009 22:41

Lapsen oikeudet isään ja isän oikeudet lapseen ovat retuperällä!

Tuo 1975 lakihan alunperin säädettiin suojaamaan siittäjäisiä ja ns. 5 vuoden määräaika (ylimenovaihe) säädettiin juuri siksi, ettei isyyden selvittäminen enää onnistu, vaikka perheen ulkopuolinen biologinen isä niin haluaisi. Oli mukamas tarkoitus suojella perhettä ja perheen ykseyttä!!

Itselläni on päinvastainen case, jossa olen jo yli 20 vuotta (lapsena) yrittänyt saada vahvistetuksi biologisen isän isyyden (siittäjän), mutta koko oikeushallinto koneistoineen on suojellut korkeaa poliitikkovirkamiestä. Olen elänyt vuodesta 1989 ns. juridisesti isättömänä, kun alioikeuden laajempi veriryhmätutkimus osoitti 83.1% todistusvoimin, ettei *avioliitossa syntyneenä* kasvatusisä ole biologinen isä. Tuolloin vaadittiin yli 95% todistusvoima isyyden vahvistamiselle. No, oikeuden puheenjohtaja silloin suojeli maaherraa ja ei velvoittanut vaatimuksista huolimatta vastaajaksi ja siten myöntänyt haastetta.

Asiasta on käyty oikeutta aina EU-elimiä myöden ja nyt tilanne on se, että 3 korkeimman oikeuden ennakkopäätökseen vedonneena, KKO edelleen miettii valituslupani kohtaloa jota se on tehnyt jo kohta 7 kuukautta ja samalla olen vienyt asian euroopan ihmisoikeustuomioistuimen tutkittavaksi (6 kk:n sääntö). Aikanaan se sieltä putoaa, jos KKO ei valituslupaa myönnä?

Lapsella ei ole määräaikaa isyyden selvittämiseen, mutta edelleen oikeuslaitoksessa on tapana yrittää *harhauttaa* kantajaa (lasta) vanhan 1975 isyyslain 5 vuoden määräajalla, joka on säädetty vain isän ja äidin kanneoikeuden rajoitukseksi. Täysi-ikäinen lapsi voi milloin vain saattaa asiansa oikeuden tutkittavaksi!

Toivotan menestystä Mikael. Tiedän tuskasi!!
Erkki Laakso
Sapsalampi

#9 Euroopan ennätys Erkki!!!

02.06.2009 10:32

Euroopan Neuvoston ihmisoikeustuomioistuin harkitsi vajaan kuukauden yksilövalitustani 21599/09 Laakso v. Suomi. Tuomioistuimen 3 jäsenisessä komiteassa oli suomalaistuomarina Päivi Hirvelä. Hirvelä on entinen Lahtelainen kuten minäkin.

Hirvelä on valjastettu IOT:n pesemään pois ikävät ja kiusalliset valitusasiat. On käsittämätöntä käsittelyn nopeus, kun vähimmilläänkin vie useita kuukausia kunnolla edes perehtyä asiakirja-aineistoon ym. Huomioitavaa vielä se, ettei korkein oikeus ole ratkaissut valituslupaani, mutta luulen sen sieltä nyt tippuvan melko nopeasti: "ei myönnetä valituslupaa"! Ei perusteluja, kuten ei IOT:n seulontaakaan perustella.

Kysymys kuuluu, pitääkö tässä lähteä ostamaan Jati Maticia, vai teenkö liekinheittimen, sillä enhän minä muutoin pääse siittäjästäni eroon!
joni kalliomäki
alvettula

#10 kummastuttaa

05.06.2009 12:18

Onhan se aivan tyhmää että olet automaattisesti lapsen isä jos lapsi syntyy avioliitossa, mikä sen takaa että näin on? Varsinkin nykyaikana kun avioliittoa ei kunnioiteta enään niin paljon kuin ehkä pitäisi. Sama asiahan on se että kun lapsi syntyy avioliitossa on yhteishuoltajuus automaattinen vaikka ei minun mielestäni ehkä pitäisi olla, koska moni liitto päättyy eroon ja silloin tämä hankaloittaa monissa tapauksissa, varsinkin sellaisissa joissa isät eivät todellakaan ole yhteishuoltajuuden arvoisia. Ja miksi ei yhtähyvin äiditkään.
Myös tälläinen asia on aika omituinen, ainakin minun mielestäni, itselläni on kaksi poikaa jotka asuvat luonani pysyvästi ja minulla ja exällä on yhteishuoltajuus, mutta tuleva vaimoni on myös poikien oheishuoltaja, ja oheishuoltajuushan ei aiheuta elatusvelvollisuutta lapsiani kohtaan, tulevalla vaimolla on itsellään kolme lasta aikaisemmista suhteistaan joissa kahdessa on yksinhuoltaja ja yhdessä on yhteishuolto, mutta kun me nyt menemme naimisiin tulee minusta hänen lasten huoltaja ja sen mukana elatusvelvollisuus kaikkia kolmea kohtaan niinkuin hänelle minun lapsia kohtaan, tässä se outo asia minun mielestäni myös on koska nämä velvollisuudet minulle tulevat eihän minulla ole hänen yhden lapsen kohdallaan jossa on yhteishuolto, mitään sanottavaa silti mihinkään ja lapsen isällä säilyy samat velvoitteet kuin minulle avioliiton mukana tulevat.Eli kuka on toinen huoltaja ja vastaa lapsen elatuksesta ja kaikesta muustakin. Kyllä näitä ihmeellisyyksiä löytyy pykälistä vaikka kuinka paljon, mutta ei niitä ymmärrä ennekuin osuu omalle kohdalle, ja ei aina ymmärrä silloinkaan.Lapsella täytyy olla oikeus omaan biologiseen isään tai äitiin jos se vain aina on mahdollista, mutta tuntuu että aina puhutaan vain isien oikeuksista, mutta unohdetaan niiden mukana tulevat velvollisuudet.Tottahan se on että isät ovat aina ero tilanteissa hiukan alakynnessä, mutta niinkuin minun kohdallani on mahdollista että asiat kääntyvät isien puolelelle jos vain on oikeat syyt ja perusteet asialleen. Ja kyllä se asenne että lapset jäävät aina äidille eron jälkeen on pikkuhiljaa muuttumassa, eniten sen on siitä kiinni että isät eivät välttämättä uskalla vaatia oikeuksiaa ennakkoluulojen takia. Kyllä minäki tarvitsin paljon rohkaisua tulevalta vaimoltani että uskalsin vaatilasteni parasta ja ihan vain ennakkoluuloni takia en meinannut uskaltaa.
Eva Hämeenniemi
Keuruu

#11 Kysyn vaan

16.06.2009 09:31

Eikös tämä ole nyt kuitenkin toimenpidealoite eduskunnalle, tästä voi sitten myöhemmin syntyä lakialoite
Annemarja (Anneli) Savolainen
Tuusula

#12 Isyys 75-vuotiana kuoleelle

21.06.2009 02:19

On oikein ja kohtuullista, että nykyaikana, kun isyystestit ovat käytettävissä ja kun mies haluaa olettamansa lapsen isäksi, niin miksi sitä ei hyväksytä. Laki isyyden vahvistamisesta tulisi muuttaa niin, että biologinen isä on tiedossa olipa lapsi syntynyt avioliitossa tai siitetty ennen avioliittoa toiselle miehelle. Edellisissä kirjoituksissa mainitaan prosenttiluku isyyden vahvistamisen perusteena. Nykyisin tuo isyyden puolesta puhuvan prosentin tulee olla vähintään 98 (98,4)prosenttia. Kun äidiltä saadaan makaamisnäyttö, niin isyystutkimus on luotettava ja isyys voidaan vahvistaa. Helpoin tie on tietenkin, että yhteisymmärryksessä avioisä hyväksyy isyyden tunnustamisen kun on selvitetty, että siittäjä onkin avioliiton ulkopuolinen mies. Monelta tulevalta murheelta ja oikeudenkäynneiltä säästyttäisiin.

Tuon lyhyesti julki, mitä voi tapahtua, kun isyyttä lähtee lapsi vahvistuttamaan aikuisena henkilönä. - Lankoni vahvistettiin kuolemansa jälkeen isäksi 53-vuotiaalle lapselle. Isyyden voimaanpanolaki sanoo, että isyyttä ei voida kuolleelle vahvistaa (eri asia on syntymätön lapsi) Lapsi oli aviolapsi vuonna 1946 syntynyt ja hänen avioisän isyys kumottiin 1999. Isää ei kuultu oikeudessa, vaan oikeus antoi pöytäkirjan, jossa isyys kumotaan. Pimentoon jäi kenestä oli otettu verikokeita dna:n saamiseksi. Isyys yksinkertaisesti suljettiin pois. Samanaikaisesti oli esillä tämä kuolleen hyvävaraisen isäehdokkaan isyyden vahvistaminen esillä ja siitä huolimatta, että kuollut ei ollut antanut suostumusta dna:n tutkimiseksi, eikä ollut tunnustanut isyyttään. DNA:n teetti käräjäoikeus, näyte kudosnäyte, jota ei hyväksytä isyyden vahvistamiseksi (maininta tutkimustuloksessa). Hovioikeus teetti sitten uuden isyystutkimuksen vainajan kolmesta sisaresta. Tulos oli isyyden puolesta neutraali 83 %. Silloin kun poissuljentaa ei saada, niin isyysindeksi lasketaan ja se lasketaan, vaikka tulos olisi 99 %. Kun vainajan isyys vahvistettiin ei enää hakijan äitikään ollut elossa, eikä kukaan tiennyt, että isäehdokas ja äiti olisivat edes koskaan seurustelleet. Samalla paikkakunnalla asuneet aikoinaan nuoruudessaan. Hovioikeus hyväksyi käräjäoikeuden tuomion isyyden vahvistamiseksi, joka käräjäoikeuden mukaan perustui toisten kertomaan. - Isäksi vahvistetun kuolinpesää on selvitetty 10 vuotta, jakokirja 2007 ja nyt on pesänjaon moite Rovaniemen hovioikeudessa. Nyt tulee sitten päätös saako tämä "uusiopoika" puolet pesän jäljellä olevasta omaisuudesta. Päätöstä lakiosan oikea-aikaisuudesta ja todisteellisesti esittämisestä testamentin saajille, olisi voinut pesänselvittäjä päättää jo vuonna 2002.
Erkki Laakso
Sapsalampi

#13 Lapsen oikeudet biologiseen identiteettiin

25.06.2009 08:38

Sain KKO:lta päätöksen 23.6.09 valituslupapyyntööni, jota osasin odottaakin, kun jo sitä ennen oli Euroopan ihmisoikeustuomioistuin "seulonut" 3 viikon käsittelyssä yksilövalitukseni *tyhjäksi*! Valitustani ei luonnollisestikaan otettu tutkittavaksi ja myönnetty valituslupaa?

Olen tullut ehdottomasti siihen tulokseen, että suomeen pitäisi perustaa perustuslakituomioistuin. Hovioikeudet ovat hampaattomia ja KKO on kyvytön/haluton ennakkotapaustuomioistuimena ottamaa *vaikeita* asioita tutkittavakseen.

Olen nyt toistamiseen jäänyt jonkilaiseksi "jeesukseksi" roikkumaan, kun olen yrittänyt saada isyyden vahvistuskannetta Jacob Södermanille! Hänellä kertakaikkisesti on suojanaan *liian suuri juristeriakupla*, ettei sen läpi ole päässyt.

Ohessa linkki, mikäli jotakuta asia kiinnostaa:

http://erkkikalevilaakso.blogspot.com/

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

07.07.2009 08:54


Kristian Virtanen
Pori

#16 KESKUSTELUA MIESTEN TASA-ARVOSTA

20.11.2009 01:54

http://www.foorumi.info/miestentasaarvo/index.php

Käykääpä tuolla kaikki lukemassa. Erittäin mielenkiintoinen sivu miesten oikeuksista ja tasa-arvosta. Lähes 1500 viestiä kovaa faktaa ennemminkin kuin heppoista keskustelua.
Jaakko L
Järvenpää

#17 Lumeavioliitot ja lasten oikeudet

11.12.2009 10:49

Äitien ja isien oikeuksien sijaan etusijalle tarvitsisi ensisijaisesti nostaa esille lapsen oikeudet ja oikeus syntyä oikeaan perheeseen oikeista syistä.

Tässä on eräs todella tabu aihe lasten hyväksikäytöstä, jota viranomaisest tietoisesti hyssyttelevät. Tapauksia on ollut varmuudella jo ainakin 15 - 20 vuotta ja nykyään tapauksia tulee ilmi viikottain. Uusia maita tulee mukaan koko ajan. Tapaukset tunnetaan niin päiväkodeissa kuin lääkärissäkin, mutta silti lasten auttamiseksi ja hyväksikäytön estämiseksi ei tehdä yhtään mitään. Huomattavaa on, että nykyään perheet hajoavat jo vauva- ja taaperoiässä, ja lapsia pakotetaan tapaamisille, vaikkeivät enää edes muista lumevanhempaansa. Kaappausuhan alla olevaa lasta on sosiaalitoimen ja turvakodin yhteistyössä jopa valokuvattu LUVATTA turvakodilla tapahtuneella tapaamisella ja kuvia on luovutettu tapaamisella isälle, tapaamisille on painostettu työajalla rokulina, jolloin taaperoikäinen lapsi olisi jäänyt päiväkodissa ilman ruokaa ja päiväunia ja ilman mitään turvatoimia. Lisäksi tapaamisia on esitetty jossakin vaiheessa valvomattomiksi. Lapsikaappauksen uhkaa ja väkivallan kohdistumista suomalaiseen äitiin ei oteta todesta, vaikka vakavia rikoksia on käsitelty oikeudessa ja poliisi on luokitellut tapaamiset korkeimpaan mahdolliseen hälytysluokkaan ja poistumistiet turvakodilta on tukittu isän sukulaisten ja tuttavien toimesta jo ensimmäisellä tapaamisella. Tapaukset toistavat samaa kaavaa hämmästyttävän samankaltaisina, mutta suomalaisia äitejä ei viranomaisissa uskota. Lisää aiheesta sosiaali- ja terveysministeriön selvityksessä "Rakkaudella yli rajojen", v. 2003 ja Kaapatut Lapset ry:n julkaisu "Lapsikaappausuhka elämän varjona", v. 2008, saatavana yhdistyksen toimistolta. Yleisesti kyse on tästä:

MTV:n uutisten mukaan lumeavioliitot Suomeen ovat yleistyneet. Lumeliitoissa maahantulolainsäädäntöä kierretään ja avioliitolla haetaan parempaa elämää ja taloudellista hyötyä kohdemaassa. Poliisin mukaan lumeliittoihin liittyy hyvin vahvasti harmaa talous ja muu piilorikollisuus. Suomalaistenkin viranomaisten mukaan lumeliitolla tulleet pyrkivät naittamaan uhrinsa sukulaisia ja ystäviä muille sukulaisilleen ja tuttavilleen. EU onkin kartoittanut lumeliitot ihmiskaupan kaltaiseksi toiminnaksi, jossa pyörii suuret rahat.


Valtion sisäisen turvallisuuden ohjelma korostaa tehokasta talousrikostorjuntaa ja laittoman maahanmuuton, mukaan luettuna lumeliitot, tehokasta estämistä.
Lain mukaan kaksinnainti ja petos ovat rikoksia, mutta ei lumeavioliitossa, joka Korkeimman Oikeuden mukaan on liittona pätevä. Ulkomaalaislaissa lumeavioliitto, väärien tietojen antaminen viranomaisille ja epärehelliset tulonhankkimiskeinot ovat esteitä oleskeluluvan myöntämiselle. Käytännössä lakia ei kuitenkaan noudateta, vaikka EU korostaa, että petoksella, kuten lumeavioliitolla, hankitut oikeudet (oleskeluoikeus ja oikeus maan sosiaaliturvaan) voidaan poistaa.

Lumeavioliitto on maahantulijalle edullinen. Avioliitolla maahantulija ostaa Suomen sosiaaliturvan ilman toimeentulovaatimusta eikä pelkoa kiinni jäämisestä ole. Asianajajien mukaan lumepuoliso tuskin koskaan tienaa yhtään enempää kuin sen, että saa kaikki yhteiskunnan sosiaaliedut täysimääräisenä. Suomen yksin- ja yhteishuoltajien liiton mukaan jopa 13% huoltajuusoikeudenkäynneistä on monikulttuurisia perheitä, joissa suurimmassa osassa on suomalainen nainen ja eteläeurooppalainen / pohjoisafrikkalainen mies tai suomalainen mies ja venäläinen/virolainen nainen. Oikeudenkäynnit käydään poikkeuksetta valtion varoin ja suurimmalla osalla on takanaan useita huoltajuuskiistoja. Poikkeuksellista ei ole, että maahantulijalla on ollut perhe kotimaassa jo Suomeen tullessaan ja lyhyessä ajassa useampia päällekkäisiä perheitä myös Suomessa.Sosiaali- ja terveysministeriön selvitys "Rakkaudella yli rajojen" v. 2003 osoittaa, että lumeliitot olivat yleisiä jo tuolloin. Teoksessa viitattiin epäsuorasti lumelapsia koskevaan ilmiöön. Lumeliitossa lapsi syntyy hyväksikäytöstä hyväksikäytettäväksi, mutta räikeimmissäkin tapauksissa lapsi estää maastakarkotuksen ja maahanmuuttaja maksimoi taloudelliset edut ilman toimeentulovaatimusta ja ilman päivänkään tarvetta sitoutua perhe-elämään ja vanhemmuuden velvollisuuksiin.

Vaikka lumepuolison menot ja tulot olisivat faktana todettu oikeudessa ristiriitaisiksi, toimeentulotuella elävä maahanmuuttaja saa oikeuskulut ilmaiseksi ja lapselle elatusapu määrätään alle minimiin. Pahimmassa tapauksessa uhri menettää omaisuutensa ja maksaa vielä laittoman maahantulijan oikeuskulutkin. Mistä maahanmuuttajan laittomat varat tulevat, eivät viranomaisia kiinnosta - lumevanhempi saa ilmaiset oikeudenkäynnit, tulkit, ehkä valvotut tapaamiset vartijoineen ja vähän lisää sosiaalietuuksia, että paremmin pärjää.

Vaikkei tulija olisi osoittanut hetkenkään mielenkiintoa lastaan kohtaan ennen avioeroa, on sosiaaliviranomaisissa ja oikeudessa lumevanhemman etu se kaikkein tärkein. Lapsen kaltoinkohtelu muuttuu lapsen oikeudeksi, josta viranomaiset pitävät kiinni viimeiseen asti. Valtapeli ja perheväkivalta on yleistä ja jatkuu avioeron jälkeen tapaamisilla.

EU on luokitellut lumeliitot ihmiskaupan kaltaiseksi toiminnaksi, jossa pyörii isot rahat. Silti perhehelvettiä jatketaan yhteiskunnan toimesta lapsen aikuisikään, vaikka YK:n lapsen oikeudet korostavat valtion velvollisuutta huolehtia siitä, että lapsi saa elatuksen vanhemmiltaan ja lasta suojellaan kaikilta hyväksikäytön muodoilta sekä huonolta ja välinpitämättömältä kohtelulta.

Lapsen syntyminen hyväksikäytöstä haastaa vanhemmuuden, mutta yhtään tutkimuksista lumeliittojen vaikutuksista lapseen ei ole. Kasvaessaan lapsi tulee siihen ikään, että tajuaa itsekin taustansa - tällöin hänen minäkuvansa särkyy ja syyllisyys perheen ongelmista räjähtää silmille - vaikkakin lapsi on viaton välikappale ja vallan väline, jota lumeliitoissa maahantulijat käyttävät sumeilematta hyväksi. Tällaisia tikittäviä aikapommeja Suomessa kasvaa jo tuhansia.

Lumeliitot ovat yleistyneet, niiden on myös todettu lisäävän lapsikaappauksen riskiä. Suomessa tilastoitiin v. 2007 25 kaappausta, jotka koskettivat yli 50 lasta. Tilastoissa ei näy Haagin sopimuksen ulkopuolisiin maihin, kuten Venäjälle, tehtyjä lapsikaappauksia. Muuttuva Perhe 01/2009 kirjoitti v. 2007 Venäjän ja Turkin olleen yleisimmät kohdemaat - asiantuntijoiden mukaan näistä maista myös yleisimmin tullaan lumeliitoilla Suomeen. Motiiviksi kaappaukselle riittää kosto. Useissa tapauksissa isä on voinut jatkaa lähes normaalia elämää länsimaissa ilman lasta. Päätyykö lapsi sukulaisten piiloteltavaksi kotimaahan vai laittoman adoption uhriksi, on asia jota ei ole edes nostettu esille.

Lumeliittojen vaikutuksia lapsiin ei edes haluta tunnustaa, mutta 65.000 lastensuojelun asiakasta antaa aavistuksen vaikutuksista. Yhteiskunta jatkaa lumelasten kaltoinkohtelua - yksi lumeliitto maksaa yhteiskunnalle minimissäänkin kymmeniä tuhansia euroja, mutta tähän on aina valtiolla rahaa - lapsista tehdään tahallaan moniongelmaisia, mutta ongelmien korjaamiseen ei sitten rahaa löydykään. Perhe saa paeta henkensä edestä omassa maassaan. Kunniaväkivaltaa ei sosiaaliviranomaisten mielestä maassa ole, vaikka Turun Naiskeskuksen johtajan mukaan tuhannet naiset pelkäävät kunniaväkivaltaa Suomessa. Mannerheimin Lastensuojeluliiton tuoreessa teoksessa Kunnia Konfliktina korostetaan kunniaväkivallan koskettavan myös kantasuomalaisia. Helsingin poliisissa kunniaväkivaltaa paenneiden suomalaisnaisten avunpyynnöt ovat kaksinkertaistuneet vuodessa. Uhrien suojelemiseksi tilastoja ei pidetä, mikä antaa viranomaisille oikeuden vedota siihen, että kunniaväkivalta ei maassamme esiinny.

Lumeliitot ovat avoin portti terrorismin ja kansainvälisen järjestäytyneen rikollisuuden soluttautua maahan ja taloudellinen hyöty houkuttelee lisää tulijoita, kun ristiriitaisia meno-tulotietoja ei edes tutkita, vaikka huumeet ja rahanpesukaan eivät ole poissuljettuja tulolähteitä. Rahoitustarkastuskeskus sai vuonna 2007 yli 600 terrorismin rahoittamista koskevaa ilmoitusta - tiettävästi tämä ei ole johtanut yhteenkään karkotukseen. YLE:n uutisten mukaan kymmenistä tuhansista rahanpesuilmoituksista alle 10% johtaa tutkintaan. Harmaa talous, huumeet ja muu rikollisuus ovat suoraa seurausta vapaan liikkuvuuden ja maahanmuuton lisääntymisestä eikä laillisuusvalvonta pyri edes tapauksia estämään. Sanomalehti Kalevan keväällä 2009 julkaiseman artikkelin mukaan kunniaväkivalta koskettaa turkulaisen kunniaväkivallan uhrien parissa työskennelleen suomalaisnaisen mukaan jo tuhansia maahanmuuttajanaisia Suomessa. Nurinkurista on, että lumeavioliiton uhreja ja rikollisten maahanmuuttajien suomalaisia perheenjäseniä ei kuitenkaan suojele kukaan.90-luvun laman alkaessa maahanmuutto lisääntyi ja kansalaisten arki kurjistui. Tämä lisäsi lastensuojelun ja huostaanottojen määrää, joka näkyy yhä. Mitä tästä opittiin? Taloustaantumauutisten jälkeen välittömästi aloitettiin leikkaukset ja säästöt lasten hyvinvoinnista. Ei riitä, että päiväkodit suljetaan kesäajaksi, mutta lapsia myös pompotetaan päiväkodista päiväkotiin kesän aikana. Osa päiväkodeista sulkee ovensa jo kesäkuun alusta ja lapset sijoitetaan 2-3 viikoksi toiseen päiväkotiin ja sen jälkeen jo kolmanteen. Saman perheen eri-ikäiset lapset voivat olla sijoitettuna eri päiväkoteihin ja mukana on myös täysin autottomia talouksia, joille kuljetukset tuottavat suurta vaivaa. Täysin unohdettuja näyttävät olevan lapset, joille muutos on stressi ja jatkuva vaihtaminen päiväkodista toiseen vain lisää traumaa.

Hälyttävää myös on, että osassa päiväkoteja ovet eivät ole lukossa eikä päiväkodeissa ole minkäänlaista kulunvalvontaa. Henkilökunta on ajettu minimiin ja joskus jopa kansainvälisen lapsikaappausuhan alla olevia lapsia on jätetty ulos ilman valvontaa ainoan hoitajan lähdettyä hoitamaan lasten wc-toimintoja sisätiloihin. Karkaamisten ja kaappaamisten osalta turvallisuusuhka päivystysaikana on näillä järjestelyillä erityisen suuri.

Eräs huolta herättävä aihe on myös ryhmäkoot ja säästäminen lasten ruokailuista. Yleisesti on kiinnitetty huomiota suomalaisperheiden ruokatottumuksiin, vähäiseen liikuntaan ja elintapasairauksien hälyttävään määrään aikuisväestössä. Suurten ryhmäkokojen vuoksi kaikki lapset eivät voi enää osallistua viikottain ohjattuihin liikuntatuokioihin ja kädentaitotunneille, vaan ryhmät joudutaan jakamaan pienemmiksi ja lapsi voi joutua odottamaan pitkiäkin aikoja omaa vuoroaan. Tämä johtaa vääjäämättä karkea- ja hienomotoriikan kehityshäiriöihin ja voi heijastua myös matemaattisiin ja kielellisiin häiriöihin myöhemmällä iällä. Säästöt ovat kohdistuneet lamavuosien jälkeen myös lasten aterioihin. Vain harvalla päiväkodilla on enää omaa keittiötä ja sielläkin, missä on, aterialista koostuu pääsääntöisesti makkara-pohjaisista ruoista ja muista eineksistä, kuten valmislihapullista, kalapuikoista ja jauheperunamuusista, mitkä ovat ravintoköyhiä ja luovat pohjaa huonoille ruokatottumuksille. Kun lapsiperheiden lisääntynyt köyhyysongelma yhteiskunnassamme on ollut vahvasti esillä jo pitkään, sitä tärkeämpää olisi satsata lasten ja nuorten ravinnon laatuun päiväkodeissa ja kouluissa.Samanaikaisesti kun lasten pahoinvointia lisätään tietoisesti ja kansalaiset jonottavat EU:n ruokapaketteja kadulla, ollaan tämänkin laman alkaessa avaamassa maahanmuuttovirastolle uusia toimipaikkoja maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden lisäämiseksi. Maahanmuuttajille valtion ja kuntien kassassa näyttääkin olevan varaa loputtomasti. Maahanmuuttajille myös laki näyttää olevan eri kuin kantaväestölle, harmaa talous ja tukien väärinkäytökset näyttävät nekin olevan viranomaisten erityissuojeluksessa. Maahanmuuttajapiireissä suomalainen oikeusjärjestelmä on menettänyt uskottavuutensa jo vuosia sitten ja sitä osataan ylimielisesti ja härskisti hyväksikäyttää. Valitettavasti suomalaisissa päättäjissä asiaa ei ymmärretä tai edes haluta ymmärtää.

Vieras seuraaja

#18 Re: Lapsen oikeudet biologiseen identiteettiin

29.10.2010 09:50

#13: Erkki Laakso - Lapsen oikeudet biologiseen identiteettiin 

 Olen ehdottomasti samaa mieltä, että Suomi tarvitsee  PERUSTUSLAKITUOMIOISTUIMEN.  Pyydä erkki jotain kansanedustajaa väsäämään laialoite tuon tuomioistimen perustamiseksi. Saman tien on lakkautettava eduskunnan oikeusasiameihen ja oikeuskanslerin toimistot. Noista virastoista tyhjää saa pyytämättäkin.  Isän DNA-tutkiminen onnistuu (luulisin) kun menee eduskunnan kuppilaan ja ottaa juomalasin, josta isäehdokas on juonut. Siitä jää dna:n ottoa varten jälki ja yksityisen tutkimulaitoksen avulla onnistuu dna tuloksen määritys. Jos tulee tulos 98 % päälle, niin siinä se ja isyyttä vahvistuttamaan.


Vieras

#19

31.08.2011 15:48

Adressi ajaa oikeudenmukaisuuden asiaa. On käsittämätöntä, että nykyisen avioliittolain mukaan isäksi määritellään joku muu, kuin biologinen isä! Ei edes DNA-testin tulosta huomioida isyyden määräämisessä. Mielestäni kiistattomalla DNA-testillä pitäisi voida määrittää oikea isä siitä huolimatta, että lapsen äiti sitä vastustaa.
Taina

#20 Re: Neuvola tehköön isyystestin aina

11.10.2011 01:38


Vieras

#21

09.05.2012 14:17

Suomessa valitettavasti isillä ei ole oikeutta ilman avioliittoa.

Minna

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

24.05.2012 05:21


Pettynyt mies

#23 isän oikeudet

13.08.2015 19:09

Itselläni ensiviikolla isyyden kumoaminen hovioikeudessa.Takana 11v.avioliitto ja vaimo jäi kiinni pettämisestä ja tekstiä osasi kirjoittaa oikeudelle,mutta vanhin teini-ikäinen tytär haluaa tietää olenko 3 lapsen biologinen isä heille,vai ei.Avioero astui heinäkuussa 2013 ja siitä 2vko niin ex.vaimo meni uusiin naimisiin,joten olihan sitä jo pedattu kauan seläntakana.

jane Magoiu

#24 kohtuullinen ja vastuullinen

14.09.2015 05:28

Vaikeuksissa ja tarvitsevat taloudellista apua ja need a friend lainata käsi, niin olet löytänyt ystävän meille. Meidän rahoituslaitos auttavat sinua saavuttamaan parhaat mahdollisuudet rahoittaa vähällä vaivalla ja vähemmän paperitöitä.

Ota yhteyttä nyt sähköposti: janemagoju@hotmail.com kanssa tietosi jalostetaan välittömästi hakemuksesi kahden prosentin vuotuista korkoa.

* Nimi:
* Osoite:
* Vanhemmat:
* Puhelin:
* Ikä:
* Ammatti:
* Sijoitus järjestetään työpaikalla:
* Lainan määrä:
* Kesto laina:
* Lainan tarkoitus:
* Kuukausitulot:

jane Magoju
© JMFH2015
®JMFH ™

frank donald

#25 Todistukseni papin manuka

27.03.2020 20:52

Todistukseni papin manuka kuinka hän palautti rauhan takaisin perheelleni, kun vaimoni jätti minut ja lapset entiselle poikaystävälle, jonka hän päiväsi ennen kuin menimme naimisiin ja erotettiin perheestäni, elämä ilman häntä oli hyödytöntä minulle ja lapsille minä todella Tarvitsin hänen selkäänsä, enkä halua, että lapseni varttuisivat ilman asianmukaista hoitoa äidistä, mutta kiitos Jumalaa tänään siitä, että hän käytti papin manukaa palauttaakseen ja palauttaakseen hänet kotiinsa missä hän kuuluu. tässä hänen yhteydenpito kaikkiin, jotka lukevat todistukseni ja tarvitsevat hänen palvelua.  whatsapp +393512671600

Kommentoi adressia
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Tulisiko vaalipiirit poistaa eduskuntavaaleissa?