Eveline Fadayelin karkoituspäätös kumottava

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Eveline Fadayelin karkoituspäätös kumottava.

Elina Saastamoinen
vantaa

#26 Mummon puolesta

14.07.2009 22:04

Mummon yksi poika on kertonut muuttavansa mummon perässä egyptiin. Samalla sinne muutaisivat vaimo ja lapset. Lapset jotka eivät osaa paikallista kieltä. Lasten muut sukulaiset kaikki jäisivät suomeen. Olisiko se sitten parempi vaihtoehto?

Tapio Kuosma
Espoo

#27 EVELINE FADAYELin tapauksesta

16.07.2009 09:18

EVELINE FADAYELin tapauksesta

Ulkomaalaislain 52 § sisältää säännökset oleskeluluvan myöntämisestä yksilöllisestä inhimillisestä syystä. Pykälän ensimmäisen momentissa säädetään:

”Suomessa olevalle ulkomaalaiselle myönnetään jatkuva oleskelulupa, jos oleskeluluvan epääminen olisi ilmeisen kohtuutonta hänen terveydentilansa, Suomeen syntyneiden siteiden tai muun yksilöllisen inhimillisen syyn vuoksi, kun erityisesti otetaan huomioon olosuhteet, joihin hän joutuisi kotimaassaan, tai hänen haavoittuva asemansa.”

Eveline Fadayel on mediatietojen mukaan 64-vuotias. Hän on asunut Suomessa kaksi vuotta. Hän on täysin riippuvainen pojastaan, joka on Suomen kansalainen. Eveline Fadayelin kaikki kolme lasta ovat asuneet ja työskennelleet Suomessa pitkään. Hänen kuusi lastenlastaan ovat Suomen kansalaisia. Aviomiehen kuoltua Eveline Fadayelilla ei ole Egyptissä sukulaisia.

Lääkärinlausuntojen mukaan Eveline Fadayelin terveydentila on huono. Tiedusteluista huolimatta Egypti ei ole ilmoittanut, että Fadayelille voitaisiin taata sellainen lääkärinhoito, jota hänen terveydentilansa edellyttää. Egyptissä olosuhteet ovat vaikeat naispuoliselle leskelle, jolla ei ole maassa sukulaisia. Eveline Fadayel kuuluisi Egyptissä vähemmistöön kahdella perusteella: hän on palestiinalainen ja ortodoksikristitty.

Korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) oikeuskäytännöstä löytyy varsin vertailukelpoinen ratkaisu vuodelta 2002. Kysymyksessä on KHO:n päätös 9.10.002 taltio n:o 2464 (ATK) (Diaarinumero: 17/3/02). (Ratkaisun tiivistelmä on otettu KHO:n ennakkopäätösrekisteriin.)

Mainittu tiivistelmä kuuluu seuraavasti: ”Ulkomaalaisen A:n, joka oli iäkäs ja joka sairasti lääkärin lausuntojen mukaan vaikeaa sydänsairautta, verenpainetautia ja tajunnanmenetyskohtauksia, ainoa lapsi ja lähisukulainen oli hänen Suomessa asuva tyttärensä. A:n aviopuoliso oli kuollut. Tytär oli muuttanut Suomeen vuonna 1983 aviopuolisonsa luokse ja hän oli saanut Suomen kansalaisuuden. A:n katsottiin olevan täysin riippuvainen tyttärestään. Tässä suhteessa A:n osalta oli tapahtunut olennainen muutos eikä hänen voitu enää kohtuudella edellyttää jatkavan elämistään yksin kotimaassaan. A:n oleskelulupahakemusta ei näin ollen voitu hylätä hallinto-oikeuden ja Ulkomaalaisviraston päätöksissä mainituilla perusteilla. Päätökset kumottiin ja asia palautettiin Ulkomaalaisvirastolle uudelleen käsiteltäväksi.”
(Lähde: http://www.finlex.fi/fi/oikeus/kho/muut/2002/200202464).

Eduskunnan perustuslakivaliokunta on jo huhtikuussa 1990 antamassaan lausunnossa asettanut ihmisoikeuystävällisen ratkaisuvaihtoehdon valinnan periaatteen. Perustuslakivaliokunnan lausunnon mukaan "tulkintatilanteissa olisi erilaisista perusteltavissa olevista vaihtoehdoista pyrittävä omaksumaan sellainen, joka edistää ihmisoikeusmääräysten toteutumista eli on näin määriteltynä ihmisoikeusystävällinen" (PeVL 18.4.1990 n:o 2).

Kun otetaan huomioon Eveline Fadayelin (EF) sukupuoli ja ikä, hänen aviopuolisonsa kuolema ja huono terveydentila, hänen Suomeen syntyneet siteensä (EF:n yli kaksi vuotta jatkunut Suomessa asuminen; hänen kaikkien kolmen poikansa pitkään jatkunut Suomessa asuminen ja työskenteleminen; hänen poikansa ja kuuden lastenlapsensa Suomen kansalaisuus) sekä hänen täysi riippuvuutensa Suomessa asuvista lapsistaan, oleskeluluvan epääminen olisi ilmeisen kohtuutonta, kun erityisesti otetaan huomioon olosuhteet, joihin hän joutuisi kotimaassaan ja hänen haavoittuva asemansa (EF:n huono terveydentila; lääkärinhoidon puuttuminen Egyptissä; aviomiehen kuoltua EF:llä ei ole Egyptissä sukulaisia; naispuolisen lesken Egyptissä kohtaamat vaikeat olosuhteet; vähemmistöasema kahdella perusteella: palestiinalaisuus ja ortodoksikristillisyys).

Edellä esitetyillä perusteilla Eveline Fadayelin ei voida kohtuudella edellyttää poistuvan Suomesta jatkamaan elämistään yksin Egyptissä.

Eveline Fadayelin tapauksessa Eduskunnan perustuslakivaliokunnan edellyttämä ihmisoikeusystävällisen ratkaisuvaihdon valinnan periaate edellyttää, että hänelle myönnetään jatkuva oleskelulupa yksilöllisestä inhimillisestä syystä.


jukka salo
kaskinen

#28

20.07.2009 10:38

Mummon yksi poika on kertonut muuttavansa mummon perässä egyptiin. Samalla sinne muutaisivat vaimo ja lapset. Lapset jotka eivät osaa paikallista kieltä. Lasten muut sukulaiset kaikki jäisivät suomeen. Olisiko se sitten parempi vaihtoehto?

kyllä se olisi huomattavasti parempi vaihtoehto!!!!! mutta kaikista paras vaihtoehto olisi että koko suku suksi vittuun täältä ja veis kaikki muutki elintasopummit titanicilla helvettiin täältä!
Laura Huovinen
Adressin tekijä

#29 Jukalle..

21.07.2009 02:00

Sinä Jukka Salo olet säälittävä esimerkki suppeakatseisesta idiootista joka ei selvästikään omaa elintä nimeltä aivot. Viestisikin muistuttaa korkeintaan uhmaikäisen lapsen kirjoitusta. Mene jakamaan viisauksiasi omanlaistesi luokse ja vie heidät ja samalla itsesi Titanicilla muualle Suomen maata saastuttamasta.

Olet säälittävä.
Airi Rämö
Vantaa

#30 Sydämetöntä toimintaa

22.07.2009 21:52

Voiko tämä edes olla totta, että iäkäs äiti karkoitettaisiin Suomesta, vaikka omaiset eivät vaadi yhteiskunnalta mitään apua äitinsä elättämiseen. Tasan ei käy onnen lahjat, sillä ei aikakaan kun mediassa pohdittiin muutaman rikollisen palauttamisesta kotimaahansa, silloin käytiin kuukausi kaupalla käräjiä, lähetetäänkö raiskaajat ja väkivallantekijät pois Suomesta. Miksi joku rikollinen on arvokkaampi suomelle, kuin vaaraton iso-äiti.
Juha Mäki-Ketelä
Tampere

#31 Missään tapauksessa en allekirjoita

29.07.2009 11:59

Kannattaa miettiä, mihin tämmöinen ennakkotapaus johtaisi. Tulijoita piisaa varmasti.

Täällä asiasta lisää: http://juhamakiketela.info/index.php?sivu=mummojaahdasmielisia
Michail Jaction
Jurmaa

#32

29.07.2009 22:44

Kaikista säälittävintä on vastata epäasialliseen viestiin haukkumalla sen kirjoittajaa. Sillä ei tuo esille mitään muuta kuin oman mielipiteensä, joka puolestaan ei kiinnosta ketään. Perustelut puolestaan kiinnostavat.

Tässä olisi syy miksi Eveline tulisi pitää poissa Suomesta. Hän on vanha ja sairas. Hänen oleskelunsa Suomessa tulee viemään satoja tuhansia euroja suomalaisten terveydenhuoltoon varattuja verotuloja. Meillä on taloudessa taantuma. Ei meillä ole varaa ryhtyä hoitamaan koko maailman sairauksia. Lisäksi te tekopyhät hyväntekijät unohdatte ne onnettomat joilla ei ole varaa edes tulla Suomeen. Jos teidän ainoat perusteenne Evelinen maahan jäämiselle ovat, että hän tarvitsee sairaanhoitoa ja perhettä, olette pahasti todellisuuden ulkopuolella. Maailmassa on noin kuusi miljardia ihmistä jotka kaikki tarvitsevat sairaanhoitoa ja perhettään ainakin ajoittain. Pitäisikö koko maailma sitten ahtaa Suomeen kun täällä kaikilla olisi niin mukavaa?
Aila Lukkarinen
Helsinki

#33 Äideistä tulee mummoja

31.07.2009 12:08

Hei, tässä on pitkälti kyse siitä, että yhteiskuntamme ei hyväksy äitiä perheenjäseneksi sen jälkeen, kun hänestä tulee isoäiti. Me äidit emme ole enää sen jälkeen perheenjäseniä - sitä tämä on! Nyt tämän kyseisen perheen miehet ovat saaneet suomenkansalaisuuden ja heidän puolisonsa ovat suomalaisia ja lapsista on tullut suomenkansalaisia - tietysti, mitä muutakaan. Nyt he haluavat auttaa lastensa isoäitiä, omaa äitiään, mutta tämä on herättänyt erittäin voimakkaan, jopa rasistisen keskustelun joka puolella.

Ei Suomeen ole haluamassa miljoonia ihmisiä - ei täällä ole niin mukavaa!

Ollaan tyytyväisiä, että edes yksi perhe välittää omista läheisistään niin paljon, ettei halua hylätä "sinne jonnekin" sitten, kun äiti tulee vanhaksi. Onhan meillä jo nyt paljon vanhuksia laitoksissa, joissa ei ole edes vapaaehtoisia ulkoiluttajia, kun näiden vanhusten omat lapset eivät välitä/viitsi/jaksa/ehdi edes käydä heidän luonaan saati, että ottaisivat heidät asumaan luokseen, "Ei meille mahdu" "Ei me olla hoitajia".

Koskee tämä asia myös teitä miehiäkin! Kyllä teistäkin tulee isoisiä, jotka olette samallalailla perheen ulkopuolella, ei tämä ole pelkkä "mummo"-kysymys!
Johannes Nieminen
Vantaa

#34 Kuka huijasi ja ketä?

31.07.2009 12:21

HS: Mielipidekirjoitukset 31.7.2009

"Egyptin perustuslaki takaa kansalaisilleen tasavertaiset oikeudet

Olemme seuranneet tiiviisti, mitä Helsingin Sanomissa on kirjoitettu Eveline Fadayelin tapauksesta. Kirjoituksissa "Suomi haluaa karkottaa perheen isoäidin takaisin Egyptiin" (HS 1. 7.) sekä "Maahanmuuttoministeri ei puutu 'mummo-ongelmaan'" (HS 3. 7.) sanotaan Fadayelin kertoneen seuraavaa:

"Jo aiemmin elämä Egyptissä oli Fadayelille ja hänen perheelleen vaikeaa. He kun ovat kristittyjä."

"Lisäksi Fadayel alkaa olla huonossa kunnossa, sairauttakin on. Muun muassa diabetesta, johon Fadayel saa Suomessa hyvää lääkettä. Egyptissä aine on laiton, koska sen tekemiseen käytetään siasta saatavaa ainetta. Se on muslimimaassa kielletty."

"Elämä koptikristittynä ei ole muslimimaassa helppoa. Viranomaiset ovat jo kertaalleen vieneet Fadayelilta Egyptin kansalaisuuden. Se luvattiin antaa takaisin heti, kun Fadayel kääntyisi muslimiksi."

Egyptin arabitasavallan suurlähetystö haluaa esittää vastalauseensa siihen, miten Egypti on tässä kuvattu – vailla pohjaa olevilla syytöksillä.

Fadayelin perhe on pahoitellut suurlähetystölle antamassaan lausunnossa lehtijutun Egyptille aiheuttamaa vahinkoa.

Egyptissä ei ole minkäänlaista lakia, joka kieltää siasta saatavien ainesosien käyttämisen lääkkeiden tai minkä tahansa muun kuluttajatuotteen (esimerkiksi ruoan, öljyn ja niin edelleen) valmistamiseen.

Toiseksi Egyptin perustuslain mukaan kaikilla egyptiläisillä on tasavertaiset oikeudet kansalaisuuteen, ja siksi Egyptin kansalaisuutta ei voida ottaa pois tai kyseenalaistaa. Tämä koskee kaikkia riippumatta muun muassa uskonnosta, rodusta ja ihonväristä. Saman perustuslain mukaan uskonnonvapaus on taattu kaikille Egyptin kansalaisille ilman minkäänlaista syrjintää.

On valitettavaa, että Suomen maahanmuuttokysymyksestä on tullut ikkuna väärien syytösten esittämiselle toista maata kohtaan, maata, jonka suurlähetystössä on aina autettu kaikkia Suomessa asuvia Egyptin kansalaisia; myös Eveline Fadayelia ja hänen perhettään.


EGYPTIN ARABITASAVALLAN SUURLÄHETTILÄS"


Mäki-Ketelä aiemmin toi jo esille, että tämä olisi ennakkotapaus. Nyt näyttää myös siltä, että oleskelulupaa on yritetty vauhdittaa valehtelemalla. Tämä valehtelu nyt ei ole kauhean harvinaista, vaan tyypillistä. Media on kuitenkin jättänyt huomioimatta kokonaan Egyptin viranomaiset, joilla on toinen näkemys. Ylipäätänsä Egypti on islamin suhteen erittäin maltillinen. Siellä jopa julkaistiin kuuluisat Muhammed-piirrokset kahdessa lehdessä.
Maher Gerges
Vantaa

#35 Hyvä Johannes Nieminen

01.08.2009 08:58

Nyt on pakko vastata sinulle, koska tunnut olevan asiantuntija. Jos joku huijaa, se emme ole me.

Meidän ei tarvitse huijata tai antaa väärää tietoa viranomaisille äitini asiassa. Suomi ei ole mikään taivas ulkomaalaiselle, kuten sinä ajattelet. Ulkomaalaiset täällä Suomessa, olivat he täällä miten pitkään ja olivatpa he kuinka korkeasti koulutettuja, eivät saa kolutustaan vastaavaa työtä. Vaikka itsekin olen korkeasti koulutettu, ajan täällä taksia, mutta olen tyytyväinen, koska pystyn elättämään perheeni ja maksamaan veroni ja laskuni.Ja vaikka itselleni on tarjottu toisesta Euroopan maasta koulutustani vastaavaa työtä huomattavasti paremmalla palkalla, perheeni ja lasteni koulujen takia en ottanut työtä vastaan. Perheen hyvinvointi on minulle todella tärkeää. Vaikka teen tehtäväni Suomessa, enkä häiritse ketään, olen kokenut rasismia ja ennakkoluuloa monta kertaa. Jotkut rasistit ovat olleet todella ikäviä, ja aiheuttaneet minulle hengenvaaraa, mutta silti olen Suomessa, lasteni ja perheen takia, johon kuuluu myös anoppini ja appeni.

Älä ajattele, että äitini haluaa tulla tänne sosiaaliturvan vuoksi. Äitini on täällä koska hän on äitini, ja on meidän, minun ja veljieni vastuulla. Hän hoiti meitä kun olimme lapsia, me hoidamme häntä kun hän on vanha, eikä kykene itse täysin huolehtimaan itsestään.

Äidillä on Egyptissä iso talo täynnä arvokkaita tyylihuonekaluja, ja monta makuuhuonetta. Täällä hän nukkuu sohvalla. Hän on tullut tänne olemaan lastensa ja lastenlastensa lähellä.Olemme antaneet viranomaisille allekirjoitetun vakuutuksen, jossa ilmoitimme, ettemme halua äidillemme sosiaalietuuksia, ja vastaamme hänen kuluistaan itse. Olemme myös ehdottaneet, että äidillemme annettaisiin edes pitkäaikainen turistiviisumi, jolloin hän voisi olla luonamme, eikä tarvitse lähteä pois 6 kk:n jälkeen. Ei ole järkevää, että meistä joku jättää perheensä ja työnsä tänne, mennäkseen äidin kanssa Egyptiin odottamaan seuraavaa turistiviisumia.
Äiti on nyt ollut täällä kaksi ja puoli vuotta, olemme käyttäneet vain yksityisiä lääkäripalveluja ja ostaneet hänen lääkkeensä apteekista ilman kelan korvauksia. Pystymme kyllä hoitamaan hänet jatkossakin häiritsemättä sen enempää muita veronmaksajia.

Se mitä äidille on tapahtunut Egyptissä, on totta. Meillä on todistusaineistoa siitä, ja kaikki on toimitettu viranomaisille. Myös Egyptin suurlähettiläs tietää, että tapahtumat ovat totta. Hänen virkatehtäviinsä kuuluu pitää yllä Egyptin hyvää mainetta. Lähetystölle antamassani lausunnossa pahoittelin lehtijuttujen Egyptin maineelle aiheuttamaa vahinkoa, en muuta.

Koska tunnut olevan Egyptin lain ja tapahtumien asiantuntija, haluan, että tutkit tätän asiaa.

Tiesitkö muuten, että Egyptin perustuslain 2§:ssä sanotaan, että Egypti on muslimimaa, ja islamin sharialaki on pääasiallinen laki. Tämä pykälä kumoaa täysin perustuslaissa olevan pykälän 40, jonka mukaan kaikki ovat tasa-arvoisia rotuun tai uskontoon katsomatta.

Tässä sinulle sivuja, joista pääset vähän alkuun tutkimuksissasi:
www.petitiononline.com/coptic/petition.html
www.humanrights-geneva.info/Concern-for-attacks-on-Egyptian,4641

Etsi ja tutki, löydät paljon lisää. Mieti,ennenkuin puutut asioihin, joista et oikeasti tiedä.
Laura Huovinen
Adressin tekijä

#36 Ilkivaltaa

17.08.2009 15:04

Sinulle joka kiusallasi olet kirjoittanut minun nimeni, väitteellisen puhelinnumeron ja väitteellisen osoitteen adressiin kaikkien näkyville: Älä tee sitä enää. Inhottavaa tuollainen, yritätkö uhkailla minua? Onko tullut mieleesi että Laura Huovisia on Suomessa useampia? Säälittävää käytöstä.
Katriina Kurki
Helsinki

#37 Iäkkäät vanhemmat kuuluvat perheeseen: mielenosoitus pe 19.3. klo 15

16.03.2010 23:21

Iäkkäät vanhemmat kuuluvat perheeseen. Far- och morföräldrar är familjemedlemmar. Grandparents are family.

Ota perhe mukaan mielenosoitukseen KHO:n päätöstä vastaan karkoittaa isoäidit Eveline Fadayel ja Irina Antonova. Pe 19.3 klo 15 Runebergin patsas Esplanadi, sieltä oikeusministeriön eteen eteläespa10 ja sitten 3sepän patsaalle.
Ripusta suurennettu valokuva isovanhemmistasi tai muu perhekuva kaulaasi. Levitä tietoa!

Ta familjen med på demonstration mot HD:s beslut att utvisa farmor Eveline Fadayel&mormor Irina Antonova.Fre 19.3 kl15 fr Runebergs staty via Justitieministeriet s.espl10 till 3smeder.ta med en stor bild av din mormor,farmor, far/morfar el annat familjefoto att hänga runt halsen.Skicka vidare!

Bring your family along to demonstrate against expulsion of grandmothers Eveline Fadayel&Irina Antonova.Fri 19.3 at 15h @Runeberg statue,espa.We'll move to ministry of justice south espl 10,then 3sepän patsas.Hang an enlarged photo of your grandparents or grandchildren around your neck.Spread this!
Matti Marjomaa
Hyvinkää

#38 Maher

28.05.2010 08:21

1.En puutu asioihisi ja luultavasti tiedän oikeastikin jotain. Olen asunut
Egyptissä pitkähkön ajan, enkä sinä aikana kertaakaan törmännyt siihen, että kristittyjä olisi vainottu syyttä. Useinhan kärhämät ovat enemmäkin joukkotappeluita, joihin sekä kristityt, että muslimit osallistuvat tasapuolisesti. Tottakai naapurien väliset kateudet ja kaunat on helppo kääntää uskonvainoksi.

2.Lääkkeiden saatavuus oli jokaisessa tilanteessa turvattu. Tuttavani sairasti diabetesta, enkä kertaakaan törmännyt siihen, että lääkkeistä olisi ollut pulaa. Egyptiläisistä lääkäreistä ja muusta hoitohenkilöstöstä merkittävä osa on koptiortodokseja, joten apua varmaan löytyy...

3. Kirjoitat:"Äidillä on Egyptissä iso talo täynnä arvokkaita tyylihuonekaluja, ja monta makuuhuonetta." Tähänkin tosiasiaan törmäsin, että kristityillä oli keskimäärin taloudellisesti paremmat olot kuin muslimeilla. En ota kantaa, perustuiko tämä ahkeruuteen ja säästäväisyyteen vai ahneuteen ja röyhkeyteen. Itse jouduin kristittyjen neuvonantajieni huijaamaksi.

4. Tapasin kirkkojen, varsinkin kansainvälisen seurakunnan, murkilla nuoria miehiä, joilla kaikilla oli "näky" työstä ulkomailla. Siellä metsästettiin ulkomaalaista tyttöystävää, jonka kanssa sitten pikaisesti avioiduttiin. Eikä aikaakaan, kun lapsuuden ystävälle ja veljellekin löytyi "sattumalta" ystävätär samasta maasta. Näissä tilanteissa monikin perheen vanhin poika rikkoi kultuurillisia perinteitä ja velvollisuuksiaan vastaan ja hylkäsi vanhempansa.

5. Onko käynyt mielessä, että voisit muuttaa perheinesi Egyptiin? Kirjoitat vain potentiaalisista työpaikoista Euroopassa? Itse voisin kyllä muuttaa takaisin Egyptiin. Voitisiin vaikka tehdä diili, että ostaisin äitisi talon.

6. Ymmärrän toki, että ei varmasti motivoi työskennellä yliopistotutkinnon suorittaneena Egyptissä 400 punnan kuukausipalkalla, kun täällä saa helposti 40 kertaisen palkan.

7.Tiedätkö paljonko keskimääräinen hoitopäivä maksaa suomalaisessa sairaalassa? Et voi taata, että rahasi riittäävät äitisi kustannusten maksamiseen. Jos näin on, että taksikuskin palkalla voit hoitaa ne, minäkin haluan ajamaan taksia niin hyvällä palkalla. Jossakin viitattiin äitisi eläkkeeseen, jonka hän saa Egyptistä. Ei mahda kuukauden eläke riittää suomen hintatasolla edes viikon ruokiin.
Jarko Häkkinen
Anttola

#39 Karkotusperusteet?

28.05.2010 21:54

Nyt ei itse asiassa puhuta vain äitien karkotuksesta, vaan perheitten karkotuksesta. Työtätekevien, rehellisten Suomen kansalaisten. Miksi? Eikö ennemmin kannattaisi karkottaa rikollisia, jos joku kerran on karkotettava?

Lisäksi karkotuspäätös on selvästi lain kirjaimen vastainen. Virkamieskunnan ei pitäisi ottaa itselleen lainsäädäntövaltaa, vaan ainoastaan totella eduskunnan säätämiä lakeja.
CaritaH
Vieras

#40

31.05.2010 16:02

Jag skäms över att Finland beter sig såhär hjärtlöst och tölpigt. Det går mot mångas rättskänsla. Eftersom jag förstod att det enda som kan rädda damerna för tillfället är en tillräckligt hård diagnos från en ansedd läkare på att de absolut inte kan resa p.g.a. sitt hälsotillstånd, frågar jag var den läkare dröjer, som skulle skriva detta papper?

Kiccis
Vieras

#41 Ei kiusata vanhuksia!

31.05.2010 23:09

Miksi lähettää vanhaa ihmistä yksin elelemään turvattomana, kun pojat perheineen haluavat hoitaa äitiään, niin kuin hän hoiti heitä lapsina ollessaan. Antakaa mahdollisuus, sehän ei paljon euroja vie....

Kalle
Vieras

#42 Hoidetaan vanhukset kunnialla!

31.05.2010 23:17

Ehdoton kyllä saa jäädä! Mittikää itsessänne miltä tuntuisi erottaa äiti lapsistaan?

Toini Vänni
Vieras

#43 Isovanhemmat

02.06.2010 11:42

Kuka raskii komentaa toisia lähettämään oman vanhempansa luotansa.Isäni talutti minua pienempänä ja sanoi taluta sinäkin sitten minua.Ja näin me pystyimme toimimaan kun satuttiin samaan maahan.Ei tämä ole rahasta kiinni vaan päätäjien omasta tahosta, eivät osaa samaistua.Välittävätkö omista vanhemmistaan...
Ari www.vanhemmat.com Savolainen
Vieras

#44 Poliittinen ase

04.06.2010 07:58

IL: "Suomalaista poliisia syytetään Venäjällä Irina-mummon murhan suunnittelusta."

Tuolla lisää ja muuta mukavaa: http://www.vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=4424

 

 

 

Vieras

#45 Re: Karkotusperusteet?

05.06.2010 10:16

#39: Jarko Häkkinen - Karkotusperusteet?

Karkoituspäätös on nimenomaan lain hengen ja kirjaimen mukainen. Ihmetyttää vain, miksei lainvoimaista tuomioistuien päätöstä ole pantu täytäntöön ja mummoa koneeseen.

Vieras

#46 Re: Maher

10.06.2010 09:14

#38: Matti Marjomaa - Maher

 Arvoisa Matti Marjomaa

En tiedä oletteko asunut Egyptissä ko. maan kansalaisena vai maahan rahaa tuovana Suomen kansalaisena kenties liikemiehenä. Kummassakin tapauksessa kohtelu on erilaista.

Olen ollut - myös pitkähkön ajan - turistina, eikä ollut omalta kohdaltani valittamista. Mutta mutta. Tiedotusvälineissämme on usean vuoden aikana ollut tietoa maan oloista. Jopa turistivirrat tyrehtyivät heihin - siis maan talouden kannalta tärkeisiin ryhmiinkin - kohdistuneiden väkivaltaisten hyökkäysten takia.

Hyvissä oloissa maassa vierailevalla ei tosiaankaan ole vaikeaa,¨toinen asia on nähdä tämän taloudellisen ajattelun edesauttaman hyysäyksen läpi tavallisen kansan elämää.

Ehkä Te itse karkoittaisitte äitinne elämään yksin toisella mantereella. Miksiköhän maassamme vanhukset tekevät lukuisia itsemurhia? Eivät ne kaikki johdu huonoista hoitolaitosoloista.

 

Janne
Vieras

#47

10.06.2010 16:04

Kuinka arvokas se mummon talo Egyptissä on? Vähintä, mitä voisitte tehdä on myydä se ja tilittää rahat jo valmiiksi Suomen valtiolle. Mummo joutuu takuuvarmasti jossain vaiheessa erittäin kalliiseen erikoissairaanhoitoon. On aivan naurettavaa väittää, ettei mummo tule viemään Suomen veronmaksajien rahoja. Aivan varmasti tulee.

Ja eihän ongelma olisi tämä yksi mummo. Jos tästä tulisi ennakkotapaus, niin kyllä niitä mummoja olisi päinvastaisista väitteistä huolimatta tulossa sukulaisten perässä melkoinen vyöry Suomeen. Tämän tulette näkemään, jos tästä ennakkotapaus tulee. Voitte sitten katsoa ja myöntää, että olin oikeassa.

Toisaalta näin tämän perheen äidin ja pojan haastattelun YLE:n ohjelmassa ja nuori poika ainakin sanoi, että mielellään muuttaisi Egyptiin. Miksi ette mene sinne asumaan? Kun on hieno talo upeine huonekaluineenkin jo valmiina.

Tämä olisi paras ratkaisu sekä teille, että meille suomalaisille, joiden verorahat nyt eivät yksinkertaisesti riitä hoitamaan kaikkia maailman sairaita.

Vieras
Vieras

#48 Re:

11.06.2010 10:35

#47: Janne -

Kas siinäpä vasta ekonomistin neuvo. Aivan sama kuin laman langetessa kehottaisit ystävääsi sanoutumaan irti hyvästä työpaikasta, mitä väliä sillä on mistä sitä rahaa tulee;  niin - ja jollei työpaikan jättäminen riitä varmuuden vuoksi on hyvä lahjoittaa asunto vaikka kiusattujen kissojen yhdistykselle. Ja varmaankin pidät lopullisena totuutena pikkupoikasi tai -tyttösi jokaista lausahdusta.

Vieras

#49 Re: Re: Karkotusperusteet?

12.06.2010 08:59

#45: Vieras - Re: Karkotusperusteet?

Onpa mielenkiintoista lukea kansanmurhasta epäillyn saamaa kohtelua. Mies nauttinut maassamme "täyshoidosta" yli kolme vuotta, juristit ovat saaneet kelpo potin meidän - veronmaksajien - rahoista.  Ei puhettakaan karkoituksesta. Kyllähän tällä pelillä joukkomurhaajia riittää juristiemme puolustettavaksi.

Tämänhän Homma-ihmisetkin hyväksyvät. Siihen hintaan pitääkin jo tosi monta vanhusta ajaa maastamme pois, lain ja hengen mukaisesti.  

Eero Vuorela
VANTAA

#50 Re: Re: Re: Karkotusperusteet?

12.06.2010 11:36

#49: Vieras - Re: Re: Karkotusperusteet?

Totta jumal....... kansanmurhaaja pitää karkoittaa, eikä sitä vastusta kukaan muu kuin ne ...tanan lakimiehet jotka näillä asioilla häikäilemättä rahastaa. Ja Suomen ääliömäiset politiikot ja muut päättäjät seisovat neuvottomina tumput suorassa, aivan samoin kuin näiden mummojen karkoitus asioissa.

En ole käynnyt Homma-ihmisten puheilla, mutta aika paksulta tuo väite kuulostaa että he sallisivat kansanmurhaajan jäädä Suomeen. Eli oli todella ääliömäinen perustelu ulkomaanmummojen Suomessa hyysäämiseen.

Eikä tämä ole mikään puolto sille että Suomen kuuluisi alkaa huolehtimaan Egyptin, Venäjän tai minkään muunkaan maan mummoista. Riittää että huolehditaan omista.

Eero Vuorela