Mopot liian hitaita

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Mopot liian hitaita.

Mikko Kaarto
PORI

#1

30.11.2006 06:15

olen samaa mieltä 60km/h, en 70km/h.

Se on kaupunkiliikenteen vauhti muutenkin, silloin emme olisi hidasteena liikenteelle.
Ei pilkun viilaaja
Kemi

#2

19.12.2006 17:44

Mopedien vauhdit on jo ihan kohillaan ja ei tartte yhtään nostaa nopeutta siitä 45km/h. Enemminkin laskea, näkee sitä niin monia törttöjä liikenteessä päissään ja ties minkä aineiden vaikutuksen alaisina.
Jos nopeusrajoitusta päätettäisiin nostaa, niin tulisi nuorilla halu virittää kulkupeliänsä vielä enemmän ja kohta ne kulkis 120km/h. Ei tule mitään, kuri on nuorilla oltava piste.
Niko Kirjarinta
Mäntsälä

#3

23.12.2006 21:30

Ja autolijatko eivät aja humaltuneena?
Juulia Järvenpää
Nummela

#4

27.12.2006 19:51

60km/h olisi tosiaan hyvä vauhti. Ite olen meinannut monta kertaa ajaa kolarin juuri sen takia, että noi törttöilevät autoilijat eivät viitsi ajella vähän hiljempaa mopoilijan perässä jos vaikka sattuu olemaan 50km nopeusrajoitus. Sillä ei ole väliä, miten täpärästi pääsee ohi, kunhan pääsee.

Mopokortin hankkimista voisi tosiaan myös vaikeuttaa, näin ollen ehkä saataisiin rajoitettua vähän sitä mopoilijoidenkin törttöilyä.

Virittämiseen voitaisi myös suhtautua ankarammin mikäli 45km/h vauhti nousisi tuohon 60km/h vauhtiin. Itellä on käynyt mielessä mopon virittäminen ihan vaan noiden autoilijoiden takia, jotka meinaa tulla päälle. Olen aina noudattanut liikennesääntöjä enkä edes aja muuta kuin kouluun ja kotiin, mutta kotikyläni keskustassa sattuu olemaan 50km/h nopeusrajoitus, ja kukapa autoilija jaksaisi ajaa 45km/h sellaisella alueella?

No, mopoani en viritä, koska se on laitonta. Mutta todella toivoisin asiaan jotain muutosta. Todennäköisesti tuo nopeuden nostaminen olisi pikemminkin turvallisempaa liikenteelle, vaikka sitä ei heti uskoisikaan. Näin voin ainakin oman kokemuksen perusteella sanoa.

Mielestäni niiden aikuisten, jotka eivät ole mopolla liikenteessä paljoa ajelleet, on aika turha sanoa, että "nuorilla on oltava kuri" ja että "nopeusrajan nostaminen aiheuttaa vaaratilanteita". En olisi minäkään uskonut autoilijoiden käytöstä mopoilijoita kohtaan ellen olis käytännössä asiaa todistanut.
ville saastamoinen
pyhäsalmi

#5

18.01.2007 19:05

45km/h on ihan paska vauhti.olen samaa mieltä että mopojen pitäisi saada mennä ainakin se 60/h.
Lutu -
Suomi:P

#6

23.03.2007 18:25

En allekirjoita, vaikka kyllästyin itsekin mopoikäisenä hiljaiseen vauhtiin.
Kerro enemmän perusteluja, äläkä kerro mikä on kuristus. Se ei liity ajamaasi asiaan mitenkään! Myös mopon virittäminen poliisia peläten on turhaa.

1. Tee argumentteja
2. Perustele ne!
3. Jätä P**kanjauhanta päähäsi. Älä tunge sitä tekstiin.

Hyvillä argumenteilla teksti voisi saada myös muidenkin kuin mopoikäisten luottamuksen ;)
Nico Levander
helsinki

#9 mitä paskaa

10.06.2007 16:15

*Jos nopeusrajoitusta päätettäisiin nostaa, niin tulisi nuorilla halu virittää kulkupeliänsä vielä enemmän ja kohta ne kulkis 120km/h. Ei tule mitään, kuri on nuorilla oltava piste.*

oi voi voi voi ku ei taida sullakaa paljo järki päätä pakottaa? eli suomeks ootko vitun idiootti? Ittelläni mopoikä on jääny taakse jo MUTTA silti ne mopot siel aina tulee vastaan ja sit tulee näit ohitus tilanteita missä mopoilija pakostikkin on suuressa vaarassa. Pyrin aina olla ohittamatta mopo ja paitsi jos on kiire tai takana tulee 2 kilometrin jono.

ja toi *kohta ne kulkis 120km/h* omani kulki melkein 130 joten vedäppäs se vittu päähäs ja juokse sinne vuoristoon imee äiskän tissii vittu...

rupee vituuttaa tollaset mulkut...

angst

Mikko Rantanen
Rauma

#10

07.07.2007 05:43

Se pistää vituttamaan ajaa 45km/h, miksei mopoja saisi laillisesti virittää jos niillä ajaa nopeus rajoitusten mukaan? Jos vaikka poliisit tehostaisivat nopeuden tarkkailuun eikä kyttäämään onko mopo viritetty vai ei. Kaverillani oli Derbi mikä kulki VAKIONA 55km/h niin miten alat poliisille sitä selittelemään jos suurin sallittu nopeus on 45km/h?
Kyllä virittämiseenki kyllästyy aikanaan.
Mopot eivät olisi tulppana liikenteessä jos ne saisivat kulkea vaikka 80km/h.
Onneksi saan kevarin kohta...
Sini Sorsa
Turku

#11

09.08.2007 02:09

Selvähän se on, että fiksut ihmiset, jotka osaa liikennesäännöt ja tytyyy siihen 45km/h eivät tosiaankaan ole haitaksi liikenteelle tosin kuin kaikki törtöt, jotka virittelee sitä mopoa ja pakko vähän keulia tuossakin kohtaa maantietä ON vaaraksi liikenteelle.
Leo Hakkarainen
Helsinki

#12 mopo on syystä mopo

06.09.2007 20:56

Mopoilla ajavat ovat pääosin nuoria, joilla ei vielä ikä riitä ajokorttiin ja siten auton ajamiseen. 15-17 vuotiaiden arviointikyky saattaa pettää herkemmin kuin vanhemmilla kokeneemmilla kuljettajilla, eikä asiaa auta yhtään murrosiän mukanaan tuomat ailahtelut ja uhmat.

Mikäli mopon sallittaisiin kulkea muun liikenteen nopeudella muiden ajoneuvojen seassa, se olisi moottoripyörä. Mopon nopeus on nimenomaan sen takia rajoitettu, että sen kokemattomalla kuljettajalla olisi enemmän aikaa reagoida tilanteisiin ja että vahingon sattuessakin vahingot jäisivät pienemmiksi kuin mitä ne suuremmissa nopeuksissa olisivat olleet.

Ennemmin kuin mopon suurinta sallittua nopeutta, voisi kyseenalaistaa kuristamisen tarpeellisuuden. Mopon moottori on selkeästi ylimitoitettu lain vaatimuksiin, joten pienemmällä moottorilla vähempikin kuristaminen riittäisi. Ja kyllä, ylämäkien ajaminen vaatii enemmän energiaa kuin tasamaa, joten vauhdin kuuluukin hidastua.

Liikenteessä ajaessa muut liikenteessä olijat kuuluu huomioida, eikä sitä usein voi edes välttää (esim. taajamassa mopon takana ajaessa). Mopoilijoilla on yhtä suuri oikeus käyttää teitä kuin autoilijoillakin, samoin kuin ajonopeutensa voi suhteuttaa olosuhteisiin ilman järjettömiä ohituksia yms. Liikenteeseen tältä osin voi tehdä muutoksia vain valistuksella ja rankemmalla kädellä tahallisiin vaaratilanteisiin ja ylinopeuksiin (myös alle +10%) puuttumisella, eikä niinkään mopojen nopeuksien nostamisella. Sama pätee ns. "hiekkarekkakolareihin".
markus vesanen
harjavalta

#13 mopon nopeus

10.09.2007 20:40

mopojen kuuluisi saada kulkea 80km/h koska sillä nopeudella pääsisi ajamaan joitakin isompia teitä eikä siltikään olisi jaloissa eikä tarttis kiertää kaikki mahdollisia kinttupolkuja keskellä mettää ettei vaa olis kenenkään jalois ja se että mopojen jarrutehot ei muka riitä, miks suzuki pv't oli sitte 80cc pannulla ja 18mm kaasarilla ja muilla mahdollisilla vireillä ku se tuotii suomee eikä niitä jarruja vaihdettu suomessa pienempiin vaikka kaikki muut osat pilattiinkin niitä pienentämällä/kuristamalla ja nykyajan uusissa mopoissa on jarrut jo sen verran kehittyneet että tuskin ne sen huonommin toimii 80km/h nopeudessa kuin siinä 45km/h nopeudessakaan eikä yksikään nykyajan uus mopo kulje mitää 45 ku se tehtaalta lähtee vaan ne yhäedelleen kuristetaan suomessa sitäpaitsi jos moposi on 2-tahti ni sehän on pian ihan tukossa ku ei pakokaasut pääse virtaamaan kunnolla ja palamaton bensa/öljy karstottaa putkee kokoajan ja kuka sitä putkee viittii irrotella kokoajan että sen voisi polttaa joka toinen viikko ja myös ne kuristukset käy sylinterin päälle koska sylkkä joutuu tekemään enemmän töitä että se saa ne kaasut pihalle sieltä mehupillistä jolloin myös männänrenkaita kuluu enemmän eli itse en henk. kohtasesti näe mitään syytä miksei mopot saisi kulkee sitä 80km/h koska siitä olisi taloudellista hyötyä mopon omistajalle, ei olisi autoilijoiden jaloissa, vähentäisi sitä isompaa laitonta viritysvimmaa ja koska kaikissa nykyajan mopoissa ja myös joissain vanhemmissa mopoissa jarrut on tehty kovimmille nopeuksille kuin 45km/h (olkoot kukatahansa mitä mieltä tahansa ni minä olen henk. kohtasesti sitä mieltä että lisää laillista nopeutta mopoihin)
Pate Suomula
Suorsava

#14

14.09.2007 19:05

En ollut tie tukkona Kun omistin Gilera Stalker:in Skootteri kulki 104km/h
ja ei ollut ongelmia muutenkaan... Nopeuden aiheuttajina oli muunmuassa 70cc takaläpiskä 70cc kone, MetraKit Handmade tehari ja prikka pois. olin ajanut jo 6 kertaa poliiseja karkuun kun sitten koulussa kesken oppitunninpihalle pörhältää 4 MP-poliisia, suuntaa skootterilleni ja laittaa Rengaslukon paikalleen. Sinne meni minun skootteri enkä tule saamaan sitä vähään aikaan takaisin :D
Eero Kukkonen
Ylöjärvi

#15 allekirjoitin

14.10.2007 16:00

Mopojen suurin sallittu nopeus 60 km/h. Mopokorttiin myös ajokoe.
lauri imberg
turku

#16 ehkä ,,hyvä

22.10.2007 01:59

voitaisiin alkaa valmistamaan suomessa tai muissa läheisissä mopomaissa mopoja jotka on tehty menemään VAKIONA ja KURISTAMATTOMANA sen 60 kmh
mopossa tulisi olla sellaiset osat että: se on vaikea virittää ja tietysti mukava käyttää ja turvallinen :D
60kmh varmasti riittäisi lähes kaikille mopolla ajaville.

Toni Hemgård
Kankaanpää

#17 45 ihan perseestä

24.10.2007 16:12

Tuo 45km/h on sellaista körröttelyä ettei mitään rajaa. Tuolla ruuhkissa missä autot ajavat 60-80km/h on vakio mopolla ajo TODELLA VAARALLISTA!! Jos mopo kulkisi 60-70km/h niin suurimmalta osalta näistä vaaroista vältyttäisiin. Olisi hyvä tehdä kaksi mopo/kortti luokkaa esim että ne jotka tyytyvät 45km/h niin saisivat kortin niinkuin nykyisinkin ja ne jotka eivät tyydy joutuisivat esim suorittamaan ajokokeen ym. eli 60-70km/h kulkevaa mopoa ei annettaisi osaamattomille. Itse olen virittäny mopoani juuri sen takia että en jaksa ajella esim yli 5km matkoja 45km/h ja en halua olla liikenteen tukkona keskustassakaan. Melkein kaikki mopot (jopa pv) kestävät 60-70km/h vauhdin ja jarrut ovat myös siihen vauhtiin tarpeeksi tehokkaat! esim entinen moponi senda sm oli rakennettu samaan runkoon ja samoilla jarruilla renkailla ym kuin 125cc mitä myydään etelä-euroopan maissa! Joten jos se runko kestää 140km/h niin eiköhän se kestä myös 70km/h!!
Miika Salonen
keminmaa

#18 Ei helevetti.....

17.11.2007 00:09

Mopedien vauhdit on jo ihan kohillaan ja ei tartte yhtään nostaa nopeutta siitä 45km/h. Enemminkin laskea, näkee sitä niin monia törttöjä liikenteessä päissään ja ties minkä aineiden vaikutuksen alaisina.
Jos nopeusrajoitusta päätettäisiin nostaa, niin tulisi nuorilla halu virittää kulkupeliänsä vielä enemmän ja kohta ne kulkis 120km/h. Ei tule mitään, kuri on nuorilla oltava piste.


-.- ei näin motot ehdottomasti 60km/h

Kemiläinen joten en ihmettele kommenttia ( osta itsellesi aivot hyvä mies/ nainen )
Jenni Lehtonen
Porvoo

#19

27.11.2007 15:00

Kyllä sen laillisen nopeuden voisi muuttaa 60 km/h, ja musta mopokortin vois hankkia jo 14 vuotiaana.
Topi Lampiranta
Anjalankoski

#20

20.12.2007 00:33

Kyllähän se 60km/h olisi ihan hyvä. Hävettää vaan olla tientukkeena.

Kortin hankkimiseen teoriatunnit voisi olla hyviä, kun ajattelee mopoautoja.
Joni Joninen
Helsinki

#21

03.01.2008 13:57

Kyllä te mopopojat joudatte vielä yhden vuoden odottamaan, sitten pääsettekin ajelemaan jo kevytmoottoripyörillä. =)
Christer Varkoi
Hämeenlinna

#22 ei

26.01.2008 11:49

Älkää mitään mopoja hankkiko. En minäkään niin tehnyt. Odotan, että saan kevytmoottoripyörän.
Marko Saari
Evijärvi

#23

04.02.2008 00:22

Olisihan se 60km/h parempi. Pelottaa autoilijoidenkin puolesta kun lähtevät vaan ohittamaan vaikka vastaan tulee toinenkin auto. Ja kerran ohitti sellaisella mäellä josta ei näe alas, että voi tulla mitä vaan ja risteys oli mäenpäällä kanssa ja vastaan tuli sitten auto. Ei ihan kolaria tullut.
Petri Laiho
Valkeakoski

#24

25.02.2008 02:01

Miksi nostaa mopon kattonopeutta ja laskea ikärajaa? EI NÄIN! Sen verran mitä minä ihmisistä tiedän heidän ikänsä perusteella alkaa tuo teiniangsti/ tietynlainen auktoriteettien uhmaaminen jossain 13-14- vuotiaana. Mitä siihen nopeuteen tulee, niin jo 16-vuotiaana voi hommata sen penteleen Kevarikortin, sillä pääsette sitten ajelemaan jo ainakin sen 60km/h ja lakien puitteissa enemmänkin. 18-vuotiaana saa jo moottoripyörällä päristellä ja autoa ajaa, vaikkei kaikilla ole vielä tuolloinkaan tuo näyttämisen halu ehtynyt(valitettavasti). Tämä adressi kuullostaa kuin sen olisi kirjoittanut joku 13 ja puoli vuotias pikkupoika joka ei jaksa enään odottaa vaan uhmaiästä on jäänyt päälle 'Kaikki minulle ja heti'-asenne.
Oikeasti, venatkaa se pari vuotta ja hommatkaa kevari jos on pakko päästä "kovaa". Mopo as in "moottoroitu polkupyörä",jonka tarkoitus on helpottaa kulkemista, ei niinkään nopeuttaa sitä tajuttomasti.
ville virtanen
lahti

#25 ennen vanhaan..

30.03.2008 04:21

mopot saivat kulkea 60km/h... miksi helvetissä sitä piti mennä laskemaan??

Kommentoi adressia

Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook