Viikin Gardenian toiminnan on jatkuttava!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Viikin Gardenian toiminnan on jatkuttava!.


Vieras

#51

27.03.2014 07:54

Olen käynyt eläkkeelle jäätyäni puutarhassa. Orgideanäyttelyä kaipaan taas Teidän tiloissanne

Vieras

#52

27.03.2014 09:38

Hieno paikka!!!

Vieras

#53 Re:

27.03.2014 09:44

#26: -

Mikäs Helsingin kaupungin ydintoimintaan kuuluu paremmalla oikeudella ,kuin tällainen hieno kasvikeidas. Kyllä kaupungin pitäisi tätä tukea,Tukeehan kaupunki kaikken maailman maahanmuuttajien kerjäämistä ja olemista

luonnon ystävä

#54 Gardeniaa ei saa lopettaa

27.03.2014 11:40

Gardenian tapaisia paikkoja Helsingissä on muutenkin liian vähän. Perhoset sopisivat sinne hyvin. Se on myös oiva paikka järjestää häitä. Sopivat tarjoilut järjestyvät ja tanssiakin saa.
Mihin Helsingissä tarvitaan aina vain lisää asuntoja tai super-isoja marketteja. Mieluummin pienempiä. Kaupunki tuhoaa lehto- ja komeat kuusimetsät ja paikalle rakennetaan asuntoja. Mistä niitä asukkaita riittää joka paikkaan, ei koko suomi voi muuttaa Helsinkiin.

Vieras

#55

27.03.2014 12:31

On tärkeää lisätä lasten ja tietysti myös aikuisten luonnontuntemussta ja ymmärrystä luonnon toiminnasta. Luontohan on koko olemassaolomme perusta. Välillisesti tähän panostaminen maksaa itsensä takaisin monin eri tavoin. Ekologinen elämäntyyli tukee ihan varmasti kaupungin ydintoimintoja!

Vieras

#56

27.03.2014 19:56

Useampia kertoja on siellä lasten kanssa viihdytty picnicillä nauttien kasveista ja lämmöstä. Hieno paikka!

Vieras

#57

27.03.2014 23:38

Gardenia on koko Pääkaupunkiseudun väestöä moni-puolisesti palveleva Kasvihuone-Luontokeskus, eikä voi olettaa sen toimivan täysin omilla tuloillaan, koska sen on tarkoitus palvella laajaa yleisöä, eikä rahastaa vain varakkaita.Esimerkit maailmalta osoittaa että myös vastaavanlaiset tiedekeskukset saavat rahoituksen julkisin varoin.
Siltikin Gardenian kannattaa etsiä uusiakin mahd. säännöllisiä toimintoja tulonlähteiksi. JB
Puutarhaa tarvitaan

#58 Ei voi olla totta?

28.03.2014 11:09

Kyllä kuulostaa älyvapaalta idealta. Säästämisen ymmärrän,mutta tuntuu ERITTÄIN lyhytnäköiseltä säästää heti kulttuurista ja varsinkin jo olemassa olevasta sellaisesta. GARDENIA on osa arvokasta helsinkiläistä puutarhakulttuuria ja toimii myös virkistyskeskuksena. Tämmöisiä paikkoja tarvitaan ja todella lyhytnäköistä puhua lopettamisesta. Kaupungin tulee todellakin miettiä kuinka paljon järkeä noissa veloituksissa eri yksiköiltä on. Tehokkuusajattelu tuntuu vieneen järjen asioista. Hintoja alas tapahtumista ja lisää actionia Gardeniaan ja kaupunki pitää omistuksessaan.

Vieras

#59

28.03.2014 19:07

Gardenia pihapiireineen on Helsingin ylpeys. Paikkaa ja sen toimintaa ovat ihailleet monet kaupungin ulkomaalaiset vieraatkin. Upea lintukosteikko ansaitsee luontokoulunsa ja globaalia ymmärrystä saa trooppisissa kasvihuoneissa. Luontosuhde ei synny itsestään, se on luotava ja siinä Gardenia tekee tärkeää työtä. Päättäjät luontokouluun, heti!

Vieras

#60

29.03.2014 04:03

Hieno puutarha ja paikka. Lisäksi taidenäyttelyt ja hyvä ravintola ovat plussaa. Ei saa lakkauttaa!
huolestunut lounasasiakas

#61 suosittu ravintola

29.03.2014 05:33

Samoissa tiloissa toimii erittäin suosittu ravintola ja vielä seitsemänä päivänä viikossa, kuinka senkin käy jos talo suljetaan?

Anonyymi

#62 Gardenia on helmi kaupungin matkailulle ja luo positiivista kuvaa Helsingistä

31.03.2014 09:31

Gardenia on yksi kaupungin matkailuvalteista, jota markkinoidaan matkailukohteena myös ulkopaikkakuntalaisille, mm. matkailumessuilla. On todella hienoa, että pääkaupungissakin on upea, helposti vierailtava luontokohde, joka luo positiivista brändiä kaupungille ja on tavoitettavissa kohtuulliseen hintaan. Kaikki Gardenian oheistoiminta ja ympäristön ylläpito luo lisäarvoa kaupungille, lähialueiden asukkaille ja Viikille kaupunginosana, sekä nivoo koko Vanhankaupunginlahden alueen yhteen.

Investointi on aikanaan tehty, ja se osoittautunut kaupunkilaisille todella hyödylliseksi ja käytetyksi. Lisäksi, jos kaupunki omistaa kiinteistön, kaupunki ei tosiasiallisesti säästä Gardenian lopettamisella mitään, koska kulu rakennuksesta toteutuu siinäkin tapauksessa, että se on käyttämättä. Ainoastaan hyvä investointi menee hukkaan ja kaupunkilaisten hyvinvointi vähenee turhaan.

Pahimmillaan Gardenian lopettaminen slummiuttaa ympäristöä ja alentaa Viikin arvoa asuinalueena. Samalla kaupunkilaiset menettävät rauhallisen keitaan ja toimivan koulutus- ja vierailukohteen, joka opettaa hyviä luontoarvoja, aikuisille ja lapsille.

Ratkaisu tilanteeseen on, että kaupunki näkee Gardenian arvon lisäarvon tuottajana kaupungin matkailulle, brändille ja kaupunkilaisten hyvinvoinnille, ja lopettaa markkinavuokran vaatimisen kiinteistöstä. Toinen vaihtoehto on että kaupunki sitoutuu pitkäaikaisesti antamaan Gardenialle avustuksia kiinteistön kulujen verran tai niin paljon, että toiminnan jatkuminen elävänä ja monipuolisena on mahdollista. Lisäksi kaiken hyödyllisen oheistoiminnan lisääminen ja brändiarvon käyttäminen kaupungin markkinoinnissa tulisi hyödyntää.

Gardenian tapainen yleishyödyllinen kaupunkikohde ei saa olla lyhytnäköisten osakirjanpidossa näkyvien säästöjen kohde, kun kokonaissäästöä tässä tapauksessa ei todennäköisesti tule, vaan se saattaa olla jopa vahvasti negatiivinen. Vähempiarvoisiinkin kohteisiin riittää rahaa, joten on erittäin negatiivista, jos huonoin perusteluin hyvää ja toimivaa kaupunkiympäristöä tapetaan.

Vieras

#63 Re: Gardenia on helmi kaupungin matkailulle ja luo positiivista kuvaa Helsingistä

31.03.2014 13:29

#62: - Gardenia on helmi kaupungin matkailulle ja luo positiivista kuvaa Helsingistä

Oikein hyvät perustelut Gardenian toiminna jatkamiselle, niihin on helppo yhtyä.

T. Riitta


Vieras

#64

01.04.2014 15:31

Hullun touhua lopettaa hyvä ja tarpeellinen paikka kaiken ikäisille. Oli kovan väännön ja hyvän yhteistyön tulos että saatiin Gardenia rakennettua. On aivan varmaa että sitä arvostetaan tulevaisuudessa yhä enemmän. Lopettaminen on todella lyhytnäköistä!
Klaara
Vieras

#65 Mitä merkillistä?

02.04.2014 10:12

On päivänselvää että kaikki luonnon puolustaminen rahallisin satsauksin maksaa itsensä moninkertaisesti hyvinvointina takaisin. Gardenian lopettavat vain lyhytnäköiset hölmöläiset jotka eivät mukatärkeiltä kiireiltään pysähdy katsomaan ja kokemaan.

palveluun pettynyt

#66 palvelu

03.04.2014 17:19

Mutta pitäisikö talon toimintaa kehittää? lisää palvelua ja ei hymyilykään ole kielletty...
Sarjis

#67 Puistojen tuotot

14.04.2014 16:22

Puistoilla ei yleensä ole tuotto-odotuksia. Töölönlahden Finlandiapuistoon on ehdotettu käytettävän 66 miljoonaa euroa.


?

#68 Puutarhakulttuuria

15.04.2014 21:41

Gardeniaa ja sen palveluita ei ole ehkä mainostettu tarpeeksi. Varmasti niin hienossa ympäristössä ja alueella olisi moni yritys halunnut järjestää toimintapäiviä ja ravintolaillallisia, jos olisi ollut tietoa.

Mikä aikataulu lakkautukselle on suunniteltu? Jos puutarha aiotaan sulkea jo muutaman kuukauden sisällä, eihän siellä ehdi edes kokeilemaan mitään parempaa/tuottoisampaa toimintamallia. Puutarhassa voisi vaikka testata ja markkinoida suomalaisten yritysten kehittämiä tuotteita: kastelujärjestelmiä, valaistusratkaisuja, viherseiniä,...

Jos kaikista kaupungin guggenheim- ja muista uusista puuhaprojekteista säästettäisiin murto-osa, säästyneet rahat voisi ohjata kokeiluihin, joilla Gardenian toiminta saataisiin tuottavammaksi. Nyt voi käydä niin, että lakkautetaan Gardenia mutta kehitetään sen tilalle pahempia, pitkäikäisiä rahareikiä. Ei vaikuta älykkäältä verorahan sijoittamiselta, jos Gardenian 'säästöillä' kustannetaan arkkitehtuurikilpailuja yksityisille yrityksille ja rikkaille, globaaleille taidesäätiöille. Ekana kaupungin päättäjien kannattaisi selventää, mihin rahat aiotaan ohjata jos ei Gardeniaan.

Vieras

#69

22.04.2014 19:42

Gardenia ja koko Viikinlahti upea paikka! Tyttäreni asui ihan vieressä opiskeluajan ja vieraillessani hänen luona, retkeilin siellä joka kerta. Nyt sinne ikävä, kun hän joutui opiskelun päätyttyä muuttamaan pois. Palaan vielä!!
Viikkiläinen

#70 Re: Puutarhakulttuuria

23.04.2014 06:43

#68: ? - Puutarhakulttuuria

Ihan nopeaa alasajoa ei voi tulla, joten ehditte kokeilemaan paikkaa varmasti. Mainostetaan nyt paikkaa enemmän ja käydään tapahtumissa ja kursseilla joukolla. Pihalla toimii myös taimimyymälä.


Vieras

#71

02.05.2014 10:57

Paikan on ehdottomasti säilyttävä! toimintaan saadaan rahaa vaikka guggelimuseolle suunnitelluista rahoista.
Häiden viettäminen

#72 Vuokrat

17.06.2014 17:35

Olisin tosi mielelläni viettänyt hääni viime kesänä Gardeniassa, mikä voisi enää olla ihanampi paikka!=) Ikävä kyllä tilavuokra meni yli budjettimme, 6 tuntia 1 200 euroa... Kiitos aiemmalle kirjoittajalle vinkistä, voisin kyllä ostaa vaikka heti vuosikortin toimintaa tukeakseni, 15 euroa liikenee ehdottomasti vuosittain tukemaan toimintaa :)

Vieras

#73

25.09.2014 07:13

Miten kaunis paikka "köyhälle"mahdollisuus "matkustaa"tropiikin ihmeiden luo.Entä suur-perheet harvalla 8lapsisella on varaa etelän ihmeisiin yhdessä koko porukka.Repikää päättäjät vaikka omista kokouspalkkioista rahaa tämän paikan ylläpitoon.

Vieras

#74

28.11.2014 17:16

Erityisesti kylmässä maassa tämä paikka on ainutlaatuinen ja tarjoaa tasavertaisuutta kaikille vieraille.

Vieras

#75

25.01.2015 09:51

Paikka on läpi vuodenaikojen tärkeä virkistymispaikka meille itähelsinkiläille.Luonto ja lintujen muuttojen seuranta. Päivä maalla ja lehmien lähtö käsälaitumelle.ym Kahvila viihtyisä ja edullinen helppo viivähtää useampi tunti.