Bensaveron pudottaminen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Bensaveron pudottaminen.

Esko Leikkainen
Nastola

#1

26.02.2007 20:15

Suosittelisin miettimään miksi bensiinille on määrätty niin korkea verotus. Varsin lyhytnäköistä vaatia fossiilisille polttoaineille veroalennuksia tässävaiheessa kun muualla maailmassa taistellaan sen eteen, että niistä päästäisiin eroon. Paljon kalliimaksi alkaa käydä kulutushyödykkeet siinä vaiheessa kun ilmaston muutos alkaa todenteolla tehdä tuhojaan. Ajatelkaa välillä hiukan omaa nenäänne pidemmälle ja miettikää millaisen perinnön jätämme tuleville sukupolville.
Elias Solla
Espoo

#2

11.03.2007 18:08

Mielestäni jopa veron korotus olisi hyvä vaihtoehto, koska sen luulisi lisäävän ihmisten mielenkiintoa sähkö- vety- ja hybridiautoihin, sillä fossiiliset polttoaineet loppuvat kuitenkin jossain kohtaa, aika pian. Sitten oletettavasti tällä tahdilla kaikilla ihmisillä olisi keskimäärin auto, ja eräänä kauniina päivänä uutisissa ilmotettaisiin, että oljy on loppunut.

Kaiken kukkuraksi ilmastonmuutos nopeutuu fossiilisten polttoaineiden käytöstä.
- -
-

#3

14.03.2007 20:06

Joku adressin allekirjoittaneista voisi perustella miksi edes adressin allekirjoitti.
Mirva Selander
Turku

#4

02.04.2007 11:16

Allekirjoitin adressin maalaisten puolesta. Siellä ei ole busseja menossa jokasuuntaan, ei edes yhteen suuntaan joka päivä. Maalla oma auto on välttämätön väline ja näillä veroilla ja hinnoilla JA TULOTASOILLA ei kaikilla ole mahdollista ostaa uusia hienoja vähäpäästöisiä autoja. Vai muutetaanko kaikki Hellsinkiin? Miettikää puistoaktivistit vähän?


Näin kaupunkilaisen näkökulmasta bensan hinnalla olekkaan mitään merkitystä, vaan viksumpaa olisi yrittää laskea julkisten kulkuneuvojen käyttömaksuja. Tuntuu että vaikka bensa onkin kallista ja yksityisautoilu saastuttaa ja on kamalaa jne. tulee halvan autorämän pitäminen halvemmaksi kuin bussilla/junalla matkustelu.

Kuvitellaan tilanne, jossa nelihenkinen perhe haluaa matkustaa Turusta Ouluun. VR antaa hinnaksi 193euroa menolipulle. Edestakaisin hinnaksi tulee melkein 400 euroa. Henkilöautolla sama matka taittuu mukavasti omalla tahdilla, aikatauluista riippumattomana puoleen hintaan. jos näitä reisuja tulee useampi vuodessa kuittaantuu verot yms lisämaksut helpostikin.

Kaupunkeihin tietulli, josta saaduilla tuloilla tuetaan julkisia kulkuneuvoja. Turhaa kaupunkiajelua voisi koittaa rajoittaa ja saada ihmiset käyttämään julkisia. Tällä hetkellä kaupunkibussit kärsivät leikkauksista, sillä ihmisillä ei ole varaa/halua maksaa uusia korkeita hintoja. Reittejä lakkautetaan ja ihan vääristä syistä.

Ennenkuin yksityisautoilijoita rangaistaan lisää veroilla ja maksuilla, halvennetaan sitä toista vaihtoehtoa, jooko? Bensavero alas niin kauan kuin ei ole tarjota muita vaihtoehtoja!
Mikael Sonninen
Kuopio

#5 Mieti itsekin

02.05.2007 18:31

"Allekirjoitin adressin maalaisten puolesta. Siellä ei ole busseja menossa jokasuuntaan, ei edes yhteen suuntaan joka päivä. Maalla oma auto on välttämätön väline ja näillä veroilla ja hinnoilla JA TULOTASOILLA ei kaikilla ole mahdollista ostaa uusia hienoja vähäpäästöisiä autoja. Vai muutetaanko kaikki Hellsinkiin? Miettikää puistoaktivistit vähän?"

Ja entä jos kaikki maalaiset eivät olisikaan koskaan ostaneet sitä kallista ja hienoa bensasyöppö autoa, vaan olisivat käyttäneet busseja. Niitä kun ennen vanhaan kulki maaseudullakin todella paljon. Yksityisautoilu on vähentänyt maaseudulla bussien käyttöä, jolloin linjoja on ollut pakko lopettaa! Totta kai bussit kulkisivat, jos ne olisivat lähes aina täynnä.

"Ennenkuin yksityisautoilijoita rangaistaan lisää veroilla ja maksuilla, halvennetaan sitä toista vaihtoehtoa, jooko? Bensavero alas niin kauan kuin ei ole tarjota muita vaihtoehtoja!"

Ai että saastuttaminen olisi entistäkin halvempaa?! Jos bensaveroa alennetaan, se lisää yksityisautoilua huimasti! Senhän näke jo Yhdysvalloistakin, mitä siitä seuraa. Piti keksiä oikein citymaasturit, että saa bensaa/dieseliä kulutettua, kun se on siellä niin edullista. Sitten torvelo suomalainen _ostaa_ sellaisen ja ihmettelee, minne kaikki raha menee!

Ja turha sanoa, että ei ole muita vaihtoehtoja! Onhan myynnissä jo hybridiautoja, jotka eivät kuluta niin paljon. Ja osoittamalla kiinnostusta vaihtoehtoisiin kulkuneuvoihin niitä tulee lisää ja erilaisia. Ja hinnatkin laskee.

Ja jos pikajunalla matkustaa Turusta Ouluun pilettien hinta on 4 henkisellä perheellä 185,40 €. Autoilussa tulee ottaa huomioon maksuissa mm. vakuutukset ja verot. Lisäksi autoilu on paljon vaarallisempaa kuin junalla ajo. Lisäksi 80 km/h keskinopeudella matka kestää lähes 8 tuntia. Ja jos mukaan otetaan tauot, niin itse valitsisin kyllä junan. Junassakun voi vaan olla. Ei tarvitse itse väännellä rattia. Ja voi käydä vaikka vähän jaloittelemassa. Ja jos omistaa läppärin, niin voi samalla thedä jotain mukavaa tietokoneella, vaikka katsoa elokuvia.

Autosta riippuen bensiinin hintakin voi olla aika iso. Jos auto kuluttaa 100 km n. 7 litraa bensiiniä matkan hinnaksi tulee (bensa litra 1,4 euroa) n. 123 euroa menopaluussa. Lisäksihän tähän tulee vakuutukset ja muut käyttömaksut. Eli autolla ajo on bensan kulutuksen perusteella hieman päälle neljäs osan halvempaa. Tietysti pitää ottaa huomioon, että matkan jälkeen öljyn loppuminen on taas askeleen lähempänä ja ilmasto lämpenee. Ja millainen tulevaisuus onkaan mukana olleilla lapsilla edessään!
Mikael Sonninen
Kuopio

#6 Ja vielä

25.05.2007 17:25

"On päivän selvää että korkeat polttoaineen hinnat vaikuttavat negatiivisesti koko valtion talouteen. Tämä heijastuu kaikkein suorimmin kuljetusalojen ja yksityisautoilijoiden kuluihin, mutta vaikuttaa tämän lisäksi joko suorasti tai epäsuorasti kaikkien mahdollisten asioiden kustannuksiin."

Itse asiassa bensaverosta tulee valtiolle oikein mukavat lisätienestit. Silloinhan, kun bensan hinta nousi oikein urakalla, oli oikein uutisissa juttua siitä, kuinka valtio sai paljon ylimääräistä kassaan.

Ja luulisi, että kulejtusalat saa polttoaineista mukavat veronalennukset tms. Ja kun vielä kaikki raskaammat ajoneuvot käyttävät dieseliä, niin jo siinä säästää. Siis kun muistelisin, että isoilla autoilla on paljon pienempi dieselvero kuin tavallisilla henkilöautoilla.

Voisitko hieman tarkemmin määritellä, että minkä kaikkien mahdollisten asioiden kustannuksiin bensaverot vaikuttava?
vesa toivanen
turkhauta

#7 Polttoaineen hinta alas

13.12.2007 22:08

Täältä maalta on mahdotonta käydä töissä 70 km päässä. Eikä minulla ole myöskään sitä isoa pensa-autoa saastuttamassa, Voin kyllä ottaa sähköauton tai muun halvan kulkuneuvon. Helppo näiden miljoonan perineiden on puhua vaihtehto autoista. Ei meillä työssä käyvillä ole varaa ostaa uusia piniruokaisia autoja.

Mitenköhän nuo keikka työt onistuu ilman autoa? Vois nuo linja-auto kuskit katsella pitkään, kun kannan 200 kg työkaluja pussipysäkille ja matkustan 50 km päähän korjaus reissulle. Saakos noista kengistä verovähenneystä kun kannan työkalut bussipysäkiltä työkohteeseen? Mitenköhän pitkään mahtais reissu kestää, kun linja-autolla kulkis. Matkat + tavaroiden kantaminen = matka aika noin 6 tuntia. Siihen 2 tunnin työ => päivä täys. Asiakas maksaa varmaankin. Omalla autolla matkat 1,5 h + 2 tunnin työ => 3,5 tuntia.... Siitä kannattaa rankaista asentajaa.

Toisaalta myös valtio toivoo, että maasetukin olis elävä. Vauhti on kuitenkin kiihtyvä maaseudun autioitumisen suhteen. Meidän seudultakin on ihmisiä muuttanut kaupunkiin, kun kulkeminen on niin kallista. Valtion toiveiden mukaan.
Mikko Kettunen
Järvenpää

#8 Ei pidä asettaa julkista liikennettä ja autoilua vastakkain

19.12.2007 01:43

Sillä ne täydentävät toisiaan. Tosin julkisessa liikenteessä on vielä kehittämisen varaa.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

23.12.2007 22:19


veijo virtanen
turku

#10 bensavero

31.12.2007 23:24

miksei samantien korotettaisi bensiinin hintaa vaikkapa 10€ litra, josta myyjä saisi sanotaanko 1%, kuljetusliike 1%, ja valtio 98%, kyllä se autoilu siitä hiljenee.
Samalla voitaisiin korottaa uusien autojen veroa vaikkapa 500%, ei olisi pelkoa että kenelläkää rehellisen työn tekijällä olisi minkäänlaista halua ostaa omaa peltilehmää ja näin saisimme tätä häviävää luonnonvaraa säästettyä sen promillen verran jonka suomen kansa siitä vuodessa muutenkin käyttää.

bussilippujen hintojen korotuspainetta voitaisiin alentaa valtion tuilla!

kyllä siinä tavallisen duunarin kannattaisi jo käyttää niin bussia kuin junaakin.

-Rattijuopumuksetkin vähenisivät huomattavasti!
-Poliisin vähäiset voimavarat voitaisiin käyttää muuhun, kuten kaikkien viherpiiperöitten tekemisten valvomiseen!

PS: hiihdän töihin kesät talvetkalle koomikko
helsinki

#11 jaa-a

11.01.2008 18:25

Olen pähkäillyt että miksi juuri suomen tämmösen pienen kärpäsenpa**an pitäisi olla aina se joka maksaa? miettikääpä hiukan minkä verran enemmän päästöjä venäjältä, kiinasta sun muista isoista maista tulee? Ja suomen pitäisi yksin vähentää päästöjä?Ajatelkaa kanssa moniako nuoria joita kiinnostaisi ajella mopoilla,moottoripyörillä ja autoilla ottaa tämä asia kaaliin.? Vanhemmat saivat kokea jonkun elämän hauskimmista kokemuksista, nuorten mielestä, kun silloin bensa maksoi sp.1-3mk ja nyt 95e 1,50 eli markoissa 9mk.En tiedä jos jotkut sähkö autot tulee niin se olis sitte ihan sama olisko autoja enää ollenkaan.Vertailkaapa sähkö vempeleiden ääniä ja suoraa 6:sta .Toisaalta olisin halunnut syntyä itsekkin joskus 70-luvulla enkä 90- luvulla. Ei kaikki halua olla tietokoneella istuvia dataajia jotka käyttävät vaan sähköä tai hiihtäjiä.Toisia kiinnostaa moottorivehkeet toisia urheilu.Ja jos kaiken pahan lisäksi tulisi joku tienkäyttömaksu, niin sillon se koskis myös polkupyöriä sanokaa mitä sanotte.Kyllä määkin haluaisin kokee jotain hauskaa edes joskus, mutta kaippa se on vaan elettävä eteen päin ilman mitään hauskaa.. kävellään eikä polteta,juoda alkoholia.

ps.Voittahan pitää mua lapsellisena amiksena sen jälkeen kun ootte tän lukenu, mutta aivan sama sillä mähän oon.
Sami Naumanen
Joensuu

#12 joo moro vittu

28.01.2008 01:21

NIMIMERKILLÄ EPSANJASSA 0.86 e bensalitra... ei ole bensanhinnassa muuta kuin valtion oma perse kiinni, pitää niitä ulkomaalaisia asuttaa.........

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

09.02.2008 21:58


Marko Huikari
Rovaniemi

#15 Miksei muutosta

22.02.2008 16:01

Ihmettelen miksei polttoaineverojen tuottoa ohjata uusien ajoneuvotekniikoiden
kehitykseen.
Tosiasia kuitenkin on että tässä pitkien etäisyyksien maassa ei voida liikennöintiä lopettaa, se kun lopettaisi teollisuuden ja liike-elämänkin samalla.
On älytöntä, että esim sähköautoja verotetaan raskaasti.
Jos aidosti halutaan olla ympäristäystävällisiä, niin pitäisi kehittää uusia tekniikoita ja ohjata kuluttajat käyttämään niitä.
Tässäkin jarruna toimii öljy-yhtiöiden lobbaamat poliitikot, liian hyvä bisnes lopetettavaksi.
Teijo Karvonen
Räyrinki

#16 Maalaisten Puolesta!

28.03.2008 12:42

Helppohan se on kaupunkilaisten puolustella bensaveron pitämistä/korottamista kun voi vaikka kävellä kauppaan toista se on maaseudulla jossa välimatka kauppaan on 12km ja töihin saman verran. Muualle on sitte vielä pidempi matka!

Ehdotan uutta adressia Kaupunkilaisilta autot pois!
Anu Vatajaniemi
Hämeenkyrö

#17 Alas bensavero!

28.03.2008 12:54

Me täällä suomen maassa maksamme muutenkin tarpeekis veroja ym. elääksemme ja painamme niska limassa töitä jotta perhe voisi hyvin. Kaikki syrjä kylillä asuvat ihmiset eivät voi käyttää paikallis liikennettä ja joutuvat kulkemaan omalla autolla työpaikalleen ja siihen tarvitaan bensaa jotta auto kulkee. Olisi hyvä että jos bensasta joudutaan maksamaan paljon vuodessa niin nostakoot matkakorvauksen määrää 0,20€ vaikkapa 1€ ja omavastuun määrä pienemmäksi, muitakin verotuksia voisi laskea ihan hyvin!
Frank Uusitalo
Oulu

#19 Niska limassa?

04.04.2008 18:48

Hyvä Anu, kannattaako tosiaan painaa töitä niskalimassa, jotta perhe voisi hyvin? Harkitse vähän.

Jos veroja aina vaan lasketaan, niin kenen luulet maksavan esim. terveydenhuollon? Ainakaan yhteiskunta ei voi sitä maksaa, kun sillä ei enää olisi siihen varoja eli verotuloja. Köyhien ei pitäisi vastustaa veroja. Vai oletko rikas, Anu hyvä?

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

08.05.2008 22:33


Juha P
Mikkeli

#21 Bensavero alas

14.05.2008 17:04

Iha turhaa tollanen verotus ku tää on niin mini paikka että ei paljoo auta vaikka kuinka paljon sitä autoilua vähentäis ku USAssa sun muualla ne vaan hälläilee niillä 5litrasilla vehkeillä... 1euro/litra ois kohtuullinen hinta...
Max Angelma
Hämeenlinna

#22

21.05.2008 18:56

Minun puolestani veroa voisi huoletta vaikka nostaa. Loppuisi turha ajelu ja maailma pelastuisi! Julkiset kulkuvälineet, fillarit on keksitty ja mm. sähköautoja kehitetään juuri todella kovasti. Auttakaahan sähköautoja ja allekirjoittakaa Sähköautot vapautettava käyttövoimaverosta.

En allekirjoita.
Kuisma Lappalainen
Helsinki

#23 Suomen verotus liian kireä

21.05.2008 22:47

Olen autoillut myös maassa, jossa bensan hinta oli vuonna 2002 vain 59 c/l, ja maassa, jossa bensan hinta oli vuonna 2000 vain noin 1½ d/g. 1 d vastaa meidän rahayksikössämme tätä nykyä vain noin 60 c, mutta silloin se vastasi noin 6 mk vanhaa rahaamme. 1 g vastaa meidän tilavuusyksiköissämme puolestaan noin 3.8 l.

Kun Suomessa samaan aikaan bensan hinta on ollut noin 1.3 e/l ja nyt on jopa 1½ e/l, sietäisi miettiä miksi verotetaan niin kireästi.
Michail Jaction
Jurmaa

#24

22.05.2008 16:02

"Ja entä jos kaikki maalaiset eivät olisikaan koskaan ostaneet sitä kallista ja hienoa bensasyöppö autoa, vaan olisivat käyttäneet busseja. Niitä kun ennen vanhaan kulki maaseudullakin todella paljon. Yksityisautoilu on vähentänyt maaseudulla bussien käyttöä, jolloin linjoja on ollut pakko lopettaa! Totta kai bussit kulkisivat, jos ne olisivat lähes aina täynnä."

1. Bussikyyditykset maaseudulla loppuivat siihen, kun 90% maaseudun väestöistä lähti omilla autoilla jonottamaan kehä III:n eteläpuolelle.

2. Meilläpäin bussi kulkee kolme kertaa päivässä viitenä päivänä viikossa kouluaikana: 6.40, 14.45 ja 16.30. Matkaa on 32 km ja liikennöinti on seisauksissa hiihto-, joulu- ja kesälomilla.

3. Edestakainen matka maksaa 10.00 euroa(2006 hinta oli 8.60). Useampia matkoja sisältäviä kortteja ei tarjota muille kuin koululaisille. Huonollakin matematiikalla voi laskea, että "pensasyöppö" -94 Corolla vie työmatkallani
((2*32km)/100km)*7 l = 4.48 l, joka maksaa 1.50€/l * 4.48 l = 6.72€.

Hertta Ollikainen
Voikkaa

#25 Bensaveroa pitäisi korottaa

22.05.2008 19:00

.. jotta hinta olisi vakaampi. Ajatelkaa miten paljon amerikkalaiset kärsivät, kun bensan hinta poukkoilee samalla tahdilla kuin öljyn maailmanmarkkinahinta?

Kunhan saadaan edes tarpeeksi suuri osa väestöstä takaisin julkisen liikenteen pariin, niin eiköhän busseja/juniakin taas kulje tarpeeksi. Sitäpaitsi autoilu loppuu jokaiselta viimeistään sitten kun ajokorttia ei enää saa uusittua. Mites maaseudun mummot sitten pääsee bingoon?

Öljy loppuu, hitaasti mutta varmasti. Mitä vähemmän me tänään maksamme bensasta, sitä kalliimpaa se on lapsillemme tulevaisuudessa.

Kommentoi adressia