Ehdoton EI Uudenkaupungin Hyttyskarin tuulivoimalahankkeelle


Vieras

#1

08.05.2014 03:47

Nyt äkkiä nimiä listaan,ennenkuin tapahtuu jotain peruuttamatonta.Kyseessä pelkästään tukien perässä juoksu voimayhtiöltä/laitetoimittajalta! Tästä ei hyödy yksikään uusikaupunkilainen asukas mitään!

Vieras

#2

08.05.2014 04:56

Hienoa Li että teit tämän näin nopesti!!!

Vieras

#3

08.05.2014 06:55

.

Vieras

#4

08.05.2014 09:26

Ei mitään uutta koskaan Uutenkaupunkiin. Vastustetaan aina kaikkea. Hyvä se on asioiden kaikki puolet selvittää ja vaatia selvityksiä asiantuntijoilta, mutta on taas niin tuppukylän kansalaiset hermostuneet ja torilla parlamenttia pidetty.

"Haluamme siis vastakin herätä lintujen lauluun, haluamme nähdä merikotkat liitelemässä saaristossa, haluamme nähdä onkijat penkalla, haluamme veneillä vapaasti lähi-saaristossa, haluamme kalastaa puhtaammassa vedessä, haluamme että linnut, kasvit ja kalat saavat pysyä siinä missä nytkin ovat, haluamme elää rauhassa."

-eiköhän se tuulivoima ole pitkässä juoksussa juuri yksi ratkaisu tähän

"Tästä ei hyödy yksikään uusikaupunkilainen asukas mitään!"

-ja miten tästä nyt tulisi asukkaan hyötyä!?!? ihme ajattelua. jos joku yritys hyötyy, niin hyvä heille. vaihtoehtoisten energiamuotojen tutkiminen ja lisääminen on suomessa aivan lapsen kengissä, joten tällaiset ratkaisut/kokeilut ovat erittäin tervetulleita. laitetaan ne voimalat vaikka siihen matkailuesitteen kanteen ja tuuletetaan sitä pölyttynyttä ja auttamattomasti kilpailussa jälkeenjäänyttä kesäkaupunki -imagoa...
ukilainen

#5 tyhmät

08.05.2014 11:18

kyllähän tuo on hieno asia että saadaan tuulivoimalat tänne. Eiköhän tuo nyt ole paras paikka niille ,eihä ne vanhatkaan myllyt mitään ääntä pidä eikä ketään häiritse. Lopettakaa nyt tänne kirjoittelu
Ville Niinistö

#6 Energiatuotantomme

08.05.2014 13:04

Tuulivoima meillä on vastustamaton uusiutuva luonnonvara,sitä ei pidä vastustaa,vaan suorastaan pyytään,että se tulee mitä lähemmäksi,aivan kotiovelle asti,sen parempi on.Päästään eroon puusta ja turpeesta.Sen sijaan meidän on kivihiilen käyttöä voimalatuotannossa varsinkin kasvatettava voimakkaasti,saadaksemme maanuumenissa turhaan lojuvan energian käyttön pois sieltä.
energia alan diplomi-ins.

#7

08.05.2014 13:11

Jo autotuotannon jatkuvuuden kannalta se on todella suuresta merkityksestä ja muunkin teollisuuden ja palvelujen turvaamiseksi.Voimalat täytyvät vain olla montakymmentä kertaa suurempia ja paljon enmpi.
Lähiasukas
Vieras

#8 Onko voimalayhtiöiden ahneudella mitään rajaa!

08.05.2014 13:44

Ei mitään 200 metrin melu/välketornia muutaman sadan metrin päähän asuintalosta kun on asumatontakin maata vielä Suomessa aika paljon.

Tanja

#9 Tuulivoima jees, paikka väärä!!

08.05.2014 14:13

On totta että tuulivoimaan pitää pyrkiä, mutta ei näin!Jos hanke toteutuu iso osa Ukilaisista joutuu kärsimään melu-ja välkesaasteesta!Täällä Tuppukylässäkin sentää osa ihmisistä hereillä, ja vaatimassa sitä vähintään 2km suojaetäisyyttä asutuksesta!Nykyisistä voimaloista ei tosiaan kaupuunkin asti kuulu mitään, oletko tietoinen että tulevat myllyt ovat lapakorkeudeltaan n.kolminkertaiset nykyisiin nähden??Vastaavien myllyjen ääni kantautuu häiritsevänä lähes 2 km päähän,"hyvällä säällä"paljon kauemmas, olisitko todella halukas saamaan nämä myllyt takapihallesi?Se tekisi melusaateellaan kotisi asuin kelvottomaksi!!! Kannattaisiko ottaa asioista selvää?Toivon myös että tuulivoima yleistyy, ja tervetuloa vaan myös Uudenkaupungin seudulle, mutta ei ihmisten hyvinvoinnin kustannuksella!!!!

Vieras

#10 Re:

08.05.2014 14:15

#7: energia alan diplomi-ins. -

Ja huomattavasti kauempana asutuksesta!!!!


Vieras

#11 Re: Energiatuotantomme

08.05.2014 14:17

#6: Ville Niinistö - Energiatuotantomme

Tässä adressissa ei vastusteta tuulivoima , vaan myllyjen sijaintia!Tervetuloa tuulivoima, mutta kauas asutuksesta!!!

 


Vieras

#12 Re:

08.05.2014 14:19

#4: -

Tästä on asukkaille pelkästään suunnatonta haittaa!Hienoa että edes osa "tuppukyläläisistä"On hereillä asian suhteen!!

 

Hyvää kannattaa oikein pyytää ja varjellakin,että saa

#13 Energia kaapelit ovat kalliita ja sähkön hävikki matkalla tuottaa paljon tappiota

08.05.2014 14:41

Tuulivoimalat tulee sijoittaa aivan kuluttajan viereen,koska kaapelit ja siirto kustannukset ylittävät jo nykyisin energian tuotantokustannukset ja kasvavat huimaa vauhtia,energiankin kallistuessa edelleen rajusti.
Enne vastuttettiin rajusti rautateitä ja nykyisin suorastaa huudetaan,halutaan,että juna kulkee aivan rappujen editse ja pysähtyykin matkalla kaupunkiin.

luo monipuolista läheisyyttä ja piristystä asumisyhteisöön

#14 Tuulivoima luo viihtyisyyttä ja nostaa asuntojen arvoa.

08.05.2014 14:51

On taloudellistakin hyötyä moessakinmielessä,kun tuulivoimalat lisäävät huomattavastikin pitemmän päälle viihtyisyyttä,nosta se asuntojen hinnatkin aivan piviin ja halpaa puhdasta energiaa,jolla voi sitten pestä puhdasta pyykkiä ja lämmittää saunan ja asunnonkin puhtaasti.


Vieras

#15 Re: Tuulivoima luo viihtyisyyttä ja nostaa asuntojen arvoa.

08.05.2014 14:56


Vieras

#16

08.05.2014 16:14

Eipä uskoisi tuulivoimalan mitään melua päästävän.Liikenne ja varsinkin mobo ja moottoripyörä pojat meluavat.Tanssi musikkikin ja varsikin naapurin riitelevät akatkin voivat pitää melkoista saarnaa.Radio ja kännykätkin mluvat enempi.Pentujen metelöinti on aivan vertaansa vailla.Humalaisille ei mikään vedä vertoja.
aivan uutta ja mullistavaa
Vieras

#17 ennen lauloivat,minne tuuli tytön kuljettaa

08.05.2014 16:21

ai että miten huskaa kaikilla olisi,kun tuulen harmonia soi,kuin rauha levolle käy,kuin ennen muinoin, puhelinlangat lauloi ...,mutta eipä laula enää,kun on langat kääritty pois takaisi kelalle

aikanaa tultaneen myös sepittämään lauluja tuulvoiman viehätyksestä,  kuinka ihanaa onkaan kuulla ja kokea se mahtava pauhaava voima ja syvä rauha vangita sieltä korkeuksista taivaan ja maan, joka tuo voimaa ja lämpöä pirtteihin talven paukkuvilla pakkasilla ja kesällä taasen lämmintä  aurinko,  aurinkovoimaa antaa


Vieras

#18 Taistelkaa Ukilaiset melusaasteen ja vapauden puolesta. Nuo kemiran nykyiset vippurit on myllyjä,

08.05.2014 18:07

#17: aivan uutta ja mullistavaa - ennen lauloivat,minne tuuli tytön kuljettaa

nyt suunnitellaa voimaloita. Tuulivoima on sitä paitsi erittäin kallis tapa vähentää päästöjä.

Eikä sitten riitä mitkään 2km etäisyydet kun on melkein pelkkää vettä ympärillä, matalataajuinen melu

kun on siitää pas... että se vaimenee ilmassa vähän!!!!!!!!!!!!!!!!

Ei muuta kuin nimiä listaan ja yhditys pystyyn ( on painoarvoa enemmän ).

Lähiasukas

#19 Re: Joo ei tapahdu rauhallisella omakotialueella 24H

08.05.2014 18:28

 

#16: - Eipä uskoisi tuulivoimalan mitään melua päästävän.Liikenne ja varsinkin mobo ja moottoripyörä pojat meluavat.Tanssi musikkikin ja varsikin naapurin riitelevät akatkin voivat pitää melkoista saarnaa.Radio ja kännykätkin mluvat enempi.Pentujen metelöinti on aivan vertaansa vailla.Humalaisille ei mikään vedä vertoja.

Edellä mainituissa on sentään joskus taukoa voimalan mölinässä ja välkkeessä ei.

Rokuristi

#20

08.05.2014 19:52

Olen samoilla linjoilla David Cameronin kanssa mm. tästä tuulivoimateollisuuden nykytilasta.
"DAVID Cameron has made a huge U-turn on eco policies by ordering aides to “get rid of all the green crap” pushing up families’ energy costs."
Eli "VIHREÄÄ P...AA" ei meille Suomeen. "Kööhält puuttu paljo, mut ahnelt puuttu kaik". Tuulivoima on tullut kulminaatio pisteeseen ja mm. Pori Peittoonkorven tuulimyllyt tullaan purkamaan lähialueen asukkaiden terveyttä vaarantavan syiden takia.
Rokuristi

#21

08.05.2014 20:21

Poliitikot ovat varanneet tuulivoimaa tuottavalle teollisuudelle (= Cosa Nostra toimijoille) 2 MRD euroa tukea (= meidän veronmaksajien suorittamana) sekä lisäksi me kuluttajat sähkön käyttäjinä joudumme maksamaan lisää toiset yli 2 MRD euroa tämän oikullisen sähköntuottomuodon johtamiseksi 110 voltin suurjännitelinjojen rakentamiseen rannikkoalueelle välille Helsinki Oulu. Tuulivoimateollisuus ei ole itsessään mikään ratkaisu energian tuottoon, vaan vaatii rinnalleen aina vastaavan kokoluokan voimalaitoksen varmistamaan välttämättömän muunto-, syöttö- ja korvausenergian riittävyyden tälle epävarmalle ja oikullisen energian tuottomuodolle. Imatran Voiman tuottama vesivoima on noin 12 kertaa edullisempaa ja takaa mm. teollisuuden kilpailukyvyn Suomessa (vrt 9,- euroa/MWh vesivoima <> tuettu tuulivoima 105,30 euroa MWh). ELi juuri siksi “get rid of all the green crap” pushing up families’ energy costs.
hiilinielu

#22 Tuulivoimala melu on erilaista, terveydelle vaarallista

09.05.2014 06:19

Eräistä erittäin matalataajuisista infraäänistä, ja eräistä terveysvaikutuksista:
-Johtuu lapojen pyörimisnopeudesta (pienillä voimaloilla 1MW noin 1hz/lapa (kerran sekunnissa), isoilla (2,5 MW+) alle 0,7hz/lapa, riippuu koosta. Terminä käytetään BPF eli blade passing frequency.
-Lapa ottaa ylhäällä vauhtia, ja paineaalto muodostuu alas mentäessä, eli kierrokselle mahtuu 3 paineaaltopäästöä, joka on sarjana tuotettuna "ääntä", jota ei tietenkään voi kukaan kuulla.
-Lavan kärki liikkuu hurjaa vauhtia, ja kuta enemmän energiaa otetaan, tuotetaan samassa suhteessa "ääntä". Turha väittää että joku meren aalto rannikolla vastaa samaa, kuin generoiva jättiläisvoimala. Ei mene maalaisjärkeen, miten voidaan edes verrata laineiden liplatusta vaihteiston ja generaattorin jarruttamaan lapaan, joka siitä huolimatta halkoo ilmaa noin 300 km:n tuntivauhtia. Ei mikään muuteollisuus tuota samanlaista melua kuin tuulivoimalat.
-Selvästi on oikeanlaisilla mittareilla todettu tutkimuksissa tämä taajuus (BPF) ja sen moninkerrat ainakin ensimmäiset 5 selvästi havaitaan (esim 2,5MW: 0,7 hz, ja siitä 1,4;2,1;2,8hz jne.. )
-Pienet myllyt (1MW) eivät pääse ns. pahoivointialueelle (0,2-0,8 hz) kuten voitte edeltä havaita. Siksi vasta näiden teollisen luokan voimaloiden yleistyessä alkavat todella pahat ongelmat lähiympäristössä, selkeästi havaittuna korrelaationa 3 km:n säteellä voimalasta. Toiset on herkempiä matkapahoinvoinnille kuin toiset (5-10% väestöstä on herkkiä). Samat ihmiset ovat herkkiä myös tuulivoimapahoinvoinnille

Vieras

#23

09.05.2014 07:52

..

Vieras

#24

09.05.2014 13:50

Eerittäin hienoa, että joku välittää saaristomeri luonnosta, johon ei tuulimyllyt kuulu. Toivon, että jokainen ottaa yhteyttä ympäristölupalautakunnan jäseniin, sillä ihmeellistä kyllä, heillä on annettu valta päättää tämä asia. Välttelee valtuusto vastuuta, kun ei ota näin isoa asiaa käsittelyyn???? Nyt julki lautakunnan jäsenet ja puhelimet soimaan.

Vieras

#25

09.05.2014 14:01

Tuulivoimaloiden todellisista haitoista

Turun Sanomat 24.1.2013

Kimmo Kaila (TS 8.1.) kirjoitti, että tuulivoimalan suurin haitta on ulkonäkö. Haminan Mäkelänkankaalla, jossa on neljä 2 MW:n tuulivoimalaa, ei ole kuitenkaan puhuttu ulkonäöstä vaan melusta.

Lähimmät voimalat sijaitsevat liian lähellä asutuksesta ja ovat öisin käyntikiellossa lupa-arvon (45 dB(A)) ylittävän melun takia. Siipien ja vaihteiston aiheuttamasta melusta on tullut valituksia yli kahden kilometrin päästä voimaloista (HS 28.8.2012). Tämän Kaila unohti mainita, vaikka NWE Sales on mukana tässä hankkeessa. Hankkeen meluselvityksen mukaan haittaa ei pitänyt olla.

Haminan Energia Oy haki jokin aikaa sitten lupaa pystyttää kolmen MW:n voimala 600–700 metrin päähän Petkeleen asuinalueelta. Ympäristölautakunta ei antanut lupaa, sillä asukkaat ovat valittaneet asuinalueelta 1,1–1,5 kilometrin etäisyydellä olevien tuulivoimaloiden melusta.

Haminassa on tehty tuulivoimamelun pitkäaikaismittauksia, jotka osoittivat tuloksien (yli 36 dB sisällä 125 Hz:n
taajuudella) ylittävän STM:n asumisterveysohjeen 1/2003 matalataajuisen melun raja-arvot. Tämä vahvistaa asukkaiden valitukset.

Tuulivoimalan melua voisi kuvailla häiritseväksi, jos se rajoittuisi ainoastaan ulkoalueisiin. Tuulivoimalan bassomainen melu kuitenkin tunkeutuu sisätiloihin vain hieman vaimentuen ja aiheuttaa vakavan uhan terveydelle. Unen laatu kärsii; nukahtaminen vaikeutuu ja tuulivoimalan melu aika ajoin herättää nukkujan. Melu aiheuttaa stressireaktioita.

Tuulivoimaloiden aiheuttamat ongelmat ovat lisääntyneet voimaloiden kasvaessa. Jaksottainen ja matalataajuinen melu on paljon liikennemelua häiritsevämpää; tuulivoimaloiden 40 dB(A):n taso vastaa 70 dB(A):n liikennemelua. Jatkuva altistuminen liikennemelulle on jo yhdistetty sydän- ja verisuonisairauksiin.

Tuulivoimamelun aiheuttamia terveyshaittoja on tutkittu hyvin vähän. Pienten tuulivoimateollisuusalueiden kohdalla etäisyyden pitää olla vähintään kaksi kilometriä, jotta haittavaikutukset ihmisten terveyteen (ja samalla mm. kiinteistöjen arvoon) olisi kohtuullisen pieni.

Jari Vihriälä kansalais-yhdistys Tuulivoima-ry:n hallituksen jäsen.