Suomen pohjavesiä ei saa myydä ulkomaalaisomistukseen!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Suomen pohjavesiä ei saa myydä ulkomaalaisomistukseen!.

Jukka Tuohimetsä
Adressin tekijä

#1 Ylen journalismi, pohjavesikohu ja "konkreettiset perustelut" kohista

23.02.2010 03:47

Ylen radio toimittaja tuli tekemään meistä juttua. Noh, tässä on meidän "tekemä juttu" siitä jutusta. :D Video puhukoon puolestaan.

http://bambuser.com/channel/supportmarkosihvonen/broadcast/580230

Eli kuten toimittaja videolla sanoo, kaivattaisiin jotain konkreettisia todisteita esim. pohjavesialueiden pakkolunastamisista jne.

Tuo eduskunnan ensimmäinen täysistunto uudesta vesilaista sisältänee jotain konkretiaa ja aihetta huolestua. Minä ainakin huolestuin.

http://www.goodmoodtv.com/internettv/application/eduskunta/system/Eduskunta.html

Tehkää ihmeessä joku kunnollinen kooste tuosta missä on koottu noita herättäviä kommentteja noilta 11 vastuuntuntoiselta edustajalta joita uusi vesilaki jaksoi kiinnostaa.arto kukkonen
pieksämäki

#2 Ihan 11

25.02.2010 19:31

Loput ovatkin luultavasti sitä mieltä että pohjavesi on sen verran saastunutta alunperinkin että sitä voi ja kannattaa viedä ulos maasta, jotta voisimme janoomme nauttia puhdistettua, kunnolla kloorattua jätevettä.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

02.03.2010 23:44


Jukka Tuohimetsä
Adressin tekijä

#4 Ihan suht järkevää spämmiä juu...

04.03.2010 03:41

Koitetaan muistaa sanoa Markolle terveiset ja noinhan tämä meidänkin homma on lähtenyt itseorganisoitumaan ilman ammattiorganisoijia... Joka päivä tässä uutta opitaan ja toimintaa parannetaan. ;)

ks.
http://www.supportmarkosihvonen.com/osallistu

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

04.03.2010 18:58


Jorma T Monto
Vieras

#6 Missä mennään

29.06.2010 07:14

Terve Marko!

 

Ajat hyvää asiaa. Mutta missä nyt mennään ko lain kanssa ja kuinka päättyi se nälkälakko vai? Olen kysynyt täällä Siilinjärvelläkin kepun edustajilta vasien yksityistämisestä mutta HE eivät ole kuulleet edes koko asiasta. Tulin siihen lopputulokseen että suuret (vielä) puolueet eivät viesti ollenkaan aiheesta näihin kuntiin/alueisiin joissa kannatusta mutta myös maatalouden takia vesi ja sen täysin vapaa käyttö, kastely, maanviljely,eläimet asioissa todella elin tärkeä. Että LISÄÄ julkisuutta ja vesien yksityistäminen estettävä kaikin keinoin eli saatava LAKIIN perussellaiseen että se on MAHDOTONTA-

Yleisesti kun puhuu kokovesien yksityistämis  asiasta niin ihmiset eivät todellakaan tiedä tai usko että tällainen on käynnissä, se on sääli sillä silloin kun HE (asian valmistelijat Suomen myyjät) tuovat tämän esiin se laki on jo saatu läpi niin jyrkiboi ja muut juoksupojat ymmärtävät tilanteen ja riisuvat pelivaattensa jotka vasta ymmärtävät päälleen puetun ja käsittävät olleensa pelinappuloina.  Että silleen

 

t Jorma T Monto

Siilinjärvi ja koko maailma

viestin saa laittaa esiin

Jorma T Monto
Vieras

#7 Re: Missä mennään

29.06.2010 07:20

Jorma T Monto
Siilinjärvi

#8 Vesien yksityistäminen,seis.

29.06.2010 07:41

Tervehdys.

Kuten aiemmin kirjoitin niin kysyessäni täällä Siilinjärvellä pohjavesien yksityistämisestä ja asiasta yleensä ja kepun kunnallis politikko oli ainakin tietämätön asiasta. On varmaankin niin että tästäkään asiasta ei anneta tietoa näihin alueisiin poliitikoillekkaan, joissa se vesi näyttelee vieläkin tärkeämpää osaa eliratkaisevana tekijänä elinkeinonharjoittamisessa kuten  maanviljelyssä ja karjankasvatuksessa etc. Itse ikäni asunut kaupungeissa ja nyt täälläkin normaalisti hanasta käännellään ja autoa pestään ja itseämme suihkutellaan eli kuten kaupungissa asia silleen normaali että sitä hanasta tulee ja laskut perässä.  jos elinkeino sattuu tarvitsemaan sitä esim omasta kaivosta ja kuten sadevesien keräämnen tulee (onnistuessaan yksityistää) laittomaksi ja lehmille mittari juomakupiin =) mutta faktaa se että hankaluuksia tulee ko aloihin todella paljon. Perustuslakiin se että pohjavettä kuten muutakaan ei voi myydäedes valtio silleen että menetetään itse se omistusoikeus, loppuu pulinat ja yritykset asiaan.  Laitelkaa sähköposti asiasta solleen maailan laajuisesti niin yritän kohdallani tuoda esiin missä voina. Se on loistvä asia että olette olleet valveutuneita vesiemme peastamisen suhteen.Kiitos

Toivon että lähetätte

Jukka Tuohimetsä
Adressin tekijä

#9 Pohjavettä voidaan myydä jo nyt.

18.07.2010 19:27

"Toisin kuin adressin liikkeellelaittaja väittää, Suomen laeissa ei kuitenkaan ole varsinaisia porsaanreikiä, joilla vettä voitaisiin kikkailla ulkomaiseen omistukseen. Ulkomainen yritys voi saada pumppausluvan täysin laillisesti, normaalin lupamenettelyn avulla.
Isoja monikansallisia pumppaus- ja jatkojalostushankkeita ei toistaiseksi ole tiedossa, mutta maailman vesivarojen ehtyessä kiinnostus Suomeen kasvaa."

Suomalainen pohjavesi voi virrata ulkomaille

http://www.ess.fi/?article=28939

Etelä-Suomen Sanomat 14. heinäkuuta 2010

Eli näin täällä menee ja Markolla menee suunnilleen vastaavasti. Nälkälakko on ohi, mutta muunlaista aktiveettia tiedottamista koitetaan harjoittaa.

En suosittele äänestämään mitään isoja puolueita enää koskaan.

Vaihtoehtoja politiikkaan:


ps. Tarjoan myös itseäni vaihtoehdoksi politiikkaan.

Vieras

#10 Re: Pohjavettä voidaan myydä jo nyt.

19.07.2010 20:51

#9: Jukka Tuohimetsä - Pohjavettä voidaan myydä jo nyt.

spoileri: sitä on myyty jo aika pitkään.

Jukka Tuohimetsä
Adressin tekijä

#11 Re: Re: Pohjavettä voidaan myydä jo nyt.

21.09.2010 02:29

#10: Vieras - Re: Pohjavettä voidaan myydä jo nyt.

Kiitos nauruista vieras! :) Pohjavettä ollaan tosiaan voitu myydä jo pitkään.

Täsmällisemmin siis - pohjavettä voitaisiin myydä jo nyt enemmän kuin luonnonkantokyky antaa myöden viranomaisten estämättä asiaa.

Ainakaan itse en ole tietoinen mistään sanktioista, joita joku viranomaistaho edes voisi saatika olisi velvoitettu langettamaan pohjavesivarojen kuiviin imemisestä nykyisen lain puitteissa.

ihmetteliä
Vieras

#12 pohjaveden puolesta

21.09.2010 04:24

käykää lukemassa suomi 24 keskustelu palstalta pohjois pohjanmaa paikka haapavesi mitenkä sotketaan kallis arvoista pohjavettä törkeästi josta vain viranomaiset nostavat kädet ylös ja vaikenevat. toteavat ettei vesi voi saastua tuolla menettelyllä KÄSITTÄMÄTÖNTÄ tapaus on uuni tuore ja täysin tosi lukekaa ja ottakaa kantaa todisteita löytyy

ihmetteliä
Vieras

#13 pohjaveden puolesta

22.09.2010 01:02

läjitetty paskaa ja haudattu eläinten raatoja vedenottamoon HAAPAVEDELLÄ "siis pohjavesimontuun"

ihmetteliä
Vieras

#14 pohjaveden puolesta

28.09.2010 14:00

millä oikeudella on kellään mihinkään pohjaveden tuhoamiseen moisella menettelyllä misään muualla kuin haapavedellä

yksi kaikkien ja kaikki pohjaveden puolesta
Vieras

#15 Pohjavesien suojelua tarvitaan

06.10.2010 01:21

Pohjavesiä pitää myös suojella kaikkien toimesta - ei vain pohjavesialueella asuvien!

seuratkaapa Lappeenrannan vesilaitoksen toiminta-aluerajausta osoitteessa http://pohjavesi.nurkka.us !

kunta yritää härskisti maksattaa pohjavesialueen suojelun alueella asuvilla vaikka kaikki kuntalaiset juovat ko. vettä! Näin suloisessa Suomessamme 2010!

Asia on juuri nyt erittäin ajankohtainen.
Arto Huttunen
Vieras

#16

28.11.2010 22:33

Älkää päättäjät myykö vesioikeuttamme ulkomaille...
jukka pölkki
Vieras

#17 vesi

12.03.2011 16:14

Suomessa ole muita luonnonvaroja kuin vesi ja se on kansallista omaisuutta.
Kyllä sen käyttö pitää säilyttää Suomalaisissa käsisä.
se on sitä lobalisoitumista tai epäsosialismia
Vieras

#18 Valtion herrat ja epäisänmaalliset.

13.03.2011 15:00

Luonnonsuojelu natura.Keksittiin pakkolunastaa maata luonnonsuojelun nimessä ja kaikenlisäksi pilkkahinnalla.
Päästiin suunnittelemaan loma-asuntoja.Pilaamaan luntoa entisöimällä.Ja puhuttiin jopa luonnonsuojelualueiden myynnistä sijoitusyhtiöille.Tilalle vuokrata Venäjältä luonnonsuojeluun maata.Kaipa ne EU normit täytynee täyttää, sitoutuminen tietyihin määriin.
Kun rahasta on kysymys,pohjavedetkin haluttaisiin pakkolunastaa ja myydä suurille firmoille suurella rahalla.
Miten olisi ilmatila ylöspäin? Maanpäällinen tila varattu pakolaisilleko?
Suomi on sinisen kullan Kuwait
Vieras

#19 Esimakua tulevasta?

01.04.2011 08:24

Katsokaa Jesse Venturan englanninkielinen dokumentti USA:sta miten siellä pohjavedestä on tehty öljyn veroista bisnestä. Keinottelijat uskovat veden olevan nyt sinistä kultaa. Linkki: http://www.youtube.com/watch?v=rYet02IXiaM
herb.
Vieras

#20

01.05.2011 15:54

ei ihme,että valkosipulikin yritettiin kieltää..nää vampyyrit yrittää viedä kaiken!
Emma
Vieras

#21

04.05.2011 01:23

Esimerkki elävästä elämästä: Kangasalan ja Pälkäneen rajalla olevalle Vehoniemen-Syrjänharjun alueelle on tulossa tekopohjavesilaitos, jota hallinnoi Tavase Oy. Siitä omistaa 60-70 % Tampereen kaupunki. Yhtiö tulee alueelle kysymättä keneltäkään mitään. Kangasalan kunnalla on n. 7 % omistus yhtiöstä, mutta Pälkäne ei omista siitä mitään eikä sillä ole minkäänlaista sananvaltaa yhtiöön eikä sen toimintaan nähden. - Tavase Oy on nyt hakemassa rakennuslupaa, kunhan se on päivittänyt rakentamisensa. Yhtiö on viimesimmän raportin mukaan tulossa lähemmäs Pälkäneen keskustaa kuin mitä alunperin v. 1995 - 2002 aloitetuissa suunnitelmissa oli tarkoitus. Uutta YVA:a ei kuulemma tarvita. Vaikka suunnitelmat ovat osoittautuneet kestämättömiksi, niiden mukaan yhtiö aikoo toimia kansalaisten vastaväitteistä huolimatta. Alue on sopimaton laitoksen rakentamiselle. - Suuri epäilys onkin, että suunnitelman tarkoituksena on vain nykyisen hyvän POHJAVEDEN VALJASTAMINEN, koska kokeissa ei ole käytetty vielä tippaakaan Roineen vettä, jonka puhdistamiseen papereiden mukaan laitos on tarkoitettu.

Vieras

#22

26.06.2011 12:57

Jakakaa hyvänen aika tätä linkkii ihan hirveetä että rikas vie juomankin suustasi leivän jo vei.. ja että vedetkin !!

Vieras

#23

26.06.2011 15:39

Ei missään nimessä myydä suomalaista vettä muille, se on meidän luonnonvaramme ja kuuluu meille.

Vieras

#24

26.06.2011 17:44

Fuck EU.

Vieras

#25

26.06.2011 17:56

Meille ei tule juomakelpoista vettä, enkä saanut sosiaalitoimistosta apua kylätoimikunnan järjestämään vesiosuuskunnan liittymiseen tarvittavaa määrää rahaa,joten minä työkyvyttömyyseläkkeelä oleva 2 lapsen yksinhuoltaja joudun hakemaan kantovettä talousvedeksi.
Minun mielestäni perheelleni kuuluu puhdas vesi jonka kunnan pitäisi minulle kustantaa.

Kommentoi adressia