Nojanmaa tarvitsee oman koulun

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Nojanmaa tarvitsee oman koulun.


Vieras

#1

15.05.2014 16:23

Nojanmaan koululle on luonteva varaus. Alueella lapsiperheitä ja asutusta. Tilanne on aivan eri/kontra haja-asutusalueen pienet koulut, jotka nekin ovat tärkeitä.

Vieras

#2

16.05.2014 08:53

Tarvitsemme todella lähikoulun, jotta lapsemme koulumatkat eivät venyisi useisiin tunteihin!!Koulumatkan pituudet vaikuttavat lapsemme jaksamiseen arjessa! Ja perheen yhteiseen aikaan!

Vieras

#3

16.05.2014 10:02

Nojanmaan koulu on parhaalla paikalla. Lapset tarvitsee tuollaisen suojaisan koulun jossa voi turvallisesti ulkoilla väli- ja liikuntatunnilla.
Myös koko Nojanmaankylä tarvitsee koulun harrastuksiin, tilaisuuksiin ja tapahtumiin.

Koulu on kylän sydän
Koulun puolesta Nojanmaan kylätoimikunta

Jäitä hattuun

#4 Koululaisten puolesta

16.05.2014 13:15

Laskekaahan uudelleen hyvät päättäjät,paljonko uuden koulun todellinen kustannus olisi jos se tehtäisiin kunnan omana työnä.Kuntahan joutuu maksamaan joka tapauksessa palkat,isolle joukolle
rakennusalan ammattilaisia (rak.mest/insinöörit/suunnittelijat).8 miljoonan kustannusarviohan viittaa mahdollisimman suureen avustukseen valtiolta,jota nyt ei saatu.Uutta rakennustahan varten on jo piirrustukset ja melko uusi lämpölaitos.Vanhan koulun voisi myydä jollekin toimijalle, nykyisessä kunnossa.

Vieras

#5

16.05.2014 14:01

Järki käteen ja uusi koulu lapsille.
Tottumiskysymys

#6 Re:

16.05.2014 14:05

#2: -

Minne kauas ajattelit lapset rahdattavan, että oikein useisiin tunteihin?

Olen itse esimerkiksi käynyt perusasteen ylemmän osan 20 kilometrin päästä kotoa ja toisen asteen tutkinnon 25 kilometrin päässä. Mielestäni tämä oli lyhyt matka, sillä osa tuli jopa yli 40 kilometrin päästä eikä kukaan ikinä valittanut.


Vieras

#7 Re: Koululaisten puolesta

16.05.2014 14:33

#4: Jäitä hattuun - Koululaisten puolesta

HOPLAA! Meinaat että kustannusarvioon on heitetty reilusti ilmaa väliin, jotta jäätäisin parhaassa tapauksessa voitolle?Kyllähän kustannusarviot perustuu ihan oikeisiin lukuihin siitä, paljonko resursseja (muun muassa raakaineet + työtunnit) vaatii. Lisäksi tukien hakemisessa ei parane hirveesti ilmaa olla, sillä muuten sitä tukea ei saada.

Ei taida kaupungilla olla resursseja toteuttaa tätä sisäisesti monestakaan syystä. Jos leikisti oletetaan, että rakennusmestarit, insinöörit, suunnittelijat voisivat olla kiinni tässä projektissa (monien muiden lisäksi), niin heidän palkkakulut tuosta kustannusarviosta on hyttysenjätöksen verrran. Näiden lisäksi työmaalla tarvitaan kymmeniä rakennusmiehiä. Siinä olisikin kunnalla taikominen varsinkin kun osan pitäisi olla monessa paikassa samaan aikaan. Palkkakustannuksen lisäksi tarvitaan raaka-aineet, jotka sitten haukkaavatkin suuren osan kokonaiskustannuksista.

Kysymys kuuluu, että mitä vanhalle rakennukselle teidän mielestänne pitäisi tehdä? Sisäilmaongelman takia siellä ei voida enää pitää oppilaita, eikä sitä voida soveltaa oikein muuhunkaan tarkoitukseen. Myyntiarvo on rakennuksen käyttökelvottomuuden takia luultavasti lähes olematon (vrt. vanha AIKOn rakennus telakkatiellä). Kaupunki ei myöskään voi pitää rakennusta pystyssä "huvin vuoksi", sillä sekin maksaa.

Aikanaan tehtyjen "suunnittelukukkasten" korjaaminen on käytännössä mahdotonta, minkä vuoksi on kannattavampaa rakentaa kokonaan uusi koulu. Valitettavasti avustusta ei saatukaan, joten kaupunki on aika mahdottomassa asemassa. Uskoisin että kaupunkin kyllä mielellään haluaisi uuden koulun, mutta jos pääomaa ei ole ja tukirahat on katkaistu, niin minkäs asialle voi. Ainoa keino olisi yrittää vedota valtion päättäjiin, mutta jos sekään ei auta...

 


Vieras

#8 Re:

16.05.2014 14:38

#5: -

Rahoitatko projektin?

vieras

#9

16.05.2014 14:53

Entäs pienimpien oppilaiden iltapäiväkerho? Ensin kuskaus esim. Juvolaan kouluun, sieltä sitten kuskaus muualle iltapäiväkerhoon... Ja juuri kun luokat ovat ryhmäytyneet ja lapset saaneet uusia ystäviä (varsinkin sellaiset, ketkä eivät kouluun tullessaan tunteneet ketään ) erotetaan sitten taas kun eivät mahdu kaikki samaan kouluun. Kaikki alkaa taas alusta. Ei varsinkaan ujon lapsen kanssa ole mitenkään helppoa, varsinkin nyt kun vihdoin koulu alkanut sujumaan.

Vieras

#10 Re:

16.05.2014 15:58

#9: vieras -

Asia on kelju tuossakin mielessä, mutta ei kukaan (kaupunki) halua ottaa sitä riskiä, että lapset saavat oireita (ja sairastuvat) huonosta sisäilmasta ja homeongelmista. Ja kun se uuden rakentaminen ei nyt ottanut onnistuakseen sen rahoituksen puuttumisen takia. Tässä lukiessa tulee vähän sellanen olo, että aivankuin kaupunkin purkaisi (ja siirtäisi oppilaat) ihan vaan ilkeyttään. Tuskin kuitenkaan. Valitettavasti rahoituksen puutteessa se taitaa olla ainoa keino...

höpö höpö

#11 Kallisko

16.05.2014 17:26

Jos koulu olis vaikka 1000 neliötä niin eihän sille tulis hintaa kuin 8000 eur/neliö.Muka kallista.

Vieras

#12 Ajatelkaa päättäjät muutakin kuin olanvinkatua

17.05.2014 10:42

Kaupungilla on kumminkin varaa suunnitella liikenneympyröitä ja tehdä keskustaan kaikkea turhanpäiväisiä muutoksia. Laittaisi nekin rahat semmoiseen mitä ihmiset täällä tosiaankin tarvitsee eli Nojanmaan koulun. Taitaa päättäjät katella vaan sitä että omalta takapihalta olisi paremmat maisemat ja omaan pussiin saisi enemmän rahaa, Savonlinnan imagoa ne ei kyllä näytä ajattelevan eikä lapsien hyvinvointia. Hyvinvointiin ja terveyteen kuuluu myös koulussa saadut kaveri suhteet, tutut opettajat ja muutenkin tuttu päivittäinen rutiini ja henkilökunta. Päättäjät katsokaa itseänne peilistä kerrankin voitteko todellakin elää semmoisen asian kanssa jos oppilailta menee koulunkäyntiin motivaatio ja ne on surullisia.
vihainen

#13 Päättäjät järki käteen

17.05.2014 14:38

Savonlinnassa tehdään turhanpäiväisiä muutoksia, juurikin liikenne ympyrän somistukset, teitä mitä ei tarvitsisi päällystää niin päällystetään, katuvalot palavat keskellä kirkasta päivää, uusia kerrostaloja rakennetaan vaikka muutto prosentti on pienentynyt, esim. entisen posti talon purkuun käytettiin todella paljon aikaa mikä vain kerrytti lisää rahaa tekijöille mutta kaupunki taas menetti. Järkikäteen tai saunan taakse päättäjät

Vieras

#14 Re: Ajatelkaa päättäjät muutakin kuin olanvinkatua

17.05.2014 16:54

#12: - Ajatelkaa päättäjät muutakin kuin olanvinkatua

Aivan loistavasti tehdyt oletukset ja johtopäätökset. Asetu vaaleihin ehdokkaaksi, niin saat minun ääneni. Tuo on juuri se asenne, jolla pelastetaan koko maailma!


Vieras

#15

17.05.2014 16:58

No ei Nojanmaan ja Nätkin kouluja ainakaan kannata molempia lopettaa ja rakentaa uutta koulua johonkin uuteen paikkaan, kuten lehdessä väläyteltiin. Menetetään luontaiset toimivat ympäristöt koulun ympärillä koulun lisäksi, mm. urheilukentät, pururadat jne. sen lisäksi, että pikkukoululaisten koulumatkat pitenevät kohtuuttomasti.
On se kumma

#16

18.05.2014 18:51

Rahaa on maailmassa. Joka jannnulla mopo, kännykkä, hienot vaatteet, perheillä pari autoa jne. Mutta missä on yhteiskunnan rahat? Tulee tunne, että rahaa on, mutta arvokysymys, mihin se laitetaan...
Yhteisöllisyydestä tässä maailmassa kovasti puhutaan, mutta miten yhteisöllisyys syntyy todella isoissa koulu- ja päiväkotikomplekseissa? Toivottavasti päättäjät osaavat miettiä tarkkaan päätöksiensä seuraukset.
Valitsimme perheellemme asuinpaikaksi Nojanmaan syrjäisempien kyläkoulujen läheisyyden sijaan, juuri sen vuoksi, että noita kyläkouluja tullaan lakkauttamaan ja koulumatka pitenevät. Ei silloin käynyt mielessä, että kasvavan Savonlinnan taajama-alueen koulu lakkautetaan.

Vieras

#17

20.05.2014 07:15

Nuoria perheitä (tulevaisuutta) suosivassa kaupungissa koulut sijaitsevat lähellä asuinalueita. Kyse on lasten turvallisuudesta.
päättäjiin usko mennyt!

#18

21.05.2014 08:42

Noin vuosi sitten oli kyllä kovasti päättäjät sitä mieltä että rahaa löytyy lapsiin ja vanhuksiin ja niissä ei säästellä!! Ja että vanhuksillekin rakennetaan vaikka uusi rakennus, vaikka rakennuksia (uusiakin) on jo....miksi nyt sitten lasten kohdalla alkaakin säästäminen?!?! Eiköhän se lasten ja nuortenkin tulevaisuus ole tärkeä ja mm. koulullakin on kovasti siihen vaikutus!

Vieras

#19

31.05.2014 05:21

Nojamaa tavitsee vireän koulun

Vieras

#20 Päättäjien työhuoneen somistukset pois ja uusi koulu alulle

31.05.2014 16:37

Kaupungin päättäjät riepottelisivat pienet lapsemme ihan miten sattuu, se on niiden tyyli näyttää se, että eivät välitä muista kuin itsestään ja omista lapsistaan mitkä todennäköisesti on jo teinejä tai aikuisia. Nojanmaan koulu jos lakkautetaan kuinka moni perhe muuttaa pois ja kuinka moni perhe jättää Savonlinnaan muuttamatta kun eihän täällä ole kohta mitään muuta kuin kaupungintalo ja siellä hulppeat johtajien huoneet. Päättäjät jättäkää työhuoneenne somistukset ostamatta niin ehkä se raha rupeaa löytymään uuteen kouluun. Lapset pitäisi olla kumminkin etusijalla.

Vieras

#21

02.06.2014 11:55

Koulu pitää ehdottomasti olla oppilaiden takia koska asutusalueet Nojanmaassa on lapsiperheitä.Myös eläkeläisten vesijumpat on ehdottomat,muuten ollaan kaikki kotiavun piirissä

Vieras

#22 Nimilistat

11.06.2014 03:40

Nimilistat on jo toimitettu kaupungin päättäjille. Kiitos kaikille jotka puolustitte koulua allekirjoituksilla! Nojanmaan koulun vanhenpainyhdistys ja Nojanmaan kyläyhdistys.

Vieras

#23 Päätöksiä odotellessa

11.06.2014 11:55

Tietääkö kukaan milloin asiaan on tulossa jotain päätöksiä? Nojanmaan koululla olleessa kansalaisillassa muistelen kaupunginjohtajan puhuneen kaupunginvaltuuston tekevän asiaan ratkaisun 9.6, mutta se kokous oli ja meni eikä kouluasia ollut siellä esityslistalla.