Vastustamme Espoonkartanon louhoshanketta !

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vastustamme Espoonkartanon louhoshanketta !.


Vieras

#1

29.05.2014 21:30

Kaikki allekirjoittamaan! Ei tuhota Espoon upeita maastoja!

Vieras

#2

29.05.2014 21:38

Fageräng on upea paikka ja sen ainutlaatuinen ilmapiiri on vertaansa vailla.
minä

#3

29.05.2014 21:49

Ei pidä tuhota kaikkea kaunista ja luonnollista. Allekirjoittakaa.
Höh!

#4 Varsinainen NIMBY

29.05.2014 23:55

Espoo on kaupunkialuetta jolla ei oikeasti ole varsinaisia luontoarvoja. Tässä on taas tyypillinen "Not In My BackYard" hanke jossa ongelmat halutaan vaan siirtää jonkun muun huoleksi. Toivottavasti hanke toteutuu!
Siis

#5 Re: Varsinainen NIMBY

30.05.2014 00:29


Vieras

#6 Re: Varsinainen NIMBY

30.05.2014 07:13

#4: Höh! - Varsinainen NIMBY

??? Suomessa taitaa olla kyllä aikas paljon metsäalueita, johon joutomaata voi viedä ja missä naapureina ei ole hevostilaa ja kaupunkilaisten vapaa-ajan aluetta. 
Tässä kyseisessä louhoksessa taitaa olla kuitenkin kyse siitä, että yksityinen yritys haluaa hyödyntää omaa maa-aluettaa välittämättä vallitsevista tämänhetkisistä alueen käyttötarkoituksista. Onneksi koko hanke on vasta alkuvaiheessa ja kaikilla alueen käyttäjillä on mahdollisuus ottaa yhteyttä ELY-keskukseen ja antaa oma mielipiteensä hankkeen vaikutuksesta ympäristöön ja luontoon.

Tätä hanketta voisi verrata siihen, että omakotitalo alueen keskelle rakennettaisiin pilvenpiirtäjä. Se varmasti vaikuttaisi voimakkaasti kaikkiin alueen käyttäjiin, vaikka pilvenpiirtäjää ei ihan naapuriin rakennettaisikaan. Kaupungin on tässä tilanteessa vain mietittävä onko maatalous alueeksi kaavoitetun alueen viereen oikeutettua antaa lupa louhokselle, joka tuhoisi kaavoitetun alueen käyttömahdollisuuden.

vähemmistön ehdoilla.

#7 niin ei tässä teidän tilaa olla viemässä?

30.05.2014 08:08

eli teidän hevoset tarvitsee kaupungilta nämä metsäalueet? sen minkä ITSE tarvitsette hevosten kasvattamiseen niin sen myös ITSE omistatte. aika naurettavaa että tuhannet ihmiset tarvitsee tätä louhosta ja 45 hevosta jyrää sen. ikävää tietysti on että se menee, mutta metropolimme kasvaa. suomessa kuitenkin tilaa on hevosille muualla, mutta mitä lähempänä louhokset ovat sitä tarvitsevia. sen halvemmaksi ja ympäristöystävällisemmäksi tämä tulee!!!
Sirppu

#8 Re: niin ei tässä teidän tilaa olla viemässä?

30.05.2014 08:28

#7: vähemmistön ehdoilla. - niin ei tässä teidän tilaa olla viemässä? 

 

Juuri meidän tilaa ollaan viemässä, ei ainoastaan hevosten. Fagerängissä pääsee rentoutumaan kaiken kaupungin melskeen välissä ja hankkeen toteutimisen myöten tämä mahdollisuus katoaisi.

Vieras

#9 Re: niin ei tässä teidän tilaa olla viemässä?

30.05.2014 09:19

#7: vähemmistön ehdoilla. - niin ei tässä teidän tilaa olla viemässä?

 

Eli isot firmat voi taas tehdä mitä huvittaa, pienet jyrätään alta pois? Kyse ei ole mistään tuhansien ihmisten hyödystä, eikä miljoonista työpaikoista, vaan sijoittamisesta johonkin millä tehdään lisää rahaa. Kyse ei ole pelkästään yhdestä tilasta, vaan yhdestä suuresta metsäalueesta jonka tuhoaminen tulee vaikuttamaan todella moneen lähialueen asukkaaseen myöskin. Tilaa louhoksille on myös muualla, päättämässä asioista on nyt ihmiset jotka hyötyvät toisistaan rahallisesti, välittämättä muiden menetyksistä. Ai miten niin? Noh, kaikki on jo "kilpailutettu" valmiiksi, kiviaineksen ostajasta lähtien vaikka mitään ei ole valmiiksi vielä tehtykään. Niin, Esbogårdin päätoimiala on muuten maanviljely ja sekatilat, omistavat ison tallinkin ja käyttävät myös itse alueen maastoa ratsastamiseen.

Ekonomi

#10 Asiaan

30.05.2014 10:15

Tottakai Esbogård Oy ajattelee rahaa, se on (kaikkien) yritysten pääasiallinen, laissakin määritelty tehtävä. Espoon kaupunki taas ei ole hankkeessa osallisena muuta kuin viranomaisena (luvat tms). Keskustelu louhoksen tarpeesta on myös turhaa, yritys kyllä selvittää näin suuren investoinnin kannattavuuden tarkkaan eikä toteuta sitä ellei sille ole tarvetta. Helsinki saattaa löytää joutomaalleen omatkin läjityspaikat ja se on tässä tapauksessa hankkeelle riski jonka Esbogård joutuu arvioimaan kannattavuuslaskelmissaan.
Maasto on tavallista suomalaista metsää eikä sinällään mitenkään erikoista.
Fageräng kyllä menettää mahdollisuutensa elinkeinona, sitä on turha kenenkään kieltää. Haitan aiheuttaja on mielestäni tässä tapauksessa korvausvelvollinen. Korrekti tapa olisi lunastaa tila markkinahintaan tai tarjota vastaavat olosuhteet jostain muualta.
Itsekään en halua louhosta kotinurkilleni mutta vastustamiseen tarvitaan tunteiden sijaan asia-argumentteja.
Adressi kannattaisi korjata kieliasultaan korrektiksi, nyt huomio kiinnittyy kieliopiliisesti ala-astetasoiseen ulkoasuun.
Vee

#11 Re: niin ei tässä teidän tilaa olla viemässä?

30.05.2014 10:35

#7: vähemmistön ehdoilla. - niin ei tässä teidän tilaa olla viemässä?

Höpö, höpö. Ei ole ympäristöystävällista laskea louhoksen vesiä Espoonlahteen. Espoonlahti on erittäin matala lahti, joka erityisesti Porkkalan sillan pohjoispuolella on hyvin matalaa ja siten myös helposti haavoittuvainen. Mankin joki laskee Espoonlahden pohjukkaan juuri tuolle matalalle aluelle.

Vee

#12 Re: Varsinainen NIMBY

30.05.2014 10:39

#4: Höh! - Varsinainen NIMBY

Et ole tainnut koskaan käydä esim. Nuuksiossa. Se on osittain Espoon puolella.


Vieras

#13

30.05.2014 12:20

Viime vuosien hienoin kokemus oli ratsastaa issikalla niissä maastoissa!
Luonnollinen luonto

#14 Re: Varsinainen NIMBY

30.05.2014 14:42

#4: Höh! - Varsinainen NIMBY

Kyllä Espoolla on paljonkin luontoarvoa. Espoohan markkinoi asukkailleen ja matkailijoille mm. Nuuksiota, Espoon keskuspuistoa ja saaristoa.

Maria Mäkinen

#15 Re: Asiaan

31.05.2014 23:46

#10: Ekonomi - Asiaan

Touché...

Kieliasua korjattu. Ja tässä ehkä asia argumenttia.

Tässä ote Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaoston Pöytäkirjasta § 3 06.02.2012 Sivu 8 / 8 koskien "Espoonkartanon kaavoituksen periaatteet sekä historiallisen kartanoalueen visio."

Kartanon alueen tavoitteet (visio)

Maanomistajan, Esbogård Ab:n, tavoitteena vuodesta 2001 lähtien on ollut mahdollistaa Espoonkartanon ydinalueen sekä lähialueiden (noin 580 ha) kehittyminen siten, että kartanon toiminta elinvoimaisena sekä vetovoimaisena keskuksena voidaan turvata tulevaisuudessa ja että espoolaisille voidaan tarjota eritasoista asumista historiallisesti arvokkaassa ympäristössä.

Kartanon käyttö asumiseen on väistynyt ja tilalle kaivataan uutta taloudellista toimintaa, jolla tilakokonaisuus ja sen kulttuurihistorialliset arvot saadaan säilymään.

Nykyiset maanviljelykäytössä olleet pellot alkavat metsittyä sarkaojista käsin ja alueelle kaivataan avoimen maiseman säilyttämisen mahdollistavaa toimintaa.

Kartanon ja sen lähialueen talousrakennuksista voidaan luoda palveluita ja työpaikkoja tarjoava kokonaisuus.

Kartanon lähialueen kehittäminen suunnitelmallisesti hevosurheilun tarpeisiin on jatkunut jo vuosikymmeniä, ja se nähdään ehdottomasti alueen historiaan viittaavana toimintana. Kyseisille palveluille on kokoajan suurempi kysyntä.

Kaupungin tavoitepäätös perustaa Esbogårdin maille ja Kuninkaantien varteen arkeologinen museoalue nähdään alueen vetovoimatekijänä. Se tuo alueelle lisää vierailijoita, jotka tarvitsevat palveluita.

Espoonkartanon pohjoisosien maankäytön kehittäminen on jäänyt aiemmin valtaosin vaille huomioita.

Esbogårdin tavoitteena on muodostaa kartanon ydinalueesta vetovoimainen kohde, jossa yhdistyy asuminen sekä erinomaiset ruoka-, kulttuuri- ja vapaa-ajan palvelut kartanoon liittyen. 

hmmm

#16

01.06.2014 19:17

Kommentti "yksityinen yritys haluaa hyödyntää omaa maa-aluettaan" kuulostaa ihan järkevältä. Kuka nyt ei haluaisi hyödyntää omaa maa-aluettaan? Tietämättä tarkemin mistä on kyse, niin ensimmäinen ajatus on kyllä NIMBY.

Voisiko Espoon kaupunki tai ko hevostalli lunastaa ko alueen luonnonsuojelu lueeksi tai liikunta-alueeksi, jos kerran nykyinen omistaja ei saa tai ei voi sitä mitenkään hyödyntää?
Kauklahtelainen jo vuodesta 2006

#17 Todellista NIMBY

02.06.2014 20:44

YVA;n mukaan alue on kaavoittamaton, jätteenkäsittelynsuoja-aluetta, mitä parhain paikka hyödynnettäviksi louhintakäyttöön. Toivottavasti onnistuu.
C

#18 Pelastakaa Fageräng

02.06.2014 21:53

Todellakin toivon että tätä ei tehdä, vaan talli saa pysyä paikallaan. Fageräng on "one of a kind", tämänkaltaisia talleja ei löydy helposti.
Sanna K.

#19 Muitakin vaihtoehtoja olisi.

04.06.2014 10:32

Jännä ettei ELY mieti tällaista hanketta esim. tyhjenevälle Ämmässuon kaatopaikalle, jos ja kun se on järkevintä ja kokonaisedullisinta toteuttaa mahdollisimman lähelle Helsinkiä.

Kannattavan toiminnan lisäksi yritysten pitäisi toimia myös yhteiskuntavastuullisesti, eikä huomattavan haitan aiheuttaminen muille yrityksille ja asukkaille ole kovin vastuullista, VARSINKAAN jos Esbogård on ITSE määritellyt toimintansa tavoitteeksi säilyttää alueensa historiallinen ympäristö.


Vieras

#20

04.06.2014 17:27

Ei saa!!!
wuuut

#21 miksi

04.06.2014 17:28

Miksi näin tehdään
zilga

#22 Re: niin ei tässä teidän tilaa olla viemässä?

05.06.2014 23:50

#7: vähemmistön ehdoilla. - niin ei tässä teidän tilaa olla viemässä?

Kuule noista Espoon  metrotyömaista  saadaan louhetta ihan tarpeeksi, vaikka  Tampereelle saakka. Louhokselle ei ole sitten  minkäänlaista tarvetta ainakaan kahteenkymmeneen vuoteen. Kannattaa lukea vähän sanomalehtiäkin.

Mutta kun Ab:n osakkaat, keitä lienevät ja missä maassa mahtavat asustella,  tarvitsee riihikuivaa käteistä, teetätetään näitä älyttömiä tilauskaavoja ja - suunnitelmia  Espoon kaupungin virkailijoiden suosiollisella avustuksella.

Kehittäminen tarkoittaa kaava-asioissa ihan vaan mahdollisimman rahakasta kaavoittamista .

 

 

 

 

Ihmettelevä

#23 Hieman ristiriitaista toimintaa

06.06.2014 22:10

Oy Espoonkartano Ab on suunnitellut suureellista eliittiasuinaluetta jo 15:n vuoden ajan omistamilleen maille, nyt suunnitellun "louhoksen" naapuriin. Asemakaavoitusprosessi on käynnissä yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa. Onko asuinalueen suunnittelu ja sen rakentaminen kuitenkin liian hidasta ja liian tuottamatonta bisnestä? Miten kartano aikoo markkinoida ja myydä huippuluokan pientaloasumista kivilouhoksen naapurista? Ehkä asuinalueen rakentaminen onkin niin hidasta, että louhos on jo aikansa elänyt ja suljettu, kun Espoonkartanon kovan rahan luksuskoteja aletaan myydä yleisölle. Hieman ristiriitaista toimintaa tuntuu kuitenkin olevan.

Vieras

#24

06.06.2014 23:39

Mistä muka saatte näin hienoja poneja! En kyllä jaksa teitä pösilöitä!!!
Kaivoksia! Painelkaa sinne pankava!,araan or wtf
Ex espoolainen

#25 EI !!!!

07.06.2014 00:04

EI IKINÄ MITÄÄN LOUHOSTA
EI ESPOOSSA SELLAISELLA TEE MITÄÄN
EI PILATA KAUNISTA LUONTOA TYPERILLÄ KAIVOKSILLA

Kommentoi adressia
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Tulisiko kauppojen aukiolorajoituksista luopua?