Elimäen lukion lakkauttamista vastaan

Elimäen lukiolainen.

/ #13 ISO EI lukion lakkauttamiselle

12.04.2013 14:58

Itse opiskelen Elimäellä, enkä voi ymmärtää miten Elimäen lukion lakkauttaminen toisi säästöjä mihinkään. Opettajat ovat kuitenkin niin yläasteen kuin lukionkin puolella, joten opettajien palkoista ei ainakaan säästöä syntyisi. Itselläni Elimäen lukioon on 12km ja Kouvolaan 16, kun vielä laskee kaikki Kouvolan liikennevalot ja aamuruuhkat, verrattuna 12km matkaan pitkin kuutostietä, voittaa Elimäen reitti melkolailla nopeudessakin. 

Iltapäivät menevät jo valmiiksi myöhään etelä-Elimäellä asuvilla. Kuvitelpaakas että esimerkiksi Ruotsinkylästä rupeaa käymään koulua Kouvolassa. Reitti olisi about Ruotsinkylältä bussi elimäelle (n. 30-40 min?), Elimäellä sitten odotellaan seuraavaa bussia Kouvolaan, jonka jälkeen bussi Kouvolaan (40min?) josta vielä kipitellään Lyskaan tai Yhtäriin tai otetaan bussi. Kappas kun Elimäelle koulumatka olisi sen 1h 10min sijasta vain se 40 minuuttia.
Bussitkin kulkisivat joka tapauksessa, oli lukiolaisia tai ei, kun yläasteelaiset kulkee kouluun kuitenkin. Koulubussit tuovat Elimäellä suoraan koulun pihalle, sopivasti 5-10 min ennen tuntien alkuja. Jos myöhästyy, seuraava bussi tulee sopivasti seuraavalle tunnille. Itsestäni on ainakin mukavempi nukkua pidempään ja päästä bussilla suoraan koulun pihalle, ja ajoissa.

Opetus on laadukasta, ryhmät ovat pikkiriikkisen pienempiä, jolloin keskittyminen huomattavasti helpompaa, siitä johtunee kenties myös hyvät arvosanat ja lukion menestys? Jos se päättäjiä kiinnostaa että oman kunnon nuoret pärjää elämässä..

Koululla on myös mm. monipuoliset liikuntatunnit, tekonurmikentällä on hauska pelata, kun pääsee ulkoliikuntaakin harrastamaan jo tähän aikaan keväästä.

Ruoka on koulussa mainiota ja kouvolan koulujen kouluruokaa nähneenä... Voisin olla vaihtamatta koulua ihan vain kouluruuankin ansiosta.

Elimäen lukio on hyvä lukio. Sen lakkauttamalla ei säästetä mitään, vain vihastutetaan kansaa.