Suomen huippuyksikkö lasten sairaanhoidossa toimii museossa

Leijonaemon paluu
Vieras

/ #63 Uudella teholla vesivahinko, K10 uusittu katto vuotaa, sh-sos.tilat lainehtivat...

10.04.2011 22:33

Yllä olevaan otsikkoon poimin tästä listasta ao. kiinteistöstä kerrottuja epäkohtia!
Mitä H---IÄ pitää tapahtua ennenkuin ihmiset heräävät AIVAN tosissaan siihen, että Hgin lastenklinikan tilat ovat länsimaisen mittapuun mukaan IHMISOIKEUSRIKOS! Köyhässä maassa tilat ovat erinomaiset. Onko Suomi siis köyhä maa? Vai miksi sairaiden, vammaisten, kaikenkaikkaan avuttomien lasten hoito-olosuhteet saavat edelleen aivan rauhassa olla näin alapuolella kaikkien turvallisuusohjeiden...?!? En siis puhu EDES siitä, kun vanhemmat, saatikka sisarukset, eivät mahdu olemaan lapsen kanssa osastolla. On aivan totta, että lapsen toipuminen ja vointi on suoraan verrannollinen siihen saako hän olla vanhempiensa lähellä - ja mitä pienempi(eli avuttomampi ja puolustuskyvyttömämpi) lapsi on kyseessä, sitä tärkeämpää vanhemman läheisyys on. Nämä tilat on suunniteltu ja rakennettu aikana, kun käärö sairaalan pääovella luovutettiin henkilökunnalle ja 3 kk:n kuluttua palattiin pääovelle ottamaan käärö takaisin kotiin, taivahan talikynttilät sentään!!!
Eikä voi sanoa, ettei rahaa ole. Nykyinen rakennus on rakennettu KESKELLÄ SOTAA ja heti sodan jälkeen, kun Suomessa oli PULA-AIKA ja pulaa siis aivan kaikesta, ruuasta lähtien!!! Silti vain saatiin, silloisen mittapuun mukaan, todella komea sairaala aikaan!!! Nyt on rahaa musiikkitaloihin ja komeisiin pankkirakennuksiin jne. mutta ei siihen, että lapsia ei tarvitsisi hoitaa minkkitarhamaisen ahtaissa potilaskopperoissa, jonne ei mahdu edes käsilaukku, joissa ei ole vessaa, homeenhaju nousee viemäreistä, joihin kesällä tukehtuu kuumuuteen ja talvella on niin kylmä, että (leikkauksista yms.) toipuvat lapset saavat flunssan, samoin vanhemmat (koettu on, aivan kuin tällaista lisäkomplikaatiota sell. tilanteessa kaivattaisiin!) jne. jne.!!!
Tälläkään listalla kukaan ei ole vastustanut uuden lastensairaalan rakentamista. Luulisi, että olisi, kun sitä ei näköjään päättäjien mielestä tarvita, kun mitään sellaista yhteydenottoa ei ole tullut, jossa luvattaisiin edes harkita asiaa.
Pahinta ei olisi uuden lastensairaalan vastustaminen (vastustajia löytyi vielä 10 vuotta sitten - ja suoranaisia päin naamaa naurajia) vaan tämä penseys, hiljaisuus, kylmä välinpitämättömyys tämän adressin hätähuutoa kohtaan! Me olemme tosissamme: huippuyksikkö jossa SUOMEN SAIRAIMMAT LAPSET HOIDETAAN ON VAARALLINEN - KAIKILLE!!!
Kaikista vaarallisin se on tietysti niille, jotka ovat siitä riippuvaisia koko elämällään: pienet lapset.