Adressi Koulukiusaamista Vastaan

susanne viinamäki
Adressin tekijä

/ #59 Nyrkkitappelu välitunnilla !

18.01.2008 07:19

Nyrkkitappelu välitunnilla - kasiluokkalaiselle tytölle ruhjeita
17.1.2008 23:03 IS

- Rajua ja äärettömän poikkeuksellista, Helsingin Hiidenkiven peruskoulun rehtori Kirsi Kaarela harmittelee Iltalehdelle.

Peruskoulun kahdeksatta luokkaa käyvä tyttö sai ruhjevammoja kahden tytön tapeltua kesken välitunnin torstaina aamupäivällä. Tytöt olivat poistuneet luvatta välitunnin aikana koulualueelta ja lähteneet rehtorin mukaan yhteistuumin selvittelemään välejään nyrkein koulun lähistöllä sijaitsevalle tupakkapaikalle.

Tappelun - jota oli todistamassa IL:n tietojen mukaan useampi koululainen - seurauksena kahdeksasluokkalainen tyttö sai kasvojen alueelle useita nyrkiniskuja, ja jouduttiin toimittamaan terveyskeskukseen paikkailtavaksi.

- En ole asiantuntija vammojen arvioimisen suhteen, mutta toinen tytöistä sai ruhjeita ja hänen nenästään vuoti verta, Kaarela kuvailee.

Kahdeksasluokkalainen pääsi terveyskeskuksesta pois myöhemmin torstaina. Tappelun toinen osapuoli selvisi nujakasta ilman terveyskeskusreissua.

Kaarela kertoo, että tyttöjen vanhemmat ovat olleet järkyttyneitä tapauksesta.

- Tapausta on käsitelty myös oppilaiden keskuudessa, ja kaikki ovat olleet kauhistuneita. Myös poliisia on konsultoitu, mutta pyrimme selvittämään tämän itse.

Nujakan taustalla oli Kaarelan mukaan tyttöjen "yksityisasioihin liittyvä riita". Mahdollisia kurinpidollisia toimenpiteitä Kaarela ei halua spekuloida vielä tarkemmin.

- Lopputulemaa ei ole vielä pohdittu, Kaarela muotoilee.