Turun päivystävä eläinlääkäriasema vaihtoon!

Laumanvartijat

/ #168 Reklamaatio tehtiin, mutta ei yhteydenottoa takaisin ole tapahtunut

16.08.2013 07:16

Tuhatjalka Turku
Vuosi sitten laumanvartija koirani sai syvän anturahaava etutassuun, kuinka ollakkaan arki-iltana. Soitto Turun Tuhatjalkaan ja sinne saatiin mennä muutaman tunnin päästä. Kotona tietenkin laitoin siteen koirani jalkaan suojaksi, koska verta tuli ja sitä oli joka paikassa.

Tuhatjalkaan päästyämme istuimme odottelemaan siihen odotustilaan. Meidän jälkeen tuli nelihenkinen perhe, ilmeisesti marsun kanssa siihen odottelemaan. Ymmärsin heidän puheistaan, että oli marsun viimeinen reissu, pikkutytöt siinä itkeskelivät ja silittelivät rakasta lemmikkiään. IHMETTELEN, ettei heitä ohjattu johonkin huoneeseen odottelemeen ja hyvästelemään lemmikkiään. Siinä he istuivat edelleen, kun tulin muutaman tunnin päästä hakemaan koiraani kotiin.

Meidät kutsuttiin viimeinkin tutkimushuoneseen, meidät haki sellainen nuorehko naiseläinlääkäri. Kerroin mitä oli tapahtunut. Hän sanoi, että täytyy katsoa sitä haavaa, kun sain koirani istumaan, niin hän tuli ja KISKAISI tupon pois jalasta, koirani vinkahti ja veti tassun mahansa alle, ARVATKAA VAIN SATTUIKO?? Hänellä EI ollut minkäänlaista KOKEMUSTA laumanvartijakoirista ja miten näitä koiria tulisi lähestyä ja ENNENKAIKKEA TUNTUI, ETTEI HÄN VÄLITTÄNYT, EI OLLUT MINKÄÄNLAISTA INHIMILLITYYTTÄ ELÄINTÄ KOHTAAN.

Hän sanoi, että haava täytyy ommella. Eläinlääkäri tai kukaan muukaan EI pyytänyt PUNNITSEMAAN koiraa, koiralleni vain annettiin rauhotuspiikki ja HUPS samantien koirani lysähti lattialle. Luulin tosiaan, että nyt koira kuolee siihen paikkaan. Eläinlääkäri lähti samantien ulos huoneesta, ei edes katsonut koiraani.
Ehkä 15 min. päästä hoitaja ja lääkäri tuli paarien kanssa hakemaan häntä. He nostivat koirani paareille, kaulapannasta vain nostettiin, niin että pää retkotti. Olin kyllä aivan järkyttynyt tästä tilanteesta. Ei minkäänlaista välittämistä.
Minulle sanottiin, että n. 2 tunnin päästä voisi tulla hekemaan.

2 tunnin päästä menin takaisin Turun Tuhatjalkaan. Ilmoittautumistiskillä istui hoitaja ja tämä samainen naislääkäri.
Rupesin kyselemään eläinlääkäriltä miten Pipsan tassun ompelu ja hoito oli mennyt, onko kaikki ok? EN SAANUT MINKÄÄNLAISTA VASTAUSTA KYSEISELTÄ NAISELÄINLÄÄKÄRILTÄ. Vieressä oleva hoitaja katsoi lääkäriä "kysyvästi", mutta vastauksia en saanut. (lääkäri oli ilmeisesti menettänyt puhekykynsäkin). Hoitaja rupesi sitten kertomaan hoidosta. Kysyin kipulääkkeen annosta ja antibiooteista kyseiseltä hoitajalta, joita koiralleni annettaisiin kotona. Hoitaja tarkisti vielä eläinlääkäriltä, oliko koirani saanut hoidon yhteydessä jo kipulääkkeen ja antibiootin? LÄÄKÄRI EI VASTANNUT. USKOMATONTA MITÄ KÄYTÖSTÄ TURUN PÄIVYSTÄVÄLTÄ ELÄINLÄÄKÄRIASEMALTA! Ihmettelen tätä käyttäytymistä, itse ainakin haluan jutella hoitavan eläinläärin kanssa koiran hoidosta ja kuulla miten kaikki on mennyt, mutta tällä asemalla ei ainakaan tämän eläinlääkärin kanssa voinut keskustella.

No hoitaja toi Pipsan sieltä huoneesta ja onneksi oli VIELÄ silloin kunnossa. Hoitaja sanoi, että parin päivän päästä voisi sitten vaihtaa siteen. Ja 10 päivän päästä otetaan tikit pois.
Viikonloppu oli tuskallinen, näin että koiran tassu oli tosi kipeä. Onneksi olin lomalla ja pystyi hoitamaan koiraani. Rupesin vaihtamaan sidettä ja IHMETTELIN, että onpa kummallisen näköinen ommel, no ei siinä sitten sen enempää, laitoin sitten puhtaan siteen tassuun. Antibiootti ja kipulääkkeet oli mennyt jo 4:ttä päivää ja koira oli edelleen vaan kivulias. Rupesin tarkistelemaan lääkkeitä joita koirani oli saanut ja ihmettelin, että miksi tälläistä kipulääkettä, jota ei mielestäni olisi edes kuulunut määrätä tälläisille leikkauspotilaille. Soitin heti Turun Tuhatjalkaan ja kerroin tilanteen ja vaadin että, lääke vaihdetaan toiseen, jota meillä on joskus aikaisemminkin ollut. Hoitaja ei luvannut, että lääkäri vaihtaa sitä, mutta sanoin että se on vaihdettava (olin todella kovana tässä asiassa), koska koirani on kivulias edelleen. Toinen lääkäri teki onneksi puhelinmääräyksen apteekkiin, josta hain lääkkkeen ja koiran kivut rupesivat hellittämään.
Taas vaihdoin sidettä - EI VOI OLLA TOTTA - haavan ompeleet olivat revenneet auki ja haava ammotti auki. Ajattelin, että Turun Tuhatjalkaan en varmasti enään koskaan mene koirieni kanssa, joten soitin heti omalle ystävälliselle eläinlääkäriasemalle. Kerroin sinne tämän koko jutun, miten meitä oli hoidettu ja kuka eläinlääri oli hoitanut.
Onneksi sain heti ajan heille ja pääsin lähtemään. Siellä me pääsimme HETI huoneeseen ja eläinlääkäri tuli katsomaan koirani tassua. Side otettiin varovasti pois tassusta ja koira antoi eläinlääkärin tarkastella haavaa. Hän sanoi siinä jo heti että näytti amatöörin tekeleeltä. Haava olisi pitänyt ommella kerroksittain, jota Tuhatjalassa lääkäri ei ollut tehnyt. ELI TURUN TUHATJALASSA EI PÄIVYSTÄVÄ ELÄINLÄÄKÄRI OSANNUT OMMELLA KOIRAN TASSUA, SE OLI SYVÄ JOTEN SE OLISI PITÄNYT OMMELLA KERROKSITTAIN.
No koira nukutettiin ja vietiin leikkaukseen, haavasta jouduttiin leikkaamaan vanhoja reunoja pois, että ompeleet pysyivät.
Nyt koirani pääsi KUNNOLLISEEN hoitoon ja rupesi pikkuhiljaa paranemaan.

Sen olen päättänyt että Turun Tuhatjalkaan en koiriani vie koskaan hoitoon, jos olisi pakko mennä esim. yöaikaan, niin tämä naiseläinlääkäri ei koiriini koske. Onneksi nyt on tullut näitä lääkäriasemia, jotka ovat myöhempään auki ja vielä viikonloppuisinkin.